KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumiesteiden asennus katollesi suojaamaan tippuvalta lumelta

Lumiesteiden asennus katolle

Vaikka monessa osassa Suomea ollaan koettu talvien lämpenevän, on ilmastomme silti edelleen kohtalaisen arvaamaton ja muuttuva. Koskaan ei tiedetä, milloin se seuraava myrsky yllättää ja millaisten kinosten keskeltä sitä herää. Yhdessä yössä lunta saattaa kerääntyä ihan metriksikin asti, seuraavana päivänä alkaa sulaa ja jäätyä sitten taas uudelleen. Voit varmasti kuvitella, mitä tällaiset muutokset vaativat katolta. Lumi ja jää ovat paitsi raskaita katon kantaa – voidaan puhua useista tonneistakin – myös petollisia tovereita. Olet varmasti nähnyt komeitakin koviksi jäätyneitä kinoksia notkumassa katonreunoilla – aivan putoamaisillaan. Joka kevät varoitellaan ihmisiä seisomasta räystäiden alla, sillä alas vyöryvä lumi ja jää voivat rysähtää ikävästi niskaan. Siinä samassa saattaa kärsiä toki itse katto, talon muut rakenteet kuin ympäristökin. Katoille kertyvä lumi ei siis ole vaaraksi vain katolle, vaan oikeastaan kaikelle, joka sen tielle asettuu sen vyöryessä alas painovoiman vaikutuksesta.

Yksi tapa laittaa painovoimalle kapuloita rattaisiin katoille kertyvien kinosten suhteen on lumiesteiden asennus. Lumieste on nimensä mukaisesti katolle asennettava kattoturvatuote, jonka tarkoitus on suojella katolta putoavalta lumelta ja jäältä sekä kaikilta niiden aiheuttamilta vaaratilanteilta. Mikäli lumiesteet asennetaan katolle oikein, eivät hanget korkeat nietokset syöksy alas ihan omia aikojaan, täysin kontrolloimatta ja ennalta arvaamatta. Niiden ansiosta sekä sinä, läheisesi että satunnaiset ohikulkijat voitte liikkua räystäiden lähistöllä rauhallisin mielin. Ja tietysti lumiesteet suojaavat ihmishenkien lisäksi myös omaisuutta. Ideana on, ettei katto kärsisi vaurioita lumivyöryistä eivätkä sillä olevat muut rakenteet tai kattotuotteet aina piipuista, hormeihin ja aurinkopaneeleista ränneihin joutuisi kokemaan karvasta kohtaloa jonain kauniina talvipäivänä. Lumiesteet suojaavat myös katon pinnoitusta lumen pahimmalta rasitukselta. Omakotitalon omistajan kukkapenkit, autotallit, terassit, valokatteet, lähistölle pysäköidyt autot sekä muut pihan ja kodin elementit ovat myös paremmassa turvassa, kun lumiesteet estävät alasvyöryn.

On myös hyvä muistaa, että vastuu katon turvallisuudesta ja talvikunnossapidosta on aina talon omistajalla. Näin ollen vahingon sattuessa laiminlyönnistä joutuu myös vastuuseen. Lumiesteet tulisikin siis aina asentaa katolle, jonka jyrkkyys ylittää tietyn pisteen. Eivät ne toki loivemmillakaan katoilla hallaa tee. Ne asennetaan kaikille niille kohdille, joissa on sisäänkäyntejä, kulkuväyliä, leikki- tai oleskelualueita sekä muita paikkoja, joissa voisi jäädä katolta putoavan kinoksen alle. Lisäksi lumiesteiden sijoittelulla voidaan suojata erilaisia katon rakenteita piipuista hormeihin ja lapetikkaista aurinkopaneeleihin. Näin ollen niiden asentamiseen ja sijoitteluun kannattaa aina palkata ammattilainen, joka hahmottaa kokonaiskuvan sekä osaa hoitaa myös itse asennuksen. Mikäli sellainen ammattilainen on hakusessa, voimme iloksemme kertoa, että meidän tehotiimimme Katonkorjaus-palvelulla koostuu taitavista tekijöistä, joilla löytyy pitkä kokemus erilaisista kattotöistä. Meiltä saatkin katollesi asianosaavat asiantuntijat, joille eri valmistajien lumiesteiden asennus on tuttua ja jotka suunnittelevat niiden asettelun juuri sinun kattosi sekä pihapiirisi tarpeitten mukaan. Lumiesteitä valmistavat mm. Ormax, Ruukki, Weckman sekä Benders ja me osaamme asentaa niistä jokaisen lujasti sekä turvallisesti kiinni kattoosi. Sinun ei siis tarvitse meidän käyntimme jälkeen pelätä sitäkään, että lumi repisi lumiesteen mukanaan.

Meille on tärkeää, että kattoa hoidetaan toimivana kokonaisuutena eikä vain yksittäisinä tehtävinä tai kattotöinä. Näin ollen joka kerta kun katollesi kiipeämme – oli kyseessä kuinka pieni huoltotoimi tai yksittäisen lumiesteen kiinnitys tahansa – me Katonkorjaus-palvelulla tarkastamme samalla aina koko katon yleiskunnon veloituksetta. Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että tarkastamme muun muassa katteen pinnan ruostumisen sekä erilaisten lommojen, repeämien, reikien, kulumien tai vaikkapa irronneiden tiilien varalta. Varmistamme myös, että mahdollinen maalipinta luo katteelle riittävän suojan, eikä mikään sauma tai reuna ole päässyt käytön myötä repsottamaan. Katsastamme lisäksi katon eri läpivientien kuten savupiippujen, ilmanvaihtoputkien, kattoluukkujen ja liesituulettimien kunnon varmistaaksemme niiden moitteettoman toiminnan sekä vuotamattomuuden. Tarkastamme senkin, etteivät rännit ole tukkeutuneet tai kaada vettä väärään suuntaan. Ja että kaikki kattotuotteet ja kattoturvatuotteet aina kattotikkaista kattosiltoihin ovat oikein kiinnitetty, eikä pieneläinesteiden tai harjatiivisteidenkään kunnossa ole moitittavaa. Mikäli yläpohjaan on esteetön pääsy, tarkistamme vielä senkin kunnon mahdollisten valumajälkien sekä puutteellisten tai kastuneiden eristeiden varalta.  Ja jos tarkka silmämme jonkin ongelmanalun havaitsee, ilmoitamme siitä heti, jotta voimme tehdä tarjouksen senkin korjaamisesta muiden töiden ohella.

Mutta kaikella työllä on hintansa ja näin on myös erilaisten kattotöiden kohdalla. Taloudelliset tilanteet ovat erilaisia ja näin ollen varallisuuskaan ei ole aina vakio. Me Katonkorjaus-palvelulla ymmärrämme sen, ettei kaikkiin katon töihin ole voinut taloudellisesti varautua. Olemme kuitenkin pyrkineet löytämään ratkaisuja, joilla jokainen voisi mahdollistaa katolleen tarpeelliset kattotyöt rahatilanteestaan riippumatta. Nettisivujemme kautta voitkin tarvittaessa hakea rahoitusta kaikille toteuttamillemme kattotöille, joka tuo tarpeellisen jouston budjetointiin. Toinen, mikä kannattaa muistaa aina yksityisten kotitalouksien kunnossapitoon liittyen on kotitalousvähennys, jota voi hakea myös kattotöistä.

Erityisesti peltikaton omistajan kannattaa panostaa lumiesteisiin

Kuten jo todettu, mitä kaltevampi katto, sitä tärkeämpää on huolehtia sen turvallisuudesta myös talviaikaan. Ja aivan ehdoton ykkönen sekä ympäristön, omaisuuden että lähellä liikkuvien turvallisuudesta huolehtimisessa ovat lumiesteet, jotka estävät jään ja lumen kontrolloimattomat alas vyörymiset. Mutta kattotyypin lisäksi myös katteen materiaalilla on merkitystä lumen ja jään kasaantumiseen sekä liikkumiseen katolla. Katemateriaaleista pelti on liukkainta ja näin ollen lumi tulee jopa loivilta peltikatoilta itsenäisesti alas. Auringon hiemankaan lämmittäessä katteen pintaa, sulattaa lämpö pienen, liukkaan vesikerroksen lumilaatan alle ja tuhansien kilojen lumikertymälle muodostuu vesiliukumäki. Parin elefantin paino on äkkiä jonkun niskassa tai painanut uuden työsuhdeauton kasaan, jos sen valumista ei estä katolla mikään. Ja sivussa saattaa irrota, vaikka aurinkopaneeli tai tuhoutua kallis ilmanlämpöpumppu. Siksi lumiesteet ovat erityisesti peltikaton elinehto eikä vastuullinen peltikatonomistaja saisi niiden asennuksesta luistaa.

Peltikatolle lumiesteet kiinnitetään kattotyyppi huomioiden. Jotta kiinnityksestä saadaan tukeva ja niin kestävä, että se pitää lumiesteen kiinni katossa isommankin kinoksen sitä painaessa, on mietittävä mihin kohtaan katetta kiinnitys tulisi tehdä. Usein profiilipeltikatossa lumieste kiinnitetään kattopellin läpi kattotuoleihin. Saumakatolla, kuten konesauma- ja lukkosaumakatoilla, lumiestekiinnikkeet puistetaan pystysaumoihin reikiä tekemättä. Metodilla on siis merkitystä ja siksi kiinnitystä ei kannata lähteä hoitamaan omin nokkinensa. Youtuben tee-se-itse -videoilla ei välttämättä osata neuvoa riittävän laadukkaaseen työhön, jolloin kiinnitykset voivat jäädä puutteellisiksi. Pian lumimassa repii esteet mukanaan ja vie siinä samalla palan kattoakin aiheuttaen vuotokohdan. Ja lumimassa saa lisää iskuvoimaa metallisesta esteestä. Juuri tästä syystä ammattilaisen tekemään työhön kannattaa panostaa. On aina helpompaa ja edullisempaa saada lumiesteet kerralla kuntoon kuin korjata huonosti kiinnitettyjen esteiden irtoamisesta koituvia ongelmia. Harvemmin sitä itse tekemällä säästää kattotöissä. Mikäli haluat siis panostaa kattoosi ja tilata lumiesteet ammattilaisen asentamana peltikatollesi, ole yhteydessä meihin Katonkorjaus-palvelulla. Meiltä saat kaikki kattoturvatuotteet aina luotettavasti ja oikein asennettuna. Meille erilaiset ja erimateriaaliset katot ovat tuttuja. Huomioimme erilaisten kattojen tarpeet sekä ominaisuudet tehdessämme töitä ja näin kattoturva saadaan yksilöityä juuri sinun kattosi muotojen mukaiseksi. Jos peltikattosi pitää siis pistää talvikuntoon, ole reippaasti yhteydessä meihin Katonkorjaus-palvelun kattoalan erityisosaajiin.

Lumiesteet ovat tiilikattojen pakollinen pikkulisä

Kattoja on monenlaisia ja niiden ominaisuuksiin vaikuttavat muun muassa katteen materiaalit. Materiaalit vaikuttavat paljon katon olosuhteisiin ja käyttäytyvät eri tavoin esimerkiksi veden, lumen sekä jään kanssa. Siksi erilaisilla katoille on erilaisia vaatimuksia ja säädöksiä, joilla turvataan sekä katon, ympäristön että ympäristössä liikkuvien turvallisuus. Monet talonomistajat ovatkin näihin säädöksiin jo saattaneet törmätä. Esimerkiksi tiilikaton omistajan on hyvä tietää, että lumiesteet ovat pakollisia tiilikatolla. Tämä siksi, että tiilikatto vaatii toimiakseen tietyn jyrkkyystason eli minimijyrkkyyden. Tiilikatto ei siis voi olla niin loiva, että sen jyrkkyys alittaisi pisteen, jossa lumiesteestä tulee katolle pakollisia. Tiilikatot ovat rakenteeltaan jyrkkiä ja jyrkille katoille lumiesteiden asennus on pakollista. Näin ollen jokaiselta tiilikatolta tulisi löytyä lumen tippumista rajoittavat suojat. Mikäli omalta katoltasi ei siis lumiesteitä löydy tai ne ovat irronneet, ole kiireesti yhteydessä kattoalan ammattilaiseen, joka voi ne tulla asentamaan ennen kuin talven ensimmäiset lumimyrskyt saapuvat. Näin vältyt vahingoilta ja niiden aiheuttamilta ongelmilta.

