KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattopeltiseppämme ovat yksilöllisten ja kestävien kattojen rakentajia

Taitavat kattopeltisepät

Kattopeltiseppämme ovat perinteisiä käsityötaitoja edustavia ammattilaisia, jotka takovat kaikki kattopeltityöt millaiselle katolle tahansa.

Konesaumapeltikatoilla on pitkä historia suomalaisessa arkkitehtuurissa. Vanhan ajan aidot kattopeltisepät ovatkin tehneet konesaumattuja peltikattoja Suomessa aina jo 1800-luvulta lähtien. Työskentelytavatkin ovat pysyneet pitkälti muuttumattomana käsityönä kaikki nämä vuodet. Kestävyytensä ja hyvän pitkäikäisen maineensa ansiosta, peltikatto onkin pitänyt kaikki nämä vuodet pintansa yhtenä suosituimpana katemateriaalina pohjoismaissa. Satoja vuosia vanhan tehokkaaksi todetun toteutusmenetelmänsä ansiosta niiden kestävyyskin on todistettu myös käytännössä ensiluokkaiseksi.

Katonkorjauspalvelumme aitoja käsityöntaitoja edustavat kattopeltiseppämme tekevät suomalaiseen maisemaan jo ikonisesti kuuluvia tyylikkäitä ja kestäviä konesaumakattoja, sekä kaikkia peltisepän töitä mittatilaustyönä.

Asennamme, korjaamme, sekä huollamme kaikkien kattotöiden peltisepäntyöt. Oli kyse sitten minkä kokoisesta omakotitalosta, rivitalosta, kerrostalokiinteistöistä tai arvokohteesta tahansa.

Ammattitaitoiset peltiseppämme korjaavat ja entisöivät uniikkien arvokiinteistöjen vanhat peltielementit, säilyttäen kuitenkin rakennuksien ajanmukaisen tyylin ja arvokkuuden. Kattopeltiseppämme sekä asentavat ja varustelevat moderneihin uudiskohteisiin tai vanhoihin rakennuksiin kaikki peltityöt huomioiden samalla myös viimeisimmän talotekniikan. Katonkorjauspalvelumme peltisepät tekevät myös muut perinteiset kattotöiden pelti- ja metallityöt. Tavallisiin töihin kuuluvat myös esimerkiksi profiiliseinien päällystäminen, ikkunalistojen tekeminen, piipun pellitykset ja piipunhattujen hattujen teko. Kattopeltiseppiemme peltityöt syntyvät aina rakennuskohtaisena käsityönä, joka toteutetaan aina rakennuksen ominaispiirteitä ja henkeä, sekä tietenkin asiakkaan toiveita kunnioittaen.

Haluamme aidosti, että asiakkaamme ovat tyytyväisiä lopputulokseen, jonka varmistamiseksi tarjoamme jokaisen pienimmänkin tilatun työnyhteydessä katon kokonaisvaltaisen kuntotarkastuksen. Kattotöiden ammattilaisemme antavat katon kunnosta ja toimivuudesta ajantasaisen näkemyksen. Jos asiantuntijamme huomioivat katolla käydessä tarvittavia huoltotoimenpiteitä tai katon kuntoa kuormittavista tekijöitä, keskustellemme mahdollisista korjaustarpeista kanssasi ja teemme tarvittaessa korjausehdotuksista tarjouksen.

Monipuolisen ja kattavan palvelutarjontamme ansiosta pystymme takamaan asiakkaillemme aina luotettavan, yksilöidyn ja ennen kaikkea asiantuntevan palvelun. Käyntikortinamme uusille ja vanhoille asiakkaille toimiikin laadukas työnjälki ja tyytyväiset asiakkaamme ympäri Suomen.

Kattotöitä yksityishenkilönä teettäessä on hyvä muistaa kotitalousvähennyksen mahdollisuus. Kaikki kotona tai vapaa-ajan asunnolla tehdyt kattotyöt, sekä kunnossapito- ja perusparannustyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin, jotka voit huomioida omassa verotuksessasi. Katonkorjauspalvelumme kautta on myös mahdollisuus hakea kattotöille rahoitusmahdollisuutta. Voit tutustua ja lukea aiheesta lisää verkkosivuiltamme.

Kattopeltityöt on hyvä teettää aina ammattilaisella

Kuten vanha suomalainen sananlaskukin sen jo sanoo: Harva meistä on seppä syntyessään. Oikeanlaisen ammattitaidon puuttuessa olisi varsinkin kattopeltityöt hyvä jäättä kokeneiden ammattilaisten tehtäväksi. Katonkorjauspalvelumme asiansa osaavat kattopeltisepät takovat ja asentavat sekä uudet katot, että remontoivat vanhat katot kuntoon. Ammattilaisiltamme hoituvat profiilipelti-sekä lukkosaumakaton kuin myös konesaumakaton asentaminen, kunnostaminen sekä entisöinti.

Oli kyseessä sitten lukko- tai konesaumakatto, eriarvoisen tärkeää katon toimivuuden kannalta on varmistaa jo asennuttamisvaiheessa, että työnjälki on tulee olemaan laadukasta ja juuri sitä mitä pitää.

Jokaisessa kateprofiililla on omat haasteensa, joihin ainoastaan ammattimies voi vastata. Profiilipeltikattojen sekä lukkosaumakattojen kohdalla erityisesti loivat katot edellyttävät ammattimaista osaamista, että katosta saadaan tarpeeksi tuulettunut ja vedenpitävä.

Konesaumakaton asennus on taas vaativaa käsityötä, jolloin jokainen katto on usein tekijänsä näköinen. Lopputulos on pitkälti kiinni peltisepän ammattitaidosta, jonka vuoksi laadukkaan lopputuloksen varmistamiseksi on tärkeää varmistua siitä, että peltityöt toteutetaan asiantuntevan ammattilaisen tekemänä. Kattopeltiseppiemme asentamana konesaumattu katto onkin näyttävä ja arvokas katetyyppi, joka peltiseppiemme asentamana kestää vuosikymmenten ajan.

Peltikattojen lisäksi kattopeltiseppiä tarvitaan toteuttamaan peltitöitä ihan kaikenlaisilla katoilla, oli katemateriaalina sitten peltikatto, tiilikatto tai huopakatto. Kattopeltisepän tavallisiin töihin kuuluvatkin myös muun muassa vesikourujen, kattotuotteiden sekä nosto- ja räystäspeltien asennukset.

Tavallisesti kattoremontin yhteydessä tehtäviä peltitöitä ovat myös muun muassa savuhormille tehtävät erilaiset työsuoritteet. Savupiipun sekä piipunjuuren pellitykset ovatkin aina kokeneen peltisepän töitä, jonka vuoksi työn laadukkuuden tärkeyttä osana koko kattorakenteiden suojelemista ei voisi vähemmän korostaa. Katonkorjauspalvelumme kattopeltisepät asentavat ja korjaavat savuhormin aina tilanteen edellyttämällä tavalla vankoiksi ja paloturvallisiksi.

Katon tavallisimpina vuotokohtina pidetään piipun juurta. Vuotokohtia pystyväänkin tehokkaasti ehkäisemään piipun juuren tehdyllä oikeaoppisella pellityksellä. Peltiseppiemme käsistä toteutuvatkin myös kestävät, sekä kosteutta ja ilmastovaihteluja kestävät piipunjuuren pellitykset sekä piipun hatut.

Jos kattosi tarvitsee uutta peltikattoa tai vanhan korjausta, ole yhteydessä suoraan myyntitiimimme niin hoidetaan kattosi kuntoon! Tunnemme kaikki pienimmätkin kattopeltitöihin liittyvät ongelmat, jonka ansiosta pystymme auttamaan juuri sinun kattoasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Kattoturvatuotteiden asennus ja kuntotarkistus osana katon turvallisuutta

Kattotuotteisiin kuuluvat erilaiset tikkaat, lumiesteen ja kattosillat, joiden tarkoituksena on tehdä katolla työskentelystä turvallista. Tämän vuoksi ne kuuluvatkin jokaisen kattoasennuksen vakiovarusteisiin. Talvella esimerkiksi lumikuorman vyöryessä on tärkeä varmistua siitä, että kaikki kattoturvatuotteet ovat asianmukaisessa kunnossa ja oikein asennettu. Ainoastaan tällä tavalla voidaan varmistua siitä, ettei vaaratilanteita pääse syntymään.

Tikkaat edustavat perinteisiä kattoturvatuotteita, jonka vuoksi niiden oikeanlainen toiminen on välttämättömyys. Katonkorjauspalvelumme kattopeltisepät tarkastavat ja kunnostavat vanhat katto, -seinä tai hätäpoistumistikkaasi kaikkiin tarkoituksiin, niin katolle kuin seinustalle. Kaikki tikkaat tehdään aina kyseessä olevan rakennuksen vaatimusten mukaisesti mittatilaustyönä. Tikkaita on mahdollista saada monen pituisina. Kattopeltitöiden ammattilaisemme arvioivatkin aina jokaisen kohteen tarpeen yksilöidysti.

Lumiesteillä tarkoitettaan katolle asennettavaa kattoturvatuotetta, joka ehkäisee tehokkaasti katolta putoavan lumen ja jään aiheuttamat vaaratilanteet. Lumiesteiden asennus on tarpeellista asentaa varsinkin sellaisille katoille, joissa putoava lumi ja jää voi aiheuttaa henkilö- tai omaisuusvahinkoja.

