KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Palahuopakaton huolto ja korjaus takaavat myös toimintavarmuuden

Palahuopakaton huolto ja korjaus

Palahuopakatto eli laattakatto tai bitumipaanukatto on ihanteellinen valinta, oli kohde sitten klassinen kesämökki, pieni pihapirtti tai moderni omakotitalokompleksi. Sen etuja ovat näyttävyys, kustomoitavuus, helppo asennettavuus, hiljaisuus sekä asianmukaisella huollolla myös kestävyys. Ilman huolenpitoa se – kuten ei mikään mukaan katto – kuitenkaan kestä, vaan alkaa hitaasti näyttämään niin kuluman kuin iänkin merkkejä. Usein käy niin, että monesta pienestä purosta muodostuu joki, jos pikkuvikoihin ei kiinnitetä riittävästi huomiota. Ja suurempien katastrofien hallinta on usein hintavampaa kuin niiden ennaltaehkäisy. Huollon ei kuitenkaan tarvitse olla mikään massiivinen ja hankala toimenpide. Usein kyse onkin aivan pienistä toimenpiteistä, joilla on valtava vaikutus katon hyvinvointiin sekä toimivuuteen.

Me Katonkorjaus-palvelulla olemme kokeneita konkareita, mitä tulee palahuopakattojen huoltoihin sekä ongelmanratkontaan. Tiimiltämme löytyy rutkasti tietotaitoa sekä pitkän linjan kokemusta erilaisista kohteista ja katoista. Kun töitä tehdään raudanlujalla ammattitaidolla sekä harjoitetaan jatkuvaa laadunvalvontaa, asiakas voi olla varma, että lopputulos miellyttää. Ja koska meillä kaikki kattotyöt tehdään aina takuutöinä, ei tarvitse huolehtia siitäkään, ettei saisi vastinetta rahoilleen. Me hoidamme paikalle koko paketin aina ammattitaitoisista työntekijöistä tarvittaviin työkaluihin tai vaikka nostotelineisiin. Jokainen työvaihekin kuuluu meidän palveluumme, eli emme pinnoita puhdistamatonta kattoa tai jätä jälkeemme sotkua vaan teemme alkuputsaukset ja siivoamme jälkemme. Meiltä luonnistuvat myös niin korkeiden, jyrkkien sekä muutoin haastavien kohteiden huolto – oli kyse sitten omakotitalosta, saunarakennuksesta, varastosta tai vaikkapa koirankopista. Muista siis meidät, kun kattosi kaipaa huomiota, sillä meiltä saat kaikki palahuopakattojen huollot.

Meiltä löytyy pitkä lista erilaisia palveluita. Me toteutamme kaiken aina katon vesikourujen puhdistuksesta sammaleenpoistokäsittelyyn, katon pinnoitukseen sekä lumenpudotuksiin. Korjaamme myös huoltojen aikana ilmenneet ongelmat ja viat eli voimme tiivistää läpiviennit sekä korjata vuodot. palahuopakaton huolto toteutetaan kunkin kohteen yksilölliset tarpeet ja vaatimukset huomioiden – kustomoituna. Me ajattelemme kattoa myös aina kokonaisuutena, johon kuuluu paljon muutakin kuin pelkkä näkyvä pinta. Siispä, joka kerta kun katollesi kiipeämme – oli kyse sitten kuinka pienestä huoltotoimesta tai yksinkertaisesta korjauksesta tahansa – toteutamme kokonaisvaltaisen yleistarkastuksen sen kunnon kartoittamiseksi. Veloituksetta tottakai! Emme siis keskity vain näkyviin ongelmiin ja näyttävyyteen. Haluamme mieluummin varmistaa, ettei katto vain vaikuta hyvävointiselta ja toimivalta, vaan todellisuudessa myös on sitä. Kurkistamme siis pintaa syvemmälle varmistaaksemme, ettei piilossa kyde jotain katastrofaalista, mikä vaatisi välitöntä huomiotamme.

Tähän kattavaan yleistarkastukseemme kuuluu monia eri toimenpiteitä, joiden avulla saamme hyvän käsityksen katon nykytilanteesta. Käymme läpi koko katon aloittaen katteen pinnan tarkistuksesta ruostumisen, erilaisten lommojen, repeämien, reikien, kulumien tai vaikkapa irronneiden tiilien varalta. Esimerkiksi peltikattojen kohdalla maalipinnan suojaavuuden varmistaminen on myös tärkeää. Meitä kiinnostaa lisäksi harjatiivisteen tiiveys sekä se, ettei mikään sauma tai reuna ole päässyt ajan kuluessa repsottamaan ikävästi. Katsastamme katon eri läpivientien kuten ilmanvaihtoputkien, kattoluukkujen ja liesituulettimien tiiveyden, jottei kate niiden ympärillä pääse vuotamaan. Emme tokikaan unohda myöskään katto- ja kattoturvatuotteiden, kuten lumiesteiden ja kattosiltojen kunnosta sekä kiinnityksestä huolehtimista. Rännienkin kiinnitykset ja oikeat kaatosuunnat haluamme vilkaista, sillä tukkeutunut tai väärään suuntaan vettä ohjaava ränni on varsin ikävä yllätys lumien sulaessa keväällä. Ja mikäli yläpohjaan on mahdollista löytää jonkinmoinen reitti, tarkistamme vielä villat sekä rakenteen mahdollisten valumajälkien sekä puutteellisten tai kastuneiden eristeiden varalta. Näin ollen, jos katon kunnossa jotain puutteita ilmenisi, voisimme tehdä siitä sinulle tarjouksemme ja hoitaa ongelmat pois päiväjärjestyksestä mahdollisesti jo samaisen käyntimme yhteydessä.

Me suomalaiset olemme orjallisia autojemme huollattajia, mutta kattohuollot ovatkin sitten aivan toinen tarina. Toki hieman nurinkurista, sillä moni päätyy maksamaan asunnostaan useasti varsin sievoisia summia – niin ehkä monilla kynnys nousee hintasyistä. Kattohuoltoa kannattaa kuitenkin ajatella investointina katteen tulevaisuuteen. Säännölliset kattohuollot saattavat tuntua kenties rahareiältä, mutta osoittautuvat usein huomattavasti halvemmaksi kuin ennenaikainen remontti, joka pitää suorittaa oman onnensa nojaan jätetylle katolle.  Tokikin erilaiset taloudelliset tilanteet on otettava huomioon, sillä kaikilta ei löydy massiivista säästötiliä pelkän pahan päivän varalle. Nyt voit kuitenkin olla huoleti; helpotusta budjetointiin on nimittäin saatavilla. Me Katonkorjaus-palveluilla olemme nimittäin pyrkineet aktiivisesti tarjoamaan keinoja helpottaa asiakkaittemme maksukykyä, jotta saisimme laskettua kynnystä tärkeitten kattotöitten toteuttamiselle. Voit esimerkiksi hakea nettisivujemme kautta helposti rahoitusta pienillekin toteuttamillemme kattoprojekteille. Näin saat usein kaivattua joustoa maksamiseen. Ja mikäli kyseessä on yksityinen rakennus, ei kannata unohtaa hakea kotitalousvähennystäkään kattohuolloista.

