KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Peltikaton pesu ja puhdistus on hyvä tehdä säännöllisesti

Peltikaton pesu ja puhdistus

Peltikaton säännöllinen puhdistaminen on tärkeää. Lehtien, neulasten ja muiden roskien poistaminen katolta ja ränneistä pitää toki talon yleisilmeen siistinä, mutta mikä tärkeintä, katon puhtaanapitäminen pidentää sen käyttöikää ja ehkäisee kosteusongelmia. Säännöllinen katon puhdistaminen ylläpitää katon käyttökuntoa tehokkaasti.

Katon perusteellista pesua ei tarvitse yleensä tehdä muuten kuin ennen katon maalausta. Peltikaton pesu täytyy suorittaa oikeilla välineillä, tarkasti valituilla pesuaineilla sekä hellävaraisella tekniikalla, joten homma kannattaa jättää kokeneiden kattoammattilaisten vastuulle. Meillä on käytössämme puhdistusaineet, jotka pesevät kattosi tehokkaasti, ympäristöystävällisesti ja turvallisesti. Hietotut tekniikkamme takaavat sen, ettei peltikatto naarmuunnu pesun yhteydessä eikä liian kova vedenpaine aiheuta vesivuotoja katon saumoista. Naarmut tai vesivuodot voivat aiheuttaa ikäviä ongelmia, kuten katon ruostumista ja talon kosteusvaurioita. Kun jätät katon pesun meidän huoleksemme, sinun ei tarvitse murehtia tällaisista asioista, vaan voit olla varma, että kattosi on hyvissä käsissä!

Aina kun liikumme katollasi, tarkistamme sen yleisilmeen. Silmäilemme katon pinnan, saumaukset, jiirit sekä kaikki kattotuotteet varmistaaksemme, että katon jokainen osa on ehjä ja toimiva. Tsekkaamme myös yläpohjan kunnon, jos sinne on esteetön pääsy. Jos huomaamme jotain korjattavaa, informoimme sinua asiasta ja jätämme tarvittaessa korjaustöistä tarjouksen. Emme etsimällä etsi vikoja, emmekä anna turhia korjauskehotuksia, vaan kerromme sinulle kattosi tilanteen avoimesti.

Mitä ikinä kattosi tarvitseekaan, ota meihin yhteyttä! Me olemme täyden palvelun kattofirma, ja meiltä saat kaikki suuret ja pienet kattotyöt kattomateriaalista ja -muodosta riippumatta, olipa kyseessä sitten omakotitalo, rivitalo, kesämökki tai jokin piharakennus. Korkeat rakennukset, jyrkät katot tai haastavat sijainnitkaan eivät muodostu esteeksi.

Kotiin tai vapaa-ajan asuntoihin tehdyt, yksityishenkilön tilaamat kattotyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Tarvittaessa voit myös hakea katoprojektillesi rahoitusta kätevästi verkkosivustomme kautta.

Tarkistamme peltikaton ennen pesemistä

Peltikaton pesu aloitetaan katon yleiskunnan tarkistamisella. Katon pinta, läpiviennit, peltien kiinnitykset ja saumojen pitävyys varmistetaan, jotta pesun aikana vesi ei pääse katon alapuolisiin rakenteisiin aiheuttamaan vahinkoa.

Erityistä huomita kiinnitetään piipunjuuren pellitykseen sekä viemärintuuletus- ja ilmanvaihtoläpivienteihin, sillä ne päästävät helposti vettä lävitseen. Hyväkuntoinen aluskate on avainasemassa, jos jokin edellä mainituista elementeistä vuotaa. Jos aluskate on huonossa kunnossa ja se päästää vettä alleen, kosteusvaurion vaara on suuri. Siksi tarkastamme myös aluskatteen kunnon, mikäli yläpohjaan on esteetön pääsy. Jos aluskatteen toimivuutta ei päästä tarkastamaan, katon pesu suoritetaan erityisen hellävaraisesti ja varovasti.

Repsottavat saumat, huonokuntoiset läpiviennit ja muut samantyyppiset ongelmat korjataan ennen pesun suorittamista. Varsinkin vanhoissa peltikatoissa on usein ongelmana kateruuvien tiivisteiden hapertuminen tai kiinnitysnaulojen pumppautuminen. Tällaisessa tilanteessa vanhat naulat tai vanhat kateruuvit vaihdetaan uusiin kateruuveihin, jotta katosta tulee varmasti tiivis ennen pesua. Tiiviit kiinnitykset ehkäisevät tehokkaasti kosteusvaurioiden muodostumista.

Kun katon kunto tarkistetaan ennen pesun suorittamista, päästään ajantasalle katon tilanteesta ja samalla varmistetaan, että katto voidaan pestä turvallisesti. Suoritamme jokaisen pesun varovaisesti, huolellisesti ja tarkasti, niin että katosta tulee varmasti puhdas ja kaunis.

