KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kuinka kauan kattoremontin tekeminen kestää?

Kattoremontin kesto

Kun alat harkita kattoremontin teettämistä, mieleesi nousee varmasti monia kysymyksiä projektiin liittyen. Yksi yleisimmistä kysymyksistä liittyy todennäköisesti kattoremontin kestoon. Mieleesi saattaa nousta kauhukuvia kuukausikaupalla kestävästä kaaoksesta ja metelistä, jonka aikana talon asukkaat joutuvat kaiken lisäksi kärsimään vedosta ja kylmyydestä. Tällaiset kauhukuvat ovat onneksi aiheettomia!

Koska jokainen rakennus ja jokainen katto ovat erilaisia, emme voi kohdetta näkemättä kertoa juuri sinun kattoremonttisi kestoa, mutta useimmiten työ kestää muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Kattoremontin kesto riippuu täysin työn määrästä, eli jos vain katemateriaali vaihdetaan, työhön ei mene kauaakaan aikaa. Kokonaisvaltaisempi kattoremontti, johon saattaa sisältyä esimerkiksi aluskatteen uusiminen, vie luonnollisesti enemmän aikaa.

Kattomuoto vaikuttaa osaltaan kattoremontin kestoon. Harjakattoremontti on usein nopeampi tehdä kuin esimerkiksi monimuotoisen mansardikaton remontti. Myös uuteen kattoon valittava materiaali vaikuttaa kattoremontin kestoon, sillä eri katemateriaalit vievät eri asentamisajan.

Jos katon lähtötilanne on huono, esimerkiksi alapuoliset puurakenteet ovat lahonneet tai yläpohjan eristevillat ovat kastuneet, kattoremontista tulee hieman pidempi projekti. Tämän takia katon kunnosta kannattaa pitää hyvää huolta ja kattoremontti tehdä ennen kuin vauriot pääsevät kehittymään vaikeammiksi.

Tiedämme, että kattoremontti saattaa ajatuksena kuulostaa stressaavalta, joten pyrimme tekemään kaikkemme, että projekti sujuisi mahdollisimman jouhevasti. Perusteellinen katon lähtökunnon tarkastaminen sekä tarkan remonttisuunnitelman tekeminen ovat tässä avainasemassa. Kokeneet kattoammattilaiset osaavat ottaa huomioon kaikki suuret ja pienet remontin kulkuun vaikuttavat seikat. Realistinen suunnittelu takaa sen, ettei aikataulu petä, vaikka matkan varrella eteen tulisi yllätyksiä.

Pyrimme suunnittelemaan kattoremonttiin tarvittavien materiaalien toimitukset niin, että ne olisivat mahdollisuuksien mukaan valmiiksi paikalla saapuessamme. Näin pääsemme heti hommiin ja turhalta seisoskelulta vältytään.

Kun valitset meidät tekemään kattoremonttisi, voit olla varma, että saat kokonaisvaltaista, laadukasta ja asiakaslähtöistä palvelua!

Haittaako kattoremontti talossa asumista?

Kuten alussa totesimme, monet pelkäävät, että kattoremontti vaikuttaa merkittävästi rakennuksessa asumiseen tai remontin ajaksi täytyisi lähteä jopa evakkoon. Todellisuudessa kattoremontti ei häiritse normaalia elämistä. Vankka kokemuksemme kattoremonteista takaa sen, että tarkan suunnittelun ja aikataulutuksen ansiosta remontti on mahdollisimman mukava kokemus jokaiselle asiakkaalle.

Kattoremontin aikana toki liikumme ja työskentelemme katollasi sekä tuomme pihallesi työkoneita, mutta pyrimme ottamaan kaikki toiveesi huomioon ja joustamaan tilanteesi mukaan. Työskentelemme niin, ettemme aiheuta enempää meteliä kuin on pakko, ja pidämme materiaalit ja työtarvikkeet etukäteen sovituilla paikoillaan, etteivät rakennuksen lähellä liikkuvat ihmiset joudu kompastelemaan niihin.

Kattoremontin voi tehdä aivan hyvin myös talvella. Katemateriaali ei toimi lämmöneristäjänä, joten vesikatteen vaihtaminen ei vaikuta talon lämpötilaan mitenkään. Jos yläpohjan eristeitä täytyy vaihtaa, teemme sen pienemmissä osissa, jolloin vaikutus talon lämpötilaan on todella vähäinen. Tilanteesi mukaan voit vaikkapa tilata kattoremontin talvilomasi ajaksi, jolloin saat palata kotiin upouuden katon alle!

Kun tilaat kattoremontin meiltä, saat nauttia kokonaisvaltaisesta avaimet käteen -palvelusta. Me hoidamme kaiken; teemme tarkan remonttisuunnitelman, tilaamme materiaalit ja toimitamme ne paikalle, suoritamme kattoremontin kaikki vaiheet ja lopuksi teemme vielä perusteellisen loppusiivouksen, johon kuuluu rakennusjätteiden poiskuljetus tontiltasi.

Kattoremontti on järkevä sijoitus, sillä se nostaa talosi arvoa ja tekee kodistasi turvallisemman. Uusi katto kaunistaa talosi julkisivua ja kestää katseita vielä vuosienkin päästä. Käyttövuosiinsa verrattuna kattoremontin hinta on aina edullinen.

Kattoremontin taloudellista puolta miettiessä kannattaa muistaa, että kaikkiin yksityishenkilön tilaamiin kattoremontteihin on saatavilla verohelpotus, jota kutsutaan kotitalousvähennykseksi. Tarvittaessa voit myös hakea kattoremontillesi rahoitusta helposti verkkosivustomme kautta.

Ota meihin yhteyttä, niin tulemme katsomaan, miltä kattosi lähtötilanne näyttää. Kattotarkastuksen jälkeen keskustelemme kanssasi remonttiin liittyvistä toiveistasi, ja teemme sinulle tarjouksen, johon sisältyvät kaikki remonttiin tarvittavat materiaalit ja työt. Tehdään sinullekin uusi katto, joka suojelee kotiasi vielä vuosikymmentenkin päästä!