Muutaman kerran vuodessa on palahuopakattokin ehdottomasti syytä puhdistaa ja tarkastaa

Jos tekisit vain yhden asian palahuopakattosi eteen, tulisi sen olla katteen säännöllinen puhdistus. Se on nimittäin yksi tärkeimmistä palahuopakaton huoltotöistä. Mutta miksi? Huopakatolle on äärimmäisen ominaista, että sen karheaan pintaan tarttuu helpommin kaikenlaista roskaa – esimerkiksi tuulen riepottelemia puunoksia tai lehtiä – kuin vaikkapa liukaspintaiselle peltikatolle. Kun roska ei pääse itsekseen valumaan katolta alas, saattaa se alkaa kerääntymään aikamoiseksi kasaksi. Oleillessaan lappeella pidemmän aikaa, ehtii roska imemään itseensä kosteutta, eikä katto pääse kunnolla kuivumaan. Tällainen märkä biomassa on ihanteellinen kasvualusta monellekin ei-toivotulle tunkeilijalla, kuten esimerkiksi sammaleelle. Palahuopakatto onkin näin erityisen herkkä kasvattamaan sammalta, joka työntää kiusallisesti juurensa läpi sen herkän sirotepinnan aina katteeseen asti. Nämä sammaleen juurten tieltään kairaamat kolot täyttyvät sateen tullen usein myös vedellä, joka pakkasella taas jäätyy katetta rapauttaen. Ja estäähän kostea sammal katetta myös kuivumasta kunnolla altistaen koko katon kosteusvauriolle. Säännöllinen, mielellään kahdesti vuodessa toteutettava katteen puhdistus voi kuitenkin estää roskan kertymisen katteelle ja näin ennaltaehkäistä sammalongelmaakin. Siksi me Katonkorjaus-palvelun asiantuntijat suosittelemmekin kahdesti vuodessa toteutettavaa katon puhdistusta.

Samalla kun puhdistamme itse katetta, on meillä tapana myös kurkistaa ränneihin ja vesikouruihin. Nekin keräävät nimittäin lehtiä, oksia sekä kaikenlaista kattoa pitkin alas valuvaa ja tuulen mukana lentävää roskaa. Roska voi ahtauttaa tai jopa tukkia rännit sekä kourut mahdollisesti jopa estäen veden virtauksen kokonaan. Jos vesi seisoo vesikourussa pitkään, alkaa kourun metalli usein ruostua. Ajan kuluttamana siihen saattaa muodostua jopa reikä. Sen lisäksi, että vesi ruostuttaa kouruja, alkaa se pakkasten tullen myös jäätyä. Jää painaa rännejä mahdollisesti taittaen niitä vääriin asentoihin tai repien irti kiinnikkeistään. Pahimmillaan rännin irrotessa lähtee pala lappeesta tai seinästäkin. Myöskään väärään suuntaan kallellaan oleva ränni ei aja asiaansa. Ja jäiden vihdoin sulaessa keväällä, etsii vesi nopeimman reitin alas, mikäli ränni on vielä tukossa tai kaato vinossa. Valitettavan usein tämä reitti kulkee talon seinää pitkin altistaen koko rakennuksen kosteusvaurioille. Tästä syystä me Katonkorjaus-palvelulla suosittelemme myös rännien puhdistamista säännöllisesti. Rännien puhdistamisella estetään veden valuminen ja tulviminen niiden yli seinille sekä muun muassa ehkäistään ruostevaurioita. Meiltä saat niin rännien puhdistukset, uudelleen kiinnitykset kuin talvella jäätyneiden rännien sulatuksetkin. Kaikki ränniongelmat ratkeavat siis meidän kauttamme.

Sammal syö katetta, joten siitä kannattaa hankkiutua eroon pikimmiten

Kuten jo yllä mainittu, sammal osaa olla kovin kiusallinen vieras huopakatolla. Sitä vetää puoleensa märkä kate, jolla lepää reipas kerros biomassaa. Siinä lappeen auringonpaisteen ihanteellisissa kasvuolosuhteissa se nauttii elämästään ja leviää ripeästi tunkien juuriaan syvälle palahuovan pintaan. Jäljelle jää huokoinen ja helposti kosteutta sekä jäätä keräävä pinta, joka altistaa pahimmassa tapauksessa koko rakennuksen vesivahingolle. Näin ollen sammaleen poisto huopakatolta on katon hyvinvoinnin kannalta elintärkeä huoltotoimi. Vaikka sammal kasvaakin huopakatolla melko helposti, voidaan se säännöllisin puhdistuksin saada sekä pitää sieltä pois ennen kuin tuhoa ehtii syntyä. Katon vanhetessa ja huopakatteen sirotepinnan kuluessa saa sammal kuitenkin voimakkaammin jalansijaa katteesta. Kuluneesta katteesta sitä voi olla vaikeampi irrottaa huopaan tunkeutuneiden juuriensa vuoksi. Ja mitä syvemmälle juuret ehtivät tunkeutua, sitä enemmän katteen tuhoutuminen kiihtyy veden päästessä niiden mukana syvälle katteeseen, missä se talven tullen jäätyy katetta rapauttaen. Tällöin pelkkä puhdistus ei ehkä enää riitäkään, vaan sammaleen kasvu saatetaan joutua pysäyttämään sammaleentuhokäsittelyllä, jonka saat helposti kauttamme Katonkorjaus-palvelulta.

Ennen kuin sammal voidaan poistaa sammaleentuhokäsittelyllä, on katto kuitenkin puhdistettava. Vasta puhtaalle katolle levitetään sammaleenpoistoaine, mihin se jätetään vaikuttamaan toviksi. Pitkä vaikutusaika mahdollistaa sen, että katteeseen uponneet juuret ja itiöt saadaan hävitettyä tehokkaasti. Käsittely on turvallinen sekä katolle että sen ympäristölle, joten sinun ei tarvitse olla huolissasi kukkapenkeistäsi. Me hoidamme koko homman alusta loppuun ja niin hyvin, ettei katolle jää merkkiäkään mättäistä. Jos katteen sirotepinnan kuluma mahdollistaa kuitenkin sammaleen uudelleenlisääntymisen piakkoin, kannattaa katto uudelleenpinnoittaa tai kauttaaltaan kulunut kate uusia kokonaan. Meiltä Katonkorjaus-palvelun ammattilaisilta saat molemmat palvelut sekä todenmukaisen arvion siitä, mikä sinun kattosi tilanteessa olisi paras ratkaisu. Uusi sirotepinta tai kokonaan uusi kate antaa katolle suojaa erilaisia sääolosuhteita sekä muuta kulutusta vastaan. Tällöin myös koko rakennus on paremmin suojassa erilaisilta koetuksilta. Älä siis pelaa uhkapeliä kotisi sisäilmalla, vaan puhdista kattosi, poistata siltä sammaleet ja pinnoita se uudelleen pitääksesi ne poissa – aina varmasti ja turvallisesti meidän kauttamme.

Lumenpudotus palahuopakatolta voi pelastaa katteen notkahdukselta

Oi hanget korkeat nietokset. Suomen talvi on vertaansa vailla yllätyksellisyydessään. Toisinaan ei kannata edes odottaa valkeaa joulua, mutta joskus taas loskan sijaan sataakin aimo annos puuteria. Etenkin runsaslumisina talvina on tärkeä seurata palahuopakaton lumikuormaa tiuhaan. Lumi tarttuu nimittäin palahuopakaton epätasaiseen pintaan, eikä näin putoakaan sieltä kovin helposti. Näin ollen kinosta saattaa kerääntyä korkeampikin kasa. Kokoon painunut lumi voi painaa kattorakenteita usean tonnin voimalla, mikä pistää kattorakenteet koville. Harva parkkeeraisi rekkaa tai elefanttiperhettäkään katolleen testatakseen sen kestävyyttä. Mikäli ei halua siis pelata uhkapeliä kotinsa kestävyydellä, kannattaa lumitöitä tehdä talvisin myös katolla.

