KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Peltikaton asennus raudanlujalla ammattitaidolla

Peltikaton asennus
Peltikatto on suosittu kattomateriaali. Se on kestävä, pitkäikäinen ja edullinen vaihtoehto, joka on keveytensä ansiosta nopea asentaa ja se sopii kaikenlaisille rakennuksille. Peltikatto on lisäksi melko huoleton kattovaihtoehto, sillä se on helppo pitää puhtaana; lehdet ja roskat liukuvat peltikaton sileää pintaa pitkin pois katolta, eivätkä useinkaan jää sinne aiheuttamaan ongelmia.

Meillä on pitkä kokemus peltikattojen asentamisesta. Lahjakkaat kattopeltiseppämme asentavat kauniit, toimivat ja pitkäikäiset katot. Teemme jokaisen kattotyön avaimet käteen -palveluna, eikä sinun huoleksesi jää mitään. Tuomme kaiken tarvittavan mukanamme ja ennen lähtöämme teemme huolellisen loppusiivouksen ja toimitamme rakennusjätteet pois tontiltasi.

Panostamme asiakaslähtöiseen palveluun. Pyrimme tekemään remontista sinulle mahdollisimman helpon ja mukavan kokemuksen. Pidämme paikat niin siistinä kuin mahdollista ja vältämme aiheuttamasta turhaa meteliä.

Aina kun liikumme katollasi, pistämme merkille sen yleisilmeen. Kerromme sinulle aina rehellisesti kattosi kunnosta; emme etsimällä etsi vikoja emmekä korjaa ehjää, vaan haluamme, että sinulla on realistinen ja ajantasainen tieto kattosi tilanteesta.

Meillä on laaja tietämys suomalaisista katoista ja vastaamme mielellämme mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Jos pohdit, millainen katto olisi paras juuri sinun rakennuksellesi, tästä artikkelista voit lukea hieman vertailua eri peltikattotyyppien välillä.

Olemme täyden palvelun kattofirma, ja meiltä saat kaikki pienet ja suuret kattotyöt. Olipa kyseessä sitten kokonaisvaltainen kattoremontti tai jokin pienempi homma, esimerkiksi lumien pudottaminen, saat kaiken meiltä. Meillä on riveissämme taitavia, koulutettuja ja kokeneita kattoammattilaisia, myös kauniin kädenjäljen omaavia peltiseppiä. Kaikki työntekijämme panostavat aina kustannustehokkuuteen, laatuun, siisteyteen sekä katseet kestävään työnjälkeen.

Kattoremontin kustannuksia miettiessä kannattaa muistaa mahdollisuus kotitalousvähennykseen. Tarvittaessa voit myös hakea rahoitusta helposti verkkosivustomme kautta.

Profiilipeltikatto, lukkosaumakatto vai konesaumakatto?

Kun valitset talosi katoksi peltikaton, valinnat eivät pääty siihen; vielä pitää päättää, asennetaanko katolle profiilipeltikatto, lukkosaumakatto vai konesaumakatto.

Profiilipeltikattoja saa tiilikuvioitua, aaltokuvioitua tai pystysaumaista. Lukko- ja konesaumakatot ovat profiilipeltikattoa kalliimpia, mutta monet ihastuvat niiden kestävyyteen sekä upeaan ulkonäköön. Lukko- ja konesaumakatot ovat lopputulokseltaan saman näköisiä, sillä niissä molemmissa on suora profiili, mutta niiden asennuksessa ja ominaisuuksissa on jonkin verran eroja.

Konesaumakatossa pellit saumataan kiinni toisiinsa ja peltirivit kiinnitetään omilla kiinnikkeillään siten, että kiinnikkeet jäävät sauman sisään. Pellit ovat kiinni toisissaan tiivistysmassalla käsitellyillä kaksinkertaisilla saumoilla. Konesaumakaton asentaminen vaatii rautaista ammattitaitoa sekä asianmukaiset työkalut, ja sen asentaminen on astetta hitaampaa kuin lukkosaumakaton. Oikein asennettu konesaumakatto on kuitenkin täydellisen vesitiivis ja esteettisesti miellyttävä kattovaihtoehto. Konesaumakatto sopii monen tyylisiin rakennuksiin, mutta katon kaltevuuden on oltava 1:10 tai jyrkempi. Konesaumakatolle on suositeltavaa asentaa äänieristysnauhat, jotka vähentävät sateen ja tuulen aiheuttamaa melua. Konesaumakaton asennuksessa on otettava tarkasti huomioon katon tuulettumiseen liittyvät seikat, ja pohjatyöt tulee tehdä erityisen huolellisesti. Ammattilaisen asentama konesaumakatto voi palvella jopa sata vuotta, ja siksi se sopii erityisen hyvin laatua ja pitkäikäisyyttä arvostaville talonomistajille.

