KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Konesaumakaton asennus – uusi katto jopa vuosisadaksi

konesaumakaton asennus

Konesaumakatto on vesitiivis, kestävä ja todella pitkäikäinen katto. Laadukkaasti asennettu ja säännöllistä huoltoa nauttiva konesaumakatto voi saavuttaa jopa sadan vuoden iän!

Konesaumakaton asentaminen on tyyriimpää kuin muiden peltikattojen asennus, mutta pitkän käyttöikänsä ansiosta asennushinta maksaa itsensä varmasti takaisin. Kun asennuksen kustannukset jaetaan katon edessä oleville käyttövuosille, hinta on yllättävänkin edullinen.

Konesaumattu pelti sopii monenlaisille katoille. Se on kaunis ja melko huoltovapaa kattomateriaali, joka pitää kattosi vesitiiviinä vuosikymmenten ajan.

Meiltä saat laadukkaat konesaumakaton asennukset kokeneiden kattoammattilaisten tekemänä. Kokonaisvaltainen avaimet käteen -palvelumme takaa sen, että sinun osasi on helppo ja huoleton; sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin kertoa toiveesi projektin suhteen, me teemme kaiken muun! Me tilaamme tarvittavat materiaalit ja toimitamme ne paikalle. Jos tarvitaan henkilönostimia tai rakennustelineitä, ne tulevat meiltä. Pidämme työskentelyalueemme mahdollisimman siistinä, ja säilytämme materiaaleja ja muita tavaroita vain etukäteen sovituissa paikoissa, emmekä jätä niitä hujan hajan. Tarvittaessa suojaamme pihaistutuksesi työn ajaksi. Suoritamme konesaumakaton asennuksen kaikki vaiheet ja lopuksi teemme huolellisen loppusiivouksen. Toimitamme lisäksi kaikki purku- ja rakennusjätteet pois tontiltasi.

Kokonaisvaltaiseen ja asiakaslähtöiseen palveluumme kuuluu myös se, että mitä tahansa kattotyötä tulemmekin tekemään, suoritamme samalla koko katon yleistarkastuksen. Olipa kyseessä mikä tahansa suuri tai pieni kattotyö, yleiskunnon tarkastaminen kuuluu hintaan. Kattotarkastuksessa käydään läpi peltikaton pinta, saumaukset, läpiviennit, jiirit sekä kaikki kattotuotteet. Lisäksi tarkistamme katon alapuoliset rakenteet, mikäli yläpohjaan on esteetön pääsy. Kerromme sinulle kattotarkastuksessa havaitsemistamme asioista ja tarvittaessa jätämme sinulle korjauksista tarjouksen. Emme tietenkään etsimällä etsi vikoja ja yritä väkisin keksiä korjattavaa, vaan kerromme sinulle kattosi rehellisen ja ajankohtaisen tilanteen.

Kaikkiin ammattilaisilta tilattuihin kattotöihin on saatavissa verohelpotus, jota kutsutaan kotitalousvähennykseksi. Voit lisäksi tarvittaessa hakea konesaumakaton asennukselle rahoitusta kätevästi verkkosivustomme kautta.

Konesaumakaton asennus vaatii vakaata ammattitaitoa

Talon katolla on tärkeä osa koko rakennuksen toimivuuden ja käyttökunnon kannalta. On siksi viisasta varmistua siitä, että katon asennus tehdään kerralla laadukkaasti ja oikein. Kokematon tai taitamaton tekijä voi saada aikaan enemmän haittaa kuin hyötyä. Väärin tai puutteellisesti asennetun katon korjaaminen voi tulla kalliiksi ja aiheuttaa turhaa stressiä. Pahimmassa tapauksessa koko katto pitää purkaa ja rakentaa uudestaan. Siksi onkin järkevää pyytää katon asennukseen kokeneet, taitavat kattoammattilaiset, jotka laittavat katon kerralla kuntoon.

Varsinkin konesaumakaton asentaminen vaatii raudanlujaa ammattitaitoa. Konesaumakatto voi saavuttaa pitkän käyttöikänsä vain, jos asennus tehdään pohjatöistä lähtien tarkasti ja ammattitaitoisesti. Konesaumakaton asennus vaatii tarkempia kädentaitoja kuin esimerkiksi muiden peltikattojen asentaminen. Asentajan täytyy lisäksi olla tietoinen kaikista katon toimivuuteen liittyvistä yksityiskohdista.

Konesaumakatto vaatii tiiviin aluslaudoituksen, joissain kohdissa jopa umpilaudoituksen. Konesaumakaton vesitiiviys perustuu siihen, ettei siihen tehdä ollenkaan reikiä; konesaumakaton pellit kiinnitetään ruoteisiin omilla kiinnikkeillään, jotka jäävät piiloon saumojen sisään. Pellit kiinnitetään toisiinsa kaksinkertaisilla saumoilla erikoistyökalua käyttäen. Sitten näihin saumoihin laitetaan tiivistysmassa. Valitut kattotuotteet kiinnitetään pystysaumoihin puristettavilla kiinnikkeillä.

