KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Pitäisikö valita lukkosaumakatto vai konesaumakatto?

Lukkosaumakatto vai konesaumakatto

Peltikatto on todella suosittu kattomateriaali. Syitä on monia; pelti sopii monenlaisille rakennuksille, se on kestävä ja vesitiivis materiaali ja lisäksi peltivaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun. Tavallisen peltikaton lisäksi vaihtoehtoina ovat lukko- ja konesaumakatot.

Kumpi sopisi paremmin sinun katollesi, lukko- vai konesaumakatto? Molemmissa, lukko- ja konesaumakatoissa on omat etunsa, joiden pohtiminen auttaa sinua tekemään päätöksen.

Sekä lukko- että konesaumakatot ovat hyvin vesitiiviitä ja toimivat suhteellisen loivillakin katoilla. Molempia kutsutaan saumatuiksi katoiksi, koska niiden läpiviennit on saumattu yhtenäiseksi kattopellin kanssa. Jos näille katoille halutaan kattotuotteita, kuten tikkaat tai kattosillat, ne kiinnitetään katon pystysaumoihin omilla kiinnikkeillään, eikä kattoon jouduta tekemään minkäänlaisia reikiä. Lukko- ja konesaumakatot muistuttavat toisiaan ulkonäöltään, ja niissä on molemmissa suora profiili.

Jos haluat rakennuksellesi lukko- tai konesaumakaton, ota meihin yhteyttä! Meidän kokeneet kattoammattilaisemme asentavat kaikenlaiset katot rakennukseen kuin rakennukseen. Teemme jokaisen remontin avaimet käteen -periaatteella, eli sinun ei tarvitse hoitaa mitään, vaan me teemme kaiken puolestasi; tilaamme tarvittavat materiaalit ja toimitamme ne paikalle. Suojaamme tarvittaessa pihapiirisi ja pyrimme pitämään työalueen mahdollisimman siistinä ja ehdottoman turvallisena. Tarvittaessa käytettävät rakennustelineet ja henkilönostimet tulevat meiltä. Lopuksi teemme huolellisen loppusiivouksen ja toimitamme rakennusjätteet asianmukaisesti hävitettäviksi.

Aina kun liikumme katollasi, kiinnitämme huomiota koko katon yleiskuntoon. Tarkistamme katon pinnan, sadevesijärjestelmän toimivuuden ja niin edelleen. Tarkistamme myös yläpohjan, mikäli sinne on esteetön pääsy. Jos huomaamme katolla korjattavaa, kerromme sinulle havainnoistamme ja voimme jättää tarjouksen kunnostustöistä. Emme etsimällä etsi vikoja, emmekä milloinkaan korjaa ehjää, vaan kerromme sinulle aina kattosi tilanteesta rehellisesti.

Kokonaisvaltaiseen palveluumme kuuluu myös mahdollisuus rahoitukseen, jota voit hakea kätevästi verkkosivustomme kautta. Kannattaa myös pitää mielessä, että kaikki ammattilaiselta tilatut kattotyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin.

Lukkosaumakaton ominaisuudet, plussat ja miinukset

Kaikilla kattomateriaaleilla on omat erityispiirteensä, ja niiden käytössä on hyvät ja huonot puolensa. Tilanne on sama myös peltikattojen kohdalla. Mitkä ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä katon suhteen? Ehkäpä helppohoitoisuus, tai sitten pitkä käyttöikä?

Mitkä ovat lukkosaumakaton hyvät ja huonot puolet? Lukkosaumakaton asentaminen on edullisempi kertainvestointi, sillä sen asennus hoituu suhteellisen nopeasti, eikä erikoistyökaluja tarvita. Lukkosaumakatto asennetaan ruuvaamalla valmiiksi profiloidut teräspellit suoraan ruoteisiin. Seuraavan pellin pystysauma lukkiutuu edellisen päälle niin, että ruuvit jäävät kätevästi piiloon pystysauman alle.

Lukkosaumakatto tuulettuu harjalta, joten sen tuuletus on suhteellisen helppo toteuttaa. Lukkosaumakattoa asentaessamme asennamme lisäksi harjatiivisteen suojaamaan kattoa lumelta, vedeltä ja roskilta. Lisäksi lukkosaumakatto on hieman hiljaisempi kuin konesaumakatto.

Lukkosaumakaton miinuspuoliin voitaisiin lukea sen, että se vaatii konesaumakattoa enemmän jyrkkyyttä katolle. Lukkosaumakatto voidaan asentaa sellaisille katoille, joiden kaltevuus on 1:9. Lukkosaumakatto ei ole yleensä täydellisen vesitiivis, ja se vaatii säännöllistä huoltoa esimerkiksi ruosteongelmien ehkäisemiseksi. Hyvällä huollolla ja huolenpidolla lukkosaumakaton käyttöikä on noin 50 vuotta.

Tiivistetysti sanottuna lukkosaumakatto sopii sinulle, jos kaipaat pienempää kertainvestointia ja suhteellisen nopeaa asennusta. Hyvällä hoidolla lukkosaumakatto on pitkäikäinen ja kaunis kattomateriaali.

