KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Rikkinäisten tiilien vaihto jiirin (sisätaitteen) kohdalta

Kattotiilien vaihto jiirin kohdalta

Tiilikatot ovat kustannustehokkaita, todella pitkäikäisiä ja moneen eri rakennukseen sopivia kattoja. Meidän ammattilaisemme palvelevat sinua kaikkien tiilikattotöiden tiimoilta – ota yhteyttä esimerkiksi silloin, kun tarvitset tiilikaton asentajaa, sammaleentuhokäsittelyä tai rikkinäisten tiilien vaihtoa.

Silloin tällöin saatat huomata, että katollasi on rikkinäisiä tiiliä. Tiilikatto on tuolloin vaarassa vuotaa. Rikkinäisten tiilien kohdalta alkava kattovuoto ei välttämättä ole suuren suuri, mutta se voi silti aiheuttaa tuhoja katon alla. Kattorakenteet saattavat lahota kastuttuaan, ja yläpohjan eristeet voivat puolestaan homehtua. Jotta ei jouduttaisi tekemisiin katon vesivahingon kanssa, kannattaa tiilien ehjyys ja tiilikaton aluskatteen tiiviys tarkastaa kahdesti vuodessa. Näin rikkinäiset tiilet tulevat vaihdettua ajoissa, ja omakotitalon, rivitalon tai muun rakennuksen katto pysyy tiiviinä ja terveenä. Liimaamaan rikkinäisiä tiiliä ei kannata ruveta, vaan ne on paras uusia.

Rikkinäisten tiilien vaihtajan tulee ehkä irrottaa myös viereisiä tiiliä, jotta saa vanhan tiilen poistettua ja uuden tiilen asennettua. Rikkinäisten tiilien vaihto on haastavampaa, jos tiilet ovat jiirissä. Kattotiilet pitää ensin mitata, linjata ja leikata timanttilaikalla, ennen kuin ne voidaan asentaa sisätaitteeseen. Jotta katon korjaaminen tulisi tehtyä asianmukaisella ja parhaan lopputuloksen antavalla tavalla, ota yhteyttä meihin – me korjaamme katon kuin katon viipymättä, eikä töiden toteutuksen taso herätä minkäänlaisia kysymyksiä.

Kattokorjauksemme, kattohuoltomme ja kattoremonttimme oikeuttavat hakemaan kotitalousvähennystä, ja ne voi maksaa verkkosivuiltamme löytyvällä rahoituksella. Tuon rahoituksen järjestäminen on luotetun yhteistyökumppanimme vastuulla. Tahdomme vielä muistuttaa siitä kaupanpäällisestä, minkä kaikki yksityisasiakkaat ja taloyhtiöt meiltä saavat. Kyseessä on koko katon kunnon tarkastus, mikä antaa arvokasta tietoa kattoikkunoiden ja muiden kattoläpivientien, kattoturvatuotteiden ja esimerkiksi katon alapuolisten rakenteiden kunnosta. Jos kattokokonaisuus tarvitsisi jotain muuta kattotyötä, saisi asiakas siitä reilun tarjouksen.

Tiilien vaihdon lisäksi teemme muutkin tiilikattoihin ja sisätaitteisiin liittyvät kattotyöt

Tiilikaton vuotavan jiirin (eli sisätaitteen) korjaus on vain yksi esimerkki kaikista tekemistämme tiilikattotöistä. Kattopalvelumme painopiste on katon vaurioiden ehkäisemisessä ja katon elinkaaren pidentämisessä, joten tarkastamme aina tarpeen huoltaa paritalon, omakotitalon tai vaikka huvilan kattoa. Tiilikattohuollot voivat saada betonitiilikaton kestämään jopa 70 vuotta, mutta harvinaisemmat savitiilikatot voivat kestää rasituksia jopa sadan vuoden ajan.

Kaikki lähtee siitä, että tiilikatto harjataan puhtaaksi joka kesä ja syksy. Jos katolla on lehtiä ja muita roskia, kuivuu se hitaammin kuin roskista vapaa katto. Kosteus pahentaa kattotiilien sammaloitumista ja rapautumista, mikä tarkoittaa kattotiilien hajoamista vähän kerrallaan. Pakkasrapautumisen aiheuttaa tiilien huokosiin kulkeutuneen veden jäätyminen ja sulaminen.

Vanha tiilikatto voi kaikesta huolimatta sammaloitua tai levääntyä, ja silloin se kannattaa puhdistaa sammaleenpoistoaineella. Pakkasrapautumiselta saadaan hyvä suoja, kun noin keski-ikäinen tiilikatto pestään ja pinnoitetaan toimestamme.

Satunnaisia rikkinäisiä tiiliä voi kaikesta huolimatta löytyä. Tiilien hajoamista aiheuttavat esimerkiksi kovan tuulen katolle paiskomat oksat. Jos katolla on puuttuvia kattotiiliä, voi tuuli päästä puhaltamaan katteen alle irrottaen vielä lisää tiiliä. Myös tästä syystä suosittelemme uusimaan rikkinäiset tiilet pian.

Jos rikkinäisiä tiiliä on nimenomaan jiirin kohdalla, voi kyse olla kattoa rasittaneesta lumesta. On melko tavallista, että lunta kertyy jiirille enemmän kuin muualle, ja silloin tiiliä voi napsahdella rikki. Meiltä saatte lumenpudotukset – sellaiset, mitkä eivät riko kattoa vielä lisää, niin kuin voisi käydä kokemattomien lumenpudottajien ollessa asialla. Kattotyöntekijä voi nimittää aiheuttaa katon vaurioitumisen, esimerkiksi astumalla väärin vanhan tiilen päälle tai kolauttamalla lapion lujaa katteeseen. Painepesuripesukin voi johtaa tiilien hajoamiseen, ainakin jos kattoa ei sen jälkeen pinnoite uudestaan. Parempi onkin puhdistaa katto harjaamalla, sammaleenpoistoaineella tai harjapesulla.

Eräs varsin tärkeä tiilikattotyö on tiilikaton aluskatteen korjaus, jos se on syystä tai toisesta mennyt rikki. Aluskate on olemassa sen varalta, että tiilikaton saumoista ja väleistä kulkeutuisi vettä aluskatteelle. Aluskate voisi vielä estää katon vesivahingon viemällä vedet räystäille. Jotta aluskatteen, vesikatteen, kattoläpivientien, sadevesijärjestelmän ja kattoturvatuotteiden mahdolliset korjaustarpeet tulisivat ajoissa huomattua, kannattaa kattokokonaisuuden kunto tarkastaa kahdesti vuodessa – katon kuntotarkastus onkin yksi tärkeimmistä tavoista huoltaa tiilikattoa!