KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lukkosaumakaton huolto ja korjaus ammattilaisen otteella

lukkosaumakaton huolto ja korjaus

Lukkosaumakatto on kestävä ja suhteellisen helppohoitoinen kattovaihtoehto. Kuten kaikki muutkin katot, myös lukkosaumakatto vaatii säännöllistä huoltoa jaksaakseen palvella kestävänä vuodesta toiseen. Huollon laiminlyöminen lyhentää katon käyttöikää, ja yllättävät korjaukset saattavat ottaa lompakon päälle. Kun katto huolletaan säännöllisesti ammattilaisen toimesta, katon kunnosta pysytään ajan tasalla, eikä kalliita yllätyksiä pääse muodostumaan.

Kattohuolto kannattaa tehdä kaksi kertaa vuodessa. Huollon yhteydessä katto puhdistetaan lehdistä ja roskista, jolloin ne eivät jää katolle keräämään kosteutta ja aiheuttamaan ruosteongelmia. Kattohuollossa katon kunto tarkistetaan kaikin puolin katon pinnasta jokaiseen kattotuotteeseen asti. Taitava kattotyöntekijä osaa ottaa huomioon koko kattokokonaisuuden toimivuuden jokaista yksityiskohtaa myöten.

Minkä tahansa kattotyön meiltä tilaatkaan, saat nauttia kokonaisvaltaisesta palvelusta. Jokaiseen kattotyöhömme kuuluu katon kokonaistarkastus. Ennen kuin aloitamme tilatun kattotyön, tarkistamme katon, sadevesijärjestelmän ja kattoturvatuotteiden kunnon. Tarkistamme myös katteen alapuoliset rakenteet, mikäli yläpohjaan pääsee esteettömästi.

Pitkä kokemuksemme kattoalalta on tuonut meille vakaan ammattitaidon, joka takaa sen, että osaamme kiinnittää huomiota kaikkiin tarvittaviin seikkoihin katolla. Jos huomaamme jotain parannettavaa, voimme halutessasi jättää korjaustöistä tarjouksen. Emme etsi vikoja emmekä korjaa ehjää, vaan luomme katollesi tarkan ja realistisen silmäyksen, ja kerromme sinulle kattosi kunnosta rehellisesti.

Mitoitamme jokaisen huollon kohteen mukaan, ottaen huomioon sen erityispiirteet. Emme siis tee jokaista huoltotyötä samalla kaavalla, vaan keskitymme jokaiseen kattoon yksilönä. Jokainen rakennus ja jokainen katto ovat erilaisia niin ominaisuuksiltaan kuin ympäristöltäänkin, ja otamme tämän huomioon jokaisessa työssämme.

Asiakaslähtöiseen ja kokonaisvaltaiseen palveluumme kuuluu myös tarjoamamme mahdollisuus rahoitukseen, jota voi hakea kätevästi verkkosivustomme kautta. Kattotöiden taloudellista puolta miettiessä on myös hyvä pitää mielessä kotitalousvähennys. Se on verohelpotus, jota voi hakea kaikkiin ammattilaiselta tilattuihin kattotöihin.

Lukkosaumakaton huollot – kattotarkastukset, huoltomaalaukset, pesut ja puhdistukset

Onnistunut kattohuolto keskittyy katon yksityiskohtien lisäksi koko kattokokonaisuuden toimivuuteen. Jotta katto toimisi optimaalisella tavalla, täytyy sen kaikkien elementtien olla hyvässä kunnossa. Vaikka katon ulkonäkö onkin tärkeä asia, ja on mukavaa, että katto näyttää siistiltä, on myös erittäin tärkeää varmistua siitä, että kaikki katon vähemmän näkyvissä olevat asiat ovat kunnossa. Miten on esimerkiksi sadevesijärjestelmän laita? Onko kaadot säädetty oikein ja rännit tyhjät ja puhtaat?

Kun tilaat säännölliset kattohuollot meiltä, pysyt ajan tasalla kattosi kunnosta ympäri vuoden. Syksyllä katto valmistellaan talven tuloon, ja keväällä tarkistetaan, miten katto kesti talven haasteet.

