KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Saunarakennusten ja rantasaunojen kattojen kunto tulisi tarkastaa ja huomioida muiden kattojen tapaan

Rantasaunan ja saunarakennuksen kattotyöt

Saunarakennusten ja rantasaunojen katot eivät poikkea kattojen huolto- ja korjaustarpeiden puolesta millään tavalla muistakaan rakennuksista, joiden päältä katto löytyy. Usein ihmiset kuitenkin unohtavat saunarakennukset ja rantasaunat, koska huomioita kiinnitetään usein pelkästään asuinkiinteistönä toimivaan taloon. Heti saunarakennuksen rakennuttamista suunnitellessa olisi jo hyvä, että varsinkin saunan katon toteutus tapahtuu ammattilaisen tekemänä. Huonossa kunnossa oleva katto vaikuttaakin koko saunan kuntoon ja sisäilmaan, joka yksistään on jo omiaan pilaamaan arkea rentouttavan saunakokemuksen – onhan sauna kuitenkin se paikka missä juuri tällaisia asioita ei haluaisi stressata.

Meidän ammattitaitoinen henkilökuntamme koostuu alansa parhaista kattotöihin erikoistuneista asentajista ja asiantuntijoista, jonka ansioista voimme toteuttaa juuri sinun saunarakennuksellesi tai rantasaunallesi sopivimman ja kestävimmän kattoratkaisun. Tilatessasi meidät paikalle, jatkossa saunoessasi sinun ei tarvitse olla huolissasi saunasi katon kunnosta.

Voidaksemme varmistua siitä, että asiakkaamme ovat tyytyväisiä lopputulokseen, tarkastamme veloituksetta rakennuksen katon yleisilmeen ja kunnon aina jokaisen pienimmänkin tilatun työn yhteydessä. Jos katolla käydessämme huomaamme tarvittavia huoltotoimenpiteitä tai katon kuntoa kuormittavista tekijöitä, keskustellemme mahdollisista korjaustarpeista kanssasi ja teemme tarvittaessa korjausehdotuksista tarjouksen.

Kaikkia kattotöitä yksityishenkilönä teettäessä on hyvä muistaa kotitalousvähennyksen mahdollisuus. Kaikki kotona tai vapaa-ajan asunnolla tehdyt kattotyöt, sekä kunnossapito- ja perusparannustyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin, jotka voit huomioida omassa verotuksessasi.

Meidän kauttamme on myös mahdollisuus hakea kätevää ja joustavaa rahoitusmahdollisuutta kattotöille. Voit tutustua ja lukea aiheesta lisää verkkosivuiltamme.

Pyydä kattospesialistimme paikalle, niin suunnitellaan yhdessä saunarakennuksellesi tai rantasaunallesi sopivin ja kestävin kattoratkaisu. Näin voit ottaa arkena rennosti ja keskittyä nauttimaan löylyistä!

Teemme kaikenlaisia kattoremontteja kaikkialla Suomessa. Ota yhteyttä myyntiimme ja hoidetaan sinunkin kattosi kuntoon!

