KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Konesaumakaton huollot ja korjaukset

Konesaumakaton huolto ja korjaus

Konesaumakatto on erittäin pitkäikäinen katto, jonka hyviin puoliin kuuluvat myös vesitiiviys ja huoltovapaus. Konesaumakatto pysyy loistokunnossa pienillä kausihuolloilla, kunhan ne tehdään säännöllisesti ja ammattilaisen ottein. Meiltä saat kaikki konesaumakaton huolto- ja korjaustyöt aina katon puhdistuksista huoltomaalaukseen asti. Taitava ja tarkkasilmäinen kattoammattilaisemme varmistaa, että kattosi jaksaa palvella kestävänä vuodesta toiseen.

Kattohuolto suositellaan tekemään kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Syksyllä katto puhdistetaan puista pudonneista lehdistä sekä muista roskista ja valmistellaan edessä olevaa talvea varten. Keväällä tarkistetaan, ettei talven lumi ja jää aiheuttaneet rasituksellaan vaurioita katolle. Säännöllinen kattohuolto auttaa kattoa kestämään Suomen vaihtuvien vuodenaikojen ja sääolosuhteiden mukanaan tuomat haasteet.

Aina kun olemme katollasi, teemmepä sitten kattohuoltoa tai vaikkapa lumenpudotusta, tarkistamme samalla koko katon. Tarkistamme katon pinnan ja käymme läpi saumaukset, jiirit ja läpiviennit. Tarkistamme lisäksi jokaisen kattotuotteen kunnon. Jos katon yläpohjaan on esteetön pääsy, tarkistamme myös vesikatteen alapuoliset rakenteet. Kattotarkastuksen tarkoituksena on varmistaa koko kattokokonaisuuden toimivuus.

Kun katto käydään huolellisesti läpi ammattilaisen silmin, piilevätkin ongelmat voidaan löytää ennen kuin ne ehtivät aiheuttaa vaurioita katolla. Emme kuitenkaan etsimällä etsi vikoja, emmekä missään tapauksessa korjaa ehjää, vaan kerromme sinulle kattosi kunnosta rehellisesti. Jos kuitenkin löydämme jotain, mihin kannattaisi puuttua, teemme sinulle tarjouksen korjaustöistä.

Säännölliset kattotarkastukset ja -huollot ovat järkevä sijoitus tulevaisuutta silmällä pitäen. Kun kattosi on säännöllisesti ammattilaisen käsissä, sen käyttöikä pitenee ja talon arvo pysyy korkealla. Harvakseltaan tarkistettu ja huolettomasti huollettu katto saattaa piilotella salakavalia ongelmia, jotka esimerkiksi vesivahingoksi äityessään vaativat kalliita korjaustoimenpiteitä. Vain kokeneella kattoammattilaisella on taito nähdä katolla sekä kokonaisuuden toimivuus, että jokainen pienempi yksityiskohta.

Kaikki ammattilaiselta tilatut kattotyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Tarjoamme myös mahdollisuutta rahoitukseen, jota voi hakea verkkosivustomme kautta.

Konesaumakaton huolto – mm. katon puhdistus ja tiiviyden tarkistus

Konesaumakaton käyttöikä voi olla jopa uskomattomat sata vuotta. Jotta katto kestäisi käytössä niin kauan, tarvitsee se kuitenkin säännöllistä huolenpitoa. Mitään valtavia toimenpiteitä konesaumakatto ei tarvitse, mutta pienillä ja säännöllisillä huoltotoimenpiteillä on kuitenkin suuri merkitys.

Konesaumakaton huolto on melko samanlaista kuin muidenkin peltikattojen huolto. Tärkeimpiä toimenpiteitä ovat katon puhdistaminen sekä sen tiiveyden tarkistaminen. Katon pitäminen vapaana lehdistä ja roskista on tärkeää, jotta kosteus saataisiin pysymään poissa katolta. Roskat keräävät itseensä kosteutta ja voivat aiheuttaa esimerkiksi ruosteongelmia. Myös rännit on tärkeää pitää tyhjinä ja puhtaina, jotta sade- ja sulamisvedet pääsisivät valumaan esteettömästi pois katolta ja pysyisivät kaukana talon rakenteista.

Katon tiiveyden varmistaminen on elintärkeää, jotta vesi ei pääsisi pilaamaan katon alapuolisia rakenteita. Aluskate auttaa jonkin verran, mutta sen varmuuteen ei kannata tuudittautua. Jos vesi pääsee katon alapuolisiin rakenteisiin, edessä on luultavasti suuria ongelmia, jotka vaarantavat koko talon asuttavuuden ja vievät tietysti myös paljon aikaa ja rahaa. Kun katon läpiviennit, peltien kiinnitykset ja saumaukset tarkistetaan säännöllisesti, voidaan kosteusvaurioiden muodostumista ehkäistä tehokkaasti.

