KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kolmiorimakaton remontit, huollot ja korjaukset kätevästi yhden katon alta

Kolmiorimakaton remontti huolto ja korjaus

Kolmiorimakatto on erityinen kattotyyppi ja varsin persoonallisen näköinen. Sen yksinkertaisella tavalla kauniissa muotoilussa on ripaus historian havinaa ja se tuo virkistävää vaihtelua naapurustoon. Kolmiorimakatolla luodaan saumapellin efekti esimerkiksi huopakatteella, mikä luo siistin sekä ennen kaikkea vesitiiviin lopputuloksen. Kate on siis käytännöllinen ja sopii niin vanhoille kuin uudemmillekin taloille, mutta vaatii katolta hivenen jyrkkyyttä. Siksi, ennen kuin lähtee itse suunnittelemaan ryhtyvänsä asentamaan kolmiorimakatetta, on syytä kääntyä ammattilaisen puoleen. Valitettavasti hyväntahtoisinkin tee-se-itse-kaveri saattaa saada aikaan paljon enemmän tuhoa kuin tulosta, mikäli ei ole tutustunut erilaisten katteiden ominaisuuksiin ja vaatimuksiin.

Jos sinulla on siis kodissasi, saunamökissäsi tai vaikka vapaa-ajan asunnossasi kolmiorimakatto, joka kaipaisi huolenpitoa, pikkuvikojen korjausta tai kenties haluat päivittää vanhan kattosi kokonaan uuteen, me Katonkorjaus-palveluilla voimme hoitaa homman kuin homman. Me olemme pitkällä kokemuksella varustettuja kattoalan ammattilaisia, joille erilaiset kattotyypit ovat tuttuja. Me remontoimme, huollamme ja korjaamme kaikki kolmiorimakatot kokeneella otteella. Vahvaan osaamiseemme kuuluvat niin pelti-, tiili- kuin huopakatotkin kaltevuuteen tai ikään katsomatta. Olemme tottuneet työskentelemään myös niin omakotitalojen, rivitalojen, kerrostalojen, kesämökkien kuin erilaisten piharakennustenkin katoilla, joten silläkään ei ole väliä, millaisessa talossa asut – meiltä löytyvät kyllä tarvittavat välineet ja turvalaitteet työskentelyn mahdollistamiseen joka kohteessa. Ja lopputulokseksi lupaamme pettämätöntä laatua.

Meille Katonkorjaus-palvelun kattoalan asiantuntijoille on ehdottoman tärkeää, että kattoa ei käsitellä vain irrallisina osina tai perehdytä vain esimerkiksi pelkän katteen kuntoon, vaan se nähdään sellaisena kokonaisuutena, joka se onkin. Sellaisena kokonaisuutena, jonka jokaisen osan täytyy toimia saumattomasti yhteen. Siksi, kun kattoja käsitellä esimerkiksi huolto tai korjaustöiden yhteydessä, pitäisi huomioida nekin katon osat, joita ei tultu katsastamaan. Pinnan alla saattaa nimittäin piillä vaikka millaisia katastrofinalkuja, jos ei osaa tarkastella tarpeeksi läheltä. Ja nämä katastrofit nostavat päätään usein varsin väärissä tilanteissa sekä aivan liian myöhään. Siksi, joka kerta kun me katollesi kiipeämme, oli kyse kuinka pienestä huoltotoimesta tahansa, tarkastamme aina koko katon kunnon yleistarkastuksella veloituksetta. Näin sekä me että sinä saat hyvän käsityksen siitä, missä kunnossa kattosi todella on ja millaista huolenpitoa se tulisi ehkä kaipaamaan. Jos havaitsemme katolla puutteita, voimme samalla myös puuttua niihin tai tehdä tarjoukset muista muutostöistä. Meiltä ei jää mitään huomaamatta eivätkä pienet tai suuremmatkaan katastrofit pääse ikävästi yllättämään. Näihin tarkastustöihin voi kuulua mm. katon pinnan ja katteen kunnon tarkastus halkeamien, repeämien, pullistumien, rakoilevien saumojen, sammaleen, ruosteen tai vaikka lohkeilevan maalipinnan varalta. Varmistamme myös, että kattovuodoille altistavat läpiviennit, kuten savupiiput, ilmanvaihtoputket, liesituulettimien putket sekä kattoluukut että -ikkunat, toimivat tarkoituksenmukaisesti. Voimme toteuttaa peltisepän työnä mm. piipunjuuripellitykset, jotta piipunjuuri ei pääse vuotamaan. Tiiviyden puolesta on tärkeää tarkastaa myös harjatiivisteen kunto. Haluamme myös varmistua siitä, etteivät kattotuotteet tai kattoturvatuotteet aina erilaisista tikkaista lumiesteisiin ole päässet irtoilemaan kiinnikkeiden pettäessä ja etteivät rännit kaada sadevettä vääriin suuntaan tai ole tukkeutuneet syksyn lehdistä. Mikäli yläpohjaan on esteetön pääsy, kurkistamme sen myös valumajälkien tai kostuneiden eristevillojen varalta sekä katsastamme aluskatteen kunnon. Me siis todella kartoitamme koko katon nykytilan.

