KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kantavat kattotuolit eli kattoristikot pitävät katon kasassa

Kattotuolit ja kattoristikot asennettuina

Toimiva vesikatto pitää aina sisällään rakenteellista kuormitusta kestävän ja hyvin vastaanottavan, sekä lämpöä eristävän yläpohjarakenteen kuin myös sateelta ja kosteudelta suojaavan tiiviin vesikatteen. Kantava ja vedeltä suojaava katto onkin siis monen tekijän summa. Kattotuolilla eli kattoristikolla tarkoitetaankin rakennetta, jonka päälle koko katto rakennetaan kattoruoteineen, aluskatteineen ja vesikattoineen. Kattotuoli määritteleekin muun muassa katon jyrkkyyden kuin myös vaikka lappeen pituuden. Kattotuoli, elikkä kattoristikolla tarkoitetaankin siis rakennetta, jonka tarkoituksena on kannatella koko talon ylärakenteiden painoa. Kattoa vastaan kohdistuvaa kuormitusta vastaanottamaan tarvitaan kantavat kattotuolit, jonka vuoksi kattoristikon tulisi olla aina tarpeeksi vahva ja oikein asennettu. Kattotuoleja tavataan niin omakotitalojen, kuin varasto- tai maatalousrakennusten, kuin myös rivi- ja kerrostalojen rakennusten yläpohjan kannattelijoina. Lumisista talvista johtuneiden kattosortumien seurauksena kattojen kantavuuteen on aloitettu kiinnittämään erityisesti huomioita.  Tämän vuoksi kattoristikoita tilattaessa tulisi aina ensimmäisenä kääntyä ammattilaisen puoleen, jotta rakennuksen ylärakenteista saataisiin varmasti tarpeeksi lujat ja kantavat kattoristikot. Ristikoita voi nykyisin tilata tehtaalla kasattuina, mikä on omiaan nopeuttamaan rakentamista. Valmiiden tehdasvalmisteisten ristikoiden kirjo on laaja, mutta kattotuolit voidaan tarvittaessa myös räätälöidä juuri sinun kattosi vaatimusten mukaisesti.

Tilatessasi meidät paikalle haluamme varmistua, että kaikki asiakkaamme ovat tyytyväisiä lopputulokseen, tämän vuoksi tarjoamme jokaisen tilatun työn yhteydessä katon kunnon kartoituksen. Kun kattotöiden ammattilaisemme ovat käyneet katollasi, saat kokonaisvaltaisen kuva kattosi sen hetkisestä kunnosta. Jos katolla käydessämme huomanne katollasi korjausta vaativia puutteita tai ongelmia, keskustelemme niistä reilusti kanssasi ja teemme tarvittaessa tarjouksen mahdollisista korjaustarpeista.

Kattotöitä teettäessäsi, muistathan myös, että kaikki kotona tai vapaa-ajan asunnolla tehdyt kunnostus- sekä perusparannustyöt, kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Kauttamme on myös mahdollista hakea joustavaa rahoitusta, joka mahdollistaa kattotöiden toteutuksen silloin kun sen aika on. Voit lukea rahoituksesta lisää verkkosivuiltamme!

Ole yhteydessä kattospesialisteihimme ja tehdään sinun katollesi kantavat ja lujat kattotuolit! Kattotöihin erikoistuneet asiantuntijamme toteuttavat monipuolisesti kaikenlaisia kattotöitä jokaisena vuoden aikana ja kaikkialla Suomessa. Ole yhteydessä myyntimme tai jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä!

Kattotuolit tulee mitoittaa katon painon ja siihen kohdistuvan rasituksen mukaan

Oleellisen tärkeää kestävän ja lujan kattotuolin, eli kattoristikon mitoittamisessa on huomioida katon varsinainen paino, sekä muu ulkoapäin tuleva rasitus, kuten esimerkiksi valtavasta lumikuormasta aiheutuva lisäkuormitus. Kattotöihin erikoistuneet ammattilaisemme mitoittavat ja asentavat kattotuolit niin, että ne kestävät katon painon sekä muita painorasituksia. Kattojen katemateriaalit ovat usein eripainoisia, esimerkiksi tiilikatto on selkeästi painavampi kuin vaikka materiaaliltaan kevyt peltikatto. Näin ollen esimerkiksi tiilikatto asettaakin katon tukirakenteille suuret vaatimukset. Jos katolle on suunnitelmissa rakentaa esimerkiksi aurinkopaneeleita tai muita kattotuotteita, on niiden asentaminen hyvä huomioida katon asennus- ja suunnitteluvaiheessa.

