KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Palotikkaiden asennus taloon suurimpien vaaratilanteiden varalle

Palotikkaiden asennusKuvittele tavallinen kesäilta. Linnut laulavat ja kevyt tuulenvire huojuttaa kuivaa heinikkoa. Aurinko lämmittää mukavasti yläkerran vastapestyn ikkunan läpi ja saat unohtua rauhassa sohvalle hyvän kirjan kanssa. Ehkä nukahtaakin. Mutta hetken kevyessä unessa torkuttuasi havahdutkin omituiseen hajuun sekä palohälyttimen kimeään piippaukseen. Sankka savu kirvelee silmiä eikä ympärille näy enää kunnolla. Hengittäminen tuntuu tuskaiselta saaden sinut yskimään. Huomaat hämmästykseksesi huoneen ympärilläsi olevan tulessa. Korkeat liekit nuolevat seiniä riehuen holtittomasti ympäriinsä ja kaataen tärkeitä rakenteita reitillesi. Haluat ulos ja nopeasti, mutta ulko-ovelle ei ole enää menemistä. Ainoa tie yrittää ulos suoraan yläkerran ikkunasta. Eikä matka alas ole välttämättä tehty helpoksi – pudotus voi olla pitkäkin. Ilman palotikkaita tuskin täysin vahingoitta tästä tilanteesta selvittäisiin.

Onneksi ikävät kuvitelmat on helppo työntää pois mielestä. Mutta ei niitä kannattaisi täysin sivuuttaakaan. Vaikka pahimmat pelkomme harvoin toteutuvat, on mahdollisuus silti aina olemassa. Tulipalot ja muut hurjat tilanteet, joita kukaan tuskin omalle kohdalle toivoo, voivat saada alkunsa usein hyvinkin yllättäen. Tilanteen eteneminen voi olla nopeatempoista, eikä näin aikaa tai vaihtoehtoja suurimman hädän hetkellä välttämättä ole. Paloautoillakaan ei aina ole kovinkaan lyhyt matka kohteeseen, jolloin avun tulo saattaa kestää, ajettiin sitten kuinka kovaa tahansa. Tällöin pitää itse kyetä toimimaan ripeästi ja tehokkaasti – kriittistä aikaa haaskaamatta. Kyse voi kuitenkin olla jopa sekunneista, mikäli rakennus lehahtaa ilmiliekkeihin ja useinkaan se tuttu reitti ulos ei ole se turvallisin. Mutta tehdäkseen muistakin pelastusreiteistä turvallisempia tai edes mahdollisia kulkea, voidaan taloihin asentaa niin kutsuttuja palotikkaita. Palotikkaat, eli hätäpoistumistikkaat, eli turvatikkaat ovat usein yksi turvallisimmista hätäpoistumisteistä, kun suuri vaaratilanne uhkaa. Nämä yläkerran ikkunan alle asennettavat turvatikkaat voivat pelastaa henkiä, kun niitä pitkin talosta päästään poistumaan suoraan ikkunasta. Lainkin mukaan turvatikkaat eli hätäpoistumistikkaat on asennettava, mikäli ikkuna on yli 3,5 metrin korkeudella maanpinnasta, mutta mitään estettä sitä matalammallakaan sijaitsevan ikkunan alle ei ole. Ja tikkaille siirtymisen helpottamiseksi voidaan asentaa vielä sivutangotkin. Tikkaita on saatavilla myös monissa eri väreissä, jolloin ne voivat jäädä hyvin huomaamattomaksikin osaksi taloa.

Hätäpoistumistikkaiden kunnosta ja asennuksesta ei tulisi koskaan tinkiä. Asennus tulisi jättää sellaiselle ammattilaiselle, joka osaa tehdä sen kaikkien määräysten mukaisesti niin, että turvatikkaat todella ovat turvalliset kulkea. Me Katonkorjaus-palveluilla juurikin näitä ammattilaisia, jotka hoitavat asennuksen kunnolla. Meille ovat tuttuja erilaiset katto- ja talorakenteet, joihin tikkaita kiinnitetään, säädökset, joiden mukaan asennus tulee toteuttaa sekä monenmoiset eri kattoturvatuotteet. Emme siis ole liikkeellä kattoasioissa suinkaan ensimmäistä kertaa, vaan pitkän kokemuksemme ansiosta todella tiedämme mitä teemme. Voit näin luottaa siihen, että hoidamme koko homman alusta loppuun huolehtien talon ja katon turvallisuudesta aina kokonaisuutena. Siksi aina katolle kiivetessämme, oli kyse kuinka pienestä huolto- tai asennustoimesta tahansa, toteutamme samalla veloituksetta koko katon yleistarkastuksen mahdollisten tulevien ongelmien ennakoimiseksi. Tämä tarkoittaa siis käytännössä, että tarkastamme katteen pinnan ruostumisen sekä erilaisten lommojen, repeämien, reikien, kulumien tai vaikkapa irronneiden tiilien varalta. Varmistamme myös, että mahdollinen maalipinta antaa katteelle riittävän suojan, eikä mikään sauma tai reuna ole päässyt ajan kanssa repsottamaan. Tarkistamme savupiippujen, kattoikkunoiden, kattoluukkujen sekä ilmanvaihtoputkien läpiviennit, että ne ovat ehjiä eivätkä vuoda. Tarkastamme lisäksi, etteivät rännit ole tukkeutuneet tai kaada vettä väärään suuntaan. Ja että kaikki kattotuotteet ja kattoturvatuotteet aina kattotikkaista, kattosiltoihin sekä lumiesteisiin ovat oikein kiinnitetty, eikä pieneläinesteiden tai harjatiivisteidenkään kunnossa ole moitittavaa. Mikäli yläpohjaan on esteetön pääsy, tarkistamme vielä senkin kunnon mahdollisten valumajälkien sekä puutteellisten tai kastuneiden eristeiden varalta. Näin huomaamme kaikki pienetkin puutokset sekä poikkeamat, jolloin jos jotain ikävää havaitaan, voimme tehdä tarjouksen mahdollisista korjaus- ja kunnostustöistä.