Saunarakennuksen kattoremontti kannattaa toteuttaa ammattilaisen tekemänä

Suomalainen rakentaa saunansa rakkaudella. Päästäksemme nauttimaan täysin tästä meille kaikille tärkeästä rentoutumispaikasta, tulisi jo saunan suunnittelun vaiheessa kiinnittää huomiota saunan katon toteutukseen. Kuten minkä tahansa muunkin rakennuksen katon, tulee saunarakennuksen tai rantasaunan katon rakennuttamisessa noudattaa erityistä huolellisuutta. Saunarakennukseen muodostuu tavallista asuinkiinteistöä enemmän kosteutta, ja se onkin alttiina sekä alhaalta, että ylhäältä päin tuleville rasitteille. Myös nopeat ja korkeat lämpötilojen vaihtelut kuormittavat saunan kattoa ajansaatossa. Vaikka saunassa tavallisesti vietetään lyhyitä aikoja kerrallaan, tulisi siellä kuitenkin voida nauttia terveellisestä ja puhtaasta sisäilmasta. Saunarakennuksen katolla on myös merkitystä, millaisista löylyistä pääset saunassasi nauttimaan. Katolle asiantuntevasti toteutettu tasapainoinen lämmön erityssuunnitelma on omiaan takamaan kunnon löylyt ja pitämään lämmön tehokkaasti saunan sisällä. Lämmin ilma pyrkii myös aina ylöspäin, joten katon kunnollinen eristäminen on aina erityisesti saunassa yksi energiaa säästävimpiä toimenpiteitä. Monesti lahovaurioiset ja veden kyllästämät puurakenteet ja eritevillat ovat omiaan pilaamaan saunomiskokemuksen. Huomatessasi puutteita saunarakennuksesi katossa, olisi hyvä olla yhteydessä kattotöihin erikoistuneihin ammattilaisiimme heti, jotta voisit varmistua siitä, että saunasi katto kunnossa juuri silloin kun sinä haluat rentoutua.

Kattoremontti toteutetaan useimmiten samaa kaavaa noudattaen. Kun täytät tarjouspyyntölomakkeen, tulemme tarvittaessa selvittämään kattosi kunnon paikan päälle. Katon tarkastuksen jälkeen annamme kattoremontista aina kirjallisen tarjousehdotuksen. Tekemästämme tarjousehdotuksesta käy aina selkeästi ilmi ammattilaisemme ylöskirjaamat näkemykset tarpeellista työsuoritteista, sekä asiakkaan toiveiden mukainen työsisältö. Asiakkaan hyväksyessä kirjallisen urakkasopimuksen aloitamme sovitun työn toteutuksen. Saadessamme kattosi valmiiksi, hoidamme vielä pihapiirisi samanlaiseen kuntoon, kun se oli ennen kattourakan aloitusta. Tämän jälkeen toivotammekin sinulle rentouttavia ja pehmeitä löylyjä saunasi uuden katon alla – voisiko mitään parempaa toivoakaan.

Ole yhteydessä myyntiimme, niin laitetaan saunasi katto kuntoon jo seuraaville löylyille.

Saunan katto pysyy kunnossa säännöllisellä ja hyvällä huollolla

Saunan katon oikeanlaisen asennuksen lisäksi, tulisi pyrkiä varmistamaan katon kestävyys vuosiksi eteenpäin. Katolle säännöllisesti tehtävillä huolto- ja kunnossapitotehtävillä pystytään pitämään katto toimivana ja terveenä koko sen elinkaaren ajan. Katolle tehtävät peruspuhdistus työt tulisi tehdä kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Nämä puolivuosittain suoritettavat puhdistus toimenpiteet pitävät tavallisesti sisällän katon puhdistuksen lehdistä ja roskista, sekä tarvittaessa suojakäsittelyn tai vaikkapa peltikaton pinnan maalaamisen.

Katemateriaalista riippuen katon puhdistustapoja on useita. Pelti- ja tiilikaton puhdistus hoituu yleensä pinnan harjaamisella, kun taas huopakaton puhdistuksessa voidaan käyttää esimerkiksi ilmapuhallinta. Varsinkin tilli- ja huopakaton karhealle pinnalle tarttuu usein sammalta ja muuta eloperäistä roskaa, jota tulisikin säännöllisesti puhdistaa ja käsitellä suoja-aineella. Myös rännit ja vesikourut puhdistetaan bioroskasta, sekä tarkastetaan samalla myös koko sadevesijärjestelmän toimivuus. Tarjoamamme palvelukokonaisuus pitävää sisällään myös katolle talvella tehtävät hallitut ja turvalliset lumenpudotukset, sekä jäänsulatukset katolta sekä ränneistä.

