KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Omakotitalon katon kaiken kattavat huollot ja korjaukset

Omakotitalon katon huolto

Jokainen itselleen omakotitalon hankkinut tietää tai vähintäänkin on pian saamassa selville, kuinka paljon aktiivista ylläpitoa rakennus ja katto vaatii. Ja kun ei asukaan enää taloyhtiössä, jossa joku muu hoitaa homman, kaatuu vastuu katon huollosta kodinomistajan harteille. Siinä sitten onkin työtä. Monien talonomistajien realiteetti on, että aina jossain on jokin paikka, joka repsottaa tai kaipaa huomiota. Ja usein juuri silloin, kun itsellä olisi muutakin tekemistä, johon käyttää tunnit päivästä. Siksi omakotitalon katon huolto kannattaakin suosiolla jättää jollekulle, joka tekee sitä päivätyökseen. Näin varmistat, ettet itse vietä kaikkia vapaapäiviäsi harjaillen kattoasi puhtaaksi lehdistä sekä myös sen, että saat katollesi osaavat tekijät, joilta löytyy niin taidot kuin välineetkin tehtävien suorittamiseen, oli kyse sitten isommasta tai pienemmästä huoltotoimesta katolla.

Miksi katon huolto sitten on niin olennaista? Eikö riittää, että reiät paikataan ja ongelmat hoidetaan pois päiväjärjestyksestä aina niiden ilmetessä? Tokikaan kenenkään ei ole pakko kattoaan huollattaa, mutta joku kaukaa viisas ehkä ymmärtääkin, kuinka paljon halvemmaksi ongelmien ehkäisy tulee kuin kattava katastrofihallinta. On nimittäin paljon edullisempaa, helpompaa ja nopeampaa esimerkiksi huolehtia siitä, ettei katto kärsi jatkuvasta vesilastista huonosti vetävien rännien takia puhdistamalla rännit, kuin uusia koko katto valtavan kosteusvaurion tunkeuduttua aina sisätiloihin asti. Näin katon kuntoa voidaan ylläpitää hyvänä pitkään ja hintavammat korjaustyöt siirtyvät mahdollisesti kauas tulevaisuuteen. Sama pätee autoihin. Tuskin kukaan käy hakemassa uunituoretta autoa ja jättää sen huollattamatta. Omakotitalo on vielä tätäkin isompi investointi ja siksi sen ylläpitoon todella kannattaa panostaa.

Me Katonkorjaus-palvelulla olemme kattohuoltojen ammattilaisia, joille erilaiset omakotitalot sekä niiden tarpeet ovat tulleet tutuiksi kattavan kokemuksen myötä. Meiltä löytyy tietoa ja osaamista, jonka avulla arvioimme katon huollontarpeen yksilöllisesti. Säännöllisesti suosittelemme kuitenkin jokaiselle omakotitalolle katon sekä rännien puhdistusta roskista ja lehdistä – unohtamatta rännien kiinnityksen tarkistusta ja oikean kaatosuunnan varmistamista. Samalla kannattaa kiinnittää huomiota muun muassa läpivientien, saumausten sekä jiirien tiiviyteen, sillä niiden kautta kosteus voi päästä arvaamattomasti rakenteisiin. Muita vuotoalttiita kohtia ovat muun muassa repeytyneet tai muutoin vain rakoilevat kattohuovat, kattopeltien saumat sekä niiden kiinnikkeet. Tästä syystä katon materiaalista riippuen esimerkiksi huopakaton lisäsaumaus tai peltikatolla kiinnikkeiden vaihto vaikkapa nauloista kateruuveihin voi olla paikallaan. Tai ainakin katteen kuntoa pitää tarkastella riittävän usein ja kokonaisvaltaisesti. Tiilikatoilla katteen ongelmat alkavat usein irronneista tai rikkoutuneista tiilistä, jotka pitäisi vaihtaa pikimmiten uusiin.

Muita huoltoja me suosittelisimme jokaiselle omakotitalolle toteutettaviksi tarpeen mukaan. Näitä ovat esimerkiksi katon kattava pesu, sammaleenpoisto sekä katteen suojakäsittely sammaletta vastaan. Katteesta riippuen voi myös olla paikallaan esimerkiksi tiilikatteen tai huopakatteen pinnoitus tai vaikka peltikaton maalaus, jotka kaikki pidentävät katteen ikää. Talvisin ei kannata myöskään unohtaa esimerkiksi jään sulatusta tai lumenpudotusta suurempien tragedioiden välttämiseksi. Huoltotöiden ei soisi kuitenkaan rajoittuvan vain pelkkään näkyvään osaan katosta, sillä usein ongelmat saattavat olla havaittavissa vasta eri perspektiivistä tarkasteltuna. Siksi vesikaton alapuolisten rakenteiden eli yläpohjan tarkistus tulisi toteuttaa aina, jos herää epäilys esimerkiksi rakenteiden lahovaurioista, kostuneista eristeistä, valumajäljistä sekä aluskatteen yleisestä heikosta kunnosta.

Me kattoalan ammattilaisina emme kuitenkaan toteuta vain meiltä tilattuja yksittäisiä kattohuoltoja, vaan meidät kutsuessasi paikan päälle katollesi – oli kyse kuinka pienestä toimenpiteestä tahansa – toteutamme aina koko katon yleistarkastuksen veloituksetta. Tällä varmistamme sen, etteivät muutoin helposti piiloon jäävät ongelmat pääse yllättämään myöhemmin ikävästi. Tarkastuksemme aikana pyrimme etsimään vikoja, jotka kaipaisivat huomiotamme ja ilmoittaa niistä pikimmiten sinulle asiakkaanamme, jotta pysyt ajan tasalla kattosi todellisesta kunnosta. Meiltä sujuvat kuitenkin myös monet korjaustoimenpiteet, joten voimme myös tehdä tarjouksen mahdollisista kattosi kaipaamista muista kattotöistä, joilla ongelmat saadaan hoidettua kuntoon.

Monille katon huollon kynnyskysymykseksi asettuu kuitenkin raha – tai sen puute. Vaikka katon säännöllinen huolto onkin talon paras vakuutus, harvalta löytyy ylimääräistä säästötiliä pullollaan rahaa, jota on suunnitellut käyttävänsä vain kattonsa hemmotteluun. Siksi me Katonkorjaus-palvelulla olemme halunneet etsiä keinoja, joilla mahdollistaa kattotyöt, vaikka oman kukkaron nyörit olisivatkin tiukalla. Meidän nettisivujemme kautta voit nimittäin hakea nyt helposti rahoitusta, jolla saat kattotöiden kustannukseen tarvittavaa joustoa. Älä siis turhaan jonota aamupäivää pankissa. Ja samalla kun surfailet niin pidä mielessä, että jokaisesta omakotitalollesi toteuttamastamme kattohuollosta voit hakea myös kotitalousvähennystä.

Omakotitalon katon korjaustyöt aina vimpanpäälle ja prikulleen

Kattovauriot luokitellaan usein varsin ikäviksi yllätyksiksi, jotka voivat olla seurausta joko siitä, että katto jää pitkäksi aikaa oman onnensa nojaan tai siitä, että lähistölle iskeekin, hieman kovempi syysmyrsky. Niin tai näin, harva niitä toivoo osakseen ja useimmat haluavat vain saada katon taas entiseen loistoonsa pian, ennen kuin talven lumi sataa sisään asti. Siksi kattovaurion sattuessa korjaustöihin kannattaa palkata kattoalan ammattilainen, joka tietää, mitä tehdä ja jolla ei mene sormi suuhun tiukemmankaan paikan tullen. Näin varmistut myös siitä, että työ tulee tehtyä kunnolla, turvallisesti etkä ole taas samassa jamassa vuoden päästä. Me Katonkorjaus-palvelulla lukeudumme juuri näihin ammattilaisiin, jotka tarjoavat luotettavaa palvelua ja meiltä saat katollesi värisuoran erilaisia toimenpiteitä – lähes mitä tahansa, mitä mielesi halajaa. Me toteutamme muun muassa lahovauriokorjaukset sekä puuosien vaihdot, jos vesi on ehtinyt valua jo tovin ja kosteusvaurio on päässyt leviämään pidemmälle. Meiltä saat myös katon vuotokorjaukset ja reikien paikkaukset niin, ettei uusia vuotoja synny. Painuneen katonkin voimme oikaista taas suoraksi. Ammattilaistiimimme korjaa myös huonokuntoisen katteen, oli kyse reikäisestä huopakatteesta, joka pitää vaihtaa uudelleen tai paikkausta kaipaavista pelleistä. Me hankkiudumme myös eroon tiilikatteen rikkinäisistä tiilistä. Samalla voimme korjata ja saumata läpiviennit ja uudelleen tiivistää vuotoalttiit jiirit. Esimerkiksi rikkinäisen kattoikkunan tilalle saat meiltä uuden tai vaihtoehtoisesti voimme yrittää myös korjata tai lisätiivistää vanhaa. Muita usein huomiotamme kaipaavia läpivientejä katolla ovat hormit ja savupiiput. Välillä on syytä suunnata katse myös katon alle, aina aluskatteeseen asti, jonka kunnon ylläpito pääsee ehkä herkästi unohtumaan, mutta joka ei ole yhtään muita katon osia vähempiarvoinen. Siksi me toteutamme katollesi mielellämme myös aluskatteen korjaukset, jos aluskatteessa jotain ongelmia on havaittavissa. Meidät saat paikalle myös akuutimmissa asioissa, kuten vaikka yön yli riehuneen myrskyn rikottua katon.