Tiilikatolle lumiesteiden asentaminen on taas omanlaisensa prosessi eli siihen eivät päde samat periaatteet kuin esimerkiksi peltikatolla. Toki katon omat muodot ja kulkureitit sen ympärillä asettavat omat vaatimuksensa lumiesteiden sijoitteluille, mutta asennuksessa on tärkeää varmistaa katteeseen itseensä sopivat kiinnikkeet sekä kiinnitystavat, jottei kiinnityksestä aiheudu ongelmia. Tiilikatolle lumiesteet kiinnitetään nimittäin omilla kiinnikkeillään useamman ruoteen yläpuolelle asennettuun ja huolellisesti kiinnitettyyn apupuuhun. Tämä siksi, ettei lumiesteitä saa koksaan kiinnittää suoraan ruoteisiin. Asentajalla täytyy siis olla käsitys ja taito asentaa ensin apupuut kiinnikkeitä varten, ettei itse kate kärsi prosessissa ja jotta lumiesteistä todella saadaan lumikuorman kestävät. Jos omat tai vaikka naapurinsedän asennustaidot alkavat siis arveluttaa ja haluat varmistuksen siitä, että lumiesteet tiilikatollesi tulevat varmasti asennetuksi turvallisesti, ole yhteydessä tahoon, joka on asentanut lumiesteitä erilaisille tiilikatoille ennenkin. Ja jos et tiedä, mistä sellaisen tahon löytää, voimme iloksesi paljastaa, että ainakin meiltä Katonkorjaus-palvelulta. Meidän ammattilaisemme tuntevat tiilikatot sekä niiden asennusvaatimukset ja meiltä saat lumiesteet aina kunnolla kiinni kattoon.

Lumiesteet tulee asentaa myös jyrkemmille huopakatoille

Huopakatto ei aina lumiesteitä kaipaa, vaikkei kyllä niiden asennusta silti voi suositella. Syy tälle on, että huopakaton pinta on karhea ja näin ollen se pitää lumen tehokkaasti kiinni. Toisin kuin peltikatolla, lumen ja huopakatteen pintaan muodostuu riittävä kitka, joka estää lumikinoksia vyörymästä alas.  Se tavallaan pitää lumesta tehokkaammin kiinni itsessään. Eli loivalla huopakatolla tosiaan saattaa lumen putoamisen esteeksi riittää pelkkä huopapinta. Mutta jos huopakatto onkin jyrkempi, kuten esimerkiksi palahuopakatto tapaa olla, on lumiesteet asennettava. Jyrkemmillä huopakatoilla pätevät samat pakollisuudet kuin muilla jyrkillä katoilla ja näin ollen myös jyrkkien huopakattojen omistajat ovat vastuussa katon turvallisuuden ylläpidosta talviaikaan lumiestein. Lumiesteiden asennukseen on monia tekniikoita, mutta huopakatoilla suositaan usein tiettyjä niistä. Varmin ja parasta tapa on hyväksikäyttää asennuksessa alusrautaa, minkä ansiosta huopakatto pysyy parhaiten vesitiiviinä.