Lumenpudotus ei kuitenkaan ole aivan niin yksinkertainen toimenpide, kuin saattaisi ajatella. Ei ole suositeltavaa kiivetä lumikola kainalossa kippaamaan hankea alas lappeilta, sillä moni tee-se-itse -tyyppi on juuri mainitulla tavalla vaarantanut itsensä lisäksi myös katteensa. Kovakourainen kolan käyttö saattaa tehdä ikävää jälkeä huovan pehmeään pintaan, josta mahdollisesti muodostuu alku uudelle kattovuodolle. Irrotessaan katteen pinnasta lumi lähtee myöskin sillä monen tonnin voimalla vyörymään alas sille helpointa reittiä, pyyhkäisten mukanaan kaiken tielleen sattuvan – ihmiset, kattotuotteet, seinään kiinnitetyn ilmanlämpöpumpun tai vaikkapa palan katetta. Siksi turvallisuus onkin valttia lumenpudotuksissa. Me Katonkorjaus-palveluilla suoritamme lumenpudotukset kaikenlaisista ja -kokoisista kohteista. Meiltä saatkin siis turvallisen lumenpudotuksen myös omalle palahuopakatollesi. Meidän ammattilaisemme tekevät työt aina katettasi kunnioittaen, emmekä siis raavi katteen pintaa tai potki saumoja auki katolla liikkuessamme. Työtapamme ovat myös mitä turvallisimmat sekä työntekijöitä että rakennuksen ympäristöä kohtaan. Meiltä löytyy tarvittava välineistö aina työskentelytelineistä turvavaljaisiin ja -köysiin. Eristämme myös alueen niin, ettei yksikään ohikulkija vahingossakaan harhaile lappeen alle.

Lumen painon vaikutukset voivat olla monellakin tapaa ikävät. Kun sulaminen viimein keväällä alkaa, aiheuttaa märkä kinos katolla painetta, joka saa veden tihkumaan sisään hiemankin heikommasta saumasta tai läpiviennistä. Eli paikat, jotka eivät muutoin syyssateella vielä vuoda, saattavat päästää vettä lävitseen lumen vaikutuksesta. Pahimmassa tapauksessa lumi ei vain rasita rakenteita, vaan todella myös painaa katon notkolle. Notkahdus katossa taas kerää vettä, jolloin sitä kohta huomaa katolle muodostuneen varsinaisen kattokahluualtaan. Ikävää sinänsä, ettei kate pääse kunnolla kuivumaan ja venyessään saattaa jopa hajota ja alkaa vuotaa. Eikä vesikään toki kevyttä ole pitkään katolla seistessään. Onneksi katonkin saa taitava kattotyöntekijä usein oikaistua ja mahdolliset vauriot paikattua, joten peli ei ole menetetty vielä.

Lumesta, jäästä ja pakkasesta kärsivät katteen lisäksi myös rännit sekä vesikourut. Niihin kertyy myös lunta ja vettä, joka sittemmin jäätyy. Tämä voi painaa rännejä kovallakin voimalla, jolloin ne usein taipuvat epäsuotuisiin asentoihin tai mahdollisesti irtoavat kokonaan kiinnikkeistään. Toisinaan kovaa alas rysähtävä ränni voi jopa repäistä palan katetta mukanaan. Ja vaikka ränni pysyisikin talven yli kiinni katteessa, ei se kesällä enää ehkä ohjaakaan asianmukaisesti sulamisvesiä alas, jos kaatosuunta on aivan, miten sattuu. Tällöin sulamisvedet usein tulvivat reunojen yli alas monesti talon seinustaa pitkin. Tästä syystä ränneistäkin on tärkeä pitää huolta talvisin. Niitä ei kuitenkaan kannata yrittää tyhjentää jäästä kirveellä, vasaralla tai lapiolla hakkaamalla, sillä seuraukset voivat olla ränneille kohtalokkaat. Hellävaraisin keino on sulattaa jää vesikouruista. Meiltä Katonkorjaus-palveluilta saatkin lumenpudotusten lisäksi myös rännien höyrysulatukset. Näin rännistä saadaan jäävapaa tehokkaasti, ekologisesti sekä sadevesijärjestelmää rikkomatta. Ja katto kiittää!