Muita katon osia, jotka toisinaan kaipaavat kunnostusta ovat erilaiset katolle kiinnitettävät lisävarusteet. Mainittakoon vaikka peltisillat, jotka pääsevät joskus irtoamaan kovemmassa myräkässä. Näin ollen niiden vaihto tai uudelleen kiinnitys voi olla paikallaan. Peltisiltojen lisäksi katolta löytyy myös usein räystässiltoja ja räystäs-, pääty-, seinällenosto- ja jiiripeltejä, joita pitää joskus korjailla tai uusia. Samoin roikkuvat rännit pitää uudelleen kiinnittää, jotta vesi ajautuu alas katolta oikeaoppisesti. Nämäkin toimenpiteet saat meiltä Katonkorjaus-palvelulta. Meidän erikoisalaamme ovat myös muun muassa erilaiset kattoturvatuotteet, joiden tarkoitus on tehdä katosta käytännöllinen ja turvallinen liikkua. Näitä ovat esimerkiksi lumiesteet, lapetikkaat ja kattosillat, jotka voivat nekin irti repeytyessään rikkoutua itse tai vaihtoehtoisesti repiä katetta mukanaan. Siksi me huolehdimme mielellämme myös niiden hyvästä kiinnityksestä, jotta kinokset todella pysyvät katolla eikä nuohoojankaan tarvitse pelätä henkensä edessä kiivetessään tikapuita pitkin piipulle.

On siis sanomattakin selvää, että meiltä saat kaiken, mitä katollesi tarvitset ja juuri silloin, kun sitä kipeimmin kaipaat. Sen lisäksi, että tarjoamme erilaisia toimenpiteitä, haluamme varmistua aina tekemämme työn laadusta. Siksi Katonkorjaus-palveluilla saat kaikki kattotyöt takuutöinä. Näin voit varmistua siitä, että me todella teemme sen, minkä lupaammekin ja sinä et joudu maksumieheksi, jos ongelmia jälkikäteen ilmenisikin. Meille on tärkeää, että sinä saat kunnon katon pääsi päälle ja siksi tyytyväisyytesi onkin meille tavoite, jota kohti työskentelemme kaikessa, mitä teemme.

Katon huolto ja korjaus paljastaa katon todellisen kunnon

Sen lisäksi, että tarjoamme osaavaa ja ammattitaitoista huolto sekä suoritamme erilaisia pienempiä sekä suurempia korjaustöitä, on palvelumme kattosi hyvinvoinnin kannalta aina kokonaisvaltainen. Meille on tärkeää, että jokainen asiakkaamme saa kunnollisen ja toimivan katon päänsä päälle, ei vain päältä päin ehjän näköistä. Emme siis keskity vain yksityiskohtiin tai yksittäisiin ongelmiin, vaan huollamme kattoa aina kokonaisuutena. Jos saavumme paikan päälle kiinnittämään irronneita räystäitä takaisin lappeisiin, tarkistamme samalla, onko jokin syy, minkä takia räystäät ovat päässeet irtoamaan. Onko kiinnikkeissä vikaa vai ovatko räystäät keränneet painoa tukkeutuessaan lehdistä? Onko vika kenties itse katossa, jonka kiinnityskohdat ovat päässeet pehmenemään lahoamisen seurauksena? Meille ei kelpaa vain ongelman ratkaiseminen, sillä haluamme varmistua myös siitä, ettei se uusi taas ensi viikolla nopean korjauksen jälkeen. Toinen esimerkki tästä asiakaspalveluhenkisyydestämme on mm. se, että aina katollesi kivetessämme, oli kyse mistä tahansa yksittäisestä rikkoutuneen tiilen vaihdosta, tarkastamme aina koko katon sen alapohjaa ja kaikkia läpivientejä myöten täysin veloituksetta. Näin kartoitamme katon yleiskuntoa ja saamme todellisen käsityksen sen tarpeista. Samalla tarkkasilmäiset katto-osaajamme etsivät myös mahdollisia kyteviä ongelmia, jotka voisivat muuten päästä yllättämään katonomistajan mittavammillakin vaurioilla, mikäli ne jätettäisiin huomiotta. Jos jotain korjattavaa tai muuta huomautettavaa katoltasi löytyisikin, voisimme samalla käynnillä tehdä edullisen tarjouksen senkin hoitamisesta. Kaikki kärpäset yhdellä iskulla. Säännöllinen katon tarkastus mahdollistaa siis edellä mainitun kaltaisen nopean reagoinnin ongelmiin ja säästää katon lisäksi myös selvää rahaa.