Kuten jokaisella katolla, myös huopakatolla on talven mittaan erityisen tärkeää seurata katon lumikuormaa. Katolla saattaa nimittäin kertyä rekan verran painoa, joka rasittaa sen rakenteita ja saattaa jossain vaiheessa aiheuttaa pahempiakin vaurioita. Kauheimmissa kauhuskenaarioissa koko katto pettää jonain päivänä lumikuorman alla, kuten esimerkiksi käy monille varastorakennuksilla ja urheiluhalleille välillä, kun ne jätetään oman onnensa nojaan liian useaksi talvikuukaudeksi. Koko katto räsähtää sisään ja tuhoaa kaiken mennessään. Siksi lumenpudotuksista ei pidä luistaa, jos kinosta alkaa kertymään. Mikäli lumi ei itse pääse katolta putoamaan, on se sieltä pudotettava. Ja pudotuksessakin on tärkeä huomioida tietyt turvallisuustekijät, jotta katto tai kukaan sen ympäristössä ei kärsi vaurioita. Pudotukseen on valittava oikeat välineet, jottei katteen pinta kärsi työskentelystä ja pudottajallakin on oltava turvavarusteet, jotka ehkäisevät lumen mukana putoamista. Siksi lumikolan kanssa ei kannata itse kiivetä harjalle, vaan tilata paikalle ammattilainen, joka on pudottanut lumia katolta aiemminkin. Meiltä Katonkorjaus-palvelulta saat huopakatollesi niin lumiesteet kuin tarvittaessa lumenpudotuksetkin. Aina luotettavasti ammattitaidolla.

Lumiaidasta haastaja perinteiselle putkilumiesteelle

Perinteisesti lumiesteinä on käytetty putkimaista rakennetta, joka on pysäyttänyt lumivyöryn katolla, mutta nykypäivänä putkilumiesteelle on löytynyt haastajaksi uudempi lumiaita. Lumiaita on kerännyt suosiota ansaitusti ollessaan näistä kahdesta se järeämpi ratkaisu. Lumiaita pysäyttää katolta valuvan lumen ja jään astetta putkilumiestettä tehokkaammin jykevyytensä sekä korkeutensa ansiosta ja siksi sitä käytetäänkin usein isommilla katoilla, joilla tarvitaan näitä järeämpiä keinoja katolta putoavaa lunta vastaan. Lumiaidat ovat ulkonäöltään kuitenkin huomaamattomia ja sulautuvat muuhun kattoon hyvin. Nekin on usein tehty perinteisten putkilumiesteiden tavoin painon kestävästä metallista, joka ei taivu kinosten sitä voimalla painaessa, mutta muistuttavat nimensä mukaan enemmän aitoja. Tavallisen omakotitalon katolle riittävät usein perinteiset ratkaisut, mutta mikäli sinulla on suurempi katto – ehkä kerrostalon katto tai isompi halli – vailla lumiaitojen tuoman varmuutta tai ihan vain katto, jolla tarvitaan erityistä suojaa lumelta ja jäältä, saat tukevat lumiaidat meiltä Katonkorjaus-palveluilta. Me tunnemme aitojen kiinnikevaatimukset ja asennusmenetelmät. Voit siis olla varma, että mikäli meiltä ne päätät katollesi hankkia, saat ne varmasti juuri oikein myös kattoosi kiinni.

Korvaako vakuutus lumivahingon sattuessa?

Kukaan tuskin haluaa aamulla herätä huomaamaan, että lumieste irtosi katosta, repi reiän katteeseen ja pudotessaan hajotti vielä ilmanlämpöpumpun. Mutta vahinkoja sattuu eikä niiltä voida valitettavasti aina välttyäkään. Lumi on arvaamaton elementti ja katot erilaisia eikä lumiesteidenkään kunnosta ole aina varmuutta. Vahingot vain usein ovat suhteellisen ikäviä ja niiden korjauskin kallista, joten usealla herääkin ajatus siitä, että jos kerran on kuuliaisesti maksanut vakuutuksistaan, korvaako joku muu korjaustöistä koituvat kustannukset. Voiko vakuutusyhtiön siis laittaa vastuuseen lumivahingon sattuessa? Tämä on toki kiinni niin tapauksesta kuin itse vakuutusyhtiöstäkin, mutta pääsääntöisesti yksikään vakuutusyhtiö ei korvaa lumen ja jään aiheuttamia vahinkoja katolla tai ympäristössä. Tämä siksi, että vakuutusyhtiöiden mukaan lumiesteiden on kestettävä lumen paino ja niitä on huollettava tai ne vaihdettava tarpeen vaatiessa uusiin, mikäli näin ei ole. Tai jos lunta alkaa kertyä liiaksi, on se katolta pudotettava ennen kuin ongelmia ehtii syntyä. Katon talvihuollon vastuu on talon tai rakennuksen omistajalla ja voidaan siis ajatella, että vahingot ovat seurausta tämän huoltovastuun laiminlyönnistä.