Läpivientien ja saumojen tiivistyksellä vältät kosteusvauriot

Kattoa ei voi suojella vedeltä ja kosteudelta tässä maassa, jossa kaikki neljää vuodenaikaa saattavat näyttäytyä yhden vuorokauden aikana. Sen tarkoitus on oikeastaan suojella muuta rakennusta ympäristöltään. Jotta usein pienimmästäkin kolosta sisään tunkeutuva sade- tai sulamisvesi ei siis pääsisi tekemään tuhojaan, on katon oltava tiivis. Ja jotta katto saadaan pysymään tiiviinä, on tärkeä kiinnittää erityishuomiota niihin paikkoihin, jotka alkavat usein vuotaa ensimmäisinä. Katon vuotoalttiimpina kohtina pidetään usein eri läpivientejä, jiirejä ja saumoja. Niiden kautta vesikatteen alle pääsevä vuoto voi löytää tiensä lähes minne tahansa rakenteisiin tai jopa sisätiloihin.

Vaikka katto ei vuotaisikaan kesällä, saattavat katon vuotoherkimmät kohdat päästää kuitenkin vettä lävitseen muihin vuodenaikoihin. Esimerkiksi talvella painava lumi saattaa työntää allensa sulaneen veden pienimmästäkin reiästä sisään. Näin ollen katon todellinen tiiveys mitataankin usein talvi- ja kevätkauden aikana. Mikäli katolla milloinkaan ilmenee läpivientien, saumojen tai jiirien vuotoa, kannattaa se hoitaa heti – vuodenajasta riippumatta. Usein vuodon korjaamiseksi riittää pelkkä uudelleen saumaus, lisätiivistys tai tiivisteen vaihto. Mutta jos ongelman antaa odottaa liian kauan, saattaa kosteusvaurio alkaa levitä aiheuttaen ongelmia. Ongelmilla ei ole myöskään aina tapana ilmoitella itsestään, vaan joskus ne kytevät hiljaa pinnan alla pitkäänkin, ennen kuin sisäilma alkaa haista homeelta tai puu yläpohjassa lahota. Ennakointi on siis kattovuotojen kohdalla tärkeintä. Katon vuotoalttiimmat kohdat kannattaa tarkastuttaa säännöllisesti niiden tiiveyden varmistamiseksi. Me Katonkorjaus-palvelulla totutamme kattavat kattotarkistukset, joiden aikana käymme läpi jokaisen kohdan, joka mahdollisesti voisi alkaa paineen alla vuotaa. Mikäli esimerkiksi saumoissa, jiireissä tai läpivienneissä ilmenee ongelmaa, me voimme hoitaa ne kuntoon. Näin katostasi saadaan taas tiivis joka säätä ajatellen. Meidän varmistamamme katto on siis varmasti valmis tulevaa vuodenaikaa varten.

Katostasi turvallinen kattoturvatuotteiden testauksella ja tarvittavilla lisäkiristyksillä

Tänä päivänä katoilta löytyy monia erilaisia kattotuotteita. On kattosiltaa, lapetikasta, aurinkopaneelia, lumiestettä sekä pieneläinestettä. Materiaalistaan, laadustaan, käyttömääristään ja asennusmenetelmistään huolimatta alkavat nekin kuitenkin ajan saatossa menettää otettaan huopakaton pinnasta. Kiinnikkeiden hitaasti irrotessa on koko kattotuote vaarassa pudota katolta. Joskus huonosti kiinni olevan kattotuotteen repäisee irti katolta putoava lumikinos – erityisen koville joutuvat runsaslumisina talvina kattosillat, lumiesteet ja lapetikkaat. Kinoksen paino ja vauhti voi lyödä kattotuotteen alas varsinaisella voimalla. Joskus matkalla alas vaurioituu itse kattotuotteen lisäksi ympäristö tai vaarantuu turvallisuuskin. Myös kattoon saattaa irtoamisesta jäädä varsin ikävät jäljet. Aina ei siis pelkkä pudonneen kattotuotteen uusiminen tai uudelleenkiinnityskään riitä, vaan joskus näiden jälkien korjaamiseksi voidaan joutua uusimaan vaikkapa koko kate.

