KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Rintamamiestalon kattoremontti voi olla vanhan talon pelastus

Rintamamiestalon kattoremonttiUpeat, näyttävät ja arvokkuutensa vielä tänäkin päivänä säilyttävät rintamamiestalot. Ne muistuttavat meitä entisajoista ripauksella historian havinaa. Siitä, miltä isoisiemme aikainen Suomi on näyttänyt, miten sodan jälkeen on asuttu ja ylläpidetty sen ajan arkkitehtuurin tyyliä. Jotkut meistä ovat kenties olleet onnekkaassa asemassa perittyään yhden näistä klassisista asumuksista sukunsa kautta. Toiset ovat halunneet hankkia itselleen sellaisen täysin ulkopuolelta. Kolmannet ehkä haluavat kunnostaa jo vaurioita kärsineen yksilön uuteen, modernimpaan uskoon. Niin tai näin, vanhemman rintamamiestalon omistajan on hyvä tietää, ettei ongelmilta kunnon heiketessä voi välttyä ja että joidenkin ongelmien etenemistä ei kannata katsoa sormien lävitse liian kauaa. Etenkin katon osalta, sillä katto suojaa muuta taloa säältä sekä muilta ympäröiviltä olosuhteilta. Mikäli katto kärsiin, voi esimerkiksi kosteus levitä muualle rakenteisiin. Toisinaan ongelmat pääsevät etenemään siihen pisteeseen, että rintamamiestalon katon kokonaisvaltaisempi remontti on paikallaan – tai jopa välttämätön – mikäli kodin haluaa säilyttää asuttavassa kunnossa ja kaiken pelastettavissa olevan vielä pyrkiä pelastamaan.

Meillä Katonkorjaus-palvelulla tämä rintamamiestalosi kaipaama kattoremontti suunnitellaan ja suoritetaan aina rakennuskohtaisesti – kullekin katolle yksilöitynä. Näin siksi, että se, mitä juuri sinun kattosi kaipaa, ei välttämättä ole oleellista naapurin katon kunnossapitoa ajatellen ja päinvastoin. Emme siis tee liukuhihnatyötä, vaan pyrimme aina personoimaan palvelumme asiakkaamme toiveet ja katon tarpeet huomioiden. Periaate on kuitenkin sama: Kattoremontti alkaa kattotarkastuskäynnillä, jossa havainnoidaan katon kunto, määritellään sen tarpeet ja haastatellaan asiakasta hänen kattoonsa liittyvistä tiedoistaan sekä toiveistaan. Voimme myös tarjota avuksi tulevan remontin määrittelyyn omaa näkökulmaamme ja kokemuksemme tuomaa rautaista ammattitaitoamme, sillä monen on vaikea hahmottaa, mitä katto todella tarvitsee, ellei ole itse kovin perehtynyt sen toimintaan. Kun olemme muodostaneet niin sanotun toimintasuunnitelman sekä hinta-arvion sen toteuttamisesta, alamme tositoimiin. Me Katonkorjaus-palvelun konkarit hoidamme teknisen toteutuksen täysin puolestasi. Meillä on nimittäin käytössä avaimet käteen -palvelu, joka takaa sen, ettei sinun tarvitse liikauttaa evääsikään auttaaksesi meitä. Me kyllä hoidamme homman alusta loppuun – aina suunnitteluvaiheesta toteutukseen ja loppusiivoukseen asti. Ja mikäli lopputuloksessa jokin ei sinua miellytä tai perävalojemme vasta vilkkuessa pihatiellä jokin katteen uusista kiinnityksistä sanoo itsensä irti, voit olla huoleti. Meillä kaikki kattoremontit toteutetaan nimittäin takuutyönä aina asiakkaan parasta ajatellen.

