KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Peltikaton paikkaus auttaa kattoa pysymään vesitiiviinä

Peltikaton paikkaus

Peltikaton paikkaus voi olla katon paikkausta läpiviennin, kuten savupiipun kohdalta.

Toisinaan peltikatolla saattaa olla niin pieniä vaurioita, ettei kokonaisvaltainen kattoremontti ole vielä ajankohtainen, eikä edes yksittäisiä kokonaisia kattopeltejä kannata vaihtaa. Tällaiset pienet vauriot on järkevintä korjata peltikaton paikkauksella. Laadukkaasti ja ammattitaidolla tehty peltikaton paikkaus tekee peltikaton jälleen vesitiiviiksi ja antaa katolle lisää käyttöikää.

Varsinkin perinteiset, ruuveilla kiinnitettävät kattopellit reikiintyvät yleensä helpoiten kiinnitysten kohdilta. Tämä ei ole mikään ihme, tehdäänhän peltiin kiinnitysvaiheessa reikä. Konesauma- ja lukkosaumakatot eivät kohtaa tätä ongelmaa, sillä ne asennetaan eri tavalla, eikä niihin tarvitse tehdä reikiä asennusvaiheessa.

Muut kohdat, joihin peltikatto useimmiten tarvitsee paikkausta, ovat kattopeltien saumat, läpiviennit ja jiirit.

Jos peltikattosi kaipaa paikkausta, ota meihin yhteyttä! Meidän katto-alan ammattilaisemme tekevät jokaisen peltikaton paikkauksen ripeästi, mutta laadusta tippaakaan tinkimättä. Aina kun liikumme katollasi, kiinnitämme huomiota sen yleisilmeeseen. Jos huomaamme jotain huolestuttavaa, informoimme sinua asiasta. Emme etsimällä etsi vikoja tai kannusta sinua korjauttamaan mitään ehjää, vaan kerromme sinulle rehellisesti kattosi tilanteen.

Teemme jokaisen kattokorjauksen ja myös kaikki muut kattotyöt avaimet käteen -periaatteella. Sinun osasi on helppo; sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin kertoa toiveesi kattotyön suhteen, me hoidamme kaiken muun.

Meiltä saat laadukkaan peltikaton paikkauksen, olipa kyseessä sitten millainen katto tai rakennus tahansa. Teemme kattotyöt omakoti-, rivi ja kerrostalojen lisäksi myös kaikenlaisiin mökkeihin ja piharakennuksiin, olipa kyseessä harjakatto, tasakatto tai vaikkapa jokin erikoisempi kattotyyppi, kuten mansardikatto.

Panostamme asiakaslähtöiseen palveluun ja kanssamme asioiminen on aina mutkatonta. Meille on tärkeää, että kaikki kattotyöt ovat sinulle aina mahdollisimman helppo ja mukava kokemus.  Kattokorjauksen taloudelliseen puoleen auttaa verohelpotus, jota kutsutaan kotitalousvähennykseksi. Sitä voi hakea kaikkiin ammattilaiselta tilattuihin kattotöihin. Voit myös hakea rahoitusta kätevästi verkkosivustomme kautta.

Peltikaton paikkaus voi olla korjausta läpiviennin tai vaikka reunapeltien kohdalta

Peltikaton paikkaaminen voi tarkoittaa katon korjausta esimerkiksi läpiviennin, kuten savupiipun kohdalta. Välillä katolla olevan reiän paikkaaminen saattaa olla haastavaa, varsinkin, jos reikä on tullut keskelle katetta. Jos pelti on huonossa kunnossa, kestävin vaihtoehto on vaihtaa yksi kattopelti uuteen. Kattoammattilaisemme tutkivat katon ja toteuttavat korjauksen aina parhaalla mahdollisella tavalla.

Katto voi vaurioitua esimerkiksi kun puu kaatuu tai suuri oksa katkeaa katon päälle. Näissä tapauksissa voidaan harkita yksittäisten kattopeltien vaihtoa, jos katto on muilta osin hyvässä kunnossa.

Monesti peltikatolle syntyy reikä kiinnikkeen kohdalle. Tämän voi korjata paikkaamalla reikä tiivisteellä ja vaihtamalla kiinnike uuteen; naula tai ruuvi irrotetaan ja sen tilalle laitetaan suuremman tiivisteen omaava kateruuvi. Voi olla järkevää vaihtaa samalla kertaa kaikki vanhat naulat tai ruuvit uusiin, laadukkaisiin ja tiiviisiin kateruuveihin ja tarvittaessa asentaa lisäkiinnikeitä. Myös jiirit, sisätaitteet ja peltien saumat saattavat reikiintyä. Nämäkin korjataan tiivistämällä ne saumausaineella.

Ennen paikkauksen tekemistä on tärkeää poistaa lika ja ruoste paikattavasta kohdasta, jotta paikkaus toimii ja kestää tarvittavan ajan. Huolelliset pohjatyöt ovat avainasemassa toimivan paikkauksen tekemiselle.

Jos peltikatolla on todella paljon ruostetta tai sitä on jo aiemmin jouduttu paikkailemaan sieltä täältä, voi olla järkevämpää uusia koko katto. Katon uusimista kannattaa harkita myös, jos katto on jo vanha, eikä sillä ole enää kovin montaa vuotta käyttöikää jäljellä. Muuten katon korjaus on lähes poikkeuksetta kustannustehokkaampi vaihtoehto.

Vaikka kokonainen kattoremontti voi tuntua suurelta ja kalliilta operaatiolta, asia kannattaa kuitenkin ottaa harkintaan. Ensinnäkin vanha, huonokuntoinen ja joka puolelta tilkitty katto voi aiheuttaa pahimmillaan vesivahingon, jonka korjaaminen tulee varmasti kalliiksi. Huonokuntoisesta katosta joutuu kantamaan huolta jokaisella tuulella ja sateella, eikä vanha ja ruosteinen katto tietenkään miellytä silmääkään.

Säännöllinen kattohuolto pitää peltikaton kunnossa

Kaikki katot tarvitsevat säännöllistä huoltoa, myös vasta asennetut upouudet katot. Meiltä saat säännölliset, peltikaton ominaispiirteisiin keskittyvät kattohuollot tarkkasilmäisen kattoammattilaisen tekemänä.

Katto kannattaa huoltaa kaksi kertaa vuodessa. Syksyisin katto valmistellaan talven tuloon ja keväällä tarkastetaan, etteivät lumi ja jää aiheuttaneet katolle vahinkoa.

Kattohuollon tärkein tehtävä on varmistaa, ettei katolle jää ylimääräistä kosteutta. Syksyllä katto tyhjennetään lehdistä ja muista roskista, sillä jos ne jätettäisiin katolle talven ajaksi, ne keräisivät itseensä kosteutta ja aiheuttaisivat muun muassa ruosteongelmia.

Katon lisäksi rännit tulisi puhdistaa huolellisesti ainakin keväisin ja syksyisin. Tukkiutuneet rännit estävät sade- ja sulamisvesien virtaamisen tarpeeksi kauas pois talon rakenteista, ja voivat aiheuttaa kosteusvaurioita koko rakennukselle. Rännien puhdistuksen yhteydessä kannattaa samalla tarkistaa, että rännien kiinnitykset ovat kunnossa ja kaadot säädetty oikein.

Kattohuollon yhteydessä käydään läpi myös läpiviennit, saumaukset, jiirit ja tiivistykset. Myös jokaisen kattotuotteen kunto käydään läpi; ovatko tikkaat ja kattosillat ehjät ja tukevasti kiinnitetyt, ovatko lumiesteet paikoillaan, onko savupiippu, piipunpellitys ja piippuhattu ehjiä ja niin edelleen. Jokaisella kattotuotteella on oma tärkeä tehtävänsä katon toimintaan ja rakennuksessa asuvien ja sen lähellä liikkuvien ihmisten turvallisuuteen liittyen.

Katto ei saa jäädä ilman huomiota talvenkaan aikana. Runsaslumisina talvina suoritamme turvalliset lumenpudotukset oikeilla työvälineillä niin, ettei katon pinta vaurioidu eikä ohikulkijoille koidu vaaraa. Katto ja rännit saattavat kaivata myös jäänsulatusta.

Peltikaton tarvittaessa tehtävä huoltotoimenpide on huoltomaalaus, joka palauttaa suojan pellin pintaan ja toki myös tekee sen ulkonäöstä jälleen siistin. Huoltomaalaus täytyy tehdä yleensä 10 vuotta katon asentamisen jälkeen, tai aiemmin, jos katon pinta on mennyt huonoon kuntoon.

Kun jätät kattohuollon ammattilaisen vastuulle, pysyt ajan tasalla kattosi tilanteesta ja vältyt ikäviltä, usein kalliiksi tulevilta yllätyksiltä.

Kun paikkailu ei enää kannata, kattoremontti uusii kattosi toimivuuden

Vaikka kattoa olisi huollettu tunnollisesti ja sen eteen olisi tehty kaikki voitava, jossain vaiheessa katon käyttöikä tulee kuitenkin ikävä kyllä täyteen. Jos katolla tai esimerkiksi rakennuksen sisäilmassa ilmenee koko ajan ongelmia, kattoa joudutaan vähän väliä paikkailemaan tai katon yleisilme alkaa olla epäsiisti, saattaa olla aika peltikaton uusimiselle.

Jos katon alapuoliset rakenteet ovat moitteettomassa kunnossa, voidaan tapauskohtaisesti suorittaa osittainen kattoremontti. Peltikaton kohdalla tämä tarkoittaa kattopeltien vaihtamista. Kattopeltien ja katon alapuolisten rakenteiden käyttöikä on suunnilleen sama, mutta joissain tilanteissa kattopellit ovat vanhentuneet ennen aikojaan, esimerkiksi laiminlyödyn kattohuollon tai haastavien olosuhteiden takia. Osittaiseen kattoremonttiin ei kuitenkaan kannata ryhtyä, jos katon alapuolisten rakenteiden kunnosta ei olla täysin vakuuttuneita. Muhimaan jätetyt kosteusongelmat tai lahovauriot kostautuvat ikävällä tavalla tulevaisuudessa.

Kattoremontissa on kustannustehokkainta tehdä kaikki mahdollinen kerralla. Voimme esimerkiksi parantaa talon energiatehokkuutta yläpohjan eristyksiä lisäämällä tai uusia joitain kattotuotteita.

Miten kattoremonttiprojekti sitten etenee?

Kun olet ottanut meihin yhteyttä, teemme sinulle tarjouksen kattoremontista sinun toiveidesi ja katon lähtötilanteen pohjalta. Tarjoukseemme sisältyvät kaikki remontissa tarvittavat materiaalit ja työt, sekä tarvittaessa käytettävät henkilönostimet ja rakennustelineet. Tarjouksessa otetaan huomioon kaikki remonttiin vaikuttavat tekijät, kuten talon sijainti, rakennuksen korkeus ja niin edelleen. Kaikki materiaalit ja työkoneet tulevat meidän kauttamme, eikä sinun tarvitse varailla tai tilailla mitään erikseen. Suojaamme tarvittaessa pihaistutuksesi ja pyrimme pitämään paikat mahdollisimman siistinä remontin ajan. Kattoremontin aikana talossa voi asua normaalisti, myös siinä tapauksessa, jos kattoremontti tehdään talvella.

Puramme vanhan katon ja rakennamme uuden tarkasti ja laadukkaasti. Ennen kuin poistumme, teemme tarkan lopputarkastuksen ja loppusiivouksen. Toimitamme kaikki purku- ja rakennusjätteet pois tontiltasi asianmukaisesti hävitettäviksi. Sitten jätämmekin sinut nauttimaan upouudesta katostasi!