Jotta oma kukkaro ei kapenisi liiaksi joka talvi sattuvien vahinkojen myötä, kannattaa jokaisen talonomistajan todella panostaa katon talvikunnossapitoon. Niin lumenpudotuksen säännöllisyydellä kuin lumiesteiden laadulla on paljon painoarvoa katon kunnon kannalta. Siksi molempiin kannattaa panostaa. Lumiesteiden asentamisessa ei siis tulisi luottaa kehenkään muuhun kuin pitkän linjan kokeneeseen ammattilaiseen. Itse amatööriosaamisella tehty tai muuten astetta vaatimattomammalla taidolla kyhätyt kattoturvatuotteet voivat tulla asunnon omistajille monin verroin kalliimmaksi vahingon sattuessa. Siksi sitä nukkuu yönsä paremmin, kun tietää, että katolle asennetut kattoturvatuotteet ovat laadukkaita, kunnossa ja vielä hyvin kiinnitettykin. Meiltä Katonkorjaus-palvelulta saat kaiken tämän sekä lisäksi vielä ammattitaitoiset lumenpudotukset lumikuorman kertyessä liian suureksi. Voit siis luottaa koko katon talvikunnossapidon meidän käsiimme ja välttyä vakuutuksen kanssa taistelulta, kun ongelmia ei päästetä edes syntymään.

Kattoystävälliset lumenpudotukset aina ammattitaidolla

Kun katolle alkavat kertyä hanget korkeat nietokset, on syytä ryhtyä toimiin aikailematta. Muutoin ollaan nimittäin pian tilanteessa, jossa olohuoneeseen on syntynyt hieman toivottua suurempi kattoikkuna keskellä sydäntalvea ja sekös vasta harmittaa. Siinä joudutaankin sitten tekemään kokonaisvaltaisempi kattoremontti. Katon paras turva lumisempana talvena ovatkin säännölliset lumenpudotukset, jotka pitävät suuremmat kinokset poissa pääsi päältä. Näin katon rakenteet eivät joudu kestämään jatkuvaa ja taukoamatonta rasitusta, joka jonain kauniina päivänä saattaisi yksinkertaisesti vain olla liikaa. Suuremmilta ja pienemmiltäkin vahingoilta on helppo säästyä, jos kattoa ei jätä koko talveksi oman onnensa nojaan, vaan huolehtii sen jaksamisesta asianmukaisesti. Mikäli ei kuitenkaan itse halua – eikä kyllä kannatakaan – kiivetä katolle lumia pudottamaan, löytyy sitä varten ammattiapuakin. Lumenpudotus voi toki vaikuttaa helpolta tehtävältä, mutta siihen kuuluu paljon huomioonotettavia asioita, joista piittaamattomuus voi aiheuttaa niin vaurioita kuin vaaratilanteitakin. Lumikolalla voi saada pahaa jälkeä katteeseen ja taitamaton pudottaja saattaa pudota vyöryvän lumen mukana ilman riittäviä turvavarusteita. Mikäli siis haluaa säästyä ylimääräiseltä reissulta päivystykseen, kannattaakin suunnata ammattilaisen pakeille. Me Katonkorjaus-palvelulla olemme tottuneita kulkemaan erilaisilla katoilla ja pudottamaan lumet turvallisesti katon ominaisuuksista riippumatta. Oli kattosi siis jyrkkä, korkea tai materiaaliltaan kovin liukas, sujuu meiltä lumenpudotus niin, ettei kukaan tai mikään kärsi ikävistä seurauksista.

