KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Notkolle painuneen katon oikaisu on järkevintä tehdä kattoremontin yhteydessä

Painuneen katon oikaisu

Katto voi painua notkolle monesta eri syystä. Notkahtamisen aiheuttajana saattaa toimia esimerkiksi painava lumikuorma. Varsinkin tiili- ja huopakatoilla tätä ongelmaa kohdataan, sillä näiltä katoilta lumi harvemmin tippuu itsestään pois. Katolle kertynyt nuoskalumi voi painaa tuhansia kiloja, joten riski katon notkahtamiselle ei ole mikään ihme. Jos painava lumi jää katolle pitkäksi aikaa, katon rakenteet kohtaavat suuren haasteen. Erityisesti iäkkäät, huonokuntoiset katot ottavat tästä helposti siipeensä.

Toisinaan katto ei painu notkolle mistään ulkoisista syistä, vaan se antaa periksi ajan myötä. Oli syy katon notkolle mikä tahansa, asiaan kannattaa puuttua mahdollisimman pian. Notkolle painunut katto ei toimi rakennuksen suojana niin hyvin kuin pitäisi, ja painunut katto saa talon julkisivun näyttämään epäsiistiltä. Pahimmassa tapauksessa korjaamaton notko voi johtaa koko katon romahtamiseen. Kun katon notkahtaminen korjataan ajoissa, vältytään suuremmilta ongelmilta ja lisäkuluilta.

Katon notkon oikaiseminen suoritetaan kattoremontin yhteydessä. Katolle kannattaa tehdä kaikki mahdollinen kerralla, sillä näin säästetään aikaa ja rahaa. Jos katto on päässyt painumaan notkolle, katto on todennäköisesti siinä kunnossa, että sen uusiminen on kaikkein järkevin ratkaisu.

Meiltä saat kaiken, mitä kattosi tarvitsee. Aina kun liikumme katollasi, tarkistamme sen yleisilmeen. Kerromme sinulle rehellisen näkemyksen kattosi kunnosta ja siitä, mitä sille on järkevintä tehdä. Emme korjaa ehjää emmekä tyrkytä sinulle turhia töitä, sillä pyrimme aina järkevimpään ja kustannustehokkaimpaan ratkaisuun ja toimintatapamme on aina asiakaslähtöistä. Jos siis kattosi näyttää olevan notkolla, ota meihin rohkeasti yhteyttä!

Joskus katon notkahtaminen tulee yllätyksenä, eikä siihen ole osannut varautua taloudellisesti. Onneksi kaikkiin ammattilaiselta tilattuihin kattotöihin on saatavissa verohelpotus, jota kutsutaan kotitalousvähennykseksi. Lisäksi voit tarvittaessa hakea kattoremonttia varten rahoitusta kätevästi verkkosivustomme kautta.

Pyrimme aina selvittämään notkahduksen syyn ennen oikaisemista

Olipa katon notkolle painumisen syy mikä tahansa, me korjaamme kattosi entistä ehommaksi. Katon painumisen syy on kuitenkin tärkeää selvittää, sillä ongelma saattaa uusiutua, jos sen alkuperäistä syytä ei korjata. Toimintatapaamme ei kuulu pelkästään näkyvien oireiden peittäminen, vaan haluamme aina selvittää katon kokonaistilanteen ja varmistua siitä, että koko katto toimii kuten pitää.

Kun olet ottanut meihin yhteyttä, tulemme katsomaan, mistä syystä katto on päässyt notkahtamaan. Syyn selvittämiseen harvoin riittää pelkästään omistajan selonteko tai katosta otetut kuvat, vaan katto on tutkittava perusteellisemmin.

Pitkän kattoalan kokemuksemme pohjalta voimme sanoa, että useimmiten katon notkahdukseen johtaneet syyt vaativat kattotuolien korjausta ja tarvittaessa myös lahovaurioisten ja katkenneiden puurakenteiden uusimista. Huonokuntoiset puuosat eivät pysty kannattelemaan kattoa, ja siksi katto painuu notkolle. Varsinkin vanhoissa katoissa tämä on usein syynä katon notkahtamiselle.

