KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Puu kaatui talosi päälle? Tulemme paikalle korjaamaan ja dokumentoimaan

Puu kaatui katon päälle

Joskus elämässä tapahtuu yllättäviä asioita, joihin on vaikea varautua etukäteen. Siksi onkin järkevää pitää vakuutukset kattavina ja ajantasaisina. Katto on arvokas kokonaisuus, ja sen korjaaminen voi tulla kalliiksi. Säännöllisellä kattohuollolla voidaan ehkäistä monia ongelmia ja on myös järkevää tarkastella rakennuksen lähellä kasvavien puiden kuntoa.

Jos puu kaatuu katon päälle, on syytä ryhtyä nopeasti toimeen. Tällaisessa tilanteessa on parasta soittaa kokeneet kattoammattilaiset pikaisesti paikalle. Mitä nopeammin kattoa aletaan korjata, sitä vähemmän lisävaurioita ehtii muodostua.

Meillä on pitkä kokemus kattokorjauksista. Keskitymme aina kattoon kokonaisuutena emmekä tuijota pelkästään vaurioita saanutta kohtaa. Silmäilemme koko katon yleisilmeen, varmistamme kaikkien kattotuotteiden kunnon ja korjaamme katon entiseen loistoonsa.

Teemme jokaisen kattotyön avaimet käteen -periaatteella, joten sinun osuutesi on hyvin helppo; sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin kertoa toiveesi ja ajatuksesi korjauksen suhteen, me hoidamme kaiken muun. Kaikki materiaalien tilaukset ja kuljetukset hoituvat meidän kauttamme, ja myös kaikki tarvittaessa käytettävät työkoneet ja rakennustelineet tulevat meiltä. Hoidamme katonkorjauksen ammattitaitoisella otteella, tehden katostasi entistä ehomman. Korjauksen jälkeen teemme huolellisen lopputarkastuksen, siivoamme jälkemme ja toimitamme kaikki roskat pois tontiltasi.

Katon korjaaminen kannattaa jättää ammattilaisten huoleksi, sillä kaikki vauriot eivät välttämättä näy päällepäin. Jos puu on kaatunut katon päälle, puun paino on saattanut aiheuttaa sellaisiakin vaurioita, joita ei näe heti paljaalla silmällä. On tärkeää selvittää koko kattokokonaisuuden kunto, jotta mitkään vauriot eivät jäisi huomaamatta. Pienikin reikä voi olla alkuna vakavalle kosteusvauriolle, jonka korjaaminen voi tulla kalliiksi.

Kaikki ammattilaisella teetetyt kattokorjaukset kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Kun tilaat kattotyöt meiltä, voit myös hakea projektillesi rahoitusta kätevästi verkkosivustomme kautta.

Jos siis myrsky yllättää ja puu pääsee kaatumaan kattosi päälle, ota meihin pikaisesti yhteyttä!

Mitä vakuutus korvaa puun aiheuttamissa kattovaurioissa?

Koska jokainen vakuutusyhtiö on erilainen ja eri vakuutukset korvaavat eri asioita, emme pysty vastaamaan jokaiseen vakuutusasioita koskevaan kysymykseen suoralta kädeltä. Emme halua antaa katteettomia lupauksia, joten suosittelemme sinulle, että onnettomuuden satuttua otat pikimmiten yhteyttä omaan vakuutusyhtiöösi.

Aluksi täytyy selvittää, mistä syystä puu on päässyt kaatumaan talon päälle. Oliko syynä myrsky? Missä kunnossa kyseinen puu oli, ja onko sen kunnosta aiemmin huomautettu esimerkiksi naapurin tai jopa viranomaisen toimesta? Esimerkiksi tällaiset ja muut kysymykset ovat oleellisia, kun vakuutusyhtiöltä haetaan korvauksia.

Jos korvauksia haetaan kotivakuutuksen piikkiin, ei ole yleensä väliä, onko puu kaatunut omalta vai naapurin tontilta. Vakuutusyhtiöiden käytännöt kuitenkin vaihtelevat, ja siksi kannattaakin ottaa asiasta selvää omalta vakuutusyhtiöltäsi.