Kattohuollon yhteydessä käydään läpi jokaisen kattotuotteen kunto. Kattotuotteita ovat esimerkiksi katetikkaat, kattosillat, pieneläinesteet, lumiesteet, piipunpellitys, piippuhattu, kattoikkunat ja niin edelleen. Laadukkaat ja tukevasti kiinnitetyt kattoturvatuotteet auttavat katolla työskenteleviä ihmisiä, esimerkiksi nuohoojia, toimimaan turvallisesti katolla. Pieneläinesteet estävät ei-toivottuja pesijöitä majoittumaan katon uumeniin. Lumiesteet ovat varsinkin peltikatoilla tärkeitä, sillä ne ovat jyrkkiä ja liukkaita; lumiesteet ehkäisevät lumimassojen tippumisen talon läheisyydessä liikkuvien ihmisten ja eläinten niskaan. Piipunpellitys ja piippuhattu suojelevat savupiippua ja hormeja. Kattoikkunoilla voidaan tuoda valoa sellaisiin rakennuksiin, joihin on muuten vaikea saada luonnonvaloa sisätiloihin. Kaikilla kattotuotteilla on oma tärkeä tehtävänsä kattokokonaisuuden toimivuuden kannalta, ja siksi on erittäin tärkeää, että jokainen niistä toimii hyvin.

Lisäksi talvella tehtäviin huoltotoimiin kuuluvat lumenpudotukset sekä jäänsulatukset katolta ja ränneistä.

Konesaumakaton huoltomaalataan 10-15 vuoden välein

Konesaumatun peltikaton ainoa suurempi huolto on huoltomaalaus. Huoltomaalaus kannattaa tehdä noin 10-15 vuoden välein. Huoltomaalaus on helpompi ja nopeampi suorittaa, kun se tehdään hyvissä ajoin, ennen kuin katto on esimerkiksi päässyt laajalti ruostumaan. Huonokuntoisen katon huoltomaalaus on luonnollisesti hankalampi ja siksi myös kalliimpi operaatio.

Onnistuneen huoltomaalauksen perusta on huolelliset pohjatyöt. Pohjatöihin kuuluu esimerkiksi ruosteenpoisto sekä hilseilevän maalin poistaminen. Pohjatöitä jatketaan huolellisella pesulla; peltikaton pinnasta pestään pois rasva, siitepöly, ilmansaasteet yms., jotta maali tarttuisi pellin pintaan tasaisesti ja kestävästi. Peltikaton pesu aloitetaan ilmapuhaltamalla, minkä jälkeen katto pestään pehmytharjapesuna ja vesihuuhteluna. Peltikaton pesemisessä on tärkeää käyttää juuri tähän tarkoitukseen suunniteltuja pesuaineita, jotka ovat tarpeeksi tehokkaita, mutta myös hellävaraisia.

Konesaumakaton huoltomaalauksen tarkoituksena on palauttaa kattoon suojaava pinta. Hilseillyt ja lohkeileva maalipinta päästää lävitseen kosteutta, ja altistaa siten katon ruostumiselle ja muille kosteuden aiheuttamille ongelmille. Laadukas ja tasainen maalipinta suojelee peltiä tehokkaasti juurikin kosteudelta. Uusi maalipinta on toki myös ulkonäköseikka; uusi maalipinta kohentaa koko rakennuksen ulkonäköä ja nostaa talon arvoa.

Kannattaisiko peltikaton huoltomaalaukseen ryhtyä itse? Homma saattaa kuulostaa helpolta, ja rahan säästäminen toki aina houkuttaa. Jos et ole kattoalan ammattilainen, moni asia saattaa kuitenkin maalausprojektin suhteen jäädä huomaamatta. Pohjatyöt saatetaan tehdä puutteellisesti, eikä oikean maalin valintakaan ole aivan yksinkertaista. Koska huoltomaalauksen tärkeä tehtävä on taata katon kosteussuoja 10-15 vuodeksi eteenpäin, työ on tärkeää tehdä huolellisesti ja ammattitaidolla. Lisäksi katolla työskenteleminen on vaarallista; varsinkin peltikatot ovat jyrkkiä ja liukkaita, ja ilman asianmukaisia turvavarusteita ja vähäisellä kokemuksella katolla kiipeily voi johtaa onnettomuuteen.

Kun jätät konesaumakaton huoltomaalauksen meidän vastuullemme, voit olla varma, että katosta tulee jälleen kaunis ja toimiva, ja maalipinta kestää sille tarkoitetun ajan. Panostamme lisäksi työturvallisuuteen ja teemme varmasti kaikkemme, jotta maalausprojektista tulisi turvallinen kaikille osapuolille.

Konesaumakaton korjaukset kattopeltisepän ammattitaidolla

Konesaumakatto voi toisinaan tarvita pieniä korjauksia. Korjaustarpeen voivat aiheuttaa esimerkiksi myrskytuhot, jos vaikkapa puu kaatuu suoraan katon päälle tai tuuli irrottaa kattopeltejä. Toisinaan myös painava lumi painaa katon notkolle, naarmuttaa katteen pintaa tai repii mukanaan kattotuotteita alas tippuessaan.