Ammattilaisen toteuttamalla työllä on kuitenkin aina hintansa ja mitä taloon tulee, voivat sen huoltoon käytettävät summat olla varsinaisia investointeja. Ja siltä varalta, ettei kaikilla kasva pihoillaan rahapuita tai paina setelitukut takataskuissa, olemme halunneet pyrkiä löytämään tapoja, jolla ihan jokainen saa mahdollistettua itselleen sekä perheelleen kunnon katon päänsä päälle – oli taloudellinen tilanne millainen tahansa. Nyt voit hakea kaikenlaisten kattotöiden budjetointiin joustoa tuovaa rahoitusratkaisua nettisivuiltamme, vaikka suoraan kotisohvaltasi käsin. Ja haluamme muistuttaa jokaista yksityisiin kohteisiin kattotöitä suunnittelevaa kotitalousvähennyksistä, joita voi hakea jokaisesta Katonkorjaus-palvelun toteuttamasta kattotyöstä.

Laatutyönä toteutettu kolmiorimakattoremontti huoletta avaimet-käteen -taktiikalla

Mikäli olet tullut siihen tulokseen, että vanha kolmiorimakatto laitetaan kokonaisuudessaan tai osittain aivan uuteen uskoon, tai olet vaihtamassa ihan toisesta katetyylistä kolmiorimakattoon, on aika olla yhteydessä asiantuntijaan. Kattoremontit ovat nimittäin tarkkaa touhua, jonka jokainen talonomistaja toivoo varmasti menevän nappiin. Siksi kannattaa aina kattoremonttiin ryhtyessä valikoida sellainen urakoitsija, johon luottaa ja jonka tietää hoitavan homman kunnolla alusta loppuun – onhan kyseessä kuitenkin aika iso investointi. Eikä itse halua joutua juoksemaan perässä roskia keräilemässä, jos kerran maksaa sievoisia summia tekijöille. Me Katonkorjaus-palveluilla tarjoammekin kaikki kattoremontit alusta-loppuun -paketteina, avaimet-käteen -tekniikalla. Ja takuutyönä tietysti! Niin osittaiset kuin täydellisetkin, läpi jokaisen työvaiheen; aina yläpohjan eristevillojen uusimisesta, lahovaurioiden korjaamiseen, aluskatteen rakentamiseen, vesikatteen asentamiseen ja loppusiivoukseen. Sinun tarvitsee vain nojata taaksepäin, nostaa jalat pöydälle ja luottaa kattosi meidän käsiimme. Me hikoilemme puolestasi niin, että pääset nauttimaan työmme hedelmistä sitten kun urakka on valmis.

Asiakastyytyväisyys on meille Katonkorjaus-palveluilla arvokas asia ja sitä vaalimmekin aina, oli kyse ihan pienistä tai hieman suuremmista projekteista. Ja kiitettävin arvosanoin olemme selvinneetkin. Meidän palvelumme ovat nimittäin hyvin asiakasläheisiä – teemme mallikkaasti kaikki ne työt, joita varten meidät on paikalle kutsuttukin, mutta voimme samalla toteuttaa mahdollisia muitakin kattotoiveita. Kattoalan hyvinä kummitäteinä ja -setinä emme ehkä loihdi kurpitsoista hevosvankkureita, mutta voimme asentaa kattoremontin yhteydessä vaikka lukuisia uusia kattotuotteita aina lumiesteistä, kattosiltoihin, palotikkaisiin, vesikouruihin, aurinkopaneeleihin ja kattoluukkuihin. Lista ei ole ihan loputon, mutta aika pitkä. Jos siis kesken remontin havahdutkin äkilliseen pieneläinesteiden tai kattoikkunan tarpeeseen, voidaan sekin asia hoitaa samalla kuntoon. Mikäli katollasi komeilee piippu, joka kaipaisi akuutisti pellitystä, ovat kokeneet kattopeltiseppämme käytettävissä. Tai jos vesi on päässyt tekemään tuhojaan yläpohjassa, emme keskity pelkän vuotokohdan korjaukseen, vaan uusimme lahovaurioiset puuosat ja vaihdamme kastuneet eristevillat.