Me huolehdimme paitsi kattosi päällimmäisistä ongelmista, myös sen kunnosta kokonaisvaltaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että aina katollasi käydessämme – oli kyseessä kuinka pieni huoltotyö tahansa – toteutamme samalla koko katon yleistarkastuksen sen kunnon määrittämiseksi sekä mahdollisten alkavien ongelmien havaitsemiseksi. Tähän yleistarkastukseen kuuluu muun muassa koko katteen pinnan tarkastus ruostumisen sekä erilaisten lommojen, repeämien, reikien, kulumien tai vaikkapa irronneiden tiilien varalta – riippuen tietysti siitä, mistä kate on tehty. Samalla varmistamme myös sen, että katteen mahdollinen maalipinta luo sille riittävän suojan, eikä mikään sauma tai reuna ole päässyt ajan kuluessa repsottamaan. Tarkistamme savupiippujen, kattoikkunoiden, kattoluukkujen sekä ilmanvaihtoputkien läpiviennit, että ne ovat ehjiä eivätkä vuoda. Toki tarkastamme vielä senkin, etteivät katonrajassa riippuvat rännit ole tukkeutuneet tai kaada vettä väärään suuntaan, mikä voisi aiheuttaa veden ongelmallista kerääntymistä katolle. Huolehdimme siitäkin, että kaikki kattotuotteet sekä kattoturvatuotteet aina pieneläinesteistä, kattosiltoihin ja lumiesteisiin ovat oikein kiinnitetty, eikä harjatiivisteidenkään kunnossa ole moitittavaa. Mikäli talossa on yläpohja ja sinne löytyy esteetön pääsy, tarkistamme vielä senkin kunnon mahdollisten valumajälkien sekä puutteellisten tai kastuneiden eristeiden varalta. Näin ollen, jos katolla jotain sellaista havaitsemme, joka vaatisi välitöntä huomiotamme, voimme ottaa asian puheeksi kanssasi ja tehdä samalla tarjouksen katolla ilmenneiden ongelmien hoitamiseksi pois päiväjärjestyksestä.

Kaikkien huulilla poltteleva kysymys tässä vaiheessa kuitenkin epäilemättä on koko tämän lystin hinta – kattoremontit ja muut kattotyöt, kun eivät valitettavasti lukeudu niihin kotitalouden halvimpiin investointeihin. Mutta tämänkään investoinnin mahdollistamiseksi emme halua sinun joutuvan kituuttamaan itseäsi, sillä meistä jokainen ansaitsee kunnon katon päänsä päälle. Siksi olemme etsineet keinoja helpottaa asiakkaidemme rahaliikennettä tuomalla maksamiseen joustoa esimerkiksi rahoitusmahdollisuuden avulla. Voit hakea tätä rahoitusta kaikkiin tarjoamiimme kattotöihin suoraan nettisivujemme kautta, älä siis turhaan riko säästöpossuasi. Ja muista sekin, että pitkän pennin kattotöiden osalta voi säästää myös kotitalousvähennystä hakemalla.

Kattoremontin yhteydessä voi päivittää vanhoja tai hankkia kokonaan uusia kattotuotteita

Kattotuotteet ja kattoturvatuotteet lisäävät katon toiminnallisuutta sekä turvallisuutta. Niistä hyötyvät usein muun muassa kaikki katolla tai sen lähistöllä työskentelevät sekä aikaa viettävät. On monia asioita, joiden merkitystä ei välttämättä osaa edes ajatella ennen kuin ne lopettavat toimintansa. Äkkiäkös lumiesteitä tulee ikävä, kun tonnien painoiset kinokset syöksyvät suoraan niskaan katolta etuoven paukahtaessa kiinni perässä. Tai jos katolle pitäisi kiivetä ilman seinä- ja lapetikkaita nuohoamaan piippua. Kattoikkunan asentaminen pimeään, umpiseinäiseen tai muutoin vain huonosti luonnonvalosta nauttivaan huoneeseen muuttaa ilmettä täysin, vaikkei kyse olisikaan käytännön turvallisuusasioiden edistämisestä.

