KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Räystäslautojen eli otsalautojen asennus, uusiminen, vaihto ja maalaus

Räystäslautojen eli otsalautojen - asennus, uusiminen, vaihto ja maalaus

Vesikourujen taakse kiinnitettävää lautaa nimitetään puhekielessä räystäslaudaksi. Räystäslaudalla tarkoituksellisia tehtäviä on kaksi. Räystäslauta suojaa rakenteiden lappeen alapäätä, kuin myös tarjoaa hyvän kiinnityspinnan vesikourujen kiinnikkeille. Oikein toimivana ja asennettuna räystäslauta suojaakin tehokkaasti sen takana olevaa kattorakennetta.

Suomen vaihtelevissa ja monesti hyvin kosteassa ja sateisessa ilmastossa räystäslautojen toimivuus on erittäin tärkeä. Laudat tulisikin olla aina oikein mitoitettu ja asennettu niin, että ne toimisivat siltä vaadittujen tehtävien mukaisesti. Myös kuten kaikki muutkin katon osat, räystäslautojen kunto olisi hyvä huomioida vähintään yhtä säännöllisesti kuin varsinaiset vesikourut. Vesikourujen katteen takana oleva räystäslauta joutuukin olemaan yllättävän paljon tekemissä kosteuden kanssa vesikourun ja räystäslaudan väliin muodostuvan kondenssin ja kourusta tulevien roiskeiden vuoksi. Monesti räystäskourun käyttöikää pystytään pidentämään suojaamalla lauta esimerkiksi maalaamalla. Maalauksesta ja huollosta huolimatta tulisi räystäslautojen kunto tarkastaa säännöllisesti. Yleissäännön mukaisesti myös räystäslaudat olisi hyvä vaihtaa vähintään siinä vaiheessa, kun vesikourujenkin vaihto tulee ajankohtaiseksi. Tarvitsit sitten räystäslaudan asennusta, uusimista, vaihtoa tai maalausta, tekevät ammattitaitoiset ne juuri sinun katollesi oikein mitoitettuina ja toteutettuna.

Ammattitaitoinen henkilökuntamme koostuu alansa kokeneimmista ja osaavimmista ammattilaisista. Kokeneet kattotöiden asiantuntijamme pystyvät aina löytämään juuri sinun katollesi sopivimman, parhaan, sekä kustannustehokkaimman ratkaisun – jokaisen katolle tehtävän tarvittavan työsuoritteen kohdalla. Palveluumme tyytyväisiä asiakkaita löytyy kaikilta Suomesta, sekä yksityisistä kotitalouksista, kuin myös julkishallinnon ja yritysten edustajista.

Meille tyytyväiset asiakkaat ovat kunnia-asia ja toimivat koko tekemisemme kulmakivenä. Varmistaaksemme asiakkaidemme tyytyväisyyden tarkastamme veloituksetta kattosi yleisilmeen ja kunnon – aina jokaisen tilatun työn yhteydessä. Jos käydessämme katolla huomaamme tarvittavia huoltotoimenpiteitä tai katon kuntoa kuormittavista tekijöitä, keskustellemme mahdollisista korjaustarpeista kanssasi ja teemme tarvittaessa korjausehdotuksista tarjouksen.

Kattotöitä yksityishenkilönä teettäessä on hyvä muistaa kotitalousvähennyksen mahdollisuus. Kaikki kotona tai vapaa-ajan asunnolla tehdyt kattotyöt, sekä kunnossapito- ja perusparannustyöt kuuluvat lähes poikkeuksetta kotitalousvähennyksen piiriin, jotka voit huomioida omassa verotuksessasi. Kauttamme on myös mahdollisuus hakea kätevää ja joustavaa rahoitusmahdollisuutta kaikille kattotöille. Voit tutustua ja lukea aiheesta lisää verkkosivuiltamme.

Ole yhteydessä myyntimme ja pyydä tarjous räystäslaudan asennukseen, uusimiseen, vaihtoon tai maalauttamiseen.