Joskus säännöllisesti tehdyistä huolto- ja kunnossapitotöistä huolimatta katolla ilmenee normaalin kulumiseen tai sään kuormituksesta johtuva korjaustarve. Hyvä esimerkki pikaista korjausta vaativasta työstä on, jos huomaat, että rakennuksesi seinät ovat alkaneet sateella kastumaan ja kattolaudat ovat päässeet lahoamaan. Tällaisten tilanteiden ilmetessä olisi hyvä, että ammattilaisemme olisivat jo matkalla tilannetta tarkastamaan. Ongelmatilanteiden ilmetessä nopeus on valttia – mitä aikaisemmassa vaiheessa katossasi ilmenevät ongelmat saadaan paikallistettua, sitä pienemmillä kustannuksilla ja vaivalla selvitään. Tilatessasi meidät paikalle voit olla vakuuttunut siitä, että tekemämme huolto- ja korjaustoimenpiteiden jälkeen kattosi on parhaassa mahdollisessa kunnossa ja kaikki pienimmätkin puutteet ovat tulleet huomioiduksi.

Tilaa meiltä katollesi säännöllinen puhdistus, korjaus tai huoltotoimenpiteet! Näin voit olla aina varmistunut siitä, että kattosi on ja pyysikin asianmukaiseen käyttöikänsä loppuun asti.

Kysy lisää myyntitiimiltämme vuosihuoltosopimuksista katollesi!

Meiltä kaikki kattotyöt niin huviloiden kuin huussienkin katoille

Kyllä, näin on! Remonttikohteella tai katemateriaalilla ei ole väliä, koska kattotöiden ammattilaisillamme on vuosien kokemus kaikenlaisista katoista, eikä jyrkin tai vaativinkaan kattoremontti ei ole asentajillemme liian haasteellinen.

Ammattilaisemme ovat tasalaatuisella ja vakaalla ammattitaidolla remontoineet niin omakotitaloja, kesämökkejä, kuin myös ulkohuusseja ja huviloita. Mikään projekti tai kattourakka ei ole meille liian suuri tai pieni. Meillä on käytössä alan parhaat materiaalit ja työtavat niin pelti-, huopa- kuin tiilikatollekin. Meille tuttuja ovat myös kaikki käytössä olevat kattotyypit ja näin onnistummekin remontoimaan ongelmitta niin satula-, pulpetti-, mansardi- kuin tasakatotkin.

Kattoremonttia suunniteltaessa kannattaa mahdollisesti katon huonosta kunnosta kertovia oireita tarkkailla. Usein esimerkiksi tunkkainen sisäilma, tai vetoisat ja kylmät asunnon huoneet kertovat katolla mahdollisesti piilevistä ongelmista.

Kattovuodoille löytyy usein mitä erilaisimpiä syitä; ehkäpä savunpiippu, rännien kaadot tai vaikkapa jiirit ovat rikkoutuneet tai alkaneet vuotamaan. Joskus paikallinen vuoto voi johtua myös katteen pinnan rikkoutumisesta, jos esimerkiksi tiilikaton tiilet ovat päässeet rikkoutumaan tai peltikaton pinta on päässyt kulumaan puhki. Kosteusvaurioiden syy voi myös johtua vaikkapa rikkoutuneesta tai puuttuvasta aluskatteesta.

Oli kattosi vuodon syy mikä tahansa, voit tilatessasi meidät paikalle olla vakuuttunut siitä, että kattosi on parhaissa mahdollisissa käsissä. Pitkän linjan kokemuksemme, sekä laaja näkökulmamme kattotöihin tekevätkin meistä luotettavan ja turvallisen tekijän kattotöille kaikkialla Suomessa.

Suunnitellessasi kattoremonttia tilaa meidät paikan päälle ja saat ammattilaisen tekemän kuntokartoituksen kaupanpäälle!

Tarkastuskäynnin yhteydessä selvitämme perusteellisesti kattosi kunnon ja teemme tarvittaessa tarjousehdotuksen korjaustoimenpiteiden osalta. Ota siis meihin yhteyttä ja varmistu kattosi kunnosta!