KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Tarvitaanko kattoremonttiin rakennuslupaa tai toimenpidelupaa?

Tarvitaanko kattoremonttiin rakennuslupaa tai toimenpidelupaa?

Kun kattoremontin teettämistä aletaan harkita, mieleen saattaa nousta huoli erilaisista lupa-asioista ja pelko rasittavasta paperisodasta. Mistä voi tietää, tarvitaanko kattoremonttiin rakennuslupaa tai toimenpidelupaa?

Koska jokainen katto on erilainen, myös jokainen kattoremontti on erilainen. Katon uusiminet pitävät sisällään erilaisia toimenpiteitä, joiden suuruusluokat vaihtelevat täysin laidasta laitaan. Tämän takia se, tarvitaanko kattoremonttiin rakennuslupaa, on täysin tapauskohtaista.

Hyvin usein kattoremontti voidaan tehdä ilman rakennuslupaa. Esimerkiksi pelkkä vesikatteen pintamateriaalin uusiminen ei vaadi rakennuslupaa.

Rakennuslupa tarvitaan silloin, kun katolle tehtävä korjaus tai muutos on verrattavissa uuden rakentamiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos rakennusta tai sen kerrospinta-alaa laajennetaan tai jos rakennuksen käyttötarkoitus muuttuu toimenpiteen myötä. Jos kattoremontin yhteydessä on tarkoitus tehdä jonkinlaisia muutostöitä, esimerkiksi kattoa korotetaan lisäkerroksen avulla, rakennusluvan tarpeellisuus kannattaa selvittää etukäteen.

Rakennuslupa on eri asia kuin toimenpidelupa. Toimenpidelupa on rakennuslupaa kevyempi lupa, jota tarvitaan silloin kun rakennuksen julkisivua tai rakennusosaa muutetaan tai teknistä järjestelmää vaihdetaan. Myös kattomuodon, materiaalin tai värin vaihtaminen vaatii yleensä toimenpidelupaa. Toimenpidelupaa tarvitaan myös silloin, jos rakennukseen tehtävä muutostyö vaikuttaa merkittävästi rakennuksen energiatehokkuuteen.

Erilaiset lupa-asiat ja asiakirjojen täyttämiset saattavat kuulostaa monimutkaisilta, mutta tästä ei kannata olla huolissaan. Meillä on pitkä kokemus kattoremonteista ja tiedämme, milloin mitäkin lupaa kannattaa hakea. Autamme sinua kaikissa lupa-asioiden hoitamisessa ja vastaamme muutenkin mielellämme kaikkiin mieleesi nouseviin kysymyksiin.

Kun valitset meidät tekemään kattoremonttisi, saat nauttia luotettavasta ja asiakaslähtöisestä palvelusta. Saat meihin helposti yhteyden koko projektin ajan. Kerromme sinulle aina realistisen näkemyksen siitä, mitä katollesi kannattaa tehdä ja mitä ei. Pyrimme aina järkevimpään ja kustannustehokkaimpaan ratkaisuun. Tuomme kaiken tarvittavan tullessamme ja siivoamme jälkemme ennen kuin lähdemme. Ennen kuin huomaatkaan, sinulla on uusi, kaunis katto, jota kelpaa ihastella vielä vuosienkin päästä.

Autamme sinua lupa-asioiden hoitamisessa

Meillä on pitkä ja laaja kokemus suomalaisista katoista sekä päivittyvää tietoa kaikista lupa-asioihin liittyvistä seikoista. Osaamme useimmiten suoraan kertoa sinulle, tarvitseeko sinun talosi kattoremontissa hakea rakennus- tai toimenpidelupaa ja autamme tarvittaessa hakemuksen täyttöön liittyvissä asioissa.

Kun lupa-asiat on saatu kuntoon, kattoremontti voi alkaa.

Kun tilaat kattoremontin meiltä, sinun ei tarvitse kantaa huolta mistään. Meidän kokonaisvaltainen avaimet käteen -palvelumme takaa sen, ettei sinun tarvitse tehdä mitään, vaan me hoidamme aivan kaiken; tilaamme materiaalit ja tuomme ne paikalle, pystytämme rakennustelineet, suojaamme pihapiirisi, suoritamme kattoