KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Piipunhatun asennus on piipun paras suoja vedeltä ja lumelta

Piipunhatun asennus

Piippu joutuu olemaan katon harjalla kaiken lumen, rännän, tuulen ja tuiverruksen piiskattavana vuodesta toiseen. Sään armoilla, oli vuodenaika ja ilmasto millainen tahansa, päivän jokaisena tuntina ja kuukauden jokaisena päivänä. Suomelle tyypilliset olosuhteet saattavat käydä pidemmän päälle raskaiksi laadukkaammallekin savupiipulle ja niin rapistuminen alkaa hitaasti. Seuraavalla kerralla, kun taivaalta tulee taas myrskysade tai rankka lumipyry, saattaa piippu yhtäkkiä pettää niistä kohdista, joihin on ilmestynyt ajan myötä kulumaa. Huonokuntoisen, kosteuden rapauttaman hormin kautta voi vesi päästä suoraa tietä aina vain pidemmälle rakenteisiin tai jopa sisätiloihin asti.

Paras keino suojata piippua ja savuhormia kosteudelta sekä lumelta on piipunhattu. Sen merkitys korostuu erityisesti silloin kun takka ei ole säännöllisessä käytössä eikä hormiin päässyt kosteus ehdi lämmön seurauksena kuivua, vaan jää vaivaamaan tiiltä. Piipunhatun asentaminen on onneksi melko vaivaton ja nopea toimenpide ja se voidaan tehdä mihin vuodenaikaan tahansa. Eli alkoi paljas piippu vaivata, tai vanha piipunhattu menettää suojaustehoaan sitten sydäntalvella tai keskikesällä, ei asennuksen kanssa tarvitse aikailla. Voit tilata sen suoraan meiltä, tottuneilta piipunhattujen asennusmiehiltä sekä kattoalan erityisasiantuntijoilta. Meidän tehotiimimme muodostuu kokeneista ammattilaisista, joille erilaiset kattotyöt ovat tulleet tutuiksi vuosien varrella. Me tarjoamme kaikki tarvitsemasi kattopalvelut eli taitomme eivät suinkaan rajoitu vain piippujen hatuttamiseen. Meiltä saat kaikki katon remontti-, korjaus- ja huoltotyöt saman katon alta vaivatta. Kaikki kattotyöt toteutetaan yksilöidysti, asiakkaan toiveita mukaillen ja katon toimivuus kokonaisvaltaisesti huomioiden. Me emme siis keskity pelkkään piipun pellitykseen. Meille on tärkeää, että katto toimii kokonaisuutena eivätkä pienet ongelmat pääse eskaloitumaan suuremmiksi katastrofeiksi. Tästä syystä aina kun katollasi käymme, oli kyse kuinka pienestä huoltotyöstä tahansa, toteutamme samalla koko katon yleistarkastuksen. Veloituksetta tietysti. Tarkastamme katteen pinnan ruosteen, lommojen, repeämien, reikien, kulumien ja pudonneiden tiilien varalta. Käymme läpi saumat ja reunat, etteivät ne ole päässeet repsottamaan. Katsastamme etteivät rännit ole tukkeutuneet tai kaada vettä väärään suuntaan. Varmistamme, että läpiviennit, kuten savupiiput, ilmanvaihtoputket, kattoluukut ja liesituulettimet toimivat moitteetta eivätkä vuoda. Haluamme olla varmoja myös, että kattotuotteet ja kattoturvatuotteet aina kattotikkaista, kattosiltoihin sekä lumiesteisiin ovat hyvin kiinnitetty, eikä pieneläinesteiden tai harjatiivisteidenkään kunnossa ole moitittavaa. Mikäli yläpohjaan on reitti, tarkistamme sen kunnon mahdollisten valumajälkien tai kastuneiden eristeiden varalta. Meiltä siis tuskin jää mitään huomaamatta. Ja jos jotain poikkeavaa katolla tarkistuksen yhteydessä havaitaan, voimme tehdä tarjouksen mahdollisista korjaus- ja kunnostustöistä.

Piipun pellitys itsessään ei ole kovin suuri operaatio, mutta jos käynnillämme huomaamme muutakin kuntoon laitettavaa, voi tässä vaiheessa eurojen kuvat välkkyä silmissä ja pelko kulujen kertymisestä kasvaa ahdistavaksi tunteeksi vatsanpohjalla. Kattotyöt kun eivät useinkaan ole niitä kodin edullisimpia kunnostustöitä. Emme ikinä tarjoa turhia kattotöitä, vaan jokainen tarjouksemme perustuu todelliseen tarpeeseen, jonka huomiotta jättäminen voi eskaloitua suuremmaksi ongelmaksi. Ei kuitenkaan ole toivottavaa, että tärkeitä kattotöitä jäisi tekemättä budjettivajeen vuoksi. Mikäli siis kaipaat joustoa ja helpotusta kattotöiden budjetointiin, voimme tarjota yhtenä vaihtoehtona mahdollisuutta rahoituksen hakemiseen helposti suoraan nettisivujemme kautta. Rahoitusmahdollisuuden lisäksi jokaisesta Katonkorjaus-palvelun suorittamasta kattotyöstä on mahdollista hakea myös kotitalousvähennystä.

Piipunhatut yksilöllisesti räätälöitynä tilaustyönä

Jos olet jo tullut siihen tulokseen, että kaipaat piippusi koristeeksi piipunhattua sen käytännöllisyyden vuoksi tai ehkä ihan vain estetiikan tähden, voi juuri sinun katollesi sopivan piipunhatun metsästys alkaa. Prosessi ei kuitenkaan ole aina niin suoraviivainen. Piiput ovat erilaisia siinä missä katotkin – toisistaan eriäviä yksilöitä. Näin ollen se mikä toisen piipun hatuksi sopii, ei välttämättä istu toisen hormin laelle. Vika voi olla niin koossa ja asennushankaluudessa kuin ulkonäössäkin. Mutta sopivuusongelmien kanssa ei tarvitse kuitenkaan jäädä yksin voivottelemaan, sillä me Katonkorjaus-palveluilla voimme tarvittaessa toteuttaa täysin asiakkaan tarpeisiin räätälöidyn piipunhatun. Ja juuri tekemällä piipunhatun itse, voimme vaikuttaa sen ulkonäköön ja väriin. Saatavilla on valmiiksi liukuhihnalta tuotettuja piipunhattuja, mutta nämä eivät kaikkiin tarkoituksiin tai mieltymyksiin sovi. Mikäli siis kaipaat laadukkaan, juuri sinun piippuusi kustomoidun ja toimivan piipunhatun, ota yhteys meihin. Peltisepän ammattitaidolla varustetut ammattilaisemme tulevat mittaamaan piippusi ja toteuttamaan juuri sopivan kokoisen sekä näköisen piipunhatun. Käyttämämme materiaalit ovat aina ehtaa säänkestävää laatutavaraa, joka kaiken lisäksi näyttää vielä hyvältä eli käytännöllisyys ei karsi estetiikasta. Ja jokaisen piipunhatun – niin kuin muutkin tarjoamamme kattotyöt – toteutamme takuutyönä eli sinun ei tarvitse pelätä joutuvasi muutaman kuukauden välein uusimaan piipullesi suojaa edellisten kärsiessä vaurioita. Voit näin olla varma, että meiltä Katonkorjaus-palveluilta saat piipullesi juuri sopivan sekä kestävän piipunhatun Suomen maan pätevimpien kattoasiantuntijoiden asentamana. Siinä siis investointi, jota et tule katumaan.

Laadukas piipunpellitys suojaa piippua sään kulutukselta

Kosteus on tunnetusti talonomistajan arkkivihollinen, sillä se saattaa tehdä tiensä rakenteisiin varsin salakavalasti, usein mitä erikoisimpia reittejä. Eikä kosteuden kaltaista kuokkavierasta tule välttämättä huomanneeksi, kunnes se on tehnyt niin paljon tuhoja, että seuraukset saattavat olla lähes peruuttamattomat ja koko koti kärsinyt lahovaurioista. Talojen – oli malli tai katto millainen tahansa – Akilleen kantapää löytyy kuitenkin usein sen läpivienneistä. Läpiviennit ovat rakenteita, jotka kulkeutuvat kattorakenteiden lävitse ja siksi niiden kautta kosteus pääseekin lähelle sille alttiita materiaaleja. Ehkä tunnetuimpia läpivientejä ovat juuri savupiiput, jotka kulkevat sisätilojen takkarakennuksista aina ulos asti. Ne siis luovat suoran kulkuyhteyden ulkoilman ja olohuoneen välille. Näin ollen ne ovat erityisen alttiita kosteudelle erityisesti, jos tulipesä ei ole aktiivisessa käytössä. Tällöin kosteus pääsee tekemään tietään hormiin, jossa se voi sulaessaan ja jäätyessään rapauttaa tiiltä. Mutta hormin sisäpinta ei ole edes ainoa paikka kosteudelle kiusata kattoa. Piippu on nimittäin arka rakenne myös ulkoa päin. Se joutuu kestämään mitä erikoisempia sääilmiöitä ja siksi sen rakenteet ovat usein kovilla. Mutta paras tapa suojata piippua on kuitenkin pellittää se, sillä pelti on materiaalina helppo tiivistää kosteudelle herkkien rakenteiden suojaksi. Näin ollen savupiipun pellitys on paras tapa ennaltaehkäistä kosteuden sekä säänvaihteluiden aiheuttamia vaurioita piippuun ja hormiin.

Piipun pellitys ei kuitenkaan kuulu niihin kotiaskareisiin, joita voisi opetella Youtube-videoita katsellen, sillä se on äärimmäisen tarkkaa mitoittamista sekä erikoisosaamista vaativaa työtä. Piipun pellitys sen ympärillä ei saa olla liian tiukka taikka väljä. Myös piipun läpiviennin ja piipunjuuripellin tiiveyteen on syytä kiinnittää erityishuomiota, sillä ne ovat usein kohtia, josta kaikki ongelmat saavat alkunsa. Hutiloiden tehtynä pellitys ei siis suojaa piippua ja voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa vielä lisävaurioita katolle. Ja joku, joka ei ole tottunut tunnistamaan alkavia ongelmia katon tiiviydessä, saattaa epähuomiossa sivuuttaa jonkin vuotokohdan, johon tulisi osata puuttua ajoissa. Siksi spesifimmät kattotyöt kannattaisi aina jättää ammattilaiselle, jolla on pidempi kokemus vastaavista hommista ja joka osaa puuttua ongelmakohtiin. Meiltä Katonkorjaus-palveluilta saat käyttöösi juuri sen kokemuksen sekä osaamisen, jota piippusi tarvitsee. Meidän taitavat kattopeltiseppämme toteuttavat piipun pellitykset niin pelti-, tiili- kuin huopakatoillekin – aina mittatilaustyönä sinun toiveitasi kuunnellen esimerkiksi värin suhteen. Saat siis täysin yksilöllisen ja uniikin pellityksen, joka istuu juuri sinun piippuusi. Älä siis aikaile, vaan tee piipullesi palvelus, joka suojaa koko kattoa sekä kaikkia muita kotisi rakenteita sen alla.