Kaikki kattotuotteet tavataan siis asentaa katolle syystäkin. Niillä on kaikilla jokin tarkoitus aina katolla liikkujan, kuten eri kattotyöntekijöiden, turvallisuuden varmistamisesta katon alla asuvien asumismukavuuden edistämiseen. Siksi, kun kattoa remontoidaan jo muutoinkin, olisi kattoremontin yhteydessä oiva hetki päivittää vanhat, kenties jo ajan kuluttamat kattotuotteet uusiin, varmistaen samalla niiden riittävät kiinnitykset. Tai kenties hankkia sellaiset kattotuotteet, joista on aina haaveillut tai joiden tarve on viime aikoina käynyt ilmeiseksi. Me Katonkorjaus-palvelulla voimme liittää niiden asentamisen osaksi toteuttamaamme remonttia tai toki saat ne jälkiasennettuinakin. Meidän ammattilaisemme tekevät tarkkaa työtä parantaakseen katon turvallisuutta ja parantaakseen sen käytännöllisyyttä kaikin mahdollisin keinoin. Meiltä saat kaikki kattosi kaipaamat kattotuotteet laadukkaista materiaaleista, suoraan kattoosi kiinnitettyinä. Jos siis olet pitkään toivonut voivasi katsella tähtiä sängyssäsi tai saavasi lisävaloa siihen pimeään olohuoneen nurkkaan, kannattaa kattoremontin yhteydessä harkita kattoikkunaa tai kattovalokupua. Tai mikäli haluat valjastaa aurinkoenergian käyttöösi, voimme asentaa aurinkopaneelin, jolla säästät taas sähkökuluissa. Jos taas pieneläinten vilu iskee ja lämpö karkaa tuon tuosta harakoille, tulisi huomio kiinnittää yläpohjan eristykseen, jota voi sitäkin lisätä tarvittaessa. Ja ettei vesi pääse kiusaamaan rakenteita kerääntyessään katolle, vaan valuisi asianmukaisesti alas, voidaan tämän edesauttamiseksi asentaa vesikourut. Meidän taitavat peltiseppämme voivat myös tarvittaessa pellittää piiput ja kiinnittää tarvittavat pieneläinesteet, jotta piippuihin eivät päädy kiipeämään ne, joiden ei sinne kuulu päästä. Vaihtoehtojen valikoima on siis massiivinen ja meiltä saat ne kaikki oikein asennettuna sekä juuri sinun kattosi yksilöllisten tarpeitten mukaisesti.

Paljonko rintamamiestalon kattoremontista joutuu maksamaan?

Vanhojen talojen huolto ja kunnossapito maksaa – siitä ei pääse yli eikä ympäri. Mutta paljonko? Kattoremontin hinta – oli kyseessä sitten uudempi tai iäkkäämpi katto – määräytyy aina monen tekijän mukaan. Ehdot summan suuruudelle sanelevat muun muassa itse katon koko ja pinta- ala, jonka mukaan määräytyy tarvittavan katemateriaalin määrä. Onko kyseessä isompi lukaali vai mökki? Toki materiaalienkin välillä on hintaeroa. Toinen tekijä koon lisäksi on katon jyrkkyys ja sen ympäristössä työskentelemisen mahdollistamiseksi tarvittavien henkilönosturien ja telineiden käytön tarve. Jyrkkyyden merkityksen huomaa myös siinä, kuinka vaikeakulkuista kattoa voi olla myös hitaampi remontoida, jolloin työaika kasvaa. Ja tokikin kauttaaltaan huonokuntoisen katon uusiminen on työläämpää kuin vain osittaista huolenpitoa vaativan katon kohdalla. Hinta-arviossa otetaan huomioon myös kattoläpivientien määrä, jiirit, lipat sekä muut vastaavat yksityiskohdat. Sekä toki sekin, mitä muuta katolle remontin yhteydessä asennetaan aina lapetikkaista kulkusiloihin ja syöksytorvista aurinkopaneeleihin.

Hinnan arvioiminen näkemättä kattoa on siis hankalaa, lähes mahdotonta. Ja tietämättä, millaisia kaikkia muutoksia sille toivotaan, ei tarkkaa summaa voi oikein tarjota. Toisaalta tämä myös tarkoittaa, ettei mitään tiettyä pakettiratkaisua ole tarjolla. Niissä on nimittäin usein mukana huomattavasti ilmaa. Joten jos toivot kattoremonttia, mutta budjetointi on vielä yksi iso kysymysmerkki, kannattaa kääntyä Katonkorjaus-palvelun puoleen. Meiltä saat katollesi sen mitä tilaat ja ennen kuin tilaat mitään, saat arvion siitä, paljonko lysti tulisi kustantamaan. Meillä et maksa ilmasta, sillä meidän hintamme hiotaan yksilöiden tarpeeseen.

