KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Omakotitalon kattoremontti nostaa talosi arvoa

Omakotitalon kattoremontti

Näyttääkö omakotitalosi katto haalistuneelta, kuluneelta ja kaikin tavoin parhaat päivänsä nähneiltä? Onko katossa jatkuvasti pieniä tai suurempia vikoja, joita täytyy olla vähän väliä paikkailemassa? Tai onko katossa jopa vuotavia kohtia? Jos omakotitalon katto näyttää olevan remontin tarpeessa, toimeen kannattaa ryhtyä mahdollisimman nopeasti. Mitä varhaisemmassa vaiheessa katon ongelmiin puututaan, sitä nopeammin ja pienimmin kustannuksin remontti saadaan tehtyä.

Omakotitalon kattoremontti on kannattava sijoitus. Uusi katto nostaa välittömästi rakennuksen arvoa ja kohentaa reippaasti sen julkisivua. Uusi, nykyaikaisista materiaaleista tehty katto kestää käytössä jopa useita kymmeniä vuosia.

Jos mielessäsi on kattoremontti, ota meihin yhteyttä! Meillä on pitkä kokemus kattoremonteista ja laaja asiantuntemus kaikista kattotöistä. Meidän taitavat ammattilaisemme toteuttavat jokaisen remontin huolellisesti mutta nopeasti, olipa kyseessä sitten pelti-, tiili- tai huopakatto ja kattotyyppinä satula-, pulpetti- taikka tasakatto.

Teemme jokaisen remontin rakennuskohtaisesti ja panostamme asiakaslähtöiseen palveluun. Suunnittelemme remontin aina huolellisen kattotarkastuksen sekä asiakkaan kanssa keskustelemisen pohjalta. Haluamme kuulla toiveesi ja huolesi ja vastaamme jokaiseen mielesi päällä olevaan kysymykseen.

Katto-osaajamme palvelevat aina niin sanottuna avaimet käteen -palvelulla. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että sinun ei tarvitse kantaa huolta mistään, vaan me teemme aivan kaiken; suunnittelun, materiaalien tilauksen, kattoremontin kaikki vaiheet sekä moitteettoman loppusiivouksen. Toimitamme rakennusjätteet pois tontiltasi ja tarvittaessa myös suojaamme pihasi remontin aiheuttamalta rasitukselta.

Kerromme sinulle, mitkä materiaalit sopivat parhaiten juuri sinun katollesi. Meidän kauttamme saat hinta-laatusuhteeltaan parhaat kattomateriaalit sekä toimiviksi ja kestäviksi todetut muutkin kattotuotteet. Me panostamme laatuun ja kestävyyteen ja pyrimme tekemään työmme aina mahdollisimman kustannustehokkaalla tavalla.

Tarvittaessa voit hakea kattoremontille rahoitusta kätevästi sivustomme kautta. Kannattaa myös pitää mielessä mahdollisuus kotitalousvähennykseen.

Nykyaikaiset kattotuotteet kattoremontin yhteydessä

Katto on laaja kokonaisuus, jonka jokainen osanen palvelee toisiaan. Omakotitalon kattoremontin yhteydessä onkin hyvä päivittää kaikki kattotuotteet laadukkaiksi ja nykyaikaisiksi. On myös taloudellisin vaihtoehto hoitaa kaikki kuntoon yhdellä kerralla.

Kaikilla eri kattotuotteilla on oma tehtävänsä kattokokonaisuuden toiminnallisuuden ylläpitämisessä. Sadevesijärjestelmä on yksi ehdottomasti tärkeimmistä kattotuotteista. Huonolaatuiset, rikkinäiset tai tukkeutuneet vesikourut eli rännit vaarantavat pahimmassa tapauksessa koko rakennuksen asuinkelpoisuuden. Jos sadevesijärjestelmä ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla, sade- ja sulamisvedet saattavat päästä paikkoihin, joissa niitä ei todellakaan kaivata. Laadukas ja oikein asennettu sadevesijärjestelmä ohjaa vedet tarpeeksi kauas talon rakenteista, ja ehkäisee näin ikävien kosteusvaurioiden syntymistä.