Kattoturvatuotteiden pitäisi nimensä mukaisesti lisätä katon turvallisuutta esimerkiksi turvaamalla katolla liikkuminen, työskentely ja lumikinosten pysyminen katolla. Mutta mikäli tuotteet eivät ole kunnolla kiinni, eivät ne myöskään toimi asianmukaisesti. Tarinan loppu ei välttämättä ole onnellinen, jos päähenkilö kiipeilee huonosti kiinnitetyillä kattotikkailla. Tikkaan pitävyyteen jalan alla tai lumiesteen pysymiseen katolla pitäisi kuitenkin pystyä luottamaan, minkä takia kattotuotteiden kiinnitykset kannattaa tarkastaa tai tarkistuttaa säännöllisesti. Me Katonkorjaus-palveluilla tarkastamme kattotuotteet aina kattotarkastustemme ja huoltokäyntiemme yhteydessä. Varmistamme kiinnikkeiden pitävyydet sekä kattotuotteiden kunnot. Meiltä eivät jää irronneet tai löystyneet ruuvit ja mutterit huomaamatta. Tarvittaessa toteutamme lisäkiinnitykset tai kiinnitämme uudelleen irronneet kattotuotteet. Meidän kauttamme saat toki myös uudet kattotuotteet esimerkiksi putoamisen seurauksena hajonneiden tilalle. Tai mikäli olet muutoin päivittämässä kattosi varustelua, kannattaa kääntyä meidän ammattilaistemme puoleen. Loiva huopakatto ei yleensä kaipaa kattosiltoja tai lumiesteitä, sillä katolla kulkeminen on helpompaa ja se pitää lumetkin lappeillaan jyrkempää mallia paremmin. Mutta palahuopakatto vaatii jo sen verran jyrkemmät muodot, että sinne on hyvä asentaa turvaa edistäviä tuotteita. Meidän tuotteemme ovat ehtaa laatua ja monet niistä jopa kustomoitavissa jokaisen erilaisen ja värisen palahuopakaton tyyliin. Oli palahuopakatollasi siis tarvetta kattotarkastukselle, kattotuotteiden lisäkiinnitykselle, vanhojen kattotuotteitten uusimiselle tai täysin uudelle kattoturvavarustelulle, meiltä Katonkorjaus-palvelulta saat kaipaamasi avun.

Palahuopakaton uudelleenpinnoitus tai täysin uusi huopa tarjoaa luotettavaa sääsuojaa

Ammattitaitoa sekä laadukkaita tuotteita hyödyntäen rakennettu huopakatto kestää kyllä paljon, mutta ikuinen ei sekään ole. Huopakaton suojaavuuden, vesitiiveyden ja näin ollen myös säänkestävyyden kannalta tärkeintä on sen kunnollinen sirotepinta. Huopakaton pinta kuitenkin kuluu ajan sekä vaihtelevien ympäristöolosuhteiden seurauksena, mikä vaikuttaa sen antamaan suojaan kosteuden lisäksi myös esimerkiksi uv-säteilyä, mekaanista rasitusta ja ilmansaasteita vastaan. Hallaa herkälle sirotepinnalle tekevät niin vesi, lumi, jää, sammal kuin auringon paahde. Näin ollen sirotepinta ei kulukaan aina tasaisesti kaikkialta, vaan usein toisaalta enemmän kuin toisaalta. Jos esimerkiksi sammalmätäs nakertaa juuriaan sirotteen sekaan, paljastuu sen alta pian paljas bitumi. Toisaalta taas varjoinen lape saattaa säästyä kuumimmalta keskipäivän porotukselta. Ensimmäisenä kuluu tosiaan katetta suojaava sirote, mutta pidemmän kulutuksen seurauksena saattaa syntyä jo ihan konkreettinen reikä katteeseen. Ja näin kosteudella on suora reitti umpilaudoitukseen, sieltä yläpohjaan tai mahdollisesti aina sisätiloihin asti. Pienikin kuluma sirotepinnassa voi siis aiheuttaa kookkaamman kosteusvaurion ja sisäilmaongelman. Kunnon sirotepinnan voimaa ei siis kannata aliarvioida.

