KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Peltikaton maalaus palauttaa katolle tehokkaan suojan

Peltikaton maalaus

Peltikaton maalipinnalla on tärkeä tehtävä katon käyttökunnon kannalta. Laadukas maalipinta auttaa kattoa kestämään auringon uv-säteiden, ilmansaasteiden, lumen, jään sekä veden mukanaan tuomat haasteet. Hyvä maalipinta helpottaa lisäksi katon pitämistä puhtaana.

Jos peltikattosi maalipinta on alkanut hapertua tai hilseillä, ota meihin yhteyttä! Meiltä saat laadukkaat peltikaton maalaukset kattoprofiilista ja -tyypistä riippumatta. Meidän kattoalan ammattilaisemme tietävät parhaat tuotteet, joilla katostasi saadaan kestävä ja kaunis.

Peltikatto tulisi huoltomaalata noin 10-15 vuoden välein. Jokainen katto on erilainen ja kohtaa erilaisia haasteita, joten toisinaan maalaus saatetaan joutua suorittamaan myös aiemmin. Ilman säännöllistä huoltoa jäänyt tai aikoinaan huonolaatuisen maalipinnan saanut katto saattaa tarvita uutta maalipintaa jo aiemmin. Ja vaikka peltikatosta olisi pitänyt hyvää huolta ja se olisi kaikin puolin laadukas, jossain vaiheessa jokaiselle maalipinta tulee käyttöikänsä päähän.

Kun tilaat peltikaton maalauksen meiltä, saat kokonaisvaltaista palvelua. Aina, kun liikumme katollasi, tarkistamme sen yleisilmeen. Tarkistamme, että vesikate on hyvässä kunnossa ja että sadevesijärjestelmä ja muut kattotuotteet ovat ehjiä ja tukevasti kiinnitettyjä. Lisäksi jos yläpohjaan on esteetön pääsy, vilkaisemme sinne vuotojen ja kosteusvaurioiden varalta. Kerromme sinulle huomioistamme, ja halutessasi teemme korjaustöistä tarjouksen. Emme etsimällä etsi vikoja, vaan kerromme rehellisen tilannepäivityksen kattosi kunnosta.

Toisinaan kattotyöt tulevat ajankohtaisiksi taloudellisesti huonoon aikaan. Siksi tarjoammekin mahdollisuutta rahoitukseen, jota voit hakea kätevästi verkkosivustomme kautta. Ammattilaisilta tilatuissa kattotöissä kannattaa ottaa lisäksi huomioon, että kyseiset kulut kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin.

Maalaus alkaa huolellisella kattotarkastuksella

Peltikaton maalaus vaatii muitakin töitä kuin pelkän maalin lätkäisemisen katon pintaan. Kuten kaikissa maalaustöissä, myös peltikaton maalauksessa huolellisilla pohjatöillä on suuri merkitys. Laiminlyödyt pohjatyöt kostautuvat epäsiistillä lopputuloksella ja lyhytikäisellä maalipinnalla. Meillä peltikaton maalauksen hintaan kuuluvat perusteelliset pohja- ja pesutyöt, kattotarkastusta unohtamatta.

Ennen kuin ryhdymme edes pohjatöihin, tarkistamme katon lähtökunnon. Tarkistamme esimerkiksi läpiviennit, peltien kiinnitykset ja saumaukset. Näin varmistumme siitä, että katto on hyvässä kunnossa, eikä esimerkiksi katon pesu tuota ongelmia. Katon peseminen ennen maalausta on tärkeää, sillä maali tarttuu paremmin puhtaalle pinnalle. Pyrimme kaikissa toimissamme kustannustehokkuuteen ja työnjälkemme pitkäikäisyyteen, ja siksi huolelliset pohjatyöt kuuluvat jokaiseen maalausprojektiimme.

Katon maalaus olisi ihanteellisinta suorittaa silloin, kun maalipinta on vielä kohtuullisen hyvässä kunnossa. Esimerkiksi ruosteen valtaama katto vaatii enemmän pohjatöitä; ruostuneen katon kanssa täytyy nähdä paljon vaivaa, jotta uusi maalipinta saataisiin levitettyä tasaisesti ja siististi.

Mikäli yläpohjaan on esteetön pääsy, tarkistamme aluskatteen kunnon. Tarkistamme yläpohjan nähdäksemme muun muassa, onko havaittavissa valumajälkiä ja missä kunnossa eristevillat ovat. Jos aluskatteen kuntoa ei päästä tarkistamaan, suoritamme peltikaton pesun tavallistakin varovaisemmin. Irtonaiset pellit, heikot saumat tai huonokuntoiset läpiviennit korjataan ennen pohjatöiden aloittamista.

Kun valitset meidät maalaamaan peltikattosi, saat kätevästi kaikki kattopalvelut samasta osoitteesta. Maalausten lisäksi teemme kaikki pienet ja suuret korjaustyöt sekä kokonaiset kattoremontit. Palveluihimme kuuluvat myös esimerkiksi lumenpudotukset ja jäänsulatukset.