Kun katto on ammattilaisen katseen alla pari kertaa vuodessa, pystytään piileviinkin ongelmiin puuttua heti, eivätkä ne ehdi kehittyä aikaa ja rahaa vieviksi vaurioiksi. Tämän takia säännölliset kattohuolto ovatkin erittäin järkevä investointi; pitkällä aikavälillä kertyy säästöä, kun vältytään esimerkiksi vakavilta kosteusvaurioilta, joiden korjaaminen voisi tulla kalliiksi. Kattoasioissa ennaltaehkäisy tulee aina edullisemmaksi kuin pitkälle edenneiden vaurioiden korjaaminen.

Lukkosaumakaton huolto sisältää katon kokonaisvaltaisen tarkistuksen. Missä kunnossa katon pinnoite on? Onko ruostetta? Miltä eri kattotuotteet näyttävät, esimerkiksi katetikkaat, kattosillat, lumiesteet, piipunpellitys, piippuhattu ja niin edelleen? Toimiiko sadevesijärjestelmä esteettömästi? Kattohuollossa tarkistetaan myös läpiviennit, jiirit ja saumaukset.

Lukkosaumakaton tarvittaessa tehtäviä huoltotöitä ovat esimerkiksi katon pesu tai huoltomaalaus ja kateruuvien uusiminen. Talvisin huoltotoimiin kuuluu lumien turvallinen pudottaminen tai jäiden hellävarainen sulattaminen katolta ja ränneistä.

Huoltotoimet mitoitetaan kohteen mukaan, ja niistä keskustellaan asiakkaan kanssa ennen toimeen ryhtymistä. Voit kertoa meille kaikki toiveesi ja huolesi kattosi suhteen. Asiakkaan kanssa keskusteleminen sekä katon tarkistaminen auttaa meitä tekemään tarkan suunnitelman huoltotöistä, ja näin kattosi tulee varmasti entistä ehompaan kuntoon.

Lukkosaumakaton korjaus voi tarkoittaa esimerkiksi vuotopaikkausta tai rännien kiinnitystä

Vaikka lukkosaumakatto onkin pitkäikäinen kattovaihtoehto, tarvitsee se säännöllistä huoltoa ja tarpeen tullen myös erilaisia korjaustöitä. Suomen vaihtelevat sääolosuhteet koettelevat kattoa ympäri vuoden. Kesällä aurinko paahtaa, syksyllä tuulet riepottelevat ja talvella lumi ja jää valtaavat katon. Toisinaan katto voi myös kohdata yllättäviä myrskyvaurioita, joihin on vaikea varautua etukäteen. Katon hyvä peruskunto auttaa kattoa kestämään tällaiset vauriot paremmin, ja myös niiden korjaaminen on usein helpompaa, kun katto on muuten hyvässä kunnossa.

Peltikaton korjaustöihin voi kuulua esimerkiksi kattopeltien kiinnitysten lisääminen tai yksittäisten kattopeltien vaihtaminen. Myös vuotokorjaukset ovat yleinen korjaustoimenpide. Vuotokohdat ovat useimmiten saumojen tai kiinnitysten kohdalla.

Painava lumimassa aiheuttaa monia haasteita katolle. Katto saattaa painua notkolle, tai se voi alas tippuessaan naarmuttaa katon pintaa tai viedä mukanaan joitain kattotuotteita. Katolta putoava lumi voi myös aiheuttaa vaaratilanteita rakennuksen läheisyydessä liikkuville ihmisille ja eläimille. Näistä syistä kannattaa pyytää meidät pudottamaan lumet katoltasi hallitusti, turvallisesti ja kattoa vahingoittamatta.

Meiltä saat kaikenlaiset katon korjaustyöt, jotka palauttavat katon vesitiiviyden ja toimivuuden. Paikkaamme tai vaihdamme kattopellit, kiinnitämme irronneet peltilistat, tiivistämme saumaukset, jiirit ja läpiviennit, vaihdamme tai kiinnitämme uudelleen vesikourut, räystäslaudat tai päätypellin.