Haluamme varmistaa, että kattosi palvelee sinua yhtä hyvin kuin mekin, sillä jokainen korjaamamme, kunnostamamme, remontoimamme ja huoltamamme katto on käyntikorttimme. Huollamme sitä siis kuin omaamme ja voit luottaa siihen, että taktiikka on hallussa. Meidän ammattimaiset otteemme varmistavat sen, ettemme esimerkiksi riko katetta pudottaessa lumia siltä tai tallo sitä rikki kiivetessämme. Taitojen lisäksi meiltä löytyy myös kaikki tarvittavat välineet, jotta korkeammankin omakotitalon katolla on turvallista työskennellä. Sinun ei tarvitse huolehtia puolestamme, sillä me tuomme kaiken aina nostureista ja telineistä turvavaljaisiin. Näillä sekä esimerkiksi turvallisella työkalujen käsittelyllä varmistamme sen, ettei myöskään kellekään katon räystäiden alla oleileva saa vasarasta kalloon tai ilmastointilaite hajoa osumasta. Voimme siis varmuudella luvata, että meidän työntekoomme sekä työn laatuumme voit luottaa. Oli kyse isommasta tai pienemmästä projektista – me hoidamme homman kuntoon.

Kun on omakotitalon kattoremontin aika, kutsu meidät paikalle

Aina pelkällä huollolla ja pienellä korjauksella ei kuitenkaan ratkota suurempia ongelmia tai pelasteta kattavia tuhoja, vaan joskus koko katto on uusittava remontilla. Kattoremontit ovat usein hieman työläämpiä prosesseja, joten jos et itse halua uhrautua kiireisen arjen seassa kattoremonttia tekemään, kannattaa kutsua paikalle alan ammattilainen, joka hoitaa homman puolestasi. Noin muutenkin saattaa taitavakin tee-se-itse -tyyppi aiheuttaa katolle enemmän hallaa kuin hyötyä, vaikka tarkoitusperä olisikin hyvä. Tämä siksi, että kattotyöt ovat monimutkaisia ja vaativat paljon tekijältään. Siksi ammattilaisen valinnassakin kannattaa olla tarkka ja pyrkiä varmistamaan se, että palvelu on tasalaatuista. Onneksi olet kuitenkin löytänyt tiesi oikeaan paikkaan, sillä me Katonkorjaus-palvelulla toteutamme tällaiset laadukkaat omakotitalon kattoremontit täysivaltaisina paketteina – aina suunnittelusta toteutukseen. Kun siis on omakotitalon kattoremontin aika, kutsu meidät paikalle.

Kun prosessi on polkaistu käyntiin, me tulemme paikalle kartoittamaan katon kuntoa ja pohtimaan kanssasi, mitä muutoksia katolle mahdollisesti toivot. Tuomme mukanamme aina pitkän kokemuksemme takaaman varmuuden sekä laadukkaat kattotuotteet ja kaikki työntekoon tarvittavat välineet – aina vasaroista nostimiin ja henkilökohtaisiin turvavarusteisiin. Kun suunnitelmat on tehty ja asiakkaan toiveet sekä katon tarpeet kartoitettu, ryhdymme tuumasta toimeen. Toteutamme kattoremontit aina aikataulussa, edullisesti ja kerralla kuntoon. Kun työt on tehty, viemme mukanamme rojut ja roskat jättäen hymyn huulillesi. Meidän toteuttamaamme remonttia ei tarvitse kenenkään tulla jälkikäteen paikkailemaan, sillä me varmistamme kaiken olevan kunnossa ennen kuin poistumme pihamaaltasi. Ja mikäli jotain ilmenisikin lähtömme jälkeen, voimme luvata, ettet sinä joudu jälleen maksumieheksi. Me Katonkorjaus-palvelulla myönnämme nimittäin jokaiselle toteuttamallemme remontille työtakuun. Samoin katevalmistajan myöntämät omat takuut pysyvät voimassa, kun asennuksen on toteuttanut kattoalan ammattilainen. Voit siis jälleen nukkua yösi rauhassa tietäen, että ylläsi on katto, joka kestää kovemmatkin syysmyrskyt ja jonka alla voit luoda paljon muistoja vielä tulevina vuosina – kunhan vain muistat pitää siitä hyvää huolta.