Halutessasi voit tilata meiltä myös säännölliset kattohuollot ylläpitämään kattosi toimivuutta. Kun katto huolletaan keväisin ja syksyisin ammattilaisen toimesta, katon kunnosta pysytään ajan tasalla, eikä ikäviä yllätyksiä pääse muodostumaan.

Kattohuoltoon kuuluu muun muassa katon ja rännien puhdistus lehdistä ja roskista. Katolle lojumaan jääneet lehdet ja roskat keräävät itseensä kosteutta, ja voivat aiheuttaa peltikatolle ruostumista. Tukkiutuneet rännit puolestaan estävät sade- ja sulamisvesien esteettömän virtauksen pois katolta, tarpeeksi kauas talon rakenteista.

Kattohuollossa käydään myös läpi kaikki saumaukset, jiirit ja läpiviennit, sekä tarkistetaan kaikkien kattotuotteiden kunto. Säännöllinen kattohuolto pidentää huomattavasti katon käyttöikää, ja pitää katon toimivana ja siistinä ympäri vuoden.

Huolelliset pesu- ja pohjatyöt takaavat kestävän maalipinnan

Maalipinnalle saadaan hyvä tarttumapinta poistamalla pellistä rasva, ilmansaasteet ja muut epäpuhtaudet. Lisäksi katosta poistetaan huolellisesti ruoste sekä hilseilevä maali.

Meillä on käytössämme laadukkaat pesuaineet, jotka valitsemme aina kohteen mukaan. Peltikaton pesu toteutetaan ilmapuhaltamalla, pehmytharjapesuna ja korkeapainepesuna. Korkeapainepesu suoritetaan aina erityisellä varovaisuudella, jotta katon pintaan ei tule vaurioita. Pitkä kokemuksemme takaa sen, että katto pestään aina hellävaraisesti, tehokkaasti ja oikeita tekniikoita käyttäen.

Jotta uusi maalipinta kestäisi sen 10-15 vuotta, on pohjatyöt tehtävä huolellisesti. Kun pohjatyöt tehdään kunnolla, maalipinta ei ala rapistua ennen aikojaan. Tärkeää on myös valita laadukkaat maalit, jotka kestävät Suomen vaihtelevat sääolosuhteet.

Peltikatoille on olemassa lukemattomia värivaihtoehtoja, joten jos kaipaat vaihtelua, voit vaihtaa kattosi väriä huoltomaalauksen yhteydessä. Koska värin vaihtaminen vaikuttaa suoranaisesti rakennuksen ulkonäköön, tämä vaatii yleensä toimenpideluvan.

Peltikattoa ei toki maalata pelkästään ulkonäön takia. Peltikaton maalipinnalla on ratkaiseva vaikutus peltikaton hyvinvoinnin kannalta. Maalauksen tarkoitus on suojata kattoa ja pidentää sen käyttöikää. Jos kattomaalaus tehdään huonosti tai maalit valitaan väärin, peltikatto joutuu kestämään kovaa rasitetta ilman kunnollista suojaa.

Jos peltikatto on jo todella vanha ja huonokuntoinen, maalaamisen sijaan kannattaa harkita kattoremonttia. Uusi maalipinta ei korjaa huonokuntoisia rakenteita tai rasittunutta katetta.

Me teemme laadukkaat peltikattoremontit avaimet käteen -palveluna ja takuutyönä. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin kertoa toiveesi uuden katon suhteen, me hoidamme kaiken muun; teemme huolellisen remonttisuunnitelman ja alkutarkastuksen, tilaamme materiaalit ja toimitamme ne paikan päälle, suoritamme kattoremontin kaikki vaiheet ja lopuksi siivoamme jälkemme ja toimitamme purku- ja rakennusjätteet pois tontiltasi. Jos remontissa tarvitaan rakennustelineitä tai henkilönostimia, nekin tulevat meidän kauttamme. Olipa tarpeenasi kattoremontti, huoltomaalaus, jokin korjaustyö tai vaikkapa lumenpudotus, olemme käytettävissäsi!

Mitä peltikaton maalaus tulee maksamaan?

Jokainen katto on yksilöllinen, joten peltikaton maalauksen hintaa ei voida määritellä suoralta kädeltä, kohteen ominaisuuksista tietämättä. Peltikaton maalauksen hinta koostuu muun muassa työn määrästä sekä käytetyistä tarvikkeista. Mitoitamme jokaisen työmme kohteen mukaan.

Peltikaton maalauksen hintaan vaikuttavat katon pinta-ala, jyrkkyysaste, lähtökunto sekä katon erityispiirteet. Pinta-ala määrittelee sen, kuinka paljon työtä ja maalia kohde tarvitsee. Jyrkkyysaste kertoo sen, tarvitaanko työssä henkilönostimia. Katon lähtökunto vaikuttaa suoranaisesti siihen, miten paljon pohjatöitä tarvitaan. Suhteellisen hyväkuntoisen katon pohjatyöt hoituvat luonnollisesti helpommin kuin esimerkiksi ruostevaurioista kärsivän katon. Katon erityispiirteitä puolestaan voivat olla esimerkiksi kattoikkunat, jotka täytyy suojata maalauksen ajaksi.