Lukkosaumakaton asentaminen on nopeampaa ja edullisempaa, eikä sen asentamiseen tarvita mitään erityistyökaluja; valmiiksi profiloidut pellit kiinnitetään ruuvaamalla ja seuraava pelti nimensä mukaisesti lukkiutuu edellisen päälle. Lukkosaumakaton ruuvit jäävät piiloon pystysauman alle. Lukkosaumakatto tuulettuu harjalta, johon asennettu harjatiiviste suojaa kattoa lumelta, vedeltä ja roskilta. Lukkosaumakatto on hieman hiljaisempi vaihtoehto, ja se sopii monille erilaisille katoille ja rakennuksille. Lukkosaumakatto vaatii kuitenkin jyrkkyyttä; kaltevuuden tulee olla 1:9, jotta lukkosaumakatto voidaan asentaa. Konesaumakattoon verrattuna konesaumakaton käyttöikä on lyhyempi, noin 50 vuotta. Lukkosaumakatto on hyvä vaihtoehto sinulle, jos kaipaat pienempää kertainvestointia ja nopeaa asennusta.

Peltikatto sopii eri kattomuodoille ja erilaisille rakennuksille

Peltikatto on nappivalinta monellekin erilaiselle rakennukselle, sillä se on kevyt ja nopeasti asennettava kattovaihtoehto. Peltikatto on myös melko huoltovapaa katto, ja se on helppo pitää puhtaana.

Me asennamme peltikatot katolle kuin katolle, rakennuksesta tai kattotyypistä riippumatta. Olipa kyseessä mansardi-, harja- tai jokin muu kattotyyppi, ja rakennuksensa omakotitalo, rivitalo tai jokin ulkorakennus, suoritamme laadukkaan kattoremontin avaimet käteen -palveluna. Jokainen katto on erilainen, ja siksi suunnittelemme jokaisen remontin tapauskohtaisesti. Remonttisuunnitelma muodostuu katon lähtötilanteesta ja asiakkaan toiveista. Kattoremontin yhteydessä voidaan myös lisätä yläpohjan eristeitä sekä kaikki tarvittavat kattotuotteet.

Joissain tilanteissa on mahdollista rakentaa uusi katto vanhan katon päälle. Tällöin vanhasta katteesta tulee uuden katon aluskate. Jotta tämä olisi mahdollista, tulee vanhan katon ja sen alapuolisten rakenteiden olla hyvässä kunnossa. Jos uusi katto rakennetaan todella huonokuntoisen katon päälle, on todennäköistä, että myöhemmin seuraa ongelmia. Ennen kuin voidaan päättää, voiko vanhaa kattoa käyttää aluskatteena, on suoritettava huolellinen kattotarkastus ammattilaisen toimesta.

Uuden katon rakentaminen vanhan päälle tuo mukanaan monia hyviä puolia. Niistä yksi on tietenkin rahallinen säästö; kun vältytään purkutöiltä ja aluskatteen rakentamisesta aiheutuvista materiaali- ja työkuluista, remontti tulee edullisemmaksi. On myös olemassa tapauksia, jolloin katosta puuttuu kokonaan aluskate, ja silloin vanhan katteen käyttö aluskatteena on luonnollisesti fiksu vaihtoehto.

Uuden katon rakentaminen vanhan päälle tuo mukanaan toki myös joitain haasteita. Kun vanhaa kattoa ei pureta, katon alapuoliset rakenteet voidaan tarkastaa vain ehkä osaltaan. Tällöin rakenteista ei voida saada sataprosenttisen varmaa kuvaa. Jos vanhan katon kunto aiheuttaa enemmän kysymyksiä kuin vastauksia, on turvallisempaa uusia koko katto. Kattoasioissa kannattaa pelata varman päälle, sillä riskien ottaminen voi tulla lopulta hyvinkin kalliiksi.

Mitä on peltikaton asentaminen maksaa?

Peltikaton asentamisen hintaan vaikuttaa moni eri asia. Asennetaanko profiilipeltikatto, lukkosaumakatto vai konesaumakatto? Minkä kokoinen ja muotoinen katto on? Miten jyrkkä katto on? Missä rakennus sijaitsee? Millainen on katon lähtökunto? Muunmuassa nämä kysymykset vaikuttavat peltikaton asennuksen hintaan.

Jos katto on korkea tai jyrkkä, peltikaton asentaminen on haastavampaa ja hitaampaa, ja henkilönostimien käyttö saattaa tulla tarpeeseen. Katon muoto vaikuttaa siihen, kuinka paljon saumoja peltikattoon tulee. Mansardikatoissa ja aumakatoissa on enemmän lappeita, joten työtäkin tarvitaan enemmän.

Asunnon sijainti vaikuttaa siihen, miten lähelle kattoremontissa tarvittavat tarvikkeet saadaan kuljetettua; esimerkiksi vaikeakulkuisen soratien varrelle tai venematkaa vaativa saarikohde tuovat lisähaasteita tavaroiden kuljetukseen.

Se, asennetaanko profiilipeltikatto, konesaumakatto vai lukkosaumakatto, vaikuttaa remontin hintaan, sillä eri kattotyyppien asentaminen vaatii eri määrän työtä. Profiilipeltikaton asentaminen on nopeahkoa, kun taas esimerkiksi konesaumakaton asentaminen vaatii enemmän aikaa ja vaivaa.

Vanhan katon lähtökunto vaikuttaa peltikaton asentamisen kestoon ja hintaan. Varsinkin katteen alapuolisten osien kunnolla on suuri merkitys; jos rakenteet ovat huonossa kunnossa tai kastuneet, eristykset joudutaan vaihtamaan ja lahovauriot korjaamaan ennen uuden katon asentamista.

Myös kattotuotteiden valinta vaikuttaa kattoremontin kokonaishintaan. Jos vanhassa katossa on käyttökuntoisia kattotuotteita, niitä voidaan harkinnan mukaan uusiokäyttää. Kaikki kattotuotteet voidaan myös uusia, jolloin varmistutaan siitä, että kaikki kattokokonaisuudessa on päivitettyä, laadukasta ja toimivaa. Kattotuotteisiin kuuluu muunmuassa sadevesijärjestelmä, tikkaat, lumiesteet, piipunpellitykset, piipunhattu ja niin edelleen. Myös kattoluukun asentamista tai aurinkopaneelien käyttöönottoa voi miettiä kattoremontin yhteydessä.

Peltikaton asentamisen tarkan hinnan saat lähettämällä meille tarjouspyynnön. Laskemme sinulle kaikki työt ja materiaalit sisältävän tarjouksen katon lähtötilanteen ja sinun toiveidesi pohjalta.

Kattoremontti on kannattava sijoitus, sillä se nostaa talosi arvoa ja turvaa sen asukkaita. Voit hakea joustavaa rahoitusta verkkosivustomme kautta. Muistathan myös mahdollisuuden verohelpotukseen, jota kutsutaan kotitalousvähennykseksi.

Riittäisikö osittainen peltikaton kattoremontti?

Joissain tapauksissa on mahdollista tehdä osittainen kattoremontti. Osittainen kattoremontti säästää aikaa ja rahaa, mutta on harkittava tarkkaan, onko tämä turvallinen ja kannattava ratkaisu juuri sinun rakennuksesi kohdalla. Osittainen kattoremontti voi tarkoittaa esimerkiksi vain kattopeltien tai tiilien vaihtoa, ilman että tarvitsee purkaa aluskatetta tai katon muita alapuolisia rakenteita. Osittaisella kattoremontilla katon kuntoa voidaan parantaa ja sen elinkaarta pidentää.

Tärkeintä jokaisessa kattoremontissa on se, että katosta tulee toimiva ja turvallinen. Jos katto on päässyt todella huonoon kuntoon ja sitä on paikattava koko ajan, on sekä järkevää että pidemmän päälle edullisempaa uusia koko katto. Kun kattoremontin hinnan jakaa katon edessä oleville käyttövuosille, hinta on yllättävänkin kohtuullinen. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon asumismukavuus sekä se tosiseikka, että uusi katto nostaa rakennuksen myyntiarvoa.