Jos talossa on varttikate eli mineriittikatto, vaaditaan erityistoimia

Mikäli monen muun lailla myös sinun rintamamieskatteesi on rakennettu varttikatteesta eli kyseessä on mineriittikatto, ei kannata sitlä lähteä itse moukaroimaan palasiksi kattoremontin helpottamiseksi. Varttikate sisältää asbestia, minkä takia innokkaalle tee-se-itse miehelle voi käydä pitkällä aikavälillä kurjasti. Salakavalia ongelmia aiheuttavan – joskin kuitenkin toimivaksikin todetun – asbestin purkuun valitaan erityisluvat syystäkin. Sen käsittely ilman riittävää suojausta voi aiheuttaa pitkän tähtäimen terveysongelmia. Siksi kaikki asbestityöt tulisi ehdottomasti jättää ammattilaisen käsiin.

Meidän kauttamme Katonkorjaus-palveluilta saat mineriittikaton purun oikeaoppisesti. Asbestityömaa on suojattava huolellisesti ennen kuin toimiin aletaan, jottei asbesti olisi kaikkialla jälkikäteen muhimassa. On myös tärkeää, että ken ikinä asbestityömaalla työskentelee, muistaa toimittaa viranomaisille säädösten mukaiset ilmoitukset, sekä omaa tarvittavat työluvat. Pölyn esto on tärkeä osa asbestin käsittelyä ja juuri sillä valmistetaan, ettei ympäristö kärsi vaurioita. Katonkorjaus-palvelun kautta onnistuu kaikki tämä. Mineriittikaton suhteen oikeaoppinen käsittely on avainasemassa. Ammattilainen tietää myös, miten toimia remontin jo ollessa ohi, eli asbestijäte toimitetaan säädösten mukaisesti niille sovituille jäteasemille.

Rintamamiestalon kattoremontin lisäksi kannattaa panostaa myös sen huoltoihin

Ei riitä, että katto vain kokonaisvaltaisesti uusitaan ja remontoidaan isolla rahalla, vaan siitä täytyy nimenomaisesti huolehtia myös tulevien vuosien varrella, jottei pian kaivattaisi taas uutta remonttia. On nimittäin suhteellisen arvokasta pistää kaikki uusiksi säännöllisesti, kun taas muutoin säännölliset katon huoltotyöt pitäisivät hyvin remontoidun katon kunnossa ja remontit kaukana. Riittävän säännöllisiä huoltoja rintamamiestalon katolla olisivat puolivuosittaiset huollot sekä tarvittaessa spesifimmät huollot, kuten lumenpudotukset talvisin. Näitä kahdesti vuodessa toteutettavia huoltoja ovat muun muassa katteen puhdistus liasta ja roskasta sekä tukkeutuneiden rännien tyhjentäminen. Tämä kannattaa usein tehdä keväisin ja syksyihin, jolloin huolto valmistaa katetta tulevaan vuodenaikaan kaikkine sen koettelemuksineen.

Meiltä Katonkorjaus-palveluilta saat remonttien ja korjaustöiden lisäksi myös kattohuoltoa pitkällä kokemuksella. Me tiedämme, mitä katto kaipaisi ja milloin mitäkin huoltoa kannattaa tulla tekemään. Meiltä saat siis niin akuutin kuin säännöllisemmänkin avun kattoasioissa ja ammattilaisillamme pysyy kädessä toki vasaran lisäksi pesusieni. Samalla kun käymme katolla huoltotoimien tiimoilta tarkastamme koko sen kunnon voidaksemme ennakoida tulevia ongelmia ja tarvittaessa puuttua niihin. Mikäli korjattavaa tai huollettavaa löytyy, otamme asian puheeksi katon ja talon omistajan kanssa. Näin voimme yhdessä miettiä myös sitä, mitä huolenpito tulee maksamaan ja millainen todella tarpeellista. Kuitenkin huolto ehkäisevänä toimena tulee todennäköisesti muodostumaan siksi edullisemmaksi vaihtoehdoksi kuin kattokompleksin vaihtoon pisto tai säännöllinen ongelmien korjauttaminen. Ja säännöllinen huolto pitää remontin sitten jossain hamassa tulevaisuudessa ehkäisten ongelmien eskaloitumista. Kannattaa siis panostaa huoltoihin, vaikka se joskus turhalta tuntuisikin. Harva on sellaista tärkeää päätöstä elämässään jälkikäteen katunut ja moni on tyytyväinen, kun ongelmat löydetään heti alkuun eikä peruuttamattomien vaurioiden jo tapahduttua. Älä siis itsekään lintsaa niistä asioista, jotka ovat kodillesi merkityksellisiä, vaan luota kattohuollot Katkonkorjaus-palvelulle – me autamme aina.