Ja aina kun puhutaan tarjouksista tai hintakysymyksistä, alkaa monen verenpaine nousta – syystäkin Harvalla nimittäin on pulleaksi syötettyjä säästöpossuja säilössä ihan vain tulevia kattotöitä ajatellen ja monesti isompia investointeja tehdessä joudutaankin miettimään, mistä ne rahat tähänkin taas repäistään. Me Katonkorjaus-palveluilla olemme kuitenkin halunneet helpottaa kattotöiden rahoitusta erilaisilla ratkaisuilla, joilla voitaisiin mahdollisesti välttää oman talouden pettäminen ikävämpien kattokatastrofien sattuessa. Meistä jokaisella on nimittäin oikeus hyvään ja turvalliseen kattoon päänsä päällä. Siksi voitkin nyt hakea kattotöille rahoitusta helposti nettisivujemme kautta, vaikka suoraan kotisohvalla. Säästyt turhilta reissuilta pankkeihin ja saat näin tarvitsemaasi joustoa kattotöiden budjetointiin. Ja muistathan myös, että voit rahoituksen lisäksi hakea toteuttamistamme kattotöistämme myös kotitalousvähennystä, jolla voi säästää pitkän pennin.

Hätäpoistumistikkaat voivat pelastaa henkiä

Kuten jo todettu, tulipalot voivat syttyä nopeastikin, mikä tarkoittaa, että sellaisen sattuessa, pitää talosta päästä poistumaan tarvittaessa hyvinkin ripeästi. Palotilanteissa tie ulos ei kuitenkaan aina ole välttämättä esteetön ja näin ollen tuttua reittiä etu- tai takaovesta ei monesti päästä käyttämään. Yläkertaan jää helposti jumiin esimerkiksi rappusten sortuessa. Kaksikerroksisessa tai korkeammassa talossa on tästä syystä oltava oma, turvallinen poistumistie. Ulos on siis päästävä hätätilanteessa, vaikka ikkunasta. Hengissä selviäminen voi olla sekunneista kiinni. Kiinteät hätäpoistumistikkaat ikkunan tai parvekkeen rinnalla takaavat vakaan reitin pelastautumista ja poistumista varten. Ja kun tilanne onkin yhtäkkiä päällä, ei tarvitse hädän keskellä alkaa pohtimaan, mistä pääsisi turvallisesti kipuamaan alas.

Hätäpoistumistikkaiden asennus kannattaa aina jättää osaavalle ammattilaiselle, jolle homma on ennestään tuttua. Kriisitilanteessa niiden moitteeton toiminta on nimittäin ehdoton. Olisi kurja selviytyä ulos tulipalosta ja räsähtääkin komeasti alas pää edellä huonosti kiinnitettyjen tikkaiden takia. Tai jäädä nuolemaan näppejään savupilveen, kun tikkaan ovatkin edellisen katolta pudonneen lumikinoksen mukana pyyhkiytyneet alas. Tai todeta niiden tulleenkin asennetuksi väärälle korkeudelle esimerkiksi liian alas. Kun oma ja muiden elämä on yhtäkkiä muutaman seinään kiinnitetyn metallitangon varassa, sitä todella toivoo, että tangot ovat asianmukaisesti kiinni. Asennuksen jättäminen ammattitaitoiselle tekijälle takaa sen, että sinun, perheesi, työyhteisösi tai asiakkaasi poistuminen vaarallisesta rakennuksesta on turvattu mahdollisimman esteettömäksi pahimmankin kriisin edessä. Tikkaat voivat olla monen viimeinen toivo ja näin myös halpa henkivakuutus, johon jokaisen tulisi panostaa. Niiden tuomasta lisäturvallisuudesta ei voida kiistellä ja siksi jokaisella pitäisikin sellaiset olla yläkerran ikkunan alla.