Räystäslautojen asennuksessa, vaihdossa ja uusimisessa tulisi aina kääntyä ammattilaisen puoleen

Kaikki kattotyöt, kuten myös räystäslautojen, vesikourujen ja sadevesijärjestelmiin liittyvät työt vaativat tekijältään aina ammattiosaamista. Räystäslautojen vaihto ja asentaminen vaatii asentajaltaan erityistä huolellisuutta, sekä asiantuntemusta. Räystäslaudan asennusta ja vaihtoa tehdessä joudutaan kuitenkin irrottamaan varsinaiset vesikourut, sekä niiden kannattimet, ennen kuin päästään varsinaisen vaihto- ja asennustyön pariin. Vanhaa räystäslautaa poistaessa myös tulisi työnsuorittajan osata myös tarkastaa, että kattopalkit ehjät. Räystäslaudan asennuksessa on myös hyvä tuntea asennettavan katon käytössä sadevesijärjestelmä, sillä järjestelmien kiinnikkeissä ja vesikouruissa on aina eroja. Asennusta tehdessä olisi myös hyvä tuntea mm. vesikouruissa tyypillisesti suositeltavat koukkujen/kiinnikkeiden välit, sekä suositellut säädöt ja kaadot.

Vaativan ja monipuolisten työvaiheiden vuoksi, työn tekeminen ammattilaisellamme säästää aikaa, hermoja ja ennen kaikkea työ tulee tehdyksi oikealla ja kestävällä tavalla. Kattotöihin erikoistuneilla ammattilaisillamme on vuosien kokemus monenlaisille katoille tehtävistä sadevesijärjestelmiin, vesikouruihin, sekä räystäslautoihin liittyvistä vaihto-, asennus-, sekä huoltotöistä. Tilatessasi siis räystäslautojen vaihdon- tai asennuksen kauttamme voit olla vakuuttunut siitä, että työ tulee kerralla kuntoon. Jos huomaamme asennus- tai vaihtotöitä tehdessämme vesikouruissa puutteita tai ne ovat päässet lahoamaan tai tulleet teknisen käyttöikänsä päähän, voivat asentajamme tehdä myös niille vaihtotyön räystäslaudan asennuksen yhteydessä. Räystäslaudan vaihto tulisikin toteuttaa aina varsinaisten vesikourujen vaihdon yhteydessä.

Onko vanhat räystäslautasi päässeet lahoamaan? Vaativatko rännisi sekä räystäslautojen kunto tarkastusta? Oli kattosi sitten rakennustyyppi, malli tai korkeus mikä tahansa – ammattilaisemme pystyvät toteuttamaan juuri sinun katollesi juuri sopivat ja oikein mitoitetut räystäslaudat. Teemme monipuolisesti erilaisia kattoremontteja kaikkialla Suomessa! Pyydä siis meidät paikalle tarkastamaan sadevesijärjestelmäsi toimivuus, sekä räystäskourujen ja vesikourujen kunto!

Räystäslautojen maalauksella saadaan vanhoihin lautoihin uutta ilmettä ja eloa

Jos räystäslautasi eivät ole vielä päässet kovasti halkeilemaan tai lahoamaan, voidaan niiden kuntoa ehostaa ja pitkittää maalaamalla ne. Maalauttamalla räystäslautasi ennen kuin ne ovat päässet vaihtokuntoon, annat niille ehomman ilmeen lisäksi myös pidemmän käyttöiän. Laudoille annettu uusi maalikerros suojelee puuta kosteudelta useammaksi vuodeksi eteenpäin. Räystäslautojen maalaamisen yhteydessä on myös hyvä hetki maalauttaa esimerkiksi talon pääty- ja kulmalaudat. Vaikka räystäslautojen, sekä talon pääty- tai kulmalautojen maalaaminen tuntuisikin helpolle hommalle, on kaikkein paras toteuttaa työ kattotöihin erikoistuneilla ammattilaisillamme. Kattospesialistimme ovat maalauttaneet satoja kosteutta hylkiviä ja kestäviä räystäslautoja monenlaisille katoille ja useille eri kotitalouksille ympäri Suomen. Kattotöihin erikoistuneet ammattilaisemme osaavat maalausta tehdessä arvioida juuri oikean maalaussään, käyttävän maalikerroksen määrän ja räystäslaudan puun oikeanlaisen kosteuden. Toteutamme myös pohjatyön aina perusteellisesti, joka pitää sisällään muun muassa räystäskourulle kertyneet homeen huolellisen poiston. Pidämme myös huolen siitä, että maalattavat pinnat on aina puhdistettu mahdollisimman hyvin ja perusteellisesti, jonka ansioita maali tarttuu maalattavaan pintaan mahdollisimman hyvin. Ammattilaisiltamme löytyy myös työskentelyyn toteuttamiseen parhaat mahdolliset työvälineet, sekä työskentelytavat. Kattospesialisteillamme on aina katolle mennessä käytössä asianmukaisia työturvavälinnet, jota ilman ei kenenkään tulisi mennä katolle tekemään töitä. Monesti esimerkiksi kattojen korkeus vaatii sinne mentäessä henkilönostimia, jota ilman työn suorittamisesta voi tulla jopa hengenvaarallista. Tilatessa meidät paikalle asiantuntijamme valitsevatkin juuri kestävät, laadukkaat, sekä talosi tarpeiden mukaiset maalit!

Ovatko vanhat räystäslaudat minkälaisessa kunnossa? Laudat eivät näytä vielä lahonneita, voidaanko ne vielä maalata vai tulisiko ne vaihtaa uusiin? Jos edellä mainitut kysymykset askarruttavat sinua, ota reippaasti yhteyttä myyntimme ja tarkastetaan räystäslautojesi kunto ja maalautetaan niille kaunis, sekä suojaava uusi ilme!

Me huollamme, korjaamme ja vaihdamme myös kaikki muut talosi puuosat

Ammattitaitoisen kattospesialistiemme ammattitaito ei luonnollisesti rajoitu pelkästään vain räystäslautojen huolto-, korjaus- ja vaihtotöihin, vaan ammattilaistemme käsistä valmistuvat myös kaikki talosi tarvitsemat puuosat. Ammattilaisemme maalaavat, kunnostavat ja tarvittaessa vaihtavat esimerkiksi tuulilaudat, räystäskourujen alalaudoitukset kuin myös ikkunalaudat. Pienen tai isommankaan maalausurakan toteuttaminen hoituu ammattitaitoiselta maalausporukaltamme ripeästi ja vaivatta – olipa maalattavana kohteena sitten räystäslaudat tai vaikka koko ulkovuoren maalaustyö.

Tunnemme kaikki käytössä olevat rakennustyylit, jonka ansiosta pystymme räätälöimään jo suunnitteluvaiheessa urakan juuri sinun talosi tarpeita mukaillen. Monipuolisiin kattotöihin erikoistuneet ammattilaisemme tuntevat alan viimeisimmät työskentelytavat, työvälineet sekä katemateriaalit.

Perusteellinen suunnittelutyö, sekä asiakkaan toiveiden ja talon tarpeiden huomioiminen on avainroolissa kaikkien huolto-, korjaus- ja vaihtotöiden tekemisessämme.

Kun suunnittelut on toteutettu sinun toiveidesi sekä ammattilaisemme kuntokartoitukseen perustuvan näkemyksen mukaisesti, saat arvokasta viime käden tietoa koko kattosi kunnosta. Myös tältä pohjalta työsuoritteiden suunnittelukin pystytään tekemään juuri sinun talollesi kustannustehokkailla, toimivilla sekä kestävillä ratkaisuilla.

Ammattilaisemme saapuvat pyydettäessä avuksesi kaikkina vuodenaikoina, koko Suomen alueella. Sijaitsi talosi tai vaikka kesämökkisi sitten missä päin Suomea tahansa, ammattitaitoinen porukkamme saapuu pyydettäessä paikalle juuri sinne missä kattotöiden tekijöitä tarvitaan.

Olipa kattosi puuosien korjaustarve siis millainen tahansa, ota yhteyttä myyntitiimme ja laitetaan sinunkin kattosi kerralla kuntoon.