Kiinteistön omistaja, sekä erityisesti isännöitsijät ja taloyhtiöiden hallitukset ovat korostetussa huolellisuusvastuussa siitä, että lumiesteet ovat turvallisesti ja oikein asennettu. Oikealla tavalla asennetut ja mitoitetut kattoturvatuotteet ovatkin esteettömän ja turvallisen liikkumisen kannalta ensisijaisen tärkeitä. Kattotöiden ammattilaisemme arvioivat kaikki katon muotoon, korkeuteen, katemateriaalin ja kaltevuuteen liittyvät seikat, jotta lumiesteiden mitoitus olisi juuri sinun kiinteistösi kohdalla oikeanlainen.

Katoturvatuotteista katolle asennettavan kattosillan eli kävelysillan tarkoituksena on turvata katolla liikkuminen. Kattosilta asennetaan katon harjansuuntaisesti seinä- tai kattotikkaiden jatkeeksi niin, että esimerkiksi katolla tehtävät kunnossapito- ja huoltotoimet olisi mahdollista toteuttaa turvallisesti ja sujuvasti. Peltiseppämme toteuttavat kattosillat aina jokaisen kattomateriaalin tarpeiden mukaisesti. Asennus- tai huoltotöitä tehdessämme tarkastamme aina jo olemassa olevien kattoturvatuotteiden kiinnityksen ja toiminnan. Kattoturvallisuustuotteita kannattakin myös huoltaa säännöllisesti, jolloin kattopeltiseppämme toimivat myös apunasi. Katonkorjauspalvelumme kattopeltitöiden ammattilaisemme tuntevat kaikkien kattoturvatuotteiden turvallisuusasetukset, joten tilatessasi meidät paikalle voit olla vakuuttunut siitä, että työt on suoritettu kaikkien lainmukaisten säädösten vaatimalla tavalla. Pyydä meiltä tarjous kattosi turvatuotteiden osalta, jolloin vakuutat kattosi lisäksi sekä itsesi, lähipiirisi ja omaisuutesi vahingoilta ja vaaratilanteilta.

Kattopeltiseppämme hoitavat kaikkien kattojen huolto- ja korjaustyöt

Kattopeltitöiden teettäminen huolto- tai korjaustoimenpiteiden muodossa tulee usein ajankohtaiseksi ennen katteen varsinaisen käyttöiän päättymistä. Joskus myös vanhan ruostuneen tai käyttöikänsä päähän tuleen katon korjauttamisen sijaan uuden katon asentaminen on järkevämpää. Tyypillisiä korjaustarpeita vaativia kattopeltitöitä ovat muun muassa räystäskourut, joiden korjaus tulisi teettä viimeistään siinä vaiheessa, kun ränni, vesikouru tai muu liitoskohta on päässyt vuotamaan. Joskus myös esimerkiksi lumiesteen puutteellisuus tai sen puuttuminen on voinut taittaa kaatoja niin, että sade- ja sulamisvedet eivät ohjaudu oikein pois talon rakenteista ja kulkuväylältä. Myös kattohormi ja erityisesti katon piipunjuuri ovat niitä kohtia missä peltivuotoja herkästi ja tavallisesti ilmenee. Vuotojen tai ongelmien ilmetessä on hyvä pyytää kattopeltiseppämme paikalle arvioimaan ja tarkastamaan tilanne.

Uusien kattojen asennustöiden lisäksi, kattopeltitöiden ammattilaisemme pystyvät takomaan peltikattojen korjaukset ongelmakohtaan niin sanotulla ”täsmäpaikkauksella”. Tällä tekniikalla peltikatto tai kattopeltituote pystytään korjauttamaan tarkasti vuotokohdasta. Aikaisessa vaiheessa kiinni saatu ja hoidettu kattopeltityö tuleekin merkittävästi halvemmaksi kuin laajemmalle levinnyt ongelma, joka pahimmassa tapauksessa voi aiheuttaa koko katolle tehtävän perusteellisen kattoremontin.

Peltikaton korjaus pitää sisällään myös katon peltikattotuotteiden ruostekohtien käsittelyn ja reikien paikkauksen. Usein peltikatteeseen ajansaatossa syntyvät kulumat ja reiät voidaankin ennaltaehkäistä säännöllisesti tehtävillä huolto- ja puhdistustöillä. Katonkorjauspalvelu toteuttaa kattosi huoltotyöt, siinä missä korjauksen ja asennuksenkin. Peltikaton ruostekohtien käsittely, kattopeltien kiinnikkeiden ja tiivisteiden tarkistaminen, sekä niiden uusiminen kuuluvat kaikki kattavaan palvelukokonaisuuteemme.

Katonkorjauspalvelumme kattopeltisepät ovat kokeneita alansa ammattilaisia, jonka ansiosta vaativallekin projektille löytyy kauttamme laadukas ja kustannustehokas toteutustapa. Käytämme ainoastaan alan viimeisimpiä työtapoja ja työvälineet, jonka ansiosta vaativat tai erityistä ammattitaitoa tarvitsevat peltityötkään eivät ole meille liian haasteellisia.

Ota yhteyttä meihin ja hoidetaan sinunkin kattosi peltityöt kuntoon!