Onneksi taitava kattotyöntekijä voi kuitenkin tänä päivänä uudelleenpinnoittaa katon, jossa sirotepinta on päässyt sieltä täältä hieman kulumaan. Näin katteen sääsuoja saadaan palautettua uusimatta koko kattoa. Palahuopakaton uudelleen pinnoitus ei ole myöskään onneksi mikään jokavuotinen operaatio, vaan kerta riittää suojaamaan kattoa hyvinkin pitkäaikaisesti. Me Katonkorjaus-palvelulla toteutamme kaikki katon uudelleenpinnoitukset horjumattomalla ammattitaidolla ja taaten laadukkaan sekä säänkestävän lopputuloksen. Jos siis kaipaat palahuopakattosi sirotepinnan kuntoon laittamista, älä epäröi pyytää meitä käymään katollasi arviointikäynnillä. Arviointikäynti onkin olennaista, sillä uusi sirotepinta ei ole välttämättä aina se kannattavin ratkaisu parantaa katon sääsuojaa. Näin ollen pitää katon todellinen kunto arvioida ensin. Jos pinnoite on siltä kannalta riittävän hyvässä kunnossa, että pelkkä uudelleenpinnoite riittää vesitiiveyden palauttamiseksi, ryhdymme tuumasta toimeen. Alkuun puhdistamme katon ja vesikourut roskista sekä varmistamme pinnan muun kunnon. Kun kate on puhdas, repsottavat saumat tiivistetty ja sammal häädetty katolta, voidaan huopakatto pinnoittaa juuri parhaiten kyseistä kattoa varten sopivalla pinnoitteella. Oikeanlaisen pinnoitteen valinta pitää sekin tehdä katon tyyppi tuntien ja siksi pinnoitustöihin kannattaa aina kutsua ammattilainen, joka hoitaa niin esivalmistelut, pinnoittamisen kuin pinnoitteen valinnankin juuri sinun kattosi tarpeet huomioiden.

Toisinaan pelkkä pinnoitus ei riitä – tai edes kannata – katteen pinnan suojaavuuden palauttamiseksi. Tällaisia tilanteita ovat muun muassa ne, joissa todetaan katteen olevan niin huonossa kunnossa ja pinnoitteen niin kauttaaltaan kulunut, ettei ole enää järkevää yrittää sitä korjailla. Näissä tilanteissa osoittautuu niin halvemmaksi kuin helpommaksikin uusia koko kattohuopa. Näin on monesti esimerkiksi iäkkäämpien rakennusten kohdalla. Parempi sekä kestävämpi tulos saadaan ennemmin uusimalla kuin vain paikkaamalla vanhaa. Parhaan arvion katon pinnan kunnosta sekä pinnoitteen tai katteen uusimisen tarpeesta saa taitavalta kattoalan asiantuntijalta. Me Katonkorjaus-palvelulla teemme nämä kattokohtaiset arviot ja avaamme syyt asiakkaillemme. Tarvittaessa meidän kauttamme saat myös uuden palahuopakatteen vanhan ja kuluneen tilalle – sekä toki kaikki katteen vaihtoon liittyvät oheistyöt helposti yhdestä paikasta. Päädyttiin siis mihin tahansa ratkaisuun katon sääsuojan palauttamiseksi, löytyvät meiltä keinot.