KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Seinätikkaiden ja talotikkaiden asennus – Tikkaita pitkin helposti katolle

Seinätikkaiden asennus

Mitä korkeampi koti, sitä korkeampi katto. Ja mitä korkeampi katto, sitä pidempi matka on pudota alas. Katoilta putoaminen ei valitettavasti ole liian harvinaista ja siksi sen estämiseksi tulisi tehdä kaikki voitava. Katoille ei kannata kiivetä, jos ei ole tottunut niillä liikkumaan tai ole varustautunut riittävin turvavälinein. Myöskin märät, lumiset tai jäiset katot voivat olla liukkaita. Mutta yksi tärkeimmistä tavoista varmistaa turvallinen katolle ja sieltä pois siirtyminen ovat erilaiset seinätikkaat. Usein nimittäin lipsahdus saattaa käydä nimenomaan kriittisellä hetkellä juuri katolle kiivetessä tai siltä poistuessa. Siksi seinätikkaat ovat yksi kattotuotteista ja kattoturvatuotteista tärkeimpiä, vaikkei niitä katolle asennetakaan. Ne ovat nimensä mukaan juurikin talon seinään asennettavat tikapuut, jotka yltävät maan tasalta aina ylös katolle asti. Seinätikkaiden eli talotikkaiden laadukas asennus varmistaa turvallisen kulkureitin katolle ja sieltä alas, minkä tähden ne tarvitaan kaikkiin asuinrakennuksiin sekä sellaisiin kiinteistöihin, joiden katolle on turvallisesti päästävä. Olipa katolle kiipeämässä sitten katon pesijä, rännien puhdistaja, lumenpudottaja, piipun nuohooja tai antennilautasen asentaja, ovat tikkaat ja muut kattoturvatuotteet välttämättömiä liikkumisen apuvälineitä.

Me Katonkorjaus-palveluilla asennamme seinä- ja talotikkaat aina kestävästi, kiinteästi ja turvallisesti – niin omakotitaloon kuin vapaa-ajanasuntoihin. Meidän jo kauan kokemusta kattoalalta kerännyt ammattilaistiimimme koostuu asennuksen mestareista. Meille ovat tuttuja erilaiset talot ja katot. Jokaiselle talolle löytyy kyllä oikeanlaiset sekä sopusuhtaisen mittaiset tikkaat. Ja oli talo sitten puuta, tiiltä tai vaikka kiveä, saadaan ne varmasti lujasti kiinni. Luotettavat asentajamme takaavat nimittäin aina nopean asennuksen ja toimivan lopputuloksen. Asentamamme seinä- ja talotikkaat ovat lisäksi korkealaatuisia, minkä takia ne myös säilyvät hyvänä vuodesta toiseen. Tikaskaupoille ei siis tarvitse lähteä jokaisen talven tai hurjemman syysmyrskyn jälkeen, jos päätät hankkia tikastyöt meiltä.

Sen lisäksi, että meiltä luonnistuu erilaisten seinätikkaiden asennus erilaisiin kohteisiin, on erikoisalaamme koko katon kokonaisvaltainen hoito. Taitomme eivät siis rajoitu pelkästään kattotuotteiden asennukseen, vaan teemme katollasi monenmoisia temppuja koko rakennuksen kunnon ylläpitämiseksi. Meiltä saat katollesi myös kattohuollot, – remontit ja -korjaukset kaikkine erikoisuuksineen kunkin katon ainutlaatuiset ominaisuudet huomioon ottaen. Teemme työtä aina laatua sekä asiakkaan toiveita priorisoiden, huolehtien siitä, ettei odottamattomia ikäviä yllätyksiä satu. Siksi aina katolle kiivetessämme – oli kyse kuinka pienestä huoltohommasta tahansa – toteutamme samalla koko katon yleistarkastuksen. Veloituksetta tietysti. Tämä tarkoittaa, että aina katollasi käydessämme tarkistamme sen pinnan ruosteen, lommojen, repeämien, reikien, kulumien ja pudonneiden tiilien varalta. Varmistamme myös, että mahdollinen maalipinta suojaa sitä, eikä mikään katteen sauma tai reuna repsota ikävästi altistaen kattoa kosteudelle. Katsastamme senkin, etteivät rännit ole tukkeutuneet, irrallaan tai kaada vettä väärään suuntaan ja että läpiviennit kuten savupiiput, ilmanvaihtoputket, kattoluukut ja liesituulettimet toimivat moitteetta. Läpiviennit ovat nimittäin useimpien kattojen vuotoalttiimpia kohtia. Käymme myös läpi kaikki kattotuotteet ja kattoturvatuotteet aina kattotikkaista, kattosiltoihin sekä lumiesteisiin varmistuen siitä, että ne ovat hyvin kiinnitetty. Pieneläinesteiden tai harjatiivisteiden kuntoa unohtamatta. Mikäli yläpohjaan on helppokulkuinen reitti, tarkistamme sen kunnon mahdollisten valumajälkien ja puutteellisten tai kastuneiden eristeiden varalta. Näin yksikään katolla kytevä katastrofi ei jää huomaamatta. Ja jos jotain poikkeavaa katolla tarkistuksen yhteydessä havaitaan, voimme tehdä tarjouksen mahdollisista korjaus- ja kunnostustöistä, jolloin mahdolliset ongelmat tulee saman tien hoidettua pois päiväjärjestyksestä.

Mikäli kattotöihin uppoava rahamäärä alkaa kuitenkin tässä vaiheessa jo hirvittää, ei syytä huoleen. Me Katonkorjaus-palveluilla tiedämme, että taloudelliset tilanteet ovat yksilöllisiä sekä toisistaan eriäviä, eikä kaikilla ole takataskun pohjalla setelisäästöä juuri kattotöiden varalle. Mielestämme jokaisella on kuitenkin yhtäläinen oikeus kunnon kattoon päänsä päällä sekä tarvittaviin varusteluihin katon kunnon ylläpitämiseksi. Näin ollen olemme halunneet etsiä keinoja, joilla helpottaa asiakkaitamme maksuasioissa. Jos siis kaipaat joustoa budjetointiin, voit hakea rahoitusta kaikkiin tarjoamiimme kattotöihin helposti nettisivujemme kautta, vaikka suoraan kotisohvalta. Äläkä unohda myöskään kotitalousvähennystä, jota hakemalla voi myös säästää pitkän pennin.

Laki velvoittaa kattoturvatuotteisiin ja niiden kunnossapitoon

Kattoturvatuotteet – kuten esimerkiksi seinä- ja kattotikkaat – ovat Suomen laissa asti määrättyjä. Näin siksi, että katolla huoltotöitä tekevillä, kuten nuohoojilla ja huoltomiehillä, täytyy olla turvallinen tie, jota pitkin kävellä katolle. Muutenhan sinne ei pääsekään kuin linnut ja hämähäkki-mies – tai ainakin kiipeäminen ilman seinätikkaita olisi suuri turvallisuusriski. Mutta pelkät tikkaathan eivät vielä takaa turvallisuutta, vaan niiden täytyy olla myös kunnolla kiinni seinässä tai muuten saattaa rysähtää. Siksi seinätikkaiden asennus kannattaa teettää asiansa osaavalla ammattilaisella ja kiinnitys tarkistaa säännöllisesti. Vaikka seinätikkaat olisivatkin kunnolla kiinni, niin yläkaarien päät täytyy olla kiinnitettynä myös esimerkiksi lapetikkaisiin tai kattosiltaan tukevuuden varmistamiseksi. Mikäli kiinnityspistettä ei kuitenkaan ole, suositellaan yläkaaren tukisarjaa. Olisi nimittäin äärimmäisen ikävää, jos kuka tahansa katolle kiipeävä kärsisi kovemman kolauksen vyöryessään alas.

Tikkaiden asentamisessa kannattaa kiinnittää huomiota myös niiden sijaintiin ja mitoitukseen. Käytännöllisyyden vuoksi katolle kulkevat seinätikkaat on järkevintä sijoittaa talon päätyyn. Näin katolla talvisin olevat lumimassat eivät pääse vääntämään tikkaita tai repimään niitä alas vyöryessään. Mitoituksessa huomioitavaa taas on tikkaiden korkeus maasta. Tikkaiden alimman askelman tulisi nimittäin aina jäädä tietyn korkeuteen maasta. Näin voidaan pienentää riskiä, että vauhdikkaimmat pienet lapset saavat päähänsä kiivetä niitä pitkin katolle leikkimään. Mikäli korkeus ei kuitenkaan ole riittävä este pihapiirin tenaville, kannattaa miettiä muita keinoja vahingon välttämiseksi. Tikkaat voidaan nimittäin suojata myös kiipeilyesteellä, jonka avulla asiattomat kiipeilijät saadaan pidettyä poissa.

Tikkaiden asentamiseen kuuluu myös muita huomioitavia asioita esimerkiksi niiden koon ja mallin suhteen. Muun muassa korkeat, yli 8 metriset seinätikkaat tulisi varustella nousukiskoilla ja selkäkaarella nousemisen helpottamiseksi. Paljon siis asiaa ja muistettavaa, kun lähtee tikaskaupoille. Mutta mikäli tikkaisiin liittyvät vaatimukset eivät ole sinulle tuttuja, kannattaa kysyä apua kattoalan ammattilaiselta. Esimerkiksi me Katonkorjaus-palveluilla tunnemme erilaiset rakennusalan lakipykälät ja kiemurat, joita voimme tulkata selvälle suomenkielelle asiakkaitamme varten. Meiltä saat myös avun valinnanvaikeuden iskiessä sekä tietysti asennuksen, jolla tikkaat varmasti pysyvät kiinni seinässä.

Aina kun kiipeämme katolle, käymme läpi kaikki kattoturvatuotteesi

Sen lisäksi, että kattoturvatuotteet tulee asentaa oikein, täytyy niiden kunnosta myös huolehtia, jotta ne toimivat tarkoituksenmukaisesti. Huonossa kunnossa olevat tai puutteellisesti kiinnitetyt kattoturvatuotteet voivat olla jopa vaarallisia katteelle, kattotyöntekijöille tai lähistössä liikuskeleville. Siksi jokainen kattoalan ammattilainen ymmärtää kattoturvatuotteiden kuntotarkastuksen tärkeyden – kiinnitykset ja toimivuus on tarkastettava säännöllisesti. Siksi meille Katonkorjaus-palveluilla ei olekaan tärkeää vain se, että katolla on riittävästi kattoturvatuotteita, emmekä tyydy pelkästään siihenkään, että ne näyttävät hyviltä, vaan varmistamme aina jokaisen toimivuuden riittävän kiinnityksen katollasi käydessämme. Näin ei pääse sattumaan ikäviä yllätyksiä, joita oltaisiin voitu ennakoida sen sijaan, että vain jälkeenpäin voivotellaan.

Tilatessasi meiltä minkä tahansa kattotyön tai -huollon, kuuluu erinomaiseen palveluumme aina myös katon yleistarkastus. Jo aiemmin mainitussa yleistarkastuksessa käydään läpi myös juurikin kattoturvatuotteiden kiinnitys ja toimivuus. Näin voimme varmistaa, että aina katolta lähtiessämme, emme jätä taaksemme ainakaan mitään suoraan havaittavaa ongelmaa. Eikä sinun tarvitse jälkeenpäin huolehtia siitäkään kestääkö katto nyt kovemmatkin koitokset, sillä meidän tarkastuksemme myötä on katto valmis kaikkiin seuraavan vuodenajan haasteisiin. Näin ollen katon säännölliset huolto- ja tarkistustyöt ovatkin katon sekä kattotuotteiden paras vakuutus. Älä siis aikaile, vaan investoi kattoosi. Et varmasti tule sitä katumaan.