Kuitenkin yksi eniten katon rakenteita ulkopäin rasittava tekijä on ehdottomasti katolle pakkaantuva painava suojalumi. Runsaslumisina talvina katolle voi yksistään lumen painosta aiheutua jopa tuhansia kiloja ylimääräistä painoa, jonka vuoksi varsinainen vesikatteen lisäksi myös kattorakenteet pitää olla tarpeeksi kantavat ja pitävät. Toimimattomat kattorakenteet voivat pahimmassa tapauksessa pettää liiallisesta kuormituksen määrästä, jolloin katto voi notkahtaa ja pahimmassa tapauksessa romahtaa sisään. Usein tällainen täydellinen romahtaminen on onneksi äärimäisen harvinaista, varsinkin jos katon rakennuksessa on käytetty nykyaikaisia rakennusmetodeita- ja materiaaleja. Alhaalta päin tulevan kuormituksen lisäksi kattotuolit on suunniteltu kestämään myös ristikkomallinsa ansioista, myös sivuittaiselta paineelta, kuten voimailta tuulilta. Tavallisesti kattotuolin valmistuksessa yleisimmin käytetty materiaali on puu, jotka sopivatkin täydellisesti alle parikymmentä metristen jännevälien ratkaisuihin. Jännevälin jäädessä pidemmäksi, kannattaa kattotuolien ristikkojen toteutus materiaalina käyttää puun sijasta terästä, joita käytetään esimerkiksi varastohalleissa tai muissa suurissa tuotanto- tai teollisuusrakennuksissa.

Tilatessasi kattotuolit kattotöiden ammattilastemme tekemänä, voit olla vakuuttunut siitä, että kattosi rakenteet kantavat ja kestävät Suomen haastavimmissakin ilmasto-olosuhteissa. Kattotöiden asiantuntijamme tuntevat kaiken tyyliset ja malliset kattoratkaisut, jonka vuoksi pystymme suunnittelemaan juuri sinun katollesi kestävän kattokokonaisuuden!

Ota yhteyttä tai jätä yhteystietosi, niin olemme asiantuntijamme ovat yhteydessä sinuun!

Kattoristikkomallit kaikille kattomuodoille

Tavallisimpia kattoristikkomalleja ovat harja-, pulpetti, – kehä kuin myös saksiristikko. Näistä yleisesti tavattavista ristikoista löytyy lisäksi myös monenlaisia erilaisia vaihtoehtoja kaikenlaisille kattokulmille. Periaatteessa ristikkomalleja voi olla vaikka minkälaisia. Ristikkomallia valitessa huomioitavaa myös onko katolla käytössä esimerkiksi käyttöullakko. Lisäksi on olemassa myös muun muassa mansardi- ja palkkiristikoita kuin myös esimerkiksi murrettuja ristikoita.

Olipa kattosi minkälainen tahansa, ammattilaisemme mitoittavat kattoristikot juuri sinun rakennusprojektisi tarpeiden vaatimalla tavalla. Kattotöihin erikoituneilta asiantuntijoiltamme löytyy osaamista kaikenlaisten kattojen toteutuksesta, katolle kuin katolle pitkällä ammattitaidolla.

Kattospesialistimme laskevat ja mitoittavat kattoristikot vastaamaan rakennuksesi rakenteiden tarpeita. Oikeanlaisella ja laadukkaalla ammattiosaamisella pystymme takaamaan kattosi vaatimusten mukaisen, sekä kestävän ja kantavan tukirakenteen. Toteutamme kaikki kattotyöt aina korkealaatuisesti ja pitkällä ammattitaidolla. Tyytyväiset asiakkaat ympäri Suomen puhuvat puolestamme, joka on meille kunnia-asia. Kaiken tekemisemme lähtökohtana onkin laadukas työnjälki. Toimitamme ja toteutamme kattoristikot aina suunnittelu vaiheessa tehdyn sopimuksen mukaisesti ja sovitun aikataulun puitteissa.

Ammattilaisillemme rakennuskohteen koko tai käyttötarkoitus ei tuota ongelma, koska olemme tottuneet toteuttamaan kattoristikot niin suurien tehdashallien, navettojen, rivi- ja kerrostalojen kuin myös omakotitalojen katoille. Kattavaa ja monipuolista kokemusta hyödyntämällä onnistummekin tarjoamaan asiakkaille aina ensiluokkaista asiantuntijuutta. Suunniteltaessa kattoremonttia, tilaa kattotöiden ammattilaisemme paikalle. Tällä tavalla varmistat, että kattosi kattoristikko on yhdensopiva juuri sinun kattosi vaatimusten ja tarpeiden kanssa.

Tilaa meidät! paikalle ja varmista itsellesi kestävä ja kantava katto kymmeniksi vuosiksi eteenpäin! Kattospesialistimme saapuvat pyydettäessä avuksesi kaikkina vuodenaikoina, koko Suomen alueella. Toimitamme kattoristikot katollesi, sijaitsipa talosi tai vaikka kesämökkisi sitten missä päin kotimaata tahansa!

Pyydä tarjous ja suunnitellaan yhdessä juuri sinun tarpeitasi vastaava ratkaisu!