On myös tärkeää pitää katto mahdollisimman hyvässä kunnossa. Usein korvausten hakemista helpottaa se, ettei katon säännöllistä huoltoa ole laiminlyöty. Lisäksi hyväkuntoinen katto kestää koviakin iskuja huomattavasti paremmin kuin vaille huomiota jätetty katto. Myös kaikki tarvittavat remontit ja korjaukset kannattaa tehdä ajoissa, sillä mitä pikemmin katon ongelmiin puututaan, sitä pidempään katto pysyy toimintakunnossa.

Vakuutusasiat saattavat tuntua monimutkaisilta, mutta me autamme sinua niiden hoitamisessa. Teemme tarvittaessa kattavan kirjallisen selvityksen siitä, millaisia vaurioita puun kaatuminen on aiheuttanut katolle. Selvitykseen sisältyy myös realistinen hinta-arvio katon korjauksen kuluista.

Se, korvaako vakuutus puun kaatumisesta aiheutuvat vauriot, on monitahoinen kysymys, johon parhaan vastauksen antaa vakuutusyhtiösi. Autamme sinua kuitenkin kaikessa, missä voimme. Saat meihin helposti yhteyden projektin aikana. Panostamme aina asiakaslähtöiseen palveluun ja pyrimme joustamaan sinun tarpeidesi mukaan.

Puun kaatuminen talon päälle on ikävä tilanne, mutta kyllä siitäkin yhdessä selvitään! Jos vakuutusyhtiö ei jostain syystä korvaa vaurioita, yllättävään kuluerään auttaa tarjoamamme rahoitusmahdollisuus.

Hyvin hoidettu katto kestää paremmin kolhuja

Säännöllisesti huollettu ja ajoissa remontoitu katto kestää yllättävätkin tilanteet paremmin kuin laiminlyöty katto. Katto kannattaa huoltaa kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Joka syksy katto on valmistettava talven tuloon ja keväisin on tarkastettava, miten katto kesti lumen ja jään aiheuttamat haasteet.

Kattohuoltoon kuuluu esimerkiksi katon puhdistaminen lehdistä ja roskista. Jos roskat jätetään katolle, ne keräävät itseensä kosteutta ja aiheuttavat ajan myötä esimerkiksi peltikaton ruostumista ja tiilikaton tiilien halkeilua. Myös rännit on tärkeää pitää tyhjinä ja puhtaina, jotta sadevesijärjestelmä toimisi moitteettomasti. Kattohuollossa käydään läpi kaikki kattotuotteet. Kattoturvatuotteiden, lumiesteiden, pieneläinesteiden, piipunpellityksen, piippuhatun, kattoikkunoiden sekä muiden tuotteiden ehjyys ja toimivuus varmistetaan.

Kun kattohuolto tehdään säännöllisesti, katon kunnosta pysytään ajan tasalla. Katolla ehtii vuoden mittaan tapahtua paljon, kun Suomen kaikki neljä vuodenaikaa tuovat mukanaan omat haasteensa. Kun katto tarkastetaan ammattilaisen silmin, voidaan välttyä salakavalasti eteneviltä ongelmilta.

Jossain vaiheessa hyvinkin huollettu katto tulee väistämättä käyttöikänsä päähän. Jos katto alkaa näyttää parhaat päivänsä nähneeltä, kattoremontti kannattaa teettää tarpeeksi varhaisessa vaiheessa. Kattoremontti on järkevä sijoitus, sillä vanhan katon jatkuva korjaaminen voi tulla ajan mittaan kalliimmaksi ja vaivalloisemmaksi kuin uuden katon teettäminen. Uusi katto nostaa välittömästi talon arvoa ja tuo suojaa seuraavallekin sukupolvelle. Uusi katto on myös siisti ja kaunis, ja se kohentaa koko rakennuksen julkisivua.

Kun katosta pidetään hyvää huolta, monilta huolilta voidaan välttyä. Puun kaatumista talon päälle voi olla kuitenkin mahdoton estää. Myrsky iskee usein aivan yllättäen, ja hyväkuntoiseltakin näyttävä puu voi antaa periksi koville tuulenpuuskille. Jos näin pääsee käymään, ota meihin pikaisesti yhteyttä! Me riennämme avuksesi ja korjaamme kattosi entistä ehompaan kuntoon, jolloin se pystyy taas ottamaan vastaan kaikki sitä kohtaavat haasteet.