Tähän haastavaan, kokemusta ja kädentaitoja vaativaan työhön kannattaa valita kokenut ammattilainen. Näin varmistut siitä, että kattoasennuksella on työ- ja materiaalitakuu. Voisi olla houkuttelevaa säästää katon asennuskuluissa ja teettää homma pimeästi, mutta seuraukset voivat olla erittäin huonot. Osaamaton tekijä voi tehdä asennuksessa virheitä, jotka kostautuvat myöhemmin kalliisti. Lisäksi asennusjälki voi olla millaista vain.

Meiltä saat konesaumakaton asentajaksi kokeneet ja ammattitaitoiset kattoammattilaiset. Meille on tärkeää, että jokainen katto olisi toimivuuden ja turvallisuuden lisäksi kaunis ja siisti. Huolella ja taidolla asennettu konesaumakatto voi kaunistaa rakennustasi jopa sata vuotta. Kokeneen ammattilaisen takuutyönä tekemä katto tulee tehtyä kerralla oikein, eikä sen toimivuudesta tarvitse olla huolissaan. Kun asennuksen hintaa miettii tässä valossa, ei riskialttiisiin säästökeinoihin viitsi tarttua.

Konesaumakaton hintaan vaikuttavat monet yksityiskohdat

Kaikki katot ja kaikki rakennukset ovat erilaisia. Siksi myöskin katon asennushinta riippuu täysin kohteesta ja sen ominaisuuksista.

Hintaan vaikuttavia tekijöitä on monia. Luonnollisesti valittu kattomateriaali vaikuttaa hintaan, kuten myös katon koko ja jyrkkyys. Katon koko kertoo sen, miten paljon materiaalia tarvitaan, ja katon jyrkkyys vaikuttaa siihen, tarvitaanko projektissa rakennustelineitä tai henkilönostimia. Hintaan vaikuttavia asioita ovat myös katon läpivientien ja jiirien määrä. Entä missä rakennus sijaitsee? Jos kohde on jossain haastavassa paikassa, kuten saaressa, materiaalien ja työkoneiden kuljetus vaatii enemmän aikaa ja vaivaa.

Myös uudelle katolle valittavat kattotuotteet vaikuttavat kokonaishintaan. Kattotuotteita ovat muunmuassa kattotikkaat, kattosillat, lumiesteet, pieneläinesteet, piipunpellitys, piippuhattu, kattoluukut ja -ikkunat sekä sadevesijärjestelmä. Meiltä saat katollesi kestävät ja laadukkaat tuotteet, jotka on käytössä todettu toimiviksi.

Katon asennukseen ja sen kustannuksiin vaikuttaa suuresti katon alapuolisten rakenteiden kunto. Pitääkö lahonneita puuosia uusia, tai täytyykö aluskate rakentaa uudestaan? Täytyykö eristeitä lisätä tai tuuletusta parantaa?

Konesaumatun peltikaton asennuksen tarkan hinnan saat pyytämältä meiltä tarjouksen. Tarjous muodostuu katon ominaisuuksien ja lähtökunnon sekä asiakkaan kattoon liittyvien toiveiden pohjalta. Tarjoukseen sisältyvät kaikki asennuksessa tarvittavat materiaalit ja työtunnit. Saat meiltä selkeän laskun, johon nämä seikat on eritelty. Meidän kanssamme et joudu murehtimaan, nouseeko asennuksen hinta salakavalasti tai muodostuuko jonkinlaisia piilokuluja. Hyvä suunnittelu takaa sen, että kaikki seikat osataan ottaa huomioon ennen kattotyön aloittamista. Tämän takia mitään suurempia yllätyksiä ei yleensä tule vastaan asennuksen aikana.

Tiesitkö, että kattoremontin voi tehdä myös talvella? Talvikuukausien aikana meillä on yleensä hieman hiljaisempaa, joten kattoasennuksen hinta voi olla edullisempi kuin kiireisenä kesän sesonkiaikana.

Kattoasennuksen taloudellista puolta miettiessä kannattaa muistaa jo aiemmin mainittu kotitalousvähennys, sekä tarjoamamme mahdollisuus rahoitukseen.

Konesaumakaton hyviä puolia ovat mm. vesitiiveys ja huoltovapaus

Kaikki kattomateriaalit ovat erilaisia ja niillä on erilaisia ominaisuuksia. Myös eri peltikattovaihtoehdot eroavat jonkin verran toisistaan. Kun mietit, minkä kattomateriaalin valitset katollesi, voit punnita näitä hyviä ja huonoja puolia ennen päätöksen tekoa.

Konesaumakaton hyviin puoliin kuuluvat vesitiiviys ja se, että se vaatii vain pieniä säännöllisiä huoltotoimia. Konesaumakaton saa asennettua kaikenlaisille katoille, myös monimuotoisille katoille joissa on paljon lappeita ja jiirejä. Myöskään loiva katto ei ole ongelma konesaumatulle pellille. Konesaumakaton loistava vesitiiviys on yksi syy sille, että katon odotettu käyttöikä on jopa sata vuotta. Muut peltikattovaihtoehdot häviävät tiiviydessä konesaumakatolle selvästi.