Tilanne voi kuitenkin olla myös se, että katon rakenteet ovat ehjät, mutta katto on silti selvästi notkolla. Näissä tapauksissa korjaus tapahtuu kiiloilla. Kiilat valitaan notkahduksen suuruuden mukaan, vaihtoehtoja voivat olla vanerilaput tai jokin paksumpi puutavara. Jos katon rakenteet eivät ole syynä notkolle, haluamme selvittää tarkasti, mistä ongelma johtuu, jotta voimme korjata katon parhaalla mahdollisella tavalla.

Teemme kaikki kattotytöt avaimet käteen -palveluna. Kaikki työt, materiaalit, työkoneet sekä tarvittaessa käytettävät rakennustelineet ja henkilönostimet tulevat meiltä. Hoidamme kaikki materiaalien tilaukset ja kuljetukset, ja lopuksi siivoamme jälkemme ja toimitamme rakennusjätteet pois tontiltasi. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin kertoa toiveesi kattoremontin suhteen.

Kerromme sinulle tarkasti, millä tavalla katon notkahtaminen kannattaa korjata ja miksi. Vastaamme kysymyksiisi ja viestimme kanssasi avoimesti. Kun olemme valmiita, saat jäädä nauttimaan ehjästä, hyvin toimivasta ja siistin näköisestä katosta, joka on taas valmis ottamaan vastaan erilaiset luonnon tarjoamat haasteet.

Säännölliset kattohuollot ehkäisevät ongelmia tehokkaasti

Siihen, tuleeko kattosi tulevaisuudessa notkahtamaan, voidaan vaikuttaa melko paljonkin säännöllisillä huoltotoimenpiteillä. Ulkoisilta tekijöiltä ei tietenkään pysty täysin suojautumaan, mutta kun katto pidetään mahdollisimman hyvässä kunnossa, katon kohtaama rasitus voidaan ainakin minimoida.

Kattohuolto kannattaa tehdä keväisin ja syksyisin, sillä jokainen vuodenaika tuo mukanaan omat haasteensa. Keväisin tarkistetaan, miten katto kesti talven lumen ja jään, ja syksyllä katto valmistellaan seuraavaan talveen. Säännöllinen kattohuolto auttaa havaitsemaan mahdolliset ongelmat ajoissa, ennen kuin ne pääsevät aiheuttamaan vaurioita katolle.

Kattohuolto kannattaa jättää aina ammattilaisen vastuulle. Katto on suuri kokonaisuus, jossa on osattava ottaa huomioon lukuisia pieniä yksityiskohtia. Ammattilaisen harjaantunut silmä näkee selvästi, mitä katto tarvitsee, ja mitä sille on järkevintä tehdä.

On erittäin tärkeää pitää katto puhtaana. Katolle kertyneet lehdet ja muut roskat keräävät itseensä kosteutta, mikä ajan kanssa saa esimerkiksi pellin ruostumaan ja tiilet halkeilemaan. Myös rännit on tyhjennettävä säännöllisesti, jotta sadevesijärjestelmä toimisi toivotulla tavalla.

Kattohuoltoon kuuluu myös kaikkien kattotuotteiden kunnon varmistaminen. Huollon yhteydessä käydään läpi esimerkiksi kattosiltojen, tikkaiden, kattoluukkujen, pieneläinesteiden ja lumiesteiden kunto. Lisäksi käydään läpi kaikki saumaukset, jiirit ja niin edelleen.

Mitä tahansa kattosi tarvitseekin, me tulemme apuun! Jos kattosi on päässyt notkahtamaan, me tulemme suoristamaan sen. Meiltä saat myös kaikki katon ongelmia ehkäisevät toimenpiteet, kuten perusteelliset kattotarkastukset ja -huollot.

Me teemme kaikki kattotyöt kohteesta riippumatta. Omakotitalot, rivitalot, kerrostalot, kesämökit, piharakennukset… Mikään kohde ei ole meille ongelma. Olipa katto tehty pellistä, huovasta tai tiilistä ja kattomuotona satula-, pulpetti- tai tasakatto, me hoidamme kaikki toimenpiteet tehokkaasti ja laadukkaasti, ja aina positiivisella meiningillä.

Katon notkahtaminen voi aiheuttaa huolta, mutta kun pyydät meidät apuun, kattosi on pian taas loistokunnossa!