KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kun ränni vuotaa, sen korjaamisessa ei kannata aikailla

Ränni vuotaa

Katto voi vuotaa monesta kohtaa ja useasta syystä. Vuodot eivät ikinä ole tervetulleita ja saattavat aiheuttaa ikävää päänvaivaa riippumatta siitä, mistä ne ovat saaneet alkunsa. Lumipalloefekti on monille katonomistajille tuttu. Yksi ongelma johtaa toiseen ja äkkiä käsillä onkin massiivinen katastrofi. Juuri tästä syystä katon vuoto-ongelmiin kannattaa pyrkiä puuttumaan pikimmiten. Helposti saattaisi kuvitella, että mikäli kyseessä ei ole katon läpi isketty reikä tai muu näkyvämpi ongelma, ei asialla ole kiire. Mutta todellisuus on aivan toinen.

Myös kattotuotteiden tai sadevesijärjestelmän ongelmat voivat vaarantaa muuten hyvinvoivan katon hyvin voinnin. Esimerkiksi rikkinäinen tai huonosti toimiva sadevesikouru ei kuljeta vettä alas katolta häiriöttömästi ja voi näin kastella ulkoseinät. Vesi voi myös päätyä esimerkiksi talon sokkeleihin. Vakavampia kosteusvaurioita voi ilmetä rankkasateiden yhteydessä nopeastikin, jos salaojitukset eivät pysty suoriutumaan veden siirtämisestä riittävän hyvin ja tähän yhtälöön lisätään vielä huonosti toimiva sadevesijärjestelmä. Ja vakavampien kosteusvaurioiden korjaus on usein vähintäänkin hintavaa sekä aikaa vievää.

Jos rännisi vuotaa tai ei muuten vain toimi toivotulla tavalla, kutsu meidät Katonkorjaus-palvelun pitkän linjan kattoammattilaiset paikalle. Me korjaamme ja huollamme kaikki rännit katosta, katon materiaaleista ja itse rakennuksen mallista riippumatta. Taitavat kattotyöläisemme kiipeävät niin omakotitalon, rivitalon, kerrostalon, piharakennuksen kuin hallinkin katolle laittamaan sadevesijärjestelmää tip top kuntoon seuraavien rankkasateiden varalle.

Meiltä löytyy kaikki tarpeellinen suurempaakin rännin korjausoperaatiota varten aina osaamisesta työkaluihin ja henkilönostimista turvavaljaisiin. Älä siis turhaan lähde naulakaupoille sillä meidän kauttamme saat kokonaisvaltaisen palvelun aina alusta loppuun asti. Kokonaisvaltaisuudella tarkoitamme paljon muutakin kuin vain tarvikkeiden paikalle tuomista. Me Katonkorjaus-palveluilla huolehdimme nimittäin sadevesijärjestelmän lisäksi aina koko katon kunnosta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kun kutsut meidät paikanpäälle, ihan vain pientäkin korjaus- tai huolto-operaatiota varten, tarkastamme samalla koko katon yleiskunnon veloituksetta. Näin kartoitamme katon todellista kuntoa ja selvitämme, löytyykö katolta kenties jotakin muuta, joka kaipaisi huomiota. Kattojen kohdalla ongelmien ennakointi on nimittäin paras tapa säästää niin aikaa, vaivaa kuin rahaakin. Pienemmistä projekteista harvemmin koituu niin paljon kustannuksia kuin kattavampien kattokatastrofien hallinnasta.

Tähän katon kunnon yleistarkastukseen voi kuulua muun muassa koko katteen pinnan tarkistus ruostumisen, erilaisten lommojen, repeämien, reikien, kulumien tai vaikkapa irronneiden tiilien varalta. Sekä sen varmistaminen, ettei mahdollisessa maalipinnassa ole havaittavissa lohkeilua, että se luo katteelle riittävän suojan, että harjatiiviste on nimensä mukaan tiivis, eikä mikään sauma tai reuna ole päässyt ajan kanssa repsottamaan. Tarkistamme savupiippujen, kattoikkunoiden, kattoluukkujen sekä ilmanvaihtoputkien läpiviennit, että ne ovat ehjiä eivätkä vuoda. Siitäkin huolehdimme, että kaikki kattotuotteet ja kattoturvatuotteet aina pieneläinesteistä, kattosiltoihin sekä lumiesteisiin ovat oikein kiinnitetty eivätkä vaarassa rysähtää alas. Mikäli yläpohjaan on esteetön reitti, tarkistamme vielä senkin kunnon mahdollisten valumajälkien sekä puutteellisten tai kastuneiden eristeiden varalta. Näin ollen, jos katolla jotain sellaista yllättävää havaitsemme, josta kukaan ei ole aiemmin ollut tietoinen, voimme tehdä tarjouksen sen hoitamiseksi pois päiväjärjestyksestä siinä samalla kun pistämme sadevesijärjestelmää kuntoon. Näin vältytään lumipalloefektiltä.

Rännien puhdistuksessa kannattaa muistaa kotitalousvähennyksen anominen, nimittäin sillä voi jo säästää selvää rahaa.

Mitä kaikkea ränni voikaan kaivata toimiakseen?

Jos rännit on asennettu lappeille ja jätetty oman onnensa nojaan, saattavat ongelmat pian ilmoitella itsestään. Ajan saatossa rännit voivat nimittäin joutua kokemaan kaikenlaista. Ilmasto ja ympäristö koettelevat sekä kuluttavat niitä kovasti. Talvisin rännit altistuvat lumelle ja jäälle, kesäisin porottavalle auringolla, syksyllä tulevat rankkasateet. Myös ränneihin vuoden mittaan kerääntyvä roska aina lehdistä, risuihin ja muuhun kasvustoon kerää kosteutta, mikä puolestaan voi ruostuttaa – jo etenkin pinnastaan kulunutta ränniä. Kaikki nämä koettelemukset ja erityisesti veden sekä lumen tuoma paino saattavat myös vääntää kouruja väärään asentoon. Kun niiden kaato on pielessä, ei vesikään virtaa alas syöksyputkiin toivotulla tavalla. Tai vaikka rännitkin toimisivat suhteellisen hyvin, voi itse katto olla vääntynyt vaikkapa raskaslumisemman talven jäljiltä niin, ettei vesi koskaan tavoita kouruja. Ongelma voi siis olla niin itse katossa ja haitata näin rännien toimintaa tai päinvastoin. Mutta oli ongelma mikä tahansa, kannattaa siihen puuttua pikimmiten. Yksi parhaita tapoja ehkäistä kodin kosteusaltistusta on nimittäin huolehtia katon kuivana pysymisestä toimivan sadevesijärjestelmän avulla. Jos katolle kerääntyy jatkuvasti vettä, joka ei valu pois, alkaa siitä kärsiä hitaasti koko talo, veden jossain vaiheessa päästen mahdollisesti aina sisälle asti – lahottaen tieltään kaiken ja jättäen jäljelle pelkän homeen hajun.

Me Katonkorjaus-palveluilla tarjoamme mieluusti käyttöösi rännituntemuksemme. Meiltä saat kaikki sadevesijärjestelmän huollot, korjaukset ja vaihdot katollesi. Yrityksenä pyrimme aina kiirehtimään paikalle, kun sinä meitä kipeimmin tarvitset. Me tiedämme, että aika on rahaa kattoasioissa ja pyrimmekin löytämään ratkaisut tilanteisiin nopeasti. Mikäli konkreettinen vika rännien toiminnassa tai katon vuototilanteessa on vielä hukassa, me selvitämme, missä vuotaa ja minkä takia. Sitten sovimme kanssasi toiveistasi ja ryhdymme tuumasta toimeen. Meiltä saat niin rännien paikkaukset, saumojen tiivistykset, kiinnitysten tarkistuksen kuin katon korjauksetkin. Koko palvelu tai vain ne toimenpiteet, joita kattosi kaipaa. Etsimme aina parhaan tavan ongelmien hallintaan ja toimimme kattosi yksilölliset tarpeet huomioon ottaen. Joskus pienikin lisätiivistys riittää, mutta toisinaan voidaan joutua kiinnittämään katosta irronnut kouru kokonaan uudestaan ja varmistamaan sen oikea kaato sekä toimivuus. Ehkä jopa suoristaa painunut katto tai korjaamaan kiinnikkeiden irrotessa aiheutuneita reikiä. Voit siis luottaa siihen, että me kartoitamme kokonaistilanteen ja toteutamme kaikki ne toimenpiteet, jotka katon sekä sadevesijärjestelmän kunnostamiseen tarvitaan. Meille on tärkeää, että poistuessamme tiluksiltasi jätämme hymyn huulillesi sekä tarkoituksenmukaisesti toimivan katon, jota kenenkään muun ei tarvitse tulla jälkeenpäin paikkailemaan.

Jos pelkkä korjaus ei riitä, asennamme kokonaan uudet vesikourut

Toisinaan sadevesijärjestelmän kokemat vauriot ovat liian massiiviset sekä peruuttamattomat eikä pelkällä korjauksella enää saada vikakohtia paikattua. Kun sadevesijärjestelmää ei saada järkevästi korjattua ja näin ollen täytyy lähteä hakemaan muita ratkaisuja. Me Katonkorjaus-palveluilla voimme sellaisia tarjota. Meiltä saat taloosi uuden, nykyaikaisen, kestävän sadevesijärjestelmän. Ja vaihtoehtoja on, mistä valita. Halusit sitten pyöreät tai kantikkaat, väriltään mustat, harmaat, valkoiset tai vaikka punaiset, saat ne asennettuina meiltä. Värejä on saatavilla oikeastaan kaikissa RAL-väreissä. Materiaalivaihtoehtojakin löytyy aina muovista alumiiniin sekä tietysti hittituote teräkseen, jota näkee eniten talojen lappeilla. Kouruja saa myös pinnoitettuina niin, että ne pyrkivät hylkimään likaa mahdollisimman tehokkaasti. Tämä pinnoitus saattaa osaltaan pidentää itse kourunkin ikää, sillä lika ja muu kulutus saattaa päästä ruostuttamaan laadukastakin kourua.

Meiltä Katonkorjaus-palveluilta saat siis kaikki sadevesijärjestelmien asennukset katollesi, kun vanhasta järjestelmästä aika jo jättää. Kun olet viimein päätynyt siihen rännivaihtoehtoon, joka parhaiten juuri sinun katollesi sopisi, me kartoitamme kattosi tilanteen. Riippuen kattosi muodosta, veden valumisreiteistä sekä kattosi koosta, hahmottelemme suunnitelman, jonka mukaan asennamme uuden, tehokkaamman sadevesijärjestelmän. Kun olemme määrittäneet tarpeet esimerkiksi rännien määrän ja asennustyön vaativuuden osalta, alkaa hintakin jo tarkentua. Kun ryhdytään sitten tuumasta toimeen, vedämme varustevyöt ylle ja kiipeämme katolle kaikkien mukana tuomiemme välineiden kanssa. Tarvittaessa, jos kattosi on korkea sekä vaikeakulkuinen, hyödynnämme henkilönostimiakin.

Haluamme aina priorisoida työskentelyn turvallisuuden – niin meidän kuin katon ympäristössä liikkuvienkin osalta. Sitoudumme turvallisuuden ohella myös aikatauluihin, jotta projektit eivät jää lojumaan, vaan katon rännitys saadaan kuntoon sopivasti seuraavia suurempia sateita ennakoiden. Ja tottakai lopputuloksessa pyrimme aina huippulaatuun, johon niin me kuin asiakkaammekin voimme olla tyytyväisiä. Me huollamme kattoasi kuin omaamme, joten voit luottaa siihen, ettemme laista huolellisuudessa vaan asentamamme sadevesijärjestelmä todella toimii tarkoituksenmukaisesti meidän poistuttuamme paikalta. Mikäli näin ei kuitenkaan olisi, olemme myöntäneet työllemme takuun, mikä varmistaa sen, ettet sinä joudu missään tapauksessa maksumieheksi. Kaikella tällä pyrimme takaamaan asiakastyytyväisyyden poikkeuksetta. Ehkä pidät meidät mielessäsi sitten, kun uudet rännisi kaipaavat puolivuosittaishuollon yhteydessä tyhjennystä sekä kiinnityksen ja kaadon varmistusta.

Ihan niistä pienemmistäkin kattotöistä ja huoltotoimista puhuttaessa nousevat monilla ensimmäisenä mieleen raha-asiat sekä pystyyn selkäkarvat. Eurojen kuvat vilkkuvat silmissä ja epätoivo saattaa nostaa päätään helposti. Suuremmat kattotyöt kun eivät pääsääntöisesti kuulu niihin kotitalouden edullisimpiin toimenpiteisiin. Ja kun taloudelliset tilanteet ovat yksilöllisiä eikä kaikilla ole pulleaa säästötiliä juuri tarvittavien kattotöiden varalta, voi toisinaan pahan päivän sattuessa olla hankalaa kaapia kasaan korjaus-, huolto- tai remonttitöihin vaadittavia pennejä, vaikka tarve olisikin ilmeinen. Me Katonkorjaus-palvelulla olemme kuitenkin halunneet varmistaa sen, ettei kenenkään tarvitse elää pelkällä kaurapuurolla voidakseen asua ehjän, toimivan ja turvallisen katon alla. Olemmekin aktiivisesti pyrkineet löytämään tapoja, joilla helpottaa toteuttamiemme kattotöiden kustantamista. Näin ollen kaikille toteuttamillemme kattotöille on nyt mahdollista hakea rahoitusta, joka tuo monien kaipaamaa joustoa maksamiseen. Eikä sitä varten tarvitse edes käydä pankissa, vaan homma hoituu kätevästi suoraan nettisivujemme kautta, vaikka omalta sohvalta käsin.