Katolla joutuu vuoden aikana liikkumaan yksi jos toinenkin kattohuoltaja tai nuohooja, joten kattotikkaiden ja kulkusiltojen on hyvä olla kestävät ja optimaalisesti asennetut. Näin voidaan ehkäistä henkilövahinkojen tapahtumista.

Omakotitalon katolla on hyvä olla ainakin yksi huoltokäyntinä toimiva kattoluukku, joka helpottaa kattohuoltoa. Huoltoluukku voidaan myös mahdollisuuksien mukaan asentaa asunnon päätykolmioon.

Savupiipun ehjyys ja toimivuus ovat tärkeitä talon turvallisuuden kannalta. Piipunpellitys auttaa savupiippua kestämään vuodesta toiseen, ja piipunhattu estää veden valumisen hormeihin.

Lumiesteet suojelevat talon lähellä liikkuvia ihmisiä runsaslumisina talvina. Aurinkopaneelit ovat suosittu keino säästää sähköä ja siten myös luontoa. Myös pieneläinesteiden tarpeellisuutta kannattaa miettiä.

Yläpohjan eristeet kannattaa uusia, mikäli talon sisäilma on tunkkainen tai huoneet ovat vetoisia.

Meidän kauttamme saat nykyaikaiset, laadukkaat ja säänkestävät kattotuotteet osaavin ammattiottein katolle asennettuina. Hyvin valitut kattotuotteet eivät pistä silmään katolta, vaan sulautuvat osaksi kokonaisuutta ja jopa tekevät julkisivun entistä ryhdikkäämmäksi.

Koska meillä on vankka kokemus suomalaisista katoista, tiedämme, mitä ne tarvitsevat kestääkseen vuodenaikojen vaihtelut myrskytuulineen, paukkupakkasineen ja auringonpaahteineen. Kun kattotuotteet päivitetään omakotitalon kattoremontin yhteydessä, katon käyttöikä pitenee ja se saa samantien kaiken potentiaalinsa käyttöön.

Kuinka paljon omakotitalon kattoremontti maksaa?

Kun omakotitalon kattoremontti tulee ajankohtaiseksi, usein suurin huolenaihe liittyy sen aiheuttamiin kustannuksiin. Monet pelkäävät koko ajan kasvavaa laskua ja remontin edetessä ilmeneviä yllätyskuluja. Mitä omakotitalon kattoremontti sitten tulee maksamaan?

Omakotitalon kattoremontin hintaa ei voida sanoa suoralta kädeltä näkemättä katon lähtötilannetta. Lopulliseen hintaan vaikuttavat monet eri tekijät, kuten katon pinta-ala ja katon jyrkkyysaste sekä katemateriaalin valinta. Sopisiko sinun rakennuksellesi parhaiten keveä ja helposti asennettava peltikatto, ajattoman tyylikäs tiilikatto vai mainion äänieristyksen omaava huopakatto? Näistä kaikista katemateriaaleista löytyy monia eri vaihtoehtoja, joilla on eri ominaisuuksia ja jotka ovat eri hintaisia.

Kattoremontin hintaan vaikuttaa myös se, tarvitaanko projektissa henkilönostimia tai rakennustelineitä. Myös talon sijainti ja katon lähtökunto vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Kun valitset meidät tekemään kattoremonttisi, sinun ei tarvitse olla huolissasi raha-asioista. Meidän tekemämme tarjous perustuu aina huolellisessa kattotarkastuksessa tehtyihin havaintoihin ja faktoihin. Kattotarkastuksen tekee aina taitava ammattilainen, joka on harjaantunut tekemään kattoremontin kuluista realistisen arvion.