Jos haluat peltikaton maalauksen tarkan hinnan, ota meihin yhteyttä. Me teemme laadukkaat kattomaalaukset katon koosta, lähtökunnosta ja erityispiirteistä riippumatta!

Teemme jokaisen kattotyön avaimet käteen -periaatteella, joten sinun ei tarvitse huolehtia maalien tilaamisista tai henkilönostinten varaamisesta, vaan me teemme kaiken puolestasi. Panostamme asiakaslähtöiseen palveluun ja pyrimme tekemään jokaisesta kattotyöstä asiakkaallemme mahdollisimman helpon ja huolettoman kokemuksen. Pyrimme pitämään työskentelyalueen mahdollisimman siistinä, ja pidämme tavaramme ja mahdolliset työkoneemme aina ennalta sovituissa paikoissa. Ennen lähtöämme siivoamme paikat ja teemme huolellisen lopputarkastuksen.

Saat peltikaton maalauksesta selkeän laskun, jossa on eritelty materiaalit ja työt. Voimme neuvoa sinua kotitalousvähennyksen tai mahdollisen toimenpideluvan hakemisessa. Yhteistyö kanssamme on helppoa ja avointa. Koska kattomaalauksesta tekemämme tarjous sisältää kaikki projektissa tarvittavat materiaalit, työt ja muut yksityiskohdat, sinun ei tarvitse pelätä, että hinta hiipisi salakavalasti ylöspäin tai joutuisit kohtaamaan jonkinlaisia piilokuluja. Kerromme sinulle suosittelemistamme maaleista ja vastaamme muutenkin mielellämme mieleesi nouseviin kysymyksiin.

Peltikaton maalauksen kuluissa auttaa tosiaan kotitalousvähennykseksi kutsuttu verohelpotus, ja tarvittaessa voit myös hakea projektillesi rahoitusta verkkosivustomme kautta.

Kannattaisiko peltikatto maalata itse?

Peltikaton maalaaminen saattaa kuulostaa yksinkertaiselta hommalta, jonka voisi aivan hyvin tehdä itsekin. Työssä on kuitenkin otettava huomioon monta eri seikkaa, jotka saattavat kokemattomalta tekijältä jäädä kokonaan unholaan.

Kuten olemme tässä artikkelissa todenneet, peltikaton maalipinnalla on muitakin tehtäviä kuin kohentaa katon ulkonäköä. Peltikaton maalauksen tärkein syy on katon suojeleminen; maalipinta suojelee kattoa monilta rasituksilta, ja pidentää katon käyttöikää. Suojaton katto ei kestä auringon, veden, lumen ja jään mukanaan tuomia rasituksia, vaan alkaa ajan myötä hapertua ja päästää kosteutta lävitseen. Vaikeat kosteusvauriot voivat pahimmillaan uhata koko rakennuksen käytettävyyttä sekä siinä asuvien ihmisten terveyttä.

Katon maalaus on monivaiheinen työ. Jo pesuvaiheessa on helppo mennä pieleen, sillä kokematon tekijä ei välttämättä huomaa katolla olevia puutteita, jotka voivat päästää vettä lävitseen. Myös ruosteen sekä hilseilevän maalin poistaminen on tarkkaa hommaa.

Jos pohjatyöt tehdään huonosti, maalipinnasta ei tule kestävä. Esimerkiksi hutiloiden tehty pesu estää maalin kunnollisen tarttumisen pellin pintaan, ja maalaustyö joudutaan tekemään jo muutaman vuoden päästä uudestaan.

Maalausprojektissa on tärkeää valita kaikki oikeanlaiset tuotteet. Pesuaineiden tulee olla tehokkaita, mutta turvallisia. Maalien tulee olla kyseiselle kohteelle sopivia ja säänkestäviä. Entä kuinka paksu maalipinnan pitäisi olla? Ja millainen sää olisi ihanteellisin katon maalaamiselle? Tällaiset kysymykset eivät välttämättä tule kokemattomalle tekijälle mieleen, vaikka vastaukset ovat onnistuneen maalauksen kannalta tärkeitä.

Lisäksi katolla työskentely on aina riskialtista, varsinkin peltikatoilla, jotka ovat liukkaita ja usein myös jyrkkiä. Jotta katolla voisi työskennellä turvallisesti, käytössä tulee olla asianmukaiset turvavarusteet.

Koska katon maalauksessa täytyy ottaa niin monta asiaa huomioon, pääset helpommalla, kun jätät homman meidän vastuullemme! Meidän kokeneet kattotyöntekijämme maalaavat kattosi käden käänteessä, ja voit olla varma, että katto saa laadukkaan ja kauniin maalipinnan, joka kestää vuodesta toiseen.