Meillä on pitkä kokemus kaikenlaisista katoista ja laaja tietämys erilaisista kattomateriaaleista. Jos sinulla jäi mietityttämään jokin seikka lukkosaumakatoissa, vastaamme mielellämme kysymyksiisi asiaan liittyen. Pitkä kokemuksemme on auttanut meitä näkemään käytännössä, miten eri kattomateriaalit palvelevat erilaisissa olosuhteissa, ja jaamme mielellämme tietotaitoamme asiakkaidemme kanssa. Meidän kauttamme saat katollesi laadukkaat ja kestävät materiaalit, ja panostamme aina kauniiseen ja siistiin asennusjälkeen, jotta katto olisi toimivuuden ja turvallisuuden lisäksi myös kaunis vuodesta toiseen.

Konesaumakaton ominaisuudet, plussat ja miinukset

Vaikka konesaumakatto ja lukkosaumakatto ovat hyvin samannäköisiä, niiden asentamisessa sekä ominaisuuksissa on suuria eroja. Konesaumakatossa pellit saumataan kiinni toisiinsa. Peltirivit kiinnitetään sitten katon ruoteisiin omilla kiinnikkeillään siten, että kiinnikkeet jäävät sauman sisään. Pellit ovat kiinni toisissaan tiivistysmassalla käsitellyillä kaksinkertaisilla saumoilla. Konesaumakaton asennus vaatii vakaata ammattitaitoa sekä oikeanlaiset työkalut. Sen asentaminen kestää kauemmin kuin lukkosaumakaton asentaminen, ja kertainvestointina konesaumakaton asentaminen on lukkosaumakattoa tyyriimpää. Konesaumakatto on kuitenkin täysin vesitiivis, mikäli sen asentaja osaa asiansa. Aluslaudoitus tehdään tiheäksi, ja joissain kohdissa täytyy käyttää jopa umpilaudoitusta. Konesaumakatto sopii monenlaisiin rakennuksiin, mutta katon kaltevuuden tulee olla 1:10 tai jyrkempi.

Konesaumakatolla ja lukkosaumakatolla on eroja myös tuulettuvuuden suhteen. Konesaumakaton harja on tiivis, eli tuuletus ei toimi sitä kautta. Siksi tämä tulee ottaa tarkasti huomioon pohjatöissä ja tuulettuvuuden huomioimisessa.

Konesaumakatto voi olla äänekäs kattovaihtoehto, sillä sade ropisee sitä vasten melko rajusti. Onneksi on saatavissa äänieristysnauhoja, jotka voidaan asentaa melua vähentämään.

Konesaumakaton ylivoimaisesti paras ominaisuus on sen uskomattoman pitkä käyttöikä. Oikein asennettu, laadukas ja hyvin hoidettu konesaumakatto voi kestää jopa 100 vuotta! Kun tätä miettii, ei tyyriimpi ja hieman pitkäkestoisempi asennus tunnu enää ollenkaan niin vaikealta ajatukselta.

Tiivistettynä voitaisiin siis sanoa, että konesaumakatto sopii sinulle, jos arvostat katossasi ennen kaikkea pitkäikäisyyttä. Vaikka asennus onkin tyyriimpää, kustannuksia kannattaa miettiä katon edessä olevien käyttövuosien kannalta. Konesaumakatto on hyvä sijoitus, sillä se nostaa talon arvoa ja kestää käytössä vielä seuraavallekin sukupolvelle.

Kerromme sinulle mielellämme lisää konesaumakaton ominaisuuksista. Meidän lahjakkaat kattoasentajamme tekevät sinulle upean, vesitiiviin ja turvallisen konesaumakaton, jota kelpaa ihailla vielä vuosikymmentenkin päästä. Konesaumakatonkin asentamiseen voit hakea rahoitusta verkkosivustomme kautta.

Konesaumakatto ja lukkosaumakatto – kumpi tulee ajan kanssa edullisemmaksi?

Kattoremontin kokonaiskustannusten ja katon käyttöiän arvioiminen on aina vain suuntaa antavaa, sillä jokainen katto on yksilöllinen ja sitä ympäröivät olosuhteet vaihtelevat. Varmaa on kuitenkin se, että lukkosaumakaton asentaminen on edullisempi kertasijoitus. Konesaumakaton tekeminen on vaativampi ja pitkäkestoisempi projekti, mutta toisaalta sen käyttöikäkin voi olla jopa puolet pidempi.

Katon käyttöikään vaikuttavat materiaalien kestävyys ja asennuksen laatu. Myös erilaiset ulkoiset rasitteet, kuten sääolosuhteet, vaikuttavat katon kestoon. Säännölliset kattohuollot ovat tässä avainasemassa; ammattilaisen tekemät, huolelliset kattohuollot ylläpitävät katon kuntoa ja pidentävät sen käyttöikää. Jos katon säännöllistä huoltoa laiminlyödään, katto tuskin kestää odotetun käyttöikänsä verran.

