KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Pulpettikaton remontti, huolto ja korjaus ovat kaikki viisaita sijoituksia

Pulpettikaton-remontti-huolto-korjaus

Pulpetti, toisille sana luo ehkä hieman mielleyhtymän aina vuosien taa peruskouluun, missä pulpetti teki pöydän virkaa ja oli usein koristeltu mitä mielikuvituksellisemmilla raapustuksilla. Minkä kaltevalta pinnalta kynät ja kumintyngät vierivät jouhevasti alas ja kämmenenjäljet paistoivat hankalampien matikankokeiden jälkeen. Toisille se taas tarkoittaa arkkitehtuuriltaan taidokasta kattotyyppiä, jolta sadevedet valuvat vaivattomasti ja jonka komea profiili kääntää ohikulkevien lenkkeilijöiden katseita. Jos pulpettikatto ei kuitenkaan sano mitään, on syytä tarkentaa, että se on yksi kaltevien kattojen alalajeista, joilla on kaikilla omat käytännön hyötynsä. Pulpettikatto on tullut tunnetuksi siitä, että toisin kuin ikonisessa harjakatossa, siinä on vain yksi kalteva lape. Eli se on kalteva vain yhteen suuntaan. Usein tämä ainokainen lape laskee talon etupuolelta takapuolelle, jyrkässä kulmassa, joka helpottaa niin katon puhtaanapitoa, kuin sadevesien ja talven lumikerrosten luonnollista alas valumista. Sen lisäksi, että pulpettikatto on siis käytännöllinen ja toimiva kattoratkaisu useissa kohteissa, on näyttävä ulkonäkö tietysti ihan mukava lisä, kuten moni pulpettikattoisen talon omistaja ehkä on huomannutkin.

Mutta oli kyse millaisesta katosta tahansa, mikään ei ole ikuista – ei edes se hyvin suunniteltu ja toteutettu pulpettikatto. Joskus koittaa se aika, kun ongelmia ei vaan voi enää lakaista mattojen alle tai katsoa sormien lävitse, vaan jotain on tehtävä, ellei halua rakentaa talven tullen lumiukkoja olohuoneessaan. Siksi, mielellään jo ennen kuin mopo on päässyt lähtemään lapasesta katon kunnon suhteen, mutta viimeistään silloin, kun pienehkö katastrofi jo hengittäisi niskaan, kannattaa olla yhteydessä luotettavaan kattourakoitsijaan, joka hoitaa epätoivoiseltakin tuntuvan tilanteen kuntoon.

Me Katonkorjaus-palveluilla olemmekin juuri ne kaupungin kovimmat sheriffit kattoasioissa. Meidän rautaisilta ammattilaisiltamme hoituvat nimittäin kaikki pulpettikaton remontti-, huolto- ja korjaustyöt helposti ja sujuvasti, missä kohteessa tahansa. Oli kyseessä sitten omakotitalo, rivitalo, paritalo, kerrostalo, kesämökki, autotalli tai vaikka vanha pihasauna, homma kuin homma hoituu varmasti. Eikä silläkään niin ole väliä, mistä tämä pulpettikattosi on rakennettu, sillä meidän kattoalan asiantuntijoiltamme löytyy osaamista niin pelti-, tiili- kuin huopakattojen kunnostamisesta. Pitkän kokemuksemme ansiosta voit luottaa myöskin siihen, että jälki on aina laadukasta sekä tarkoin viimeisteltyä.

Meille huolellisuudella on suuri merkitys. Emme halua jättää epähuomioon mitään ongelmakohtia, joten joka kerta katollesi kiivetessämme – oli kyseessä sitten kuinka pieni huoltotoimi tahansa – tarkastamme aina myös koko katon yleisilmeen veloituksetta. Jos sieltä jotain yllättävää löydämme, kerromme siitä heti sinulle ja tarvittaessa voimme myös tehdä tarjouksen kenties joistain muistakin töistä, joilla kyseinen asia saataisiin hoidettua pois päiväjärjestyksestä. Meille on nimittäin tärkeää, että lopputulemana on ehjä, kotia suojaava katto, ja että sinä voit asiakkaanamme olla tyytyväinen siihen työhön, josta olet maksanutkin.

Ja jos maksu- sekä hintapolitiikka mietityttää, kuten jokseenkin hintavien kattotöiden kohdalla niin usein käy, ei kannata murehtia turhaan. Me Katonkorjaus-palveluilla olemme nimittäin pyrkineet huomioimaan erilaiset taloudelliset tilanteet. Meidän nettisivujemme kautta voit esimerkiksi hakea rahoitusta kattotöihin helposti ja nopeasti, mistä tahansa, minne internet suinkin vain kantaa. Näin saat budjettisi suunnitteluun myös joustoa. Ja mikäli kyseessä on kodin tai vapaa-ajan yksityisasunnon katolle ammattilaisen toteuttama remontti, huolto tai korjaus, kannattaa siitä hakea myös kotitalousvähennystä.

Pulpettikattoremontilla lisää suojaa ja hyviä vuosia talollesi

Vanhemmankin rakennuksen elinajanodotetta on helppo ylläpitää tai jopa nostaa pulpettikattoremontilla. Sitä ei myöskään aina ihan uskoisikaan, millainen muodonmuutos koko talolle on mahdollista toteuttaa puuttumalla ihan vain pelkästään sen katon kuntoon. Lisäksi, että uusi katto kruunaa kokonaisuuden kivasti, se voi myös konkreettisesti nostaa talon myyntiarvoa ja olla siinäkin mielessä fiksu investointi kelle tahansa talonomistajalle. Kodin – ja niinpä myös katon – kunnolla on monesti myös suora yhteys omaan terveyteen. Otsikoissa paljonkin olleet homeongelmien aiheuttamat terveysvaivat voivat hyvinkin olla lähtöisin juuri kodin kosteusvaurioiden tuomista sisäilmaongelmista. Ja paljon vetävässä talossa asuva taas saattaa taistella itsepintaista flunssakierrettä vastaan pitkäänkin, vaikka siihenkin olisi tarjolla ratkaisu. Sitä paitsi, onhan vetoisan ja huonosti eristetyn talon lämmittäminenkin kallista puuhaa, kun lämpö karkaa harakoille tuon tuosta. Yhtä hyvin voisi poltella seteleitä takassa sormenpäiden lämmikkeeksi. On siis monta perusteltua syytä remontoida katto sellaiseen kuntoon, että sen alla on mukava asustella.

Elämä on kuitenkin usein aika hektistä, joten vaikka tietäisitkin, että pulpettikattosi kaipaisi kipeästi remonttia, ei aikaa sellaisen suunnitteluun – saati omin käsin toteutukseen – useinkaan ole. Ja jos taas on päättänyt palkata hommaa varten alan ammattilaisen, haluaa saada varmuuden siitä, että homma on hanskassa, eikä tarvitse itse kiivetä jälkikäteen tikkaille keikkumaan. Meillä Katonkorjaus-palveluilla onneksi koko remontti toteutetaan avaimet käteen -palveluna, jonka tarkoitus on se, että sinä voit kerrankin nostaa jalat pöydälle ja antaa meidän hikoilla puolestasi. Meidän kokeneet ammattilaisemme hoitavat hommat aivan alusta loppusiivoukseen saakka. Oli kyseessä sitten osittainen tai täydellinen kattoremontti, aluskatteen rakentaminen, lahovaurioiden korjaaminen tai vesikatteen asentaminen, meiltä onnistuu kyllä. Samaisen kattoremontin yhteydessä voimme esimerkiksi vaihtaa veden vaurioittamat yläpohjan villat, pellittää piiput tai asentaa vaikka sarjan eri kattotuotteita aina aurinkopaneeleista pieneläinesteisiin ja palotikkaista kattoluukkuihin.

Sen lisäksi, että me Katonkorjaus-palveluilla osaamme toteuttaa jos jonkinmoisia temppuja monenmoisille katoille, teemme ne myös hyvin. Meille yksi tärkeimmistä asioista kaikkien toteuttamiemme kattotöiden kohdalla on asiakastyytyväisyys. Toinen asia, mistä emme ole valmiita tinkimään, on laadukas lopputulos. Ja juurikin siksi, kaikki Katonkorjaus-palveluiden remontit toteutetaan aina takuutyönä. Meidän kanssamme et siis löydä itseäsi tilanteesta, jossa koko remontti on tehty ja työkalutkin pakattu, mutta yhä vain olohuoneeseen sataa sisään. Voit siis todella olla varma siitä, että kaikki tehdään, mitä luvataan ja mistä on rahalla maksettukin.

Kaikki kattoremonttimme alkavat aina kattotarkastuksella, jonka kattoammattilaisemme toteuttaa. Sitten tämän tarkastuksen sekä asiakkaan omien toiveiden perusteella hiotaan toimintasuunnitelma ja tehdään tarjous. Niin kattoremontin hintaan kuin kestoonkin vaikuttavat toki monet tekijät, aina katon koosta, sen jyrkkyyteen, vaikeakulkuisuuteen, käytettyihin materiaaleihin sekä katolle toivottuihin kattotuotteisiin. Montako kattoläpivientiä katolle tulee tehdä talon laadukkaan tuuletuksen varmistamiseksi ja millaisia yksityiskohtia, kuten jiirejä sekä lippoja, katolle toivotaan. Silläkin on toki hinnan kannalta merkitystä, joudutaanko kattoremontin toteutusta varten pystyttää rakennustelineitä tai käyttää henkilönostimia. Mitään valmishintoja ei siis ole, vaan jokainen paketti kootaan yksilöllisesti juurikin kohteen ominaisuuksien sekä asiakkaan lopputulosta koskevien toiveiden mukaisesti. Parhaan hinta-arvion juuri sinun kattosi remontista saat siis olemalla suoraan yhteydessä kattoalan asiantuntijoihimme.

Säännöllisellä pulpettikaton huollolla voi välttyä isommilta remonteilta

Hyvin toteutetut kattotyöt ovat talon paras vakuutus, sillä ne suojaavat sitä kaikilta Suomessakin kovin tutuiksi tulleilta vaihtelevilta olosuhteilta ja voi lykätä kokonaisvaltaisemman remontin tarvetta jonnekin kauemmas tulevaisuuteen. Me suomalaiset olemme kuitenkin siitä mielenkiintoista sakkia, että autojemme huollatukseen olemme valmiita satsaamaan paljonkin rahaa – usein jopa vuosittain, jos tarve on – mutta kotimme saatamme jättää oman onnensa nojaan. Ehkä hieman nurinkurinen ajatus siinä mielessä, että useinhan talo on autoa suurempi investointi. Ja jos nyt investoinneista puhutaan, toinen hyvä syy pyrkiä huoltamaan pulpettikattoaan säännöllisesti, on huollon tuoma rahallinen hyöty. Kuulostaa kenties hassulta, kattohuoltokin kun maksaa. Ja vielä, kun jotkin huoltotoimet tulisi tehdä mielellään ihan kahdestikin vuodessa – syksyllä ennen ensilumia sekä keväällä pakkasten vihdoin väistyttyä. Mutta säännöllisesti toteutettu kattohuolto pitää katon kauttaaltaan puhtaampana ja paremmassa kunnossa, jolloin seuraavalla kerralla huoltoon uppoaa, niin vähemmän rahaa kuin tuntejakin, eikä suurempiin operaatioihin ole syytä ryhtyä välttämättä vielä pitkiin aikoihin.

Katoille alituiseen, mahdollisesti oikein vielä kerroksittainkin, kerääntyvä lika ensinnäkin jo ihan näyttää ikävältä, mutta myös kuluttaa sen pintaa, ja näin ollen katon siistimiseen on muitakin syitä, kuin pelkkä estetiikka. Eivät syksyn lehdistä tukkeutuneet tai kiinnikkeistään irronneet rännitkään laske sadevettä oikeaan suuntaan, joten niidenkin putsaaminen sekä tarvittaessa uudelleen kiinnitys riittävän usein on ihan aiheellista. Säännöllisiin huoltoihin kuuluvat näiden edellä mainittujen puhdistustoimien lisäksi, myös läpivientien ja saumausten tarkastukset sekä tiivistyksen. Ei kannata myöskään unohtaa tarkistaa kattotuotteiden, kuten erilaisten tikkaiden, kattosiltojen ja lumiesteiden kiinnitystä, sekä testata niiden toimivuutta – ihan syystähän ne kaikki siellä katolla kuitenkin ovat. Talven tullen on myös syytä kiinnittää huomiota lumenpudotuksen sekä jäänsulatuksen tarpeeseen. Muutoin tarpeen mukaan voidaan myös suorittaa vaikkapa koko katon pesu, suojakäsittely, huoltomaalaus tai pinnoitus.

Jos pulpettikatto vuotaa ja rännit repsottavat, on korjauksen aika käsillä

Toisinaan, katon ongelmat voivat ilmetä yllättäenkin – myös uudemmalla katolla. Ei tarvita kuin yksi ikävämpi vahinko, joka aloittaa surkeiden sattumusten sarjan. Pienestäkin reiästä voi muodostua isompikin vuoto rakenteisiin tai paikaltaan pudonnut ränni aiheuttaa sadeveden kertymisen katolle. Ja silloin tarvitaan nopeita ratkaisuja, jotta suuremmilta vahingoilta vältyttäisiin. Oli kyse sitten pienemmästä tai suuremmasta korjauksesta, lykkääminen voi käydä kalliiksi. Aika on valttia – myös kattoasioissa – ja siksi fiksumpi on pikaisesti yhteydessä ammattilaiseen, jolla on ratkaisut tilanteessa kuin tilanteessa.

Meiltä Katonkorjaus-palveluilta saatkin sen kaipaamasi ammattitaitoisen avun, kun pulpettikatto vuotaa tai tarvitsee muutoin korjausta. Me paikkaamme vuodot, korjaamme katteen pinnan ruostevauriot sekä vaihdamme revenneet huovat tai rikkinäiset tiilet uusiin. Sen ikävästi repsottavan rännin pistämme paikoilleen ja kiinnitämme niin, että vesikin taas valuu asianmukaisesti sinne, minne kuuluukin. Jos huolenaiheena taas on huono tuuletus, voidaan tarvittaessa korjata läpiviennit ja ilmanvaihdot. Ja mikäli ikävämmät vuodot ovat päästäneet kosteutta aina aluskatteeseen asti eikä ilma ole niitä kuivannut, kannattaa kosteusvauriotkin samalla korjata ja lahovaurioituneet puuosat vaihtaa – johan siinä hengittäminenkin jo helpottuu. Toisinaan vuotaa voivat katteiden lisäksi myös esimerkiksi viemärintuuletusputket, joiden korjaaminen voi myöskin parantaa osaltaan asumismukavuutta. Mutta, jotta katto säilyy toimivana kokonaisuutena, on rakenteiden ja kanavien eheyden lisäksi väliä silläkin, että kattosillat, kulkusillat, talotikkaat, lumiesteet sekä muut kattotuotteet, ovat ehjiä.

Mitä tahansa kysyttävää tai ongelmaa sinulla onkaan kattoosi liittyen, olethan yhteydessä meihin, jotta voimme olla avuksi.