Panostamme asiakaslähtöiseen, kokonaisvaltaiseen palveluun. Meiltä saat samasta paikasta aivan kaiken, mitä kattosi tarvitsee; lumenpudotukset, pesut, huollot, pienet korjaukset ja suuret remontit.

Meidän kauttamme saat katollesi hinta-laatusuhteeltaan parhaat materiaalit, jotka on käytössä todettu toimiviksi. Meillä on myös laaja tietämys erilaisista kattotuotteista, jotka palvelevat koko kattokokonaisuutta. Kattotuotteisiin kuuluvat esimerkiksi sadevesijärjestelmä, katetikkaat, kattosillat, lumiesteet, pieneläinesteet, piipunpellitykset, piippuhattu, kattoikkunat ja aurinkopanelit. Laadukkaat kattotuotteet auttavat kattoa suorittamaan tehtävänsä. Lisäksi hyvin valitut kattotuotteet tuovat rakennuksen julkisivuun ryhdikkyyttä, ja niillä voi vaikuttaa katon ulkonäköön. Voit esimerkiksi valita katon sävyyn sulautuvat rännit, tai sitten luoda kontrastia toisen sävyisillä vesikouruilla.

Puhdistamme rännit sekä tarkistamme kaadot ja kiinnitykset

Sadevesijärjestelmän toimivuus on katon toimivuuden ja turvallisuuden elinehto. Tämän takia rännien säännöllinen puhdistaminen on tärkeää. Jos syksyn lehdet tai muut roskat jätetään ränneihin, sade- ja sulamisvedet eivät pääse valumaan katolta pois esteettömästi, ja pian vesi alkaakin läikkyä talon seinille. Väärään paikkaan ajautunut vesi voi aiheuttaa kosteus- ja homeongelmia talolle. Ränneihin voi puolestaan alkaa muodostua ruostetta, joka tietenkin lyhentää rännien käyttöikää ja voi aiheuttaa myös muita ongelmia.

Talvisin ränneihin jääneet roskat jäätyvät, ja saavat rännit kokonaan tukkoon. Kun aurinko sitten alkaa lämmittää kattoa, sulamisvesi ei pääse kulkeutumaan optimaalisesti pois katolta. Jää voi myös painollaan saada rännin kaadon vääntymään pieleen, ja näin ongelmat vain pahenevat.

Katon ja rännien pitäminen puhtaana pidentää katon käyttöikää, ja monilta ongelmilta voidaan välttyä. Katon säännöllinen puhdistaminen onkin erittäin kustannustehokas toimenpide, sillä kun katon kuntoa ylläpidetään huolellisesti, vältytään todennäköisemmin kalliilta korjaustöiltä tulevaisuudessa. Katto ei myöskään vanhene ennen aikojaan, ja sen ulkonäkö pysyy siistinä.

Kun tulemme puhdistamaan rännit, tarkistamme samalla koko sadevesijärjestelmän toimivuuden. Tsekkaamme syöksyputkien kunnon, rännien kiinnitykset ja kaatojen optimaalisuuden. Kun jätät kattosi meidän huoleksemme, voit olla varma, että se kestää sateisten syksyjen ja kylmien talvien mukanaan tuomat haasteet.

Kattoasioissa ennakoiminen tulee edullisemmaksi kuin jo muodostuneiden vaurioiden korjaaminen. Kun katto tarkistetaan ja puhdistetaan säännöllisesti asiantuntevan kattoammattilaisen toimesta, katon kunnosta pysytään koko ajan ajan tasalla, eikä ikäviä yllätyksiä pääse muodostumaan. Tarkkasilmäinen kattottyöntekijä osaa kiinnittää huomiota kokonaisuuden lisäksi jokaiseen pieneen yksityiskohtaan, jotka kokemattomalta ihmiseltä voivat jäädä huomaamatta. Emme toivo löytävämme katoltasi vikoja, vaan tarkastelemme kattoasi realistisesti ja kerromme sen kunnosta sinulle rehellisesti.

Säännöllisesti puhdistettu katto edesauttaa katon toimivuutta ja auttaa kattoa pysymään katseita kestävässä kunnossa ympäri vuoden.

Peltikaton pesu tehdään pehmytharjapesuna

Peltikaton peseminen on tarkkaa hommaa, sillä kattoa suojaavaa maalikerrosta ei missään nimessä saa hangata pois pesun aikana. Siksi saatkin meiltä laadukkaat, hellävaraiset ja tehokkaat katonpesut yleensä käsityönä pehmytharjapesuna ja korkeapaineisena vesihuuhteluna. Aloitamme pesun ilmapuhaltamalla suurimmat roskat pois, ja tyhjennämme rännit, jotta pesuvedet pääsevät valumaan pois katolta.

Kokematon pesijä käyttää usein katon pesemisessä aivan liikaa voimaa. Liian hankaava pesu tai liian kovalla paineella tuleva vesi voi vaurioittaa katon pintaa ja altistaa sen ruostumiselle. Katon maalipinnalla on tärkeä tehtävä katon suojelemisessa, ja jos se naarmuuntuu, katto ei ole enää niin toimintakuntoinen kuin sen kuuluisi olla. Jos maalipinta naarmuuntuu, ainoa elvytyskeino on maalat akatto uudelleen ja palauttaa näin katon suojaus.

Meillä on pitkä kokemus peltikattojen pesemisestä, ja toteutamme jokaisen pesun laadukkaasti ja turvallisesti. Käytämme pehmytharjaa, joka ei vahingoita katon pintaa. Valitsemme vedenpaineen erittäin huolellisesti. Käytämme turvallisia biohajoavia ja ekologisia pesuaineita, jotka eivät aiheuta haittaa ympäristölle eivätkä ihmisille.

Pitkä kokemus ja vakaa ammattitaito takaavat sen, että jokainen pesu suoritetaan kattomateriaalille sopivalla tavalla ja sitä vahingoittamatta. Mitoitamme jokaisen työn kohteen mukaan, ja toimintamme on tarkkaa ja huolellista. Haluamme, että jokainen katto saa sille parhaiten sopivan pesun.

Peltikaton pesu kohentaa katon ulkonäköä; pesusteellinen pesu saa katon näyttämään melkein kuin uudelta! Tärkeintä kuitenkin on katon toimivuus ja turvallisuus, johon pesulla ensisijaisesti tähdätään.

Kuten aiemmin mainitsimme, silmäilemme katon kunnon aina kun liikumme siellä. Näin pysyt ajantasalla katon kunnosta, ja voit olla rauhallisin mielin kattosi suhteen.

Laadukas peltikaton pesu pidentää katon käyttöikää ja tekee sen ulkonäöstä siistin. Katon pesu on erityisen tärkeää, jos rakennuksen läheisyydessä on runsaasti roskaavia puita, mutta myös avoimella paikalla sijaitsevat katot on pestävä säännöllisesti.

Peltikaton pesu ennen maalausta vaatii vahvemmat pesuaineet

Katon peseminen ennen sen maalaamista vaatii hieman erilaisia toimia kuin huoltotoimena tehtävä puhdistus. Peltikaton maali tarvitsee hyvän tarttumapinnan. Tarttumapinta saadaan aikaan vain poistamalla pellin pinnasta ilmansaasteet, rasva ja kaikenlaiset muutkin epäpuhtaudet. Ruoste ja hilseilevä maali täytyy myös poistaa ennen uutta maalipintaa.

Ratkaisevana tekijänä tässä on pesuaineen valinta. Pesuaineen tulee olla sen verran tehokas, että se saa poistettua esimerkiksi rasvan pois katon pinnasta. Muilta osin katon peseminen ennen maalausta suoritetaan samalla tavalla kuin huoltopesu.

Kuten katon peseminen, myös huoltomaalaus pidentää merkittävästi katon käyttöikää. Uusi maalipinta elvyttää peltikaton suojauksen, ja se on taas valmis ottamaan vastaan vuodenaikojen vaihteluiden mukanaantuomat haasteet. Koska katon pesussa ja maalaamisessa tulee ottaa huomioon monta asiaa parhaan lopputuloksen varmistamiseksi, suosittelemme jättämään homman ammattilaisen vastuulle. Ammattilaisen suorittama peltikaton maalaus takaa sen, että kattosi saa kauniin ja kestävän pinnan.

Peltikatolla liikkuminen on riskialtista, sillä katto on liukas ja usein jyrkkä. Me panostamme työturvallisuuteen ja käytämme kaikkia asianmukaisia turvavälineitä työskennellessämme. Kokemattoman ihmisen ei kannata lähteä katolle yksin heilumaan. Kun jätät peltikaton maalauksen meidän käsiimme, saat käden käänteessä kauniin katon, ilman henkilövahinkoja.

Mitä ikinä kattosi tarvitseekaan, ota meihin yhteyttä! Me teemme kaikenlaiset kattotyöt materiaalista ja kattotyypistä riippumatta. Olipa kyseessä omakotitalo, rivitalo, kerrostalo, kesämökki, maneesi tai vaikkapa jokin ulkorakennus ja kattomateriaalina tiili, huopa tai pelti, teemme laadukkaat kattotyöt katon ominaispiirteille sopivalla tavalla. Huolellinen suunnittelu ja sinun esittämät ajatuksesi ja toiveesi takaavat sen, että jokainen kattotyö on onnistunut projekti.

Ota meihin yhteyttä, niin tehdään sinulle unelmiesi katto! Teemme jokaisen kattotyön avaimet käteen -periaatteella, joten sinun huoleksesi ei jää mitään, vaan me hoidamme työn suunnittelusta loppusiivoukseen saakka! Muistathan kotitalousvähennyksen sekä rahoitusmahdollisuuden, josta voit lukea lisää verkkosivustoltamme.