KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Peltikaton naulojen vaihtaminen kateruuveihin

Peltikaton naulojen vaihto kateruuveihin

Onko talosi peltikatto kiinnitetty nauloilla vai ruuveilla? Jos talolla on paljon ikää, kiinnitykset on saatettu tehdä nauloilla, sillä ne olivat ennen ainoa vaihtoehto peltien kiinnitykseen. Myöhemmin markkinoille tuli uudempi ja parempi vaihtoehto, nimittäin kateruuvit. Kateruuvit ovat toimiva, vesitiivis ja kestävä kiinnitysratkaisu, ja siksi niiden käyttö peltikaton kiinnitykseen on kasvattanut suosiotaan jatkuvasti.

Vanhanaikaisissa katenauloissa on monia ongelmia. Katenaulat alkavat irrota helposti, sillä erilaiset kattoa kohtaavat rasitteet saavat naulat pumppautumaan ylös. Kun naulojen kiinnitys löystyy, samalla kattopelti kohoaa katon pinnasta ja peltien sauma alkaa irvistää ikävästi. Irvistävät saumat päästävät helposti vettä lävitseen, ja kosteus pääsee tekemään tuhojaan katon rakenteissa. Liikkuvat kattopellit suurentavat naulojen reikiä entisestään, ja kattopeltien kiinnitys heikkenee huomattavasti.

Aikoinaan kattopellit kiinnitettiin lyömällä katenaula pellin läpi. Kun vaihdamme naulat kateruuveihin, hyödynnämme vanhat reiät, emmekä tee lisäreikiä. Kateruuvi on paksumpi kuin naula, joten se kiinnittyy vanhasta reiästä lujasti, ja ruuvin kiinnityskannan alla oleva tiiviste varmistaa kiinnityksen vesitiiviyden. Näitä tiivisteellisiä kateruuveja käytetään aaltopelti- ja tiilikuvioitujen kattojen kiinnitykseen, ja niitä suositaan, kun naulat halutaan vaihtaa peltilistoituksen kiinnityksiin. Vanhojen naulojen vaihtaminen uusiin kateruuveihin pidentää katon käyttöikää ja ehkäisee vesivahinkojen muodostumista.

Meillä on pitkä kokemus kaikenlaisilla katoilla työskentelystä, ja laaja tietotaitomme takaa sen, että osaamme valita aina järkevimmän sekä kustannustehokkaimman toimintatavan. Lisäksi aina kun liikumme katollasi, pistämme merkille sen yleisilmeen, ja informoimme sinua, jos huomaamme katolla jotain huolestuttavaa. Emme korjaa ehjää emmekä keksi ongelmia tyhjästä, vaan kerromme sinulle kattosi realistisen tilanteen. Tarkkasilmäinen kattoammattilainen osaa kiinnittää huomiota sellaisiin seikkoihin, jotka kokemattomalla saattavat jäädä kokonaan huomaamatta.

Panostamme asiakaslähtöiseen palveluun, ja siksi haluamme myös tarjota asiakkaillemme mahdollisuutta rahoitukseen, jota voi hakea kätevästi verkkosivustomme kautta. Ammattilaiselta tilatut kattotyöt kuuluvat myös kotitalousvähennyksen piiriin.

Kateruuvitkin saattavat joskus kaivata uusimista

Kateruuvit ovat todella varmoja ja kestäviä, mutta siitä huolimatta nekin tulevat jossain vaiheessa käyttöikänsä päähän. Esimerkiksi kateruuveissa oleva tiiviste voi vuosien aikana kulua ja menettää parhaan tiivistyskykynsä.

Kun kateruuvit vaihdetaan uusiin, on tärkeää varmistaa, että uusien ruuvien tiiviste on suurempi kuin vanhojen ruuvien reikä, jotta kiinnityksestä tulee varmasti vesitiivis, eikä kosteus pääse hiipimään katon rakenteisiin.

