KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Konesaumakaton remontilla uusi katto jopa sadaksi vuodeksi

Konesaumakaton remontti

Konesaumakatto on todella pitkäikäinen katto. Laadukkaista materiaaleista tehty ja säännöllisesti huollettu konesaumakatto voi saavuttaa jopa sadan vuoden käyttöiän! Jos kattosi on jo kovin iäkäs, se on kohdannut tavallista suurempaa rasitusta tai sen huoltoja ja korjauksia on laiminlyöty, on todennäköistä, että jossain vaiheessa edessäsi tulee olemaan kattoremontti. Jos katto on menettänyt parhaan toimintakykynsä, kosteusvaurioiden ja muiden ongelmien todennäköisyys kasvaa huomattavasti. Huonokuntoinen katto on myös alttiimpi myrskytuulien, kaatosateiden ja lumimassojen aiheuttamille ongelmille.

Jos tarpeenasi on kattoremontti, ota meihin yhteyttä! Meidän kokeneet, kädentaitoiset ja asiantuntevat kattoammattilaisemme tekevät sinulle uuden ja upean konesaumakaton, joka suojelee taloasi vuosikymmenten ajan.

Me panostamme aina asiakaslähtöiseen ja kokonaisvaltaiseen palveluun. Aina kun olemme katollasi, jos vaikkapa pyydät meidät suorittamaan turvallisen lumenpudotuksen, tarkistamme samalla koko katon yleisilmeen. Tarkistamme katteen pinnan, sadevesijärjestelmän toimivuuden ja kaikki kattotuotteet. Jos katon yläpohjaan pääsee esteettömästi, tarkistamme vesikaton alapuoliset rakenteet varmistaaksemme, näkyykö siellä merkkejä kosteusvaurioista. Jos huomaamme katolla puutteita, kerromme niistä sinulle ja annamme korjaustöistä tarjouksen. Sinun ei tarvitse pelätä, että etsimällä etsisimme puutteita ja alkaisimme korjata ehjää, sillä kerromme sinulle kattosi tilanteesta aina suoraan ja rehellisesti.

Pyrimme tekemään jokaisen kattotyön siten, että projekti olisi asiakkaan kannalta mahdollisimman helppo ja mukava. Avaimet käteen -palvelumme takaa sen, ettei asiakkaan harteille jää mitään, vaan me teemme kaiken kattotyön suunnittelusta pihan suojauksen kautta aina loppusiivoukseen asti.

Myös kattoremontin taloudellisen puolen hoitaminen on meidän kanssamme mutkatonta. Saat meiltä selkeän laskun, jossa on eritelty materiaalien ja töiden hinta. Ymmärrämme myös sen, että joskus kattoremontin tarve iskee silloin, kun siihen ei ole ehtinyt varautua taloudellisesti. Siksi tarjoammekin mahdollisuutta rahoitukseen, jota voi hakea kätevästi verkkosivustomme kautta. Muistathan myös, että kaikki ammattilaiselta tilatut kattotyöt kuuluvat kotitalousvähennykseksi kutsutun verohelpotuksen piiriin.

Konesaumakaton asennus vaatii kädentaitoista kattopeltiseppää

Konesaumakatto on vesitiivis ja kestävä kattovaihtoehto, mutta vain silloin, kun se on tehty laadukkaista materiaaleista ja sen asennus on tehty tarkasti ja oikeaoppisesti. Konesaumakaton asennus kannattaa jättää kokeneen kattopeltisepän vastuulle, jotta lopputuloksesta tulisi kaunis ja kestävä.

Konesaumakaton asennus vaatii erikoistyökaluja ja kädentaitoja. Konesaumakatossa pellit saumataan kiinni toisiinsa, ja peltirivit kiinnitetään ruoteisiin omilla kiinnikkeillään, jotka jäävät saumojen sisään. Pellit kiinnittyvät toisiinsa kaksinkertaisilla, tiivistysmassalla käsitellyillä saumoilla. Konesaumakaton aluslaudoituksen on oltava tiheä ja joissain kohdissa jopa umpilaudoitettu.

Koska konesaumakaton remontti on melko kallis kertasijoitus, saattaisi tuntua houkuttelevalta pyytää hommaan joku tuttu tee se itse -mies tai halvin mahdollinen tarjouksen tekijä. Säästö asennusvaiheessa voi myöhemmin kuitenkin tulla erittäin kalliiksi; jos pellit kiinnitetään väärin tai aluslaudoitus on puutteellinen, edessä on todennäköisesti kalliita korjauksia, kun vesi pääsee tekemään tuhojaan sellaisiin paikkoihin, joihin sen ei pitäisi ollenkaan päästä. Korjaukset vievät paljon aikaa ja rahaa, mutta huolestuttavinta on tietenkin se, että pitkälle edenneet kosteusvauriot voivat vaarantaa lisäksi talossa asuvien ihmisten terveyden.

Kattoasioissa kannattaa aina pelata varman päälle, sillä turhat riskit voivat aiheuttaa pitkäaikaisia ja vakavia käytettävyys- ja turvallisuusongelmia. Kun katto asennetaan kerralla laadukkaasti, pitkällä tähtäimellä rahaa säästyy, kun ylimääräisiltä korjauksilta vältytään ja katto toimii heti niin kuin pitää.

Kun konesaumakaton remontin hinta jaetaan katon edessä oleville käyttövuosille, hinta on yllättävänkin edullinen. Lisäksi uusi konesaumakatto nostaa talon arvoa ja tekee rakennuksen julkisivusta näyttävän.

Jos siis haluat olla varma siitä, että konesaumatusta peltikatostasi tulee laadukas, kestävä ja kaunis, ota meihin yhteyttä! Meidän kokeneet kattopeltiseppämme tekevät upeat konesaumakatot jokaiseen rakennukseen takuutyönä.

Konesaumakatolla on paljon hyviä puolia

Kattotyyppejä ja -materiaaleja on monenlaisia, ja kaikissa niissä on omat etunsa. Kun mietit, millaisen katon haluat, voit punnita plussia ja miinuksia mielessäsi. Toiset arvostavat pitkäikäisyyttä, toisille on tärkeää edullisemmat kertakustannukset.

Jos nyt mietitään konesaumatun peltikaton hyviä puolia, ensimmäisenä tulee tietenkin mieleen sen uskomaton kestävyys. Kuten jo aiemmin mainittiin, konesaumakatto voi kestää käytössä jopa sata vuotta. Lisäksi konesaumakatto on erittäin kestävä ja vesitiivis. Konesaumakatto ei myöskään vaadi suuria huoltotoimia; kunhan katto ja rännit puhdistetaan säännöllisesti roskista, kattotuotteet pidetään hyvässä kunnossa ja katto huoltomaalataan 10-15 vuoden välein, suurempia säännöllisiä toimia ei yleensä tarvita. Toki pieniä korjauksia voi tulla eteen, jos esimerkiksi säät koettelevat kattoa.

Konesaumakaton äänieristys ei yllä aivan tiili- tai huopakatteen tasolla. Sateen ropina, tuuli ja lämpölaajenemisen aiheuttama pauke kuuluvat talon sisätiloihin muita peltiprofiileja ja kattomateriaaleja paremmin. Ääntä voidaan madaltaa katteen alle asennettavilla eristysnauhoilla, mutta paukkeen ja ropinan mahdollisuus kannattaa ottaa huomioon kattomateriaalia valittaessa.

Konesaumakaton tiiviys on hyvä ominaisuus. Katto on täysin tiivis myös harjaltaan, joka on muuten todella hyvä asia, mutta tuuletuksen suunnitteluun tulee panostaa. Tuulettumista auttamaan voidaan asentaa mm. alipainetuulettimia.

Mitoitamme jokaisen remontin täysin kohteen mukaan, ja pitkä kokemuksemme takaa sen, että osaamme ottaa huomioon kaikki katon toimivuuteen vaikuttavat seikat jo asennusvaiheessa.

Meillä on laaja tietämys kaikista kattomateriaaleista, ja autamme sinua mielellämme valitsemaan itsellesi parhaimman vaihtoehdon. Meiltä saat myös materiaalikohtaisesti mitoitetut säännölliset kattohuollot, jotka auttavat kattoa pysymään loistokunnossa. Meidän kauttamme saat katollesi markkinoiden hinta-laatusuhteeltaan parhaat materiaalit, jotka on käytössä todettu toimiviksi ja Suomen vaihtelevat sääolosuhteet kestäviksi.

Mitä konesaumakaton remontti maksaa?

Jokainen rakennus ja jokainen katto on erilainen. Myös rakennusta ympäröivät olosuhteet vaihtelevat laidasta laitaan. Tästä syystä kattoremontin hintaa ei voida ilmoittaa etukäteen kohteesta mitään tietämättä. Teemme jokaisen remontin yksilöidysti rakennuksen ominaisuudet huomioiden ja asiakkaan toiveisiin vastaten.

Kattoremontin hintaan vaikuttavat monet seikat. Ensinnäkin katon lähtökunto vaikuttaa hintaan, sillä vanhan ja huonokuntoisen katon remontoiminen tarvitsee suurempia toimenpiteitä ja vie enemmän aikaa. Myös katon yksityiskohdat, kuten saumaukset, jiirit ja läpiviennit, vaikuttavat remontin hintaan.

Kattoremontin hintaan vaikuttavat myös katon koko ja jyrkkyysaste, alapuolisten rakenteiden kunto sekä katolle valittavat kattotuotteet. Kattotuotteita ovat esimerkiksi katetikkaat, kattosillat, sadevesijärjestelmä, piipunpellitys, piippuhattu, lumiesteet, pieneläinesteet ja niin edelleen. Tikkaat ja kulkusillat auttavat katolla työskenteleviä ihmisiä, kuten nuohoojia, liikkumaan turvallisesti- Sadevesijärjestelmä auttaa sade- ja sulamisvesiä valumaan katolta hallitusti talon rakenteita välttäen. Piipunpellitys ja piippuhattu suojelevat savupiippua ja hormeja. Lumiesteet ovat varsinkin peltikatolla tärkeitä, sillä ne estävät painavien lumimassojen putoamisen rakennuksen lähellä liikkuvien ihmisten ja eläinten päälle. Pieneläinesteet estävät sen, että katto saisi ei-toivottuja asukkaita. Myös aurinkopaneelit ovat lisänneet suosiotaan.

