KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Peltikaton uusiminen – Uusi peltikatto kestää käytössä vuosikymmenten ajan

Peltikaton uusiminen, uusi peltikatto

Peltikatto on todella suosittu kattomateriaali, eikä syyttä; pitkäikäinen, helppohoitoinen ja kestävä kattovaihtoehto sopii hyvin Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin. Kevyet ja helposti käsiteltävät kattopellit pystytään asentamaan nopeasti, ja siksi peltikaton asentaminen on myös edullista. Peltikatto sopii monenlaisiin rakennuksiin ja sen ulkonäköä on helppo muuttaa maalaamalla.

Me uusimme peltikattosi kattotyypistä ja rakennuksesta riippumatta. Olipa kyseessä sitten omakotitalo, rivitalo tai kerrostalo ja kattomuotona mansardikatto, harjakatto, tasakatto tai jokin muu. Uusimme myös erilaisten hallien, kesämökkien ja piharakennusten peltikatot.

Koska jokainen rakennus ja jokainen katto on erilainen, mitoitamme työn aina kohteen mukaan. Peltikaton uusiminen suunnitellaan katon lähtökunnon sekä asiakkaan toiveiden pohjalta. Suunnitelmassa otetaan huomioon kaikki kattoremonttiin vaikuttavat yksityiskohdat, esimerkiksi kohteen sijainti, rakennuksen korkeus ja aluskatteen kunto. Peltikaton uusimisen yhteydessä voidaan uusia erilaisia kattotuotteita ja lisätä vaikkapa kattoikkuna tai aurinkopaneelit.

Teemme jokaisen kattoremontin avaimet käteen -periaatteella, jolloin sinulla on remontissa helppo osa; sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin kertoa erityistoiveesi remontin suhteen, me hoidamme kaiken muun. Me tilaamme kaikki tarvittavat materiaalit ja toimitamme ne paikalle, suoritamme kattoremontin kaikki vaiheet ja lopuksi siivoamme huolellisesti jälkemme. Toimitamme kaikki purku- ja rakennusjätteet pois tontiltasi asianmukaisesti hävitettäviksi. Jos remontissa tarvitaan rakennustelineitä tai henkilönostimia, ne tulevat meidän kauttamme. Tarvittaessa suojaamme myös pihaistutuksesi tai -nurmesi.

Meillä on pitkä kokemus suomalaisista katoista, ja ammattitaitoiset kattotyöntekijämme tekevät kauniit, toimivat ja kestävät katot kaikenlaisille rakennuksille. Panostamme asiakaslähtöiseen palveluun ja pyrimme tekemään kattoremontista aina mahdollisimman sujuvan ja mukavan tapahtuman.

Joskus tarve peltikaton uusimiselle voi tulla yllättäen, eikä siihen ole ehtinyt varautua taloudellisesti. Ymmärrämme tämän, ja siksi tarjoammekin asiakkaillemme mahdollisuutta joustavaan rahoitukseen, jota voi hakea kätevästi verkkosivustomme kautta. Kaikkiin ammattilaiselta tilattuihin kattotöihin on saatavissa myös verohelpotus, jota kutsutaan kotitalousvähennykseksi.

Peltikaton uusiminen kokonaisvaltaisesti yläpohjasta aluskatteeseen ja vesikattoon

Joissain tapauksissa katolle saattaa riittää osittainen kattoremontti. Peltikaton kohdalla tämä tarkoittaisi kattopeltien vaihtamista. Osittaiseen kattoremonttiin voidaan ryhtyä vain, jos katon rakenteet ja katon alapuoliset osat ovat moitteettomassa kunnossa. Jos jossain edes epäillään olevan kosteutta tai lahovaurioita, on turvallisinta toteuttaa kokonaisvaltainen kattoremontti.

Koska aluskatteen käyttöikä on suunnilleen sama kuin vesikatteen, yleensä nämä uusitaan samaan aikaan. Joissain tapauksissa vesikatto on ikääntynyt ennen aikojaan, esimerkiksi peltikatto on päässyt ruostumaan, ja tällöin voidaan vaihtaa yksittäisiä kattopeltejä.