Kun valitset meidät kattotyösi tekijöiksi, saat katollesi markkinoiden parhaat materiaalit. Meillä on laaja tietämys kaikista kattomateriaaleista, myös kateruuveista, ja osaamme valita katollesi sellaiset ruuvit, jotka on käytössä todettu toimiviksi ja erittäin kestäviksi. Laadukkaat kateruuvit ammattimaisesti asennettuina tuovat katollesi varman suojan.

Kateruuvit ovat pieni, mutta sitäkin tärkeämpi osa kattokokonaisuutta. Kateruuvien tehtävä on pitää pellit kiinni katossa kaikissa tuulissa ja tuiskuissa. Löystyneet kateruuvit aiheuttavat sen, että myrskytuulet ja muut kattoa kohtaavat haasteet saavat pellit irvistelemään tai pahimmassa tapauksessa irtoamaan kokonaan. Oikein valitut, laadukkaat kateruuvit pitävät katon myös vesitiiviinä.

Uuden ja hyväkuntoisenkin katon kiinnitystä ja ruuvien kuntoa kannattaa tarkkailla säännöllisesti. Kun kateruuvien mahdollisiin ongelmiin puututaan välittömästi, vältytään suuremmilta ongelmilta, kuten kattopellin irtoamiselta tai kosteusvaurioilta.

Kateruuvien tarkkailussa auttaa säännöllinen kattohuolto. Kun katto huolletaan kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin, on helppo pysyä ajan tasalla katon kunnosta. Syksyllä katto valmistellaan talven tuloa varten ja keväällä tarkistetaan, kuinka katto kesti lumen ja jään aiheuttamat haasteet.

Kattohuollon yhteydessä käydään läpi katon pinta, kiinnitykset, saumaukset ja jiirit. Myös kaikkien kattotuotteiden kunto tarkistetaan; esimerkiksi sadevesijärjestelmän toimivuus on elintärkeää, jotta katto ja koko rakennus pysyisivät hyvässä kunnossa. Muita kattotuotteita ovat muunmuassa katetikkaat, kattosillat, kattoikkunat, piipunpellitys, piippuhattu ja lumiesteet. Näiden lisäksi aurinkopaneelit ovat kasvattaneet suosiotaan.

Kateruuvien vaihtamisen yhteydessä teemme kattotarkistuksen

Mitä tahansa kattosi tarvitseekaan, ota meihin yhteyttä! Meidän kokeneet kattoalan ammattilaisemme tekevät kaikki suuret ja pienet kattotyöt taitavasti, laadukkaasti ja avaimet käteen -periaatteella. Kun valitset meidät kattotyösi tekijöiksi, sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin kertoa toiveesi ja ajatuksesi kattosi suhteen, me hoidamme kaiken muun. Me tilaamme kaikki tarvittavat materiaalit ja toimitamme ne paikalle. Myös tarvittaessa käytettävät rakennustelineet ja henkilönostimet tulevat meidän kauttamme. Suoritamme kattotyön kaikki vaiheet ja lopuksi siivoamme jälkemme huolellisesti. Panostamme työssämme aina laadukkuuteen, pitkäikäisyyteen ja kustannustehokkuuteen.

Meidät tunnetaan myös kokonaisvaltaisesta palvelustamme. Aina, kun olemme katollasi, teemme samalla sille yleistarkastuksen. Jos esimerkiksi tulemme vaihtamaan naulat kateruuveihin tai vanhat ruuvit uusiin ruuveihin, tarkistamme samalla koko kattosi yleiskunnon. Lisäksi jos yläpohjaan on esteetön pääsy, tarkistamme, ettei siellä vesivalumajälkiä ja että eristeet ovat hyvässä kunnossa.

Kun ammattilainen luo katsauksen katollesi, mahdollisiin ongelmiin pystytään tarttumaan ajoissa, eivätkä ne ehdi kehittymään aikaa ja rahaa vieviksi vaurioiksi.

Jos katto on jo vanha, sen pellit ovat kovin ruostuneet tai korjailtavaa löytyy vähän sieltä ja täältä, peltikaton uusiminen saattaa olla ajankohtaista. Uusi peltikatto palauttaa katon suojan, nostaa talon arvoa ja tekee talon julkisivusta kauniin. Peltikattoremontti on kohtuullisen edullinen ja nopea projekti, jonka hyödyt kestävät kauas tulevaisuuteen. Peltikattoremontti voidaan tehdä tilanteen mukaan joko osittaisena tai kokonaisena.

