KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Peltikaton korjaus täytyy tehdä nopealla aikataululla

Peltikaton korjaus

Peltikaton korjaus voi olla korjausta läpivientien kohdalta. Tällainen läpivienti on riskirakenne.

Kaikkiin peltikaton korjaus- ja kunnostustöihin on ryhdyttävä heti, kun katolla oleva ongelma tulee ilmi. Mitä nopeammin viat korjataan, sitä vähemmän ne ehtivät aiheuttaa lisävaurioita katolle, ja näin voidaan säästää huomattavasti aikaa ja rahaa.

Jos huomaat peltikatollasi korjattavaa, ota meihin pikaisesti yhteyttä! Teemme laadukkaat kattokorjaukset varmalla ammattitaidolla ja avaimet käteen -palveluna. Korjaustöihin ei kannata ryhtyä itse, sillä kokematon tekijä ei välttämättä osaa ottaa huomioon kaikkia katon tarpeita. Jos katon korjaus suoritetaan puutteellisesti, edessä on myöhemmin kalliita purku- ja uudelleenkorjaustöitä.

Meiltä saat kaikki suuret ja pienet kattotyöt kokeneiden kattoammattilaisten tekemänä. Olipa sinulla profiilipelti-, konesauma- tai lukkosaumakatto, suoritamme korjauksen ripeästi, mutta laadusta tinkimättä. Teemme katonkorjaukset kaikkiin rakennuksiin, kattomuodosta riippumatta.

Avaimet käteen -toimintatapamme takaa sen, että katonkorjaus on sinulle helppo kokemus. Tilaamme kaikki materiaalit ja toimitamme ne paikalle, suoritamme korjauksen kaikki vaiheet ja lopuksi siivoamme jälkemme. Kaikki tarvittaessa käytettävät rakennustelineet ja henkilönostimet tulevat myös meiltä. Sinun ainoa tehtäväsi on kertoa toiveesi katonkorjauksen suhteen.

Aina kun liikumme katollasi, kiinnitämme huomiota sen yleisilmeeseen. Jos huomaamme katolla puutteita, kerromme sinulle asiasta. Emme etsimällä etsi puutteita emmekä tee kärpäsestä härkästä, vaan kerromme sinulle rehellisesti kattosi tilanteen. Kattoasioissa ennaltaehkäisy tulee aina edullisemmaksi kuin vaurioiden korjaaminen, sillä esimerkiksi pitkälle edennyt vesivahinko voi olla todella kallis korjata.

Panostamme asiakaslähtöiseen palveluun ja positiiviseen meininkiin. Rikkinäinen katto voi aiheuttaa stressiä, mutta kun jätät katon korjauksen meidän huoleksemme, voit olla varma, että pian kattosi on taas kuin uusi!

Myös katon korjauksen taloudellinen puoli voi mietityttää, mutta onneksi kaikki ammattilaiselta tilatut kattotyöt kuuluvat kotitalousvähennykseksi kutsutun verovähennyksen piiriin. Voit myös hakea projektillesi rahoitusta kätevästi verkkosivustomme kautta.

Mitä peltikaton korjaukseen sisältyy?

Kattokokonaisuuden jokaisen osan on oltava kunnossa, jotta katto pystyisi täyttämään sille tarkoitetun tehtävän. Siksi katon korjaukseen kannattaakin aina ryhtyä ripeästi. Meiltä saat laadukkaat kattokorjaukset kohteen tarpeisiin mitoitettuna.

Peltikaton korjauksista yleisimpiä ovat katon vuotokorjaukset ja reikien paikkaukset. Nämä nopeahkot toimenpiteet voivat pidentää katon käyttöikää reilusti. Teemme kaikki peltikaton reikien paikkaukset laadukkaasti, vesitiiviisti ja kestävästi, jotta ne kestäisivät edessä olevien kaatosateiden aiheuttamat haasteet.

Jos peltikattoa joudutaan paikkailemaan kerta toisensa jälkeen, eivätkä ongelmat tunnu helpottavan, kannattaa katon uusiminen ottaa vakavaan harkintaan. Peltikaton vaihtaminen on suhteellisen edullinen ja nopea toimenpide, ja sen hyödyt ulottuvat vuosien päähän. Huonokuntoisen peltikaton jatkuva paikkaileminen vie aikaa ja rahaa ja voi lisäksi aiheuttaa stressiä. Kun pellit vaihdetaan uusiin, katosta tulee jälleen kaunis ja kestävä, eikä sinun tarvitse kiristellä hampaitasi jokaisella vesisateella.

Peltikaton korjaus voi tarkoittaa myös myrskyvaurioiden korjaamista. Joskus kova tuuli voi vaurioittaa kattoa tai kaataa puun peltikaton päälle. Me teemme kokonaisvaltaiset myrskyvaurioiden korjaukset ja laitamme tarvittaessa myös aluskatteen kuntoon sekä tiivistämme läpiviennit.

Katto voi kaivata myös kattojiirien korjausta ja saumausta, painuneen katon oikaisua tai eri kattotarvikkeiden korjausta tai vaihtoa. Katto voi tarvita esimerkiksi uudet rännit, ehjät lumiesteet, tiivistetyn kattoikkunan, piipunpellityksen tai piippuhatun korjauksen tai vaihdon tai uudet ja turvalliset kattotikkaat. Kaikki kattotuotteet palvelevat kattokokonaisuutta, joten on tärkeää, että ne kaikki ovat laadukkaita ja toimivia.

Näiden lisäksi korjaamme katon puuosien laho- ja kosteusvauriot. Voimme myös vaihtaa tai korjata räystäslaudat, räystäspellit, seinällenostopellit tai päätypellit.

Kuten kaikissa remonteissa, myös kattoasioissa on järkevää laittaa kaikki mahdollinen kuntoon kerralla. Kun kattotöihin on kerran ryhdytty, on fiksua laittaa samalla vaivalla kaikki entistäkin ehompaan kuntoon.

Kaikki suuret ja pienet kattotyöt meiltä

Jokaisella rakennuksella ja katolla on omat ominaispiirteensä, jotka täytyy ottaa huomioon kattoa korjatessa. Meillä on pitkä kokemus kaikenlaisista kattotöistä, ja osaamme mitoittaa jokaisen työn kohteen tarpeiden mukaan. Olipa kyseessä millainen rakennus tahansa ja kattomuoto millainen vain, me teemme kaikki suuret ja pienet korjaukset, pikku paikkailuista kokonaiseen kattoremonttiin saakka.

Aaltopelti vaatii erilaista huoltoa kuin lukko- tai konesaumakatto, sillä pellin kiinnitys on erilainen. Kupari- ja alumiinikatot vaativat puolestaan vahvaa asiantuntemusta, jotta niistä tulisi mahdollisimman pitkäikäisiä. Jos kattoa käsitellään väärin ja sen ominaisuuksiin sopimattomalla tavalla, kestävinkin materiaali voi mennä pilalle hetkessä.

Kaikki kattotyöt kannattaa tilata aina ammattilaiselta. Tee se itse -mies saattaa kuvitella säästävänsä rahaa, kun ryhtyy toimeen itse, mutta jos asiantuntemus ja tietämys katon kaikista ominaisuuksista puuttuu, kokematon tekijä voi saada aikaan enemmän vahinkoa kuin hyötyä. Ammattilaisen puoleen kääntyminen on kannattava sijoitus; kun jätät kattosi taitavien kattoammattilaisten käsiin, voit olla varma, että katto on aina toimiva ja turvallinen. Väärin tehdyt korjaukset voivat aiheuttaa pitkäaikaisia ja todella kalliiksi tulevia haittoja, jotka pahimmillaan voivat uhata jopa koko rakennuksen asuinkelpoisuutta. Kaunis, ehjä ja ammattilaisen säännöllisessä huollossa ollut katto nostaa talon arvoa ja pitää sen julkisivun aina edustavana.

Me teemme kaikenlaisten rakennusten ja kaikenlaisten kattojen korjaukset ja remontit. Olipa kyseessä omakotitalo, rivitalo, kerrostalo, kesämökki, teollisuushalli tai piharakennus, teemme laadukkaat kattotyöt avaimet käteen -palveluna. Osaamisalueeseemme kuuluvat ihan kaikki eri kattomateriaalit; pelti, tiili ja huopa kaikissa variaatioissaan.

Kun tilaat katon korjauksen meiltä, sinun ei tarvitse arvailla, tuleeko katto kuntoon vai ei. Meiltä saat aina yksilöityä ja laadukasta palvelua. Pitkä kokemuksemme takaa sen, että osaamme valita aina fiksuimman ja kustannustehokkaimman toimintatavan, joten korjaukseen kuluva aika ja raha maksaa itsensä takaisin moninkertaisena, kun katto palvelee luotettavasti vielä monia vuosia.

Säännöllinen kattohuolto pitää katon kunnossa pidempään

Säännölliset ja perusteelliset huollot ovat kattojen pitkäikäisyyden elinehto. Kun katto huolletaan kaksi kertaa vuodessa, pysytään hyvin ajan tasalla siitä, missä kunnossa katto on ja mitä se tarvitsee kestääkseen vuodenaikojen vaihtelun mukanaan tuomat haasteet. Kun tiedät kattosi kunnon ja sen, mitä se tulee mahdollisesti lähivuosina tarvitsemaan, pystyt varautumaan kattotöihin taloudellisesti hyvissä ajoin etukäteen.

Suosittelemme teettämään kattohuollon keväisin ja syksyisin. Syksyllä huolto kannattaa tehdä ennen ensilumia ja keväällä heti kun lumet ovat sulaneet.

Peltikaton suurimpia haasteita ovat kosteuden aiheuttamat ruosteongelmat. Jos roskat ja lehdet jätetään katolle, ne keräävät itseensä kosteutta ja antavat otolliset olosuhteet ruosteen muodostumiselle. Siksi on tärkeää pitää katto mahdollisimman puhtaana. Keväisin on tärkeää tarkastaa, miten katto on kestänyt pakkasen ja lumen aiheuttamat haasteet, ja pienetkin vauriot on hyvä korjata heti.

Katon pinnan lisäksi tarkastamme kaikki kattotuotteet; sadevesijärjestelmän, kattotikkaat, kattosillat, lumiesteet, pieneläinesteet, piipunpellityksen, piippuhatun, kattoikkunat ja niin edelleen. Tämä on tärkeää, sillä esimerkiksi toimivat ja oikein suunnatut rännit ehkäisevät tehokkaasti kosteusvaurioiden syntymistä, ja laadukkaat kattoturvatuotteet helpottavat katolla liikkumista esimerkiksi talvella lumia pudottaessa.

Kattohuollon yhteydessä käydään läpi myös peltien kiinnitykset ja läpiviennit. Lisäksi jos katon alapuolisiin rakenteisiin pääsee helposti, kurkkaamme myös sinne.

Säännöllisillä, ammattilaisen tekemillä kattohuolloilla on valtavasti hyviä vaikutuksia; katon käyttöikä pitenee, kun kaikki piilevätkin ongelmat saadaan korjattua ennen kuin ne aiheuttavat suurempia vaurioita. Tämä tuo myös taloudellista hyötyä. Talon arvo nousee, kun kattoa on ylläpidetty ammattilaisen ottein.

Mitä ikinä kattosi tarvitseekaan, ota meihin pikaisesti yhteyttä! Olemme luotettava kumppanisi kaikissa kattoasioissa. Olipa kyseessä sitten kattokorjaus, katon uusiminen tai vaikkapa lumien turvallinen pudottaminen, saat meiltä kokonaisvaltaista palvelua. Tehdään sinulle yhdessä unelmiesi katto!

Lumimassat ja myrskyt voivat vaurioittaa uuttakin kattoa

Monia katon vaurioita pystytään ennaltaehkäisemään tehokkaasti, mutta yllättäen nouseville myrskyille ei kukaan voi mitään. Vaikka katto olisi upouusi ja kuinka kestävä tahansa, painava lumimassa tai katon päälle kaatuva puu aiheuttavat väistämättä vaurioita. Hyvin huollettu katto saattaa kuitenkin kestää kovatkin koettelemukset paremmin, ja niiden korjaaminen voi olla helpompaa kuin todella ruostuneen ja laiminlyödyn katon kohdalla.

Painava lumi voi naarmuttaa katon pintaa, vääntää pellit mutkalle tai saada saumat irvistelemään. Katolta putoavat lumimassat voivat puolestaan viedä mukanaan erilaisia kattotuotteita, esimerkiksi lumiesteet tai rännit.

Katon päälle kaatuva puu  aiheuttaa erilaisia tuhoja puun koosta ja osumiskulmasta riippuen. Lievemmät vauriot voivat olla vain pieniä naarmuja ja painaumia, mutta pahimmillaan katto voi tuhoutua liki kokonaan.