Lisäksi rakennuksen ja sen sijainnin ominaispiirteet vaikuttavat katon kestävyyteen. Runsaasti roskaavien puiden läheisyydessä oleva talo kohtaa erilaista rasitusta kuin aukealla, tuulisella paikalla oleva rakennus. Lyhyesti sanottuna siis lukkosaumakaton asennus on edullisempaa, mutta konesaumakaton kustannukset maksavat itsensä takaisin, kun summa jaetaan sen edessä oleville käyttövuosille.

Mitä konesauma- tai lukkosaumakaton asentamisen hintaan sitten sisältyy?

Tekemäämme tarjoukseen sisältyvät kaikki asennuksessa käytettävät materiaalit ja työt. Tarkan suunnitelman tekeminen takaa sen, että remontin aikana tulee harvoin vastaan suurempia yllätyksiä. Suunnitelma ja tarjous tehdään katon lähtökunnon ja asiakkaan kertomien toiveiden perusteella. Kaikki katon ja rakennuksen ominaisuudet otetaan tässä vaiheessa huomioon.

Kattoremontin hintaan vaikuttavat monet seikat. Yksi selkeä asia on tietenkin katon koko ja se, kuinka paljon materiaalia tarvitaan. Myös esimerkiksi kattomuoto, läpivientien määrä ja valitut kattotuotteet vaikuttavat kustannuksiin. Tarvittaessa käytettävät rakennustelineet ja henkilönostimet tuovat osansa hintaan. Hintaan vaikuttaa myös se, mikäli rakennus sijaitsee jossain haastavassa paikassa, vaikkapa saaressa.

Saat meiltä selkeän laskun, jossa eritellään materiaalien ja töiden osuus. Meidän kanssamme asioiminen on selkeää, eikä sinun tarvitse pelätä, että kattoremontin hinta nousisi salakavalasti projektin aikana. Tarjoamme myös mahdollisuutta rahoitukseen, jota voit hakea verkkosivustomme kautta. Mielessä kannattaa pitää myös jo aiemmin mainittu kotitalousvähennys.

Säännöllisellä huollolla pitkäikäinen katto

Vaikka peltikatot ovat pitkäikäisiä ja niiden huoltaminen vaatii hieman vähemmän työtä kuin esimerkiksi tiilikaton, se ei tarkoita, etteikö peltikatto tarvitsisi säännöllistä huoltoa. Itse asiassa säännöllinen kattohuolto on elinehto, mikäli katosta halutaan mahdollisimman pitkäikäinen. Kattohuolto suositellaan tehtäväksi kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin.

Lukko- ja konesaumakattojen huolto ei eroa muiden peltikattojen huollosta. Yksi tärkein huoltotoimenpide on katon ja rännien puhdistus lehdistä ja muista roskista. Jos roskat jätetään katolle, ne keräävät itseensä kosteutta ja saavat aikaan esimerkiksi ruostevaurioita. Kattohuollossa käydään läpi kaikkien kattotuotteiden kunto. Varsinkin sadevesijärjestelmään tulee kiinnittää erityistä huomiota; rännien tulee olla ehjät ja puhtaat ja kaadot säädetty optimaalisesti, jotta sade- ja sulamisvedet pääsevät virtaamaan tarpeeksi kauas talon rakenteista. Muita kattotuotteita ovat esimerkiksi lumiesteet, pieneläinesteet, katetikkaat, kattosillat, kattoikkunat, piipunpellitys, piippuhattu ja niin edelleen. Kaikki kattotuotteet palvelevat kattokokonaisuutta, joten niiden jokaisen täytyy olla ehjiä, laadukkaita ja hyvin kiinnitettyjä. Kattohuollon yhteydessä käydään lisäksi huolellisesti katteen pinta, läpiviennit, saumaukset ja jiirit.

Peltikatolle tarvittaessa tehtäviä huoltotoimia ovat esimerkiksi vanhojen kiinnitysnaulojen vaihtaminen nykyaikaisiin kateruuveihin, lisäkiinnitysten tekeminen, ruosteenpoistoja huoltomaalaus. Tarvittaessa tehtävä peltikaton pesu suoritetaan ilmapuhaltamalla ja pehmytharjapesuna tai korkeapainepesuna. Runsaslumisina talvina voit pyytää meidät pudottamaan lumet katoltasi turvallisesti ja kattoa vahingoittamatta, sekä suorittamaan jäänsulatukset katolta ja ränneistä. Meiltä saat myös kaikenlaiset kattokorjaukset, esimerkiksi myrsky- ja lumivaurioiden korjaukset ja kattovuotojen paikkaamiset.

Mitä ikinä kattosi siis tarvitseekaan, ota meihin yhteyttä! Pitkä kokemuksemme ja ammattitaitoiset kattotyöntekijämme takaavat katollesi parhaan kohtelun. Asiakaslähtöinen palvelumme ja kohteen mukaan mitoitettu työmme takaa sen, että saat itsellesi tarpeitasi ja unelmiasi täydellisesti vastaavan katon!