Kuului kattoremonttiin mitä tahansa osa-alueita, alkaa se aina kattotarkastuksella, jonka toteuttaa kokenut kattoalan ammattilainen. Kun katon yksilölliset tekijät ja kunto on kartoitettu, voidaan niiden sekä asiakkaan toiveiden perusteella luoda toimintasuunnitelma sekä tarjous. Kattoremontin kesto ja hinta riippuvat nimittäin lukuisista tekijöistä. Katon koko, jyrkkyys sekä katemateriaali ja kattotuotteet vaikuttavat osaltaan loppusummaan. Onhan se sanomattakin selkää, että pikkuruisen saunamökin kattoremonttiin tarvitsee vähemmän materiaaleja kuin valtavan omakotitalokompleksin. Myös rakennuksen korkeus vaikuttaa valittuihin työtapoihin, joten sekin huomioidaan hinta-arviossa. Hintaan vaikuttavat mm. se, tarvitseeko työskentelyyn käyttää rakennustelineitä tai henkilönostimia. Jos katto on huonossa kunnossa ja remontin yhteydessä pitää uusia muutakin kuin repsottava kate, näkyy tämäkin loppusummassa. Myös kattoläpivientien, jiirien, lippojen ja muiden vastaavien yksityiskohtien määrä otetaan huomioon. Toki lisävarusteidenkin asentaminen vaikuttaa. Tästä syystä on mahdotonta antaa suoraa hinta-arviota näkemättä kattoa, joka on muutoksen tarpeessa. Parhaiten saat siis käsityksen budjetista pyytämällä kattoalan asiantuntijamme paikalle tekemään hinta-arviota juuri sinun katostasi.

Kolmiorimakatto nauttisi mielellään huollosta puolivuosittain

Me suomalaiset olemme kovia huoltamaan autojamme, mutta mitä taloihin tulee, saatamme ylenkatsoa huoltotarvetta helposti. Tarkoituksenmukainen huollon lykkääminen aina vain myöhemmälle on kuopan kaivamista omien jalkojensa alle. Hyvin huollettu katto on nimittäin talon paras vakuutus. Se suojaa sisätiloja niiltä monilta Suomen muuttuvan ilmaston vaikutuksilta, jotka rakenteisiin päästessään tekisivät rutkasti tuhoja.

Kattohuolloissa säännöllisyys on avainasemassa. Säännöllisesti, riittävän usein toteutetut huollot voivat pitää katon kunnossa jopa pidempään kuin katteesta uskoisi ja voi lykätä isommat remontit jonnekin hamaan tulevaisuuteen. Joten vaikka kattohuollot tuntuisivat arvokkailta investoinneilta, voi niillä voittaa itselleen niin vuosia kuin rahaakin. Hyvin huollettu katto on aina myyntivaltti, mikäli talo jonain päivänä päätetään pistää kaupan. Huoltoihin pistämänsä rahan saattaa voittaa takaisin talon jälleenmyyntiarvossa. Ja toisaalta taas isompi remontti saattaa kustantaa monen huollon veroisen summan. Kaukaa viisas voittaa usein näissäkin asioissa.

Osa huoltotoimenpiteistä tulisi tehdä puolivuosittain; syksyllä ennen ensilumen saapumista ja keväällä kinosten viimein väistyessä. Tällaisia kahdesti vuodessa toteutettavia huoltotoimia ovat mm. katon puhdistus roskista ja lehdistä sekä katteen pinnan tarkastus. Myös rännien puhdistus sekä kiinnityksen ja kaadon tarkastus olisi hyvä tehdä samalla. Eikä läpivientien sekä saumausten tarkastusta ja tiivistystä saa unohtaa myöskään. Lisäksi olisi paikallaan samassa yhteydessä varmistua siitäkin, että kattotuotteet – lumiesteet, kattosillat, lapetikkaat, kattotikkaat ja palotikkaat – pysyvät hyvin paikallaan ja toimivat asianmukaisesti. Talvella ei pidä unohtaa myöskään lumenpudotuksen tai jäänsulatuksen merkitystä, sillä lumi ja jää ovat raskaita katon kantaa pitkiä aikoja. Tuhoja syntyy nopeasti, jos katon jättää oman onnensa nojaan metristen kinosten kanssa pitkiksikin ajoiksi. Ja vahinkojakin helposti, mikäli kokematon lähtee niitä tökkimään alas harjanvarrella.