Meiltä saat aina yhden laskun, jossa eritellään selkeästi työt ja materiaalit. Sinun ei tarvitse pelätä piilokuluja tai jälkikäteen lähetettäviä yllätyslaskuja.

Jos omakotitalosi katto kaipaa remontoimista, mutta taloudellinen tilanteesi ei juuri nyt olisi kaikista ihanteellisin tällaiselle projektille, saatat miettiä, pitäisikö remonttia lykätä vaikkapa vielä vuodella. Aina tämä ei kuitenkaan ole järkevää; katolla ilmenevät ongelmat voivat räjähtää käsiin nopeastikin, ja jos esimerkiksi kosteusvaurio pääsee muodostumaan, siitä aiheutuvat kulut voivat nousta todella suuriksi. Mitä aikaisemmassa vaiheessa remontti tehdään, sitä enemmän säästetään aikaa ja rahaa.

Jos et halua maksaa koko kattoremontin hintaa kerralla, voit hakea sivustomme kautta helposti rahoitusta. Jos haluat suuntaa antavan arvion omakotitalon kattoremontin hinnasta, voit kokeilla sivustoltamme löytyvää, kätevää kattolaskuria.

Omakotitalon kattoremontti on kannattava investointi, joka tuo turvaa kodillesi ja sen asukkaille jopa vuosikymmenten ajaksi. Edessä oleviin käyttövuosiinsa nähden kattoremontti on aina edullinen.

Omakotitalon kattoremontin voi tehdä myös talvella

Usko tai älä, talvi on yleensä loistava ajankohta tehdä kattoremontti! Ihanteellisin säätila on pikkupakkanen, sillä se pitää kattomateriaalit kuivina. Pieni lumisadekaan ei haittaa, koska pidämme rakennusaikaisesta suojauksesta aina tarkan huolen. Koska talvella on pakkasta ja maa on jäässä, kattoremontissa tarvittavat työkoneet eivät jätä  samanlaisia painaumia pihamaallesi kuin sulaan, pehmeään maahan jäisi. Ja koska kattoremonttien sesonkikausi on kesällä, talvisin meillä on hieman hiljaisempaa ja pääsemme yleensä luoksesi nopeammin.

Entä joutuvatko talon asukkaat palelemaan tai lähtemään jopa evakkoon talvella tehtävän kattoremontin ajaksi? Eivät onneksi joudu! Kattoremontti ei lähes ikinä vaikuta mitenkään asunnon lämpötilaan, ja jos yläpohjan eristeitä joudutaan vaihtamaan, sekin voidaan tehdä pienissä erissä niin, että vaikutus on minimaalisen pieni. Voit toki tilata kattoremontin talvilomasi aikaan, jolloin saat lomailla rauhassa ja palata reissusta uuden, upean katon alle! Meiltä saat tilattua myös autotallin, grillikatoksen ja muiden piharakennusten kattoremontit.

Jos siis talvi lähestyy, kattoremonttia ei tarvitse suotta lykätä hamaan tulevaisuuteen. Meidän tehokkaat ammattilaisemme tekevät onnistuneen kattoremontin säästä ja vuodenajasta riippumatta. Ja kun omakotitalon kattoremontti tehdään mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, ongelmat eivät pääse kasvamaan liian suuriksi ja näin pystytään säästämään huomattavasti aikaa ja rahaa.

Olipa siis vuodenaika mikä tahansa, ota meihin yhteyttä! Kun saamme tarjouspyyntösi, tulemme luoksesi ja kiipeämme katolle tarkistamaan sen lähtötilanteen. Keskustelemme kanssasi remonttiin liittyvistä kysymyksistäsi ja keskustelumme sekä kattotarkastuksen perusteella teemme sinulle tarjouksen, joka sisältää kaikki työt ja materiaalit. Aina, kun liikumme katollasi, pistämme merkille kaikki sen tarpeet. Emme etsimällä etsi vikoja emmekä korjaa ehjää, vaan kerromme sinulle realistisen näkemyksen siitä, mitä kattosi tarvitsee ja mitä sille kannattaa tehdä.