Kattoasioissa ei kuitenkaan kannata ottaa turhia riskejä, sillä ne voivat pahimmassa tapauksessa tulla erittäin kalliiksi. Katon rakenteissa muhiva kosteus ei ole leikin asia, vaan se voi pahimmillaan haitata koko rakennuksen käytettävyyttä. Mutta jos osittaiseen kattoremonttiin on turvallista ryhtyä, teemme sen mielellämme!

Kattoremontin yhteydessä on kätevä laittaa kaikki kuntoon samalla kertaa; jos yläpohjan eristeitä, kattotuoleja, ruodelaudoituksia tms. täytyy korjata tai uusia, hoidamme homman laadukkaasti.

Kun peltikattoa uusitaan, on samalla helppo hoitaa kaikki katon ongelmat kuntoon. Voimme esimerkiksi oikaista notkahtaneen katon, lisätä katon tuuletusta ja asentaa laadukkaat kattotuotteet sinun toiveidesi mukaan. Kattotuotteita ovat muunmuassa tikkaat, lumiesteet, pieneläinesteet, piipunpellitys, piippuhattu ja niin edelleen. Tärkeimpien joukossa on sadevesijärjestelmä, jolla on tärkeä tehtävä katon turvallisuuden kannalta.

Taloudellisesti on kannattavampaa laittaa kaikki mahdollinen kuntoon samalla kertaa, kuin tilkitä kattoa pikkuhiljaa sieltä täältä. Taidokkaasti uusittu katto kestää käytössä seuraavallekin sukupolvelle, sillä peltikaton elinikä saattaa olla jopa 50 vuotta.

Katto on laaja ja moniulotteinen kokonaisuus, jonka jokaisen osan täytyy toimia hyvin, jotta katto saisi käyttöönsä koko potentiaalinsa. Emme suosittele tekemään kattoremonttia itse ilman asianmukaista kattoalan ammattitaitoa ja kokemusta, sillä kokematon tekijä ei välttämättä osaa ottaa huomioon jokaista katon toimivuuteen vaikuttavaa seikkaa.

Mitä peltikaton uusiminen maksaa?

Kun kattoremontti tulee ajankohtaiseksi, ensimmäinen mieleen nouseva kysymys liittyy tietysti remontin hintaan. Mitä peltikaton uusiminen sitten maksaa? Kattoremontin hintaa ei voida ilmoittaa suoralta kädeltä, sillä jokainen remontti ja jokainen rakennus ovat erilaisia.

Kattoremontin hintaan vaikuttavat esimerkiksi katon koko, rakennuksen korkeus, rakennuksen sijainti, kattomateriaali ja kattomuoto. Katon koko vaikuttaa suoraan siihen, kuinka paljon kattomateriaalia tarvitaan. Rakennuksen korkeus määrittää sen, tarvitaanko rakennustelineitä tai henkilönostimia. Rakennuksen sijainti vaikuttaa siinä mielessä, että jos talo sijaitsee esimerkiksi saaressa tai jossain muussa paikassa, jonne työkoneet ja materiaalit on haastava kuljettaa, kuluja tulee tietenkin logistisista syistä hieman enemmän.

Eri kattomateriaalit ovat eri hintaisia ja niiden asentamisen kestossa on eroja. Esimerkiksi konesaumakaton asentaminen on hitaampaa ja siihen tarvitaan erityisosaamista, kun taas lukkosaumakatto on suhteellisen helppo ja nopea toimenpide. Kattomateriaalin lisäksi valitsemista vaativat erilaiset kattotuotteet.

Kattoremontin hintaan vaikuttaa se, kuinka laaja remontti on kyseessä. Tehdäänkö kokonainen vai osittainen kattoremontti. Jos peltikattoremontissa riittää pelkkä kattopeltien vaihto, kustannukset ovat luonnollisesti pienemmät. Kattoremontin hintaan vaikuttavat katon yksityiskohdat, kuten läpivientien määrä, ilmastointiputket ja mahdolliset kattoikkunat, sillä mitä enemmän katolla on yksityiskohtia, sitä enemmän ammattilaisemme sitä rakentavat.