Kuten jo aiemmin mainittiin, konesaumakaton asentamiseen tarvitaan todella kädentaitoista kattopeltiseppää. Huonosti tehty konesaumakatto ei kestä Suomen vaihtelevia sääolosuhteita, vaan voi aiheuttaa paljon ongelmia koko rakennukselle. Tarkasti ja ammattitaitoisesti tehty konesaumakatto maksaa itsensä takaisin käyttövuosissa, vesitiiviydessä ja kauniissa ulkonäössä.

Vaikka konesaumakatto on todella hyvä kattovaihtoehto, ei sekään ole tietenkään täydellinen. Yksi konesaumakaton huonoista puolista on sen äänekkyys; sateen ropina sekä tuuli kuulivat rakennuksen sisätiloihin selkeästi. Onneksi tähän on olemassa ratkaisu, sillä katon alle voidaan asentaa äänieristysnauhat. Jos kaipaat katoltasi hiljaisuutta, tämä kannattaa ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

Peltikatolle voi muodostua ruostetta. Tätä ongelmaa on onneksi helppo hillitä säännöllisellä kattohuollolla.

Koska kattomateriaaleja on monia, on hyvä punnita niiden ominaisuuksia ja miettiä, mikä sopisi parhaiten sinun tarpeisiisi. Onko sinulle tärkeää edulliset asennuskulut, pitkäikäisyys, helppohoitoisuus tai klassinen ulkonäkö? Näitä seikkoja kannattaa miettiä suunnitteluvaiheessa.

Jos päätöksen tekeminen on vaikeaa, voimme olla apunasi. Meillä on laaja tietämys kaikista eri kattomateriaaleista ja niiden ominaisuuksista, ja osaamme kertoa niiden yksityiskohdista sinulle lisätietoja.

Meiltä saat kaikki konesaumakaton huolto- ja korjaustyöt

Konesaumattu peltikatto voi saavuttaa pitkän käyttöikänsä vain, jos sen säännöllisestä huollosta pidetään kiinni. Kattohuolto suositellaan tehtäväksi kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Syksyllä katto valmistellaan talven tuloon ja keväisin tarkistetaan, miten katto kesti lumen ja jään aiheuttamat haasteet. Näin katto pysyy toimintakunnossa ympäri vuoden.

Yksi tärkeimmistä huoltotoimista on katon puhdistaminen. On tärkeää poistaa lehdet ja muut roskat katolta, jotta ne eivät jäisi sinne keräämään itseensä kosteutta. Kosteus on katon vihollinen, sillä peltikatolla kosteus voi aiheuttaa ruostetta ja ajan myötä muitakin ongelmia.

Myös rännit on tärkeää pitää tyhjinä ja puhtaina, jotta sade- ja sulamisvedet pääsisivät valumaan pois katolta ja tarpeeksi kauas talon rakenteista. Kattohuollon yhteydessä tarkistetaan myös vesikourujen kiinnitykset ja kaato.

Kattohuoltoon kuuluu katon pinnan tarkastaminen, sekä läpivientien, saumauksien ja jiirien tarkistaminen. Myös kaikki kattotuotteet käydään läpi. Jos jokin kattotuote on irronnut tai rikki, se kiinnitetään uudestaan tai vaihdetaan uuteen. Varsinkin peltikatoilla lumiesteillä on tärkeä tehtävä; oikeisiin kohtiin asennetut lumiesteet suojelevat rakennuksen läheisyydessä kulkevia ihmisiä painavilta lumimassoilta.

Konesaumakatolle tarvittaessa tehtäviä huoltotoimenpiteitä on esimerkiksi katon peseminen. Peltikatot pestään ilmapuhaltamalla, pehmytharjapesuna ja korkeapainepesuna. Pesu suoritetaan laadukkailla, tehokkailla ja hellävaraisilla pesuaineilla, jotka poistavat pellistä rasvan, ilmansaasteet ja siitepölyn. Lisäksi peltikatto huoltomaalataan 10-15 vuoden välein.

Meiltä saat yhdestä osoitteesta kaiken, mitä kattosi tarvitsee. Teemme kattoasennusten ja kattoremonttien lisäksi kaikenlaiset korjaustyöt, esimerkiksi myrskyvaurioiden korjaukset. Teemme myös turvalliset ja kattoa vahingoittamattomat lumenpudotukset ja jäänsulatukset.

Säännölliset, ammattilaisen tekemät kattohuollot ovat järkevä sijoitus. Säännöllisesti huollettu katto nostaa talosi arvoa, ja pysyt aina ajan tasalla kattosi kunnosta. Kun katto huolletaan säännöllisesti, piilevät ongelmat huomataan ennen kuin ne ehtivät aiheuttaa vaurioita katolle.

Mitä siis ikinä kattosi tarvitseekaan, ota meihin yhteyttä! Pistetään yhdessä kattosi loistokuntoon.