Minkälaista korjausta kattosi ikinä tarvitseekaan, meiltä homma hoituu! Taitavat ja tarkat kattotyöntekijämme saavat kattosi entistä ehompaan kuntoon, ja kattosi on jälleen valmis kestämään sään ja muiden olosuhteiden mukanaan tuomat haasteet. Teemme korjaustyöt siististi ja pyrimme aina siihen, että katon julkisivu on yhtenäinen ja kaunis.

Jos joitain kattotuotteita täytyy vaihtaa, meidän kauttamme saat katollesi markkinoiden hinta-laatusuhteeltaan parhaat tuotteet, jotka on käytössä todettu toimiviksi ja kestäviksi. Koska jokainen kattotuote palvelee kokonaisuutta, on tärkeää, että niistä jokainen toimii niille tarkoitetulla tavalla.

Olisiko kattoremontin aika?

Jossain vaiheessa jokainen katto tulee käyttöikänsä päähän. Usein syynä on vain yksikertaisesti se, että katto on jo palvellut monia vuosia, jopa vuosikymmeniä. Toisinaan taas olosuhteet ovat rasittaneet kattoa tavallista enemmän, tai katon huoltoa on laiminlyöty siinä määrin, etteivät pelkät paikalliset korjaustyöt enää riitä. Jossain vaiheessa on järkevämpää miettiä, kannattaisiko katto uusia kokonaan.

Jos kattosi kaipaa remonttia, ota meihin yhteyttä! Me teemme jokaisen kattoremontin asiakaslähtöisesti ja yksilöllisesti, asiakkaan toiveita kuunnellen ja rakennuksen ominaispiirteitä kunnioittaen. Teemme mielellämme osittaisenkin kattoremontin, mikäli katon alapuoliset rakenteet ovat riittävän hyvässä kunnossa. Peltikaton kohdalla osittainen kattoremontti tarkoittaa tietenkin kattopeltien uusimista.

Mikäli aluskatteen kunto ei ole paras mahdollinen, on turvallisempaa ja kustannustehokkaampaa laittaa kaikki kerralla uusiksi.

Miten kattoremonttiprojekti sitten etenee?

Teemme katon lähtökunnon sekä sinun toiveidesi pohjalta remonttisuunnitelman sekä tarjouksen. Tekemäämme tarjoukseen sisältyvät kaikki kattoremontissa tarvittavat materiaalit ja työt. Tarkka suunnitelma takaa sen, että suuremmilta yllätyksiltä vältytään remontin yhteydessä, joten sinun ei tarvitse pelätä, että remontin kustannukset nousisivat salakavalasti.

Teemme jokaisen kattoremontin avaimet käteen- periaatteella, joten sinun osasi on helppo; sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta, kuin kertoa toiveesi remontin suhteen, ja me hoidamme ihan kaiken muun. Tilaamme materiaalit ja toimitamme ne paikalle. Suojaamme tarvittaessa pihasi ja istutuksesi. Tarvittaessa käytettävät rakennustelineet ja henkilönostimet tulevat meiltä. Suoritamme kattoremontin jokaisen vaiheen, ja lopuksi teemme tarkan lopputarkastuksen sekä -siivouksen. Toimitamme kaikki purku- ja rakennusjätteet pois tontiltasi. Pyrimme toimimaan aina niin, että kattoremontti olisi asiakkaalle mahdollisimman helppo kokemus. Vältämme turhaa meteliä ja pidämme tarvikkeemme etukäteen sovituilla paikoilla.

Kattoremontin voi tehdä myös talvella, sillä kuiva sää ja jäätynyt maa tuovat hyvät puolensa remontin tekemiseen; kun ilma on kuiva, rakennusmateriaalit eivät pääse kastumaan ja kovaksi jäätynyt piha ei ota itseensä työkoneiden painosta.

Ota meihin yhteyttä, niin varmistetaan yhdessä, että kattosi on huippukunnossa ympäri vuoden, vuodesta toiseen!