Myös remontin toteuttamiseen liittyvät yksityiskohdat vaikuttavat remontin hintaan. Tarvitaanko remontissa rakennustelineitä tai henkilönostimia? Sijaitseeko kohde jossain haastavassa paikassa, kuten saaressa?

Otamme nämä edellä mainitut seikat sekä kaikki muut yksityiskohdat huomioon tekemässämme tarjouksessa. Hyvän suunnitelman tekeminen sekä asiakkaan toiveiden kuunteleminen takaavat sen, että tarjouksessa pystytään ottamaan huomioon kaikki yksityiskohdat, ja remontin aikana vältytään yllätyksiltä. Sinun ei siis tarvitse pelätä, että remontin hinta kasvaisi yllättäen tai muodostuisi jonkinlaisia piilokuluja.

Kun tilaat kattoremontin meiltä, saat varmasti rahoillesi vastinetta. Teemme kaiken puolestasi; tilaamme materiaalit ja toimitamme ne paikan päälle. Suojaamme pihapiirisi ja istutuksesi remontin ajaksi. Remontin jälkeen toimitamme kaikki purku- ja rakennusjätteet pois tontiltasi ja suoritamme huolellisen loppusiivouksen.

Jos siis haluat tietää, mitä konesaumakaton remontti maksaisi sinun rakennuksellesi, ota meihin yhteyttä! Muistathan mahdollisuuden rahoitukseen sekä kotitalousvähennyksen!

Säännöllinen kattohuolto on pitkäikäisen katon elinehto

Pitkäikäisen katon salaisuus on säännöllinen kattohuolto. Kun katto huolletaan ammattilaisen toimesta kaksi kertaa vuodessa, katon käyttöikä pitenee ja se pysyy loistokunnossa ympäri vuoden. Kattohuolto suositellaan tehtäväksi kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Syksyllä katto valmistellaan talven tuloon muun muassa poistamalla lehdet ja muut roskat kosteutta keräämästä. Keväällä varmistetaan, että katto on kestänyt talven haasteet.

Kattohuoltoon kuuluu esimerkiksi katon ja rännien puhdistaminen. Jos esimerkiksi syksyllä varisseet lehdet jätetään katolle, ne keräävät itseensä kosteutta ja aiheuttavat peltikatolla ruosteongelmia. Rännien tulee puolestaan olla tyhjät ja puhtaat, jotta sade- ja sulamisvedet pääsisivät virtaamaan katolta pois esteettömästi.

Kattohuollon yhteydessä käydään läpi katon pinta, läpiviennit, saumaukset, jiirit ja tiivistykset. Myös kaikkien kattotuotteiden kunto tarkistetaan. Kun katto on kaikin puolin ehjä ja hyvässä kunnossa, se kestää vuodenaikojen vaihtelun mukanaan tuomat haasteet.

Talvisin voit pyytää meitä suorittamaan turvalliset lumenpudotukset ja hellävaraiset jäänsulatukset katolta ja ränneistä. Lumenpudotus on hyvä jättää ammattilaisen vastuulle, sillä väärillä työkaluilla tai tekniikoilla tehty lumenpudotus voi vaurioittaa kattoa. Lisäksi katolla liikkuminen on aina vaarallista, varsinkin talvisäällä. Meillä on asianmukaiset turvavälineet ja olemme tottuneet työskentelemään haastavissa olosuhteissa.

Peltikatto voi toisinaan kaivata pesua. Kattopesu poistaa katon pinnasta saasteet, siitepölyn ja kaiken muun lian, tehden katosta jälleen siistin ja toimivan. Peltikaton pesu aloitetaan ilmapuhaltamalla, minkä jälkeen katto pestään pehmytharjapesuna ja vesihuuhteluna. Katon pesemisessä on tärkeää käyttää oikeanlaisia pesuaineita ja -tekniikoita, jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä.

Peltikatto kannattaa huoltomaalata 10-15 vuoden välein. Uusi maalipinta palauttaa katon suojauksen, ja pelti pysyy hyvässä kunnossa.

Kun annat ammattilaisen pitää huolta katostasi, talosi arvo pysyy korkealla ja pysyt aina ajan tasalla siitä, missä kunnossa kattosi on. Näin pystyt varautumaan mahdollisesti edessä oleviin korjauksiin etukäteen, ja lisäksi pystyt ehkäisemään lukuisia ongelmia, kun niihin puututaan ennen kuin ne ovat ehtineet aiheuttaa vahinkoa katolla.

 

Mitä siis kattosi ikinä tarvitseekaan, me tulemme apuun! Varmistetaan yhdessä, että konesaumakattosi pysyy turvallisena, kauniina ja toimivana vuodesta toiseen.