Muita huoltoja voidaan suorittaa sitten tarpeen mukaan. Tällaisia huoltotoimia ovat esimerkiksi katon pesu, huoltomaalaus, pinnoitus sekä sammaleen poisto ja katteen suojakäsittely. Lika on omiaan kuluttamaan ja ruostuttamaan katetta. Siihen myös tarttuu ikävästi kaikkea katolle putoilevaa irtaimistoa, kuten lehtiä, jotka esimerkiksi haittaavat veden valumista. Sammal taas kasvattaa juurensa esimerkiksi tiilen sisään, rapauttaen tiilen rakennetta. Sen juurista syntyviin pieniin onkaloihin alkaa kerääntyä vettä, joka talvella jäätyy ja voi jopa murtaa haurastuneen tiilen. Kun sammal on poistettu, voidaan katon suojakäsittelyllä ehkäistä sen katon uudelleenvaltausta. Myös huoltomaalaukset ja pinnoitukset pitävät katon pinnan kunnossa ehkäisten mm. ruostumista sekä muuta kulumaa. Meiltä Katonkorjaus-palveluilta saat kaikki nämä tarvitsemasi huollot katollesi, sekä vielä paljon muuta. Ota siis reippaasti yhteyttä, niin keskustellaan kattosi tarpeista.

Kolmiorimakaton korjaus voi pelastaa katon sekä koko rakennuksen vakavammilta vaurioilta

Ennakointi, ennakointi, ennakointi. Kolme kattoalan avainsanaa. Kattoasioissa ei voi koskaan olla liikkeessä liian aikaisin, sillä sen minkä taakseen jättää, usein edestään löytää. Maton alle lakaistut ongelmat nostavat usein päätään aivan väärissä kohdissa ja usein paljon radikaalimmin, mitä kauemmin niiden antaa kyteä pinnan alla. Pienet reiät voivat päästää sisäänsä suuriakin vuotoja, joista muodostuu ajan kanssa kalliita kosteusvaurioita. Siksi ajoissa tehty kolmiorimakaton korjaus voi pelastaa katon sekä koko rakennuksen vakavammilta vaurioilta tulevaisuudessa. Harvemmin sitä jälkeenpäin miettii, että olisipa odottanut vielä vuoden ja katsonut, korjaantuuko vuoto tai vaurio itsestään.

Meiltä Katonkorjaus-palveluilta saat kaikki korjaukset mitä katollesi kaipaat. Ammattilaistiimimme hoitaa kokemuksen tuomalla varmalla otteella mm. kaikki kattojen vuotopaikkaukset ja katteen pinnan korjaukset – oli kyse sitten ruostevaurioista, rikkinäisitä tiilistä tai revenneistä huovista. Me hoidamme myös sadevesijärjestelmän puutteet, kuten rännien kiinnitykset ja virheelliset kaadot kuntoon. Katonkorjaus-palveluilta saat lisäksi läpivientien korjaukset sekä vaihdot ja aluskatekorjaukset. Me huolehdimme myös kosteusvauriokorjauksista ja vaihdamme lahovaurioituneet puuosat, mikäli vesi on päässyt tekemään tuhojaan. Tai jos katotuotteesi tikkaista, kattosiltoihin ja lapetikkaisiin ovat päässeet hajoamaan käytössä, voit saada katollesi uudetkin sellaiset meidän kauttamme, valmiiksi asennettuina. Me tarjoamme siis ratkaisut kaikkiin katto-ongelmiin helposti yhden katon alta. Älä aikaile, vaan pyydä ammattilaisen arvio ja apu ajoissa. Myöhemmin kuitenkin kaduttaa, jos jää jahkailemaan. Tänään on juuri oikea päivä pistää tohinaksi.

Kolmiorimakaton vaihto toiseen kattoon

Jos olet tullut elämässäsi siihen tilanteeseen, että kaipaat hieman vaihtelua, etkä oikein tiedä, mistä lähtisit sitä hakemaan, voi kodin huolto ja hoito tulla kyseeseen. Mutta kun huonekalut ovat vaihtaneet paikkaa jo lukuisia kertoja eikä uusi mattokaan paranna asunnon ilmettä, voi olla syytä kääntää katse hieman isompiin ja kokonaisvaltaisempiin muutoksiin. Sitä ei ehkä niin ajattelisikaan, mutta se, mitä tapahtuu päidemme yläpuolella vaikuttaa vahvasti niin viihtyvyyteen kuin asumismukavuuteenkin. Ja siksi kannattaa muutoskaipuussaan kääntää katse kohti kattoa ja pohtia, löytyykö sieltä jokin vikapilkku, jonka on halunnut lakaista maton alle odottamaan parempia päiviä asiaan puuttumiseen. Vai kaipaisikohan koko katto päivitystä? Meiltä luonnistuu pitkällä kokemuksella eri kattotyyppien vaihdot toiseen. Kolmiorimakatosta saadaan jouhevasti laadukas nykyaikaisempi huopa- tai palahuopakate.