Toisinaan eteen saattaa tulla tarve myös vuotokorjauksille. Katon saumat ja kiinnitykset ovat paikkoja, joihin vuoto useimmiten iskee, sillä eivät ole täysin tiiviitä. Meiltä saat saumojen ja kiinnitysten korjauksen ja tarvittaessa myös peltien lisäkiinnityksiä. Myös rännien korjaus, räystäslaitojen ja peltien vaihto sekä päätypeltien tai peltilistojen korjaus hoituvat meiltä taidokkaasti.

Kaikissa korjauksissa otamme huomioon kokonaisuuden; jos vain yksi pelti saanut vaurioita ja muut ovat hyvässä kunnossa, vaihdamme vaurioituneen pellin uuteen. Samalla tarkistamme kaikkien kattopeltien kiinnitykset, jotta voidaan varmistua siitä, ettei ongelmia tule jatkossa.

Minkä verran konesaumakaton huolto ja korjaus maksavat? Koska jokainen rakennus ja jokainen katto ovat erilaisia, ja niille tehtävät toimenpiteet vaihtelevat laidasta laitaan, tarkkaa hintaa on mahdotonta määritellä etukäteen. Huollon tai korjauksen tarkan hinnan saat pyytämällä meiltä tarjouksen.

Katolle tehtävien huoltojen tai korjausten hintaan vaikuttavat monet erilaiset seikat; tietysti ensinnäkin se, mitä toimenpiteitä katolle tehdään, mutta lisäksi hintaan voivat vaikuttaa esimerkiksi katon koko ja jyrkkyysaste, läpivientien määrä, kattotuotteiden määrä sekä katon ikä ja lähtökunto. Ja jos rakennus sijaitsee jossain haastavassa paikassa, kuten saaressa, työntekijöiden ja työkoneiden kuljetus vie enemmän aikaa, ja näin ollen hintakin saattaa olla hieman suurempi.

Meidän kanssamme kattotöiden taloudellisen puolen hoitaminen on mutkatonta. Teemme sinulle katon lähtökunnon sekä sinun toiveidesi perusteella tarjouksen, johon sisältyvät kaikki kattotyössä tarvittavat materiaalit ja työtunnit. Sinun ei tarvitse olla huolissasi siitä, että lasku kallistuisi salakavalasti projektin aikana, tai muodostuisi jonkinlaisia piilokuluja, sillä meidän kanssamme asioiminen on aina avointa ja selkeää.

Teemme myös konesaumakaton laadukkaat remontit

Jossain vaiheessa paraskin katto tulee käyttöikänsä päähän. Kun tiuhaan tehdyt korjaukset ja huollot eivät enää auta, on järkevää ottaa harkintaan kattoremontin teettäminen. Katon jatkuva korjailu sieltä täältä tulee kalliiksi, eikä jossain vaiheessa korjausten hyötykään kestä pitkiä aikoja.

Jos katto on jo alkanut oirehtia, katon uusimista ei kannata lykätä hamaan tulevaisuuteen. Mitä varhaisemmassa vaiheessa kattoremontti tehdään, sitä helpompi ja edullisempi se on yleensä toteuttaa. Huonokuntoinen katto ei anna rakennukselle sellaista suojaa, mitä sen kuuluisi antaa, ja riski esimerkiksi vakavaan vesivahinkoon kasvaa koko ajan. Jos vauriot eivät ehdi vaikuttaa katon alapuolisiin rakenteisiin, remontti on helppo toteuttaa pelkkä vesikate vaihtamalla. Jos sen sijaan yläpohjassa on lahovaurioita tai huonokuntoisia eristeitä, joudutaan työtä tekemään enemmän, ja remontin hintakin kasvaa.

Miten kattoremonttiprojekti sitten etenee? Hyvä suunnittelu takaa onnistuneen kattoremontin. Kun suunnitteluvaiheessa otetaan huomioon kaikki remonttiin vaikuttavat seikat, voidaan välttyä monilta yllätyksiltä, ja projekti sujuu jouhevasti. Suunnitelma tehdään katon lähtökunnon ja asiakkaan toiveiden pohjalta.

Teemme jokaisen kattoremontin asiakaslähtöisesti, avaimet käteen -periaatteella. Haluamme, että projekti olisi asiakkaallemme mahdollisimman helppo ja mukava kokemus.

Me tilaamme kaikki materiaalit ja toimitamme ne paikalle. Meillä on laaja tietämys erilaisista kattomateriaaleista ja kattotuotteista, ja tiedämme, mitkä on käytössä havaittu kestämään Suomen vaihtelevia sääolosuhteita.

Remontissa mahdollisesti käytettävät rakennustelineet ja henkilönostimet tulevat meiltä. Tarvittaessa suojaamme pihapiirisi tai istutuksesi remontin ajaksi. Pidämme koneet ja materiaalit niille etukäteen sovituilla paikoilla, ja pyrimme pitämään työmaan mahdollisimman siistinä. Kattoremontti aiheuttaa toki jonkin verran ääntä, mutta pyrimme välttämään turhaa meteliä.

Suoritamme kattoremontin kaikki vaiheet ja lopuksi siivoamme jälkemme huolellisesti. Kaikki purku- ja rakennusjätteet toimitetaan pois tontiltasi. Kun olemme valmiit, jätämme sinut nauttimaan uudesta, kestävästä ja upeasta katostasi!