Onnettomuuden sattuessa mieleen nousee tietenkin paljon huolia ja kysymyksiä, joista yksi on varmasti se, korvaako vakuutus katolle aiheutuneet myrskytuhot. Tämä on tietysti täysin vakuutusyhtiökohtainen asia ja riippuu paljolti siitä, millaiset vakuutukset talon omistaja on hankkinut. Suuntaa antavasti voidaan sanoa, että yleensä vakuutus ei korvaa lumen ja jään aiheuttamia vaurioita, kun taas puun kaatumisen aiheuttamat vauriot saattavat mennä kotivakuutuksen piikkiin. Vakuutuksen ehtoihin kannattaa tutustua huolellisesti ennen vakuutuksen ottamista.

Vaikka sääolosuhteille ja yllättäville onnettomuuksille ei voida mitään, säännöllisellä kattohuollolla voi olla kuitenkin suuri vaikutus. Kun kattotuotteet ovat laadukkaita ja ne on kiinnitetty huolellisesti, ne eivät niin helposti lähde putoamaan lumen mukana. Kun katon reiät on paikattu ja saumaukset tiivistetty, tuuli ja vesisade eivät pääse niin helposti aiheuttamaan vaurioita.

Jos lumi- tai myrskyvauriot yllättävät, ota meihin yhteyttä! Teemme laadukkaat myrskyvaurioiden korjaukset luotettavasti ja kestävästi. Saat meiltä apua vakuutusyhtiön kanssa toimimiseen, sillä kuvaamme vauriot ja kirjoitamme niistä kattavan raportin.

Milloin korjaus ei enää riitä, vaan on ryhdyttävä kattoremontin tekoon?

Peltikaton korjaaminen ja paikkaaminen pidentävät katon käyttöikää jonkin verran, mutta jos korjaustarpeita alkaa ilmaantua vähän väliä ja kattoa on jo tilkitty sieltä täältä, on katon uusiminen järkevää ottaa harkintaan. Jos katto ei jaksa enää hoitaa tehtäväänsä ja korjaustöihin menee paljon aikaa ja rahaa, pidempiaikainen ratkaisu voi olla tarpeen.

Tarve kattoremontille ja sen laajuudelle arvioidaan aina tapauskohtaisesti. Joskus voi riittää pelkkä kattopeltien vaihto, mutta toisinaan vauriot ovat voineet ulottua katon alapuolisiin rakenteisiin asti.

Pitkä kokemuksemme suomalaisista katoista takaa sen, että löydämme kullekin kattotyölle järkevimmän ja kustannustehokkaimman toimintatavan. Keskustelemme tietenkin kanssasi ja toteutamme kattoon liittyvät toiveesi parhaamme mukaan.

Kun kattoremontti tehdään tarpeeksi ajoissa, säästetään aikaa ja rahaa; kun katto ei ole päässyt vielä liian huonoon kuntoon, remontti on helpompi ja nopeampi toteuttaa.

Miten kattoremonttiprojekti sitten etenee?

Kun olet lähettänyt meille tarjouspyynnön, teemme katon lähtökunnon ja sinun toiveidesi perusteella tarkan remonttisuunnitelman ja tarjouksen. Tarjoukseemme kuuluu kaikki kattoremontin aikana tarvittavat materiaalit, työt ja työkoneet. Kattoremontti alkaa usein vanhan katon purkamisella, tosin joissain tapauksissa uusi katto voidaan rakentaa vanhan katon päälle. Suoritamme kattoremontin kaikki vaiheet, teemme huolellisen lopputarkastuksen ja siivoamme jälkemme. Jos haluat jatkaa yhteistyötä säännöllisillä kattohuolloilla, ylläpidämme kattosi kuntoa mielellämme vuodesta toiseen.

Kattoremontin aikana talossa voi asua normaalisti. Kattoremontin voi mainiosti tehdä myös talvella, sillä vesikaton vaihtaminen ei vaikuta rakennuksen lämpötilaan. Jos eristeitä vaihdetaan, teemme sen osissa niin, että vaikutus sisäilman lämpötilaan on mahdollisimman pieni. Talvella tehdyn kattoremontin hyötyjä ovat muun muassa meidän hieman väljempi aikataulumme sekä jään kovettama maa, joka suojaa pihapiiriäsi työkoneiden painolta.

Kattoremontin kuluissa auttaa jo aiemmin mainittu kotitalousvähennys sekä tarjoamamme mahdollisuus rahoitukseen.