Kaikki kattosi vuotokorjaukset pettämättömän tiiviisti toteutettuina

Kattovuodot ovat ikäviä ja harvemmin kovin toivottuja yllätyksiä. Vuoto katolla on aina otettava vakavasti, sillä se voi edetä nollasta sataan nopeasti. Tilanteen eskaloituessa pieni, nuppineulan pään kokoinen vuotokohta on saattanut luoda reitin kosteudelle kulkeutua aina aluskatteeseen, eristeisiin sekä talon muihin rakenteisiin asti. Pian sitä huomaa asuvansa talossa, josta home on ottanut vallan luoden sisäilmaongelman. Siinä vaiheessa usein harmittaa, ettei korjannut aikanaan niitä pikkuvikoja, jotka tuli lakaistua liiankin herkästi maton alle otollisempia aikoja odottamaan.

Syitä äkillisille tai vaihtoehtoisesti hitaammin alkunsa saaneille vuodoille voi olla monia. Katolla on voinut hajota yksittäinen kattotiili, irvistää pelti tai halkeilla huopa. Talon vuotoalttiimpina paikkoina pidetyissä läpivienneissä voi olla falskauksen varaa, jiirit ovat saattaneet aukeilla, piipunhattu lennähtää tuulen mukana irti piipusta tai harjatiiviste on kenties jäänyt puuttumaan kokonaan. Toisinaan vuoto on pitkän kulutuksen lopputulos, mikäli katto on kärsinyt jo tovin yhteiselosta roskan tai sammaleen kanssa. Joskus painavampi lumikerros on räsäyttänyt sen kerrasta rikki tai irrottanut kattotuotteen jättäen jäljelle kolhuja sekä ruuvireiät. Kuten jo todettu vuodot voivat olla massiivisia tai alkaa ihan vain pienestä, hädin tuskin paljain silmin erotettavasta raosta. Näin ollen niiden syytä tai lähtökohtaa voi olla toisinaan vaikea paikantaakin, ellei ole tottunut etsimään erilaisia ongelmia erilaisilta katoilta. Tällöin kannattaa avuksi pyytää tekemiseen tottunut sekä kattoihin erikoistunut ammattilainen, joka hoitaa homman puolestasi.

Me Katonkorjaus-palveluilla emme ole pelkästään taitavia etsimään vikoja katoilta, vaan myös paikkaamaan ne. Me toteutamme katollesi juuri sen kaipaamat korjaustyöt vastaavien vuotojen ehkäisemiseksi tulevaisuudessa ja vaihdamme esimerkiksi ne rakenteiden tai eristeiden osat uusiin, jotka ovat kärsineet vaurioista. Me siis hoidamme niin ongelman kuin seurauksetkin kuntoon kerrasta. Tiimimme vaihtaa muun muassa rikkinäiset tiilet uusiin, kiinnittää pellit ja paikkaa huovat tiiviisti. Tiiviydestä huolehdimme myös läpivientien osalta lisätiivistyksin sekä tarvittaessa uusimalla ne. Jiirit kunnostamme vakaalla ammattitaidolla ja läpivientien kunnot tarkistamme mahdollisten piiloon jääneiden vuotokohtien varalta. Peltiseppämme voivat asentaa piipulle hatun ja pellittää sen. Meiltä onnistuu myös erilaisten kattotuotteiden uudelleenkiinnitys kattoon sekä rytäkässä sattuneiden ongelmakohtien paikkaus. Toki saat meiltä täysin uudetkin kattotuotteet vanhojen, rikkoutuneiden tilalle. Älä siis aikaile, vaan nappaa härkää sarvista ja ota vinkistä vaari. Kutsu meidät paikalle tiivistämään vuotokohdat, korjaamaan vuotovauriot ja varmistamaan, että uusilta vuodoilta vältytään jatkossa. Kattosi kiittää sinua vielä jonain päivänä.