Meidän raudanlujat ammattilaisemme työskentelevät katoilla lumen- ja jäänpudotustöissä aina kohteen tarpeiden mukaisesti. Ja tietysti turvallisuus edellä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että meillä on käytössämme tarvittavat putoamissuojaimet ja työskentelemme poikkeuksetta pareittain hyödyntäen sovittuja käsimerkkejä. Alhaalla katutasossa varmistamme muiden turvallisuuden tarvittaessa puomittamalla ja varoituskyltittämällä ympäristön, jottei kukaan onneton ohikulkija satu juuri lumilastin laskupaikalle. Toki alueella liikkuvien turvallisuutta valvoo tarvittaessa katutasolla myös lumenpudotuksen valvontahenkilö. Tarvittavan lumenpudotushenkilöstön määrän ja työturvallisuusasiat määritellään erikseen kuitenkin jokaisen työkohteen osalta, sijaintiin, kokoon ja katon tyyppiin suhteuttaen. Emme siis yleensä satu koko armeijan voimin harvakseen asutuille omakotitalille, vaan pienimuotoisemmat turvatoimet riittävät monissa tapauksissa. Varmaa on kuitenkin se, että meidän toteuttamanamme lumenpudotus on aina turvallinen ja sujuva prosessi, jonka merkitystä katon kestävyyden ylläpidossa ei voi liiaksi alleviivata.

Meiltä saat katollesi myös muut kattotuotteet aina kattosilloista kattotikkaisiin

Me Katonkorjaus-palveluilla emme ole rajoittaneet palveluitamme kuitenkaan pelkästään talvituotteisiin tai lumenpudotuksiin, vaan meiltä saat katollesi kaikenlaista muulloinkin tarvittavaa. Osaavat tekijämme asentavat katollesi lumiesteiden lisäksi monet kattoturvatuotteet, kuten katolla liikkumista helpottavat ja näin ollen jokaisen kattotyöntekijän turvaa parantavat kattosillat, lapetikkaat ja kattotikkaat. Oli kyseessä sitten nuohooja, antenniasentaja tai remonttimies, on esteetön kulku katolla helppo turvata niiden avulla. Myös turvakaiteista on paljon hyötyä tippumisen ehkäisyssä. Mutta monista kattoturvatuotteista hyötyvät toki muutkin kuin ulkopuoliset. Esimerkiksi palotikkaat tulevat kaksi tai useampikerroksisen talon hätäuloskäynnille ja hätätilanteen sattuessa pelastaa jopa ihmishenkiä. Niitä pitkin pääsee tulipalosta äkkiä pihalle tai tarvittaessa pelastajatkin sisälle. Korkealta on nimittäin pitkä matka hypätä. Lisäksi, kattopilareihin ja turvakiskoihin saadaan kiinnitettyä tarvittaessa myös turvaköysiä.

Mikäli tunnet pienen pistoksen sydämessäsi turvallisuudesta puhuttaessa ja koet nyt, että kattosi turvallisuudessa olisi kenties parannettavaa, kannattaa ottaa yhteys ammattilaiseen. Me Katonkorjaus-palvelulla osaamme arvioida kattosi turvallisuustarpeita sekä myös säädöksiä, jotka talosi tulisi täyttää. Meiltä saat myös kaikki kattoturvatuotteet sekä niiden asennuksen aina varmasti ja luotettavasti. Näin niin sinä, läheisesi kuin kaikki katolla ja sen lähistössä liikkuvat eivät joudu pelkäämään hädän hetkellä tai ihan vain työtään tehdessään. Etkä sinä joudu vastuuseen muille sattuneista vahingoista. Pyydä siis meidät käymään katollasi ja tehdään siitä yhdessä taas turvallinen kaikille.