Palvelemme aina asiakaslähtöisesti ja avoimesti. Pyrimme siihen, että kaikki saavat elää elämäänsä turvallisen katon alla, joka on myös ilo silmälle. Teemme työmme tehokkaasti ja positiivisella mielellä. Kun jälkeemme jää toimiva, turvallinen katto ja tyytyväinen asiakas, olemme onnistuneet tavoitteessamme.

Ylläpidä uutta kattoasi säännöllisillä kattotarkastuksilla ja -huolloilla

Monet rakastavat seurata luonnon muuttumista eri vuodenaikojen mukana, ja neljä vuodenaikaa ovatkin Suomen rikkaus. Kattojen suhteen ääripään sääolosuhteet voivat kuitenkin välillä tuoda mukanaan haasteita. Onneksi säännöllisillä kattotarkastuksilla ja -huolloilla katon ehjyyttä ja toimivuutta voidaan ylläpitää vuodesta toiseen.

Kattotarkastus olisi hyvä tehdä vähintään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Syksyllä katto on hyvä valmistella lumen ja pakkasen tuloon. Katto kannattaa puhdistaa ja rännit tyhjentää. Keväällä puolestaan on hyvä käydä vilkaisemassa, miten katto on selvinnyt talvesta.

Katto olisi hyvä pitää aina mahdollisimman puhtaana roskista ja lehdistä. Varsinkin tiili- ja huopakatot keräävät helposti kosteutta huokoisen pintansa takia ja muodostavat oivan kasvualustan sammaleelle. Sammal on ei-toivottu vieras katolla, sillä se kuluttaa ikävästi katon pintaa ja voi aiheuttaa kosteusongelmia. Toisinaan peltikatollekin voi kasvaa sammalta, varsinkin jos se sijaitsee suurien, roskaavien puiden lähellä tai katon muoto on sellainen, että roskat kerääntyvät siihen helposti.

Kattotarkastuksen yhteydessä pitää aina varmistaa sadevesijärjestelmän moitteeton toimivuus. Myöskin kaikkien kattotuotteiden kunto pitää tarkistaa. Kattotarkastuksessa on hyvä varmistaa, etteivät puuosat ole päässeet lahoamaan ja että katon pinnoite on hyvässä kunnossa. Myös jiirit ja räystäiden reunat kannattaa lisätä tarkistuslistaan.

Eri kattotyypeillä on omanlaisensa huoltotarpeet. Peltikatto on helposti puhdistettavissa, mutta sillä saattaa toisinaan esiintyä ruosteongelmia. Huopa- ja tiilikattojen ongelmana on tosiaan sammaloituminen, mutta oikeanlaiset pesuaineet ja suojakäsittelyt pitävät kasvustot kurissa. Huopakatto saattaa myös kuivua ja halkeilla auringon paahteessa.

Säännölliset kattotarkastukset kannattaa jättää suosiolla ammattilaisen käsiin. Kokeneen työntekijän silmät ovat harjaantuneet näkemään katon tilanteen tarkasti, eikä mikään yksityiskohta unohdu tarkistaa. Katolla liikkuminen on myös riskialtista puuhaa, eikä sinne kannata lähteä kiipeilemään omin päin. Meillä on oikeanlaiset työtavat ja hyvät turvavälineet, jotka ehkäisevät vahinkojen sattumista. Voit myös pyytää meidät pudottamaan lumet katoltasi turvallisesti.

Säännölliset kattotarkastukset pidentävät huomattavasti uuden katon käyttöikää. Myös oikeanlaiset pesutekniikat ja pinnoiteaineet auttavat kattoa palvelemaan vuodesta toiseen, aina turvallisena ja siistin näköisenä.