Mistä sitten voi tietää, että katto saattaisi olla kokonaisvaltaisen remontin tarpeessa? Kannattaa kiinnittää huomiota ensinnäkin siihen, vuotaako katto jostain kohtaa. Lisäksi läpivientien, saumojen, kiinnikkeiden ja kattoturvatuotteiden kunto kertoo katon tilanteesta. Entä roikkuuko katon reunasta talvisin paljon jääpuikkoja? Jos näin on, katolla eristeissä saattaa olla parantamisen varaa. Missä kunnossa aluskate on, onko se irtoillut tai rikkinäinen? Ovatko rakenteen villat kastuneet ja onko puuosissa lahovaurioita? Peltikatossa näkyvin ongelma on tietysti katon vallannut ruoste tai hilseilevä pinnoite.

Jos katolla on moni asia pielessä, on turvallisempaa uusia koko katto kuin vain paikata ongelmia väliaikaisesti. Jos et ole varma, kannattaako katollesi tehdä kokonainen vai osittainen kattoremontti, pyydä meidät suorittamaan kattotarkastus. Ammattilainen osaa kiinnittää huomiota oikeisiin asioihin ja tehdä katon kannalta parhaan päätöksen.

Jos katto on hyvässä kunnossa, suoritamme osittaisen kattoremontin enemmän kuin mielellämme. Ymmärrämme myös, jos sinulla ei ole juuri nyt mahdollista teettää kokonaista katon uusimista, ja teemme parhaamme, jotta kattosi saataisiin tarpeeksi hyvään kuntoon, jotta se kestäisi Suomen vaihtelevien sääolosuhteiden aiheuttamat haasteet.

Säännölliset huoltotoimet uudelle peltikatolle

Uusi katto tarvitsee säännöllistä huoltoa, jotta sen elinkaari voisi olla mahdollisimman pitkä. Säännölliset kattohuollot takaavat sen, että mahdollisiin ongelmiin päästään käsiksi heti, eivätkä ne ehdi aiheuttaa suurempia vaurioita katolla.

Kattohuolto olisi hyvä tehdä kahdesti vuodessa, keväisin ja syksyisin. Syksyllä kattoa autetaan ottamaan vastaan talven haasteet, ja keväällä tarkistetaan, miten katto kesti lumen ja jään rasitteet. Katto puhdistetaan huolellisesti oikeilla välineillä ja tekniikoilla. Peltikaton puhdistaminen tapahtuu ensin ilmapuhaltamalla ja sitten pehmytharjapesuna tai korkeapainepesuna.

Kattohuollossa käydään läpi kaikki kattotuotteet, joista ehkä tärkeimmäksi nousee sadevesijärjestelmän kunto. Jos rännit tukkeutuvat tai menevät rikki, vesivahingon riski kasvaa huomattavasti. Myös kaikki läpiviennit, saumaukset, jiirit ja tiivistykset käydään läpi. Lisäksi jos vesikaton alapuolisiin rakenteisiin päästään helposti, rakenteet ja eristeet katsastetaan silmämääräisesti.

Kattohuolto tehdään aina kattomateriaalin mukaan. Kun kyseessä on peltikatto, sen pinnoite tarkistetaan ruosteen tai hilseilyn varalta. Myös peltien kiinnitykset käydään läpi, ja tarvittaessa naulat vaihdetaan kateruuveihin tai vanhoja kateruuveja uusitaan.

Katto tarvitsee huomiota myös talvella, varsinkin jos lunta sataa paljon. Peltikaton kohdalla haasteeksi muodostuu turvallisuus; liukas ja jyrkkä katto pudottaa lumet helposti, ja ne saattavat osua rakennuksen lähellä kulkevien ihmisten niskaan. Liukkauden ja jyrkkyyden takia myös liikkuminen on peltikatolla haastavaa, siksi lumenpudotus kannattaa jättää ammattilaisen vastuulle.

Katon säännöllinen huoltaminen vaikuttaa suoranaisesti katon käyttöikään. Kattoalan ammattilainen osaa ottaa huomioon katon yleisilmeen lisäksi kaikki pienemmät yksityiskohdat, ja näin varmistutaan siitä, ettei mitään jää huomaamatta.

Meiltä sata yhdestä osoitteesta kaiken sen, mitä kattosi tarvitsee. Ota meihin yhteyttä, niin tehdään sinulle yhdessä unelmiesi katto, josta saat nauttia vielä vuosienkin päästä. Hyvinvoiva katto kaunistaa rakennuksesi julkisivua ja tuo turvaa talon asukkaille, ehkäpä vielä seuraavallekin sukupolvelle!