Peltikaton uusimisen tarkan hinnan saat pyytämällä meiltä tarjouksen. Teemme tarjouksen katon lähtötilanteen sekä sinun remonttiin liittyvien toiveidesi perusteella. Tarjoukseemme sisältyy aina kaikki kattoremontissa tarvittavat työt ja materiaalit. Sinun ei tarvitse pelätä piilokuluja tai salakavalasti nousevia hintoja, vaan meidän kanssamme asiointi on selkeää ja suoraa.

Kattoremontti on järkevä sijoitus tulevaisuuteen; uusi katto nostaa talon arvoa, tekee rakennuksen julkisivusta kauniin ja tuo turvaa talon asukkaille vuosiksi eteenpäin. Katon edessä oleville käyttövuosille jaettuna kattoremontin hinta on aina yllättävänkin edullinen.

Kattoremontin kuluissa auttaa jo aiemmin mainittu mahdollisuus rahoitukseen, sekä kotitalousvähennys.

Uusikin katto tarvitsee säännöllistä huoltoa

Uusi katto tarvitsee säännöllistä huoltoa, jotta se jaksaisi palvella sille luvatun käyttöiän verran. Suomessa katot kohtaavat paljon haasteita; kesällä aurinko porottaa, syksyllä sateet piiskaavat ja tuulet riepottelevat kattoa, ja varsinkin talven lumi ja jää ovat aivan oma lukunsa.

Kattohuolto suositellaan tehtävän kaksi kertaa vuodessa. Syksyllä katto valmistellaan talven tuloon muunmuassa poistamalla sieltä lehdet ja muut roskat kosteutta keräämästä. Keväällä puolestaan varmistetaan, että katto kesti talven haasteet, eivätkä esimerkiksi eri kattotuotteet ole saaneet vaurioita. Katto saattaa tarvita toimenpiteitä myös talven aikana; voit pyytää meitä pudottamaan lumet turvallisesti ja suorittamaan jäänsulatukset kattoa vaurioittamatta.

Puolivuosittaiseen kattohuoltoon kuuluu katon ja rännien huolellinen puhdistaminen, sadevesijärjestelmän kunnon tarkastaminen, läpivientien, saumausten ja jiirien tarkistaminen ja niiden tiivistäminen tarvittaessa.

Peltikatolle ominaisia huoltotoimenpiteitä ovat katon pinnan tarkistaminen, ruosteenpoisto ja tarvittaessa tehtävä huoltomaalaus. Pellin kiinnitykset tarkistetaan, ja naulat voidaan vaihtaa kateruuveihin tai vanhat kateruuvit uusia. Myös lisäkiinnityksiä voidaan tehdä.

Mitä tahansa kattosi tarvitsee, ota meihin yhteyttä! Kun valitset meidät uusimaan peltikattosi, jatkamme mielellämme kanssasi yhteistyötä myös tulevaisuudessa, ja pidämme katostasi huolta vuodesta toiseen. Kun kattosi on ammattilaisen tarkkaavaisen katseen alla säännöllisesti, kaikkiin pulmiin voidaan tarttua jo ennen kuin vaurioita ehtii muodostua. Emme etsimällä etsi vikoja, vaan luomme kattoosi realistisen katsahduksen, ja pyrimme toimimaan aina järkevimmällä ja kustannustehokkaimmalla tavalla.

Panostamme asiakaslähtöiseen palveluun ja haluamme tehdä kaikkemme asiakkaan tyytyväisyyden eteen. Tärkeintä on tietenkin, että jokainen katto olisi toimiva, turvallinen ja kaunis. Tärkeää on myös, että kaikki kattotyöt tehdään asiakkaan toiveet kuunnellen, turhaa meteliä välttäen ja kaikin puolin hyvällä fiiliksellä.

Ota meihin yhteyttä, niin laitetaan kattosi huippukuntoon!