Me Katonkorjaus-palveluilla suunnittelemme pyynnöstäsi, minne tikapuut kannattaa asettaa. Meille sekä asennus paikka että tikkaat itsessään ovat tuttuja ja osaamme myös kiinnittää ne oikein kunkin talon materiaalin sekä yksilöllisen suunnittelun huomioon ottaen. Me myös tunnemme asennukseen liittyvät säädökset ja vaatimukset, joten homma tulee tehtyä kerralla oikein niin, että saat varmasti kunnon tikkaat, jotka sitten ovat turva hädän sattuessa.

Säännöllinen tarkistus on vähintään laadukkaan asennuksen arvoinen

Talon turvatuotteiden säännöllinen tarkistus on yhtä tärkeää kuin niiden laadukas asennuskin. Kattoturvatuotteista ei ole nimittäin juuri hyötyä hätätilanteessa, jos ne eivät toimi, toimivat väärin tai riittämättömästi. Juurikin siksi niin hätäpoistumistikkaat kuin muutkin talon tikkaat aina lapetikkaista kattotikkaisiin asti tulisi tarkistaa riittävän usein siltä varalta, etteivät ne toimi tai ole riittävän hyvin kiinni. Usein tarkistaminen edesauttaa mahdollisten piilevien ongelmien havaitsemista ja vähentää yllättävien tilanteiden ilmenemistä. Samat tarkistuksethan tulisi tehdä muillekin kattotuotteille, ei vain tikkaille. Kattotuotteiden ja kattoturvatuotteiden riittävän säännöllisellä tarkastuksella voidaan edesauttaa katon kunnossa pysymistä, mutta myös talon ympäristössä liikkuvien turvallisuutta. Esimerkiksi lumiesteen toimiessa puutteellisesti voi katolle kertynyt kinos vyöryä niskaan hallitsemattomasti hajottaen vielä katonkin mukanaan. Näin ollen on oman sekä muiden turvallisuuden kannalta huolehtia myös huolloista yhtä hyvin kuin rakennus- ja asennustöistä.

Meiltä Katonkorjaus-palveluilta saat katollesi kaipaamasi säännölliset tarkastukset. Usein katon säännöllinen tarkastus ja tarvittavat kattohuollot olisi hyvä tehdä ainakin puolivuosittain – syksyllä ennen lumen tuloa sekä talven väistyttyä kevään tieltä. Kevät- ja syyshuoltojen yhteydessä sitten tehdäänkin myös kaikkien kattotuotteiden ja kattoturvatuotteiden tarkastus. Eli myös hätäpoistumistikkaiden kiinnitys ja toimivuus varmistetaan kahdesti vuodessa. Kokonaisvaltainen palvelumme varmistaa näin sen, että aina lähtiessämme katoltasi, voit olla varma katon sekä tikkaiden toimivuudesta ja ehjästä kunnosta. Saat siis nukkua yösi rauhassa, kattosi on hyvässä hoidossa.

Asennamme kaikki katon turvatuotteet turvallisesti

Meille Katonkorjaus-palveluilla suurimpia prioriteetteja ovat käytännöllisyys ja turvallisuus – estetiikkaa kuitenkaan unohtamatta. Siksi turvallisesti asennetut kattoturvatuotteet ovatkin myös yksi suurimpia ylpeydenaiheitamme. Niiden avulla voimme varmistua siitä, että asiakkaamme ovat turvassa nyt ja jatkossakin kaikelta, mikä voi uhata valitettavasti myös tutun turvallisessa ympäristössä. Siksi niiden ehdoton toiminta kinkkisemmissäkin tilanteissa on meille äärimmäisen tärkeää, emmekä koskaan jousta työssämme laadusta. Me mieluummin tarkistamme ja varmistumme siitä, että kaikki on hyvin, kuin pohdimme jälkeenpäin, mitä tilanteen ehkäisemiseksi olisi voitu kenties tehdä.

Kattoturvatuotteiden laadukas asennus takaa tietysti sinun, perheesi, asiakkaittesi tai työntekijöittesi turvallisen liikkumisen rakennuksen ympärillä tilanteessa kuin tilanteessa, mutta kattotuotteita voidaan asentaa katolle muistakin syistä. Esimerkiksi lapetikkaat, kattotikkaat sekä kattosillat parantavat kattotyöntekijän turvallisuutta ja helpottavat liikkumista katolla. Lumen varalle saat meiltä myös kestävät ja varmasti lumet pysäyttävät lumiesteet katolle kuin katolle. Näin kinokset eivät rysähdä omaan tai kenenkään muun ympäristössä liikkuvan niskaan yllättäen. Me Katonkorjaus-palveluilla asennamme kaikki kattoturvatuotteet, joita kattosi kaipaa ja osaamme myös arvioida, mitä juuri sinun katollesi ylipäätään kannattaisi asentaa. Meidän taitomme eivät siis lainkaan rajoitu pelkkien palotikkaiden kiinnitykseen vaan meiltä saat kattohuoltojen, -korjausten ja remonttien lisäksi myös kaikki kattotuotteet katollesi alusta loppuun asennettuina. Mikäli siis koet, että katostasi voitaisiin jonkin kattotuotteen avulla tehdä turvallisempi tai toimivampi kokonaisuus, ole reippaasti yhteydessä meihin niin meidän ammattilaistiimimme pistää hihat heilumaan.