Meiltä saat kaikki pienet ja suuret kattotyöt kattomateriaalista, kattomuodosta tai rakennuksesta riippumatta. Meillä on laaja tietämys kaikkien pelti-, tiili- ja huopakattovaihtoehtojen ominaisuuksista, eivätkä harvinaisemmatkaan kattomuodot hätkähdytä meitä. Teemme kaikki kattotyöt omakotitaloihin, rivitaloihin, kerrostaloihin, autotalleihin, maneeseihin, aittoihin ja kaikenlaisiin piharakennuksiin.

Teemme suurien remonttien, esimerkiksi kattomuodon vaihtamisen, lisäksi kaikki pienemmät kattotyöt, esimerkiksi kattotuotteiden uudelleenkiinnityksen, rännien puhdistamisen tai lumien pudottamisen. Mikään kattotyö ei ole meille liian pieni eikä liian suuri!

Paukkuuko peltikattosi? Se saattaa vaatia lisäkiinnityksiä

Saatat miettiä, mistä voi tietää, että kattopellit kaipaisivat lisäkiinnityksiä. Yksi merkki on peltikaton paukkuminen. Jos peltikatto paukkuu kovasti tuulisella säällä, se on merkki siitä, että peltien kiinnitykset eivät ole parhaat mahdolliset. Paukkuva ja rämisevä pelti löystyy koko ajan entisestään, joten kiinnitykset olisi hyvä tarkastaa mahdollisimman pian. Toinen selkeä merkki on tietenkin se, jos jokin pelti irvistää tai on kokonaan irronnut. Irronnut pelti on elintärkeää korjata mahdollisimman pian.

Kun lisäkiinnityksiä tehdään, täytyy samalla tarkistaa kaikki vanhat kiinnitykset huolellisesti. Kiinnitysten lisäämisestä ei ole mitään hyötyä, jos ongelman todellinen syy onkin jossain muualla. Kokonaisvaltainen kattotarkastus antaa meille hyvän kuvan siitä, mitä toimenpiteitä kattosi tarvitsee nyt ja lähitulevaisuudessa. Jos kattoasiat ovat sinulle vieraita, saatat miettiä, mistä voit tietää jonkin kattotyön olevan oikeasti tarpeellinen. Lupaamme, että meidän sanaamme voit luottaa; me emme myy turhia remontteja emmekä korjaa ehjää. Kerromme kattosi tilanteesta sinulle rehellisesti ja tiedämme järkevimmät, kustannustehokkaimmat toimintatavat ongelmien korjaamiseksi.

Kaikki kattotyöt ovat kannattava sijoitus tulevaisuuteen. Kun katto pidetään puhtaana ja ehjänä ympäri vuoden, vältytään todennäköisemmin kosteusvaurioilta ja muilta ongelmilta, jotka voivat pahimmassa tapauksessa vaarantaa koko talon käytettävyyden sekä sen asukkaiden terveyden. Säännöllisesti ja ammattimaisesti huollettu, parhaat materiaalit sisältävä katto nostaa talon arvoa ja pitää sen ulkomuodon siistinä vuodesta toiseen.

Jos jokin kattotyö tulee ajankohtaiseksi taloudellisesti huonoon aikaan, voit hakea projektille rahoitusta verkkosivustomme kautta. Lisäksi kannattaa pitää mielessä mahdollisuus kotitalousvähennykseen.

Mitä ikinä kattosi kaipaakaan, ota meihin yhteyttä! Pitkän kokemuksen omaavat, lahjakkaat kattoammattilaiset tekevät kaikki kattotyöt siististi, laadukkaasti ja asiakkaan toiveita kuunnellen. Pyrimme siihen, että jokainen kattotyö olisi sinulle mahdollisimman helppo ja stressitön kokemus, ja mikäli mieleesi herää kysymyksiä projektin, vastaamme niihin mielellämme.