KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Jos ränni irtosi ja tipahti katolta – me palautamme sen paikoilleen

Ränni irtosi ja tipahti katolta

Suomen moninaiset vuodenajat sekä niihin liittyvät sääolosuhteet luovat haasteita niin itse katolle kuin kaikille niille lisävarusteille, joita katolta mahdollisesti löytyy. Kattojen varustelut eroavat toisistaan paljonkin, mutta harva tuskin on säästänyt sadevesijärjestelmässä. Niinpä epäilemättä suurimmalta osalta katoista löytyvät rännit ja vesikourut, jotka nekin kärsivät ilmaston vaihtelevuudesta. Rännit ja vesikourut saattavat kärsiä elinaikanaan useita vaurioita aina ruostumisesta tukkeutumiseen ja vuotamisesta jopa katolta irtoamiseen. Toimintakyvyltään alentunut ränni toimii, joskin huonosti, mutta paikoiltaan irronnut ränni ei. Tästä syystä, mikäli katon hyvinvointi on omistajalle tärkeää, ei asiaa kannata jättää sikseen. Riskinä on nimittäin katon tulviminen sekä valuvan sadeveden tunkeutuminen esimerkiksi muualle rakenteisiin virratessaan alas pitkin seiniä. Näin ilmenee tarve joko uudelle rännille tai vanhan rännin takaisin kiinnitykselle. Ja mieluusti ennen seuraavia kaatosateita tai kevään lumisulaa.

Yleensä syy rännin tipahtamiselle katolta on talven painava lumikuorma. Oli ränni sitten kuinka kovaa terästä tai lujaa metallia, tuhansien kilojen lumikinos saattaa riuhtaista sen mukanaan pudotessaan valtoimenaan alas. Ei ole lainkaan harvinaista, että tässä rytäkässä kärsivät vaurioita muutkin katteen osat kuin pelkät vesikourut. Kattotuotteita kuten tikkaita, aurinkopaneeleita tai kattosiltoja saattaa irtoilla kiinnikkeiltään. Vaurioita saattavat kärsiä myös peltikattojen maalipinnat tai vaikka tiilikattojen kattotiilet. Toisinaan irti repeytyvä rännikin on saattanut kiskaista kiinnikkeiden myötä katosta irti palasen. Tai osua pudotessaan jonnekin muualle, mikä on sitten iskusta hajonnut. Näin ollen sen lisäksi, että rännit pitää kiinnittää uudelleen kattoon tai jopa vaihtaa kokonaan uusiin, täytyy monesti ryhtyä paikkaushommiin vesivaurioiden ehkäisemiseksi.

Me Katonkorjaus-palvelulla tarjoamme avun, jos ränni on rysähtänyt tonttiin ja katto kärsinyt vaurioita. Meidän kokeneet ammattilaisemme ovat vuosien myötä tottuneet paikkaamaan rytäkässä syntyneet reiät sekä palauttamaan sadevesijärjestelmän feng shuin kiinnittämällä irronneet rännit paikoilleen niin, että vesi virtaa pian taas moitteetta. Sekä tietysti niin hyvin, etteivät ne hevillä enää irtoa uudelleen. Meidät kannattaa siis pitää mielessä, mikäli kaipaat luotettavaa, hyvin hinnoiteltua sekä kokonaisvaltaista kattopalvelua, josta kattosi kiittää pitkällä iällä. Kokonaisvaltaisella työskentelyllä pyrimme nimittäin siihen, että kattoasioita hoidettaessa ei keskityttäisi vain yksittäisiin ongelmiin, vaan huolehdittaisiin aina koko katosta. Tästä syystä aina katollasi käydessämme, oli meidät kutsuttu paikalle sitten ihan vain pelkkää rännien takaisin kiinnitystä varten, tarkastamme aina koko katon yleiskunnon veloituksetta. Tällä pyrimme siihen, että tulevaisuudessa vältytään niiltä ikäviltä yllätyksiltä, jotka oltaisiin mahdollisesti voitu ehkäistä aiemmin. Kun saamme käsityksen katon todellisesta voinnista, on meidän helpompi määrittää, mitä toimenpiteitä katto kaipaa sekä löytää mahdolliset pinnan alla kytevät ongelmat, jotka saattavat jälkikäteen nostaa päätään, mikäli ne jätetään huomiotta. Kattotöissä ennakointi on nimittäin valttia, sekä paljon halvempaa kuin pienistä vuodosta eskaloituneiden kosteusongelmien korjauttaminen.

Meidän kattavaan yleistarkastukseemme voi kuulua monia toimenpiteitä aina koko katteen pinnan tarkistuksesta ruostumisen, erilaisten lommojen, repeämien, reikien, kulumien tai vaikkapa irronneiden tiilien varalta siihen, että varmistamme mahdollinen maalipinta suojaavuuden. Huolehdimme myös siitä, että harjatiiviste on nimensä mukaan tiivis, eikä mikään sauma tai reuna ole päässyt ajan kuluessa repsottamaan ikävästi. Tarkistamme savupiippujen, kattoikkunoiden, kattoluukkujen sekä ilmanvaihtoputkien läpiviennit, että ne ovat ehjiä eivätkä vuoda. Emme unohda katsastaa myöskään kattotuotteiden ja kattoturvatuotteiden kuntoa sekä kiinnitystä aina pieneläinesteistä, kattosiltoihin ja lumiesteisiin. Mikäli yläpohjaan on esteetön pääsy, tarkistamme vielä senkin kunnon mahdollisten valumajälkien sekä puutteellisten tai kastuneiden eristeiden varalta. Näin ollen, jos katolla jotain sellaista yllättävää havaitsemme, joka vaatisi välitöntä huomiotamme, voimme tehdä tarjouksen sen hoitamiseksi pois päiväjärjestyksestä muiden töiden ohella samalla kun kerran käymässä olemme.

Kattotöistä puhuttaessa monella nousevat kuitenkin hikikarpalot otsalle. Ne kun eivät pääsääntöisesti kuulu niihin kotitalouden edullisimpiin toimenpiteisiin. Taloudelliset tilanteet vaihtelevat ja toisinaan pahan päivän sattuessa osalla saattaa olla hankalaa kaapia kasaan pieniinkin korjaus- tai huoltotöihin vaadittavia hiluja. Me Katonkorjaus-palvelulla olemme siksi pyrkineet aktiivisesti löytämään tapoja, joilla helpottaa toteuttamiemme kattotöiden kustantamista. Sen lisäksi, että toteutamme työmme aina parhaalla hinta-laatu-suhteella, kaikille toteuttamillemme kattotöille on mahdollista hakea rahoitusta, joka tuo monien kaipaamaa joustoa maksamiseen. Säästyt myös reissulta pankkiin, sillä homma hoituu kätevästi suoraan nettisivujemme kautta, vaikka omalta sohvalta käsin. Ja samalla, kun hakee rahoitusta, kannattaa muistaa myös kotitalousvähennyksen anominen tekemistämme töistä, nimittäin silläkin voi jo säästää selvää rahaa.

Meiltä niin sadevesijärjestelmien korjaus kuin niiden tyhjennyskin

Koska sadevesijärjestelmä on kovalla kulutuksella, tarvitsee se myös asianmukaisen huollon säännöllisesti. Vähän kuten huippu-urheilijat suoriutuakseen vaativista urheilusuosituksistaan. Näin ollen näihin tärkeisiin huoltoihin kuuluvat muun muassa rännien tyhjennys kuin ilmenneiden vikojen korjaus. Kouruihin kerääntyy helposti lehtiä ja muuta roskaa eri vuodenaikojen mittaan, mikä estää rännejä toimimasta oikein. Ajan kuluessa roskaa pursuavat rännit voivat tukkeutua ja veden vapaa virtaus estyy. Tällöin vesi etsii seuraavan painovoiman mahdollistaman reitin alas ja voi näin tulvia alas talon seiniä pitkin. Tällöin kosteudelle altistuu myös itse rakennus ja mikäli vesi pääsee kulkeutumaan jotain kautta rakenteisiin, voi seurauksena olla kattavampi kosteusongelma. Kosteus saattaa olla kohtalokas itse talolle, mutta eivät siitä metalliset rännitkään nauti. Roskaa täynnä olevat rännit keräävät kosteutta myös itseensä ja saattavat jopa puhkiruostua aina vaihtokuntoon asti. Tästä syystä pelkkä laadukkaitten rännien asennus ei riitä huolehtimaan sadevesijärjestelmän riittävästä toimivuudesta, vaan rännien kuntoa pitää ylläpitää puhdistamalla sitä riittävän usein. Ja mikäli ei itse halua kiivetä keikkumaan tikapuille nyhtääkseen kouruista homeisia lehtiä, kannattaa paikalle tilata alan ammattilainen, kuten Katonkorjaus-palvelu, jolle rännien putsaus on tuttua hommaa. Meiltä se sujuu sutjakkaasti ja luotettavasti, minkä lisäksi me huolehdimme myös rännien kokonaiskunnosta aina kiinnikkeistä kaatoon asti. Pidä siis rännit puhtaina ammattiavulla.

Talvella rännien puhtaus korostuu entisestään, sillä märkä roska jäätyy ränniin padoten veden virtauksen. Ja jos tämä ränneihin kerääntynyt vesi jäätyy myös, voivat rännit altistua valtavalle painorasitteelle. Tästä kärsivät niin rännien kiinnikkeet kuin rännit itse. Jos ränni ei irtoa tai kiinnikkeet revi kattoa mennessään, saattaa kaato mennä pilalle tai ränni alkaa tulvia taas keväällä, kun sulamisvesi ei pääse kulkeutumaan alas asianmukaisesti. Paras tapa ehkäistä tämä skenaario on toki huolehtia rännien puhtaanapidosta, mutta me Katonkorjaus-palvelulla voimme myös asentaa ränneihisi sulanapitokaapelit sekä auttaa jäätyneiden rännien sulattamisessa. Näin ehkäisemme sitä, että rännit eivät ruostu, tukkeudu tai kerää esimerkiksi jäästä niin paljon painoa, että ne putoaisivat lappeilta rikkoen samalla katteen sekä kaiken niiden tielle osuvan. Vastaava huolenpito pidentää sadevesijärjestelmän toimintaikää ja parhaimmillaan myös koko talon elinajanodotetta, kun rakennus ei altistu jatkuvasti rännien tukkeutumisesta aiheutuville ikäville seurauksille. Me siis suojelemme rännien huollolla koko kotiasi. Ja huolehdimme toki aina muutenkin katon kunnosta, kun katolla töitä teemme. Jos siis pelkäät ränniesi kapasiteetin heikkenevän tai haluat muuten vain huollattaa sadevesijärjestelmäsi, ota yhteys meihin Katonkorjaus-palvelulla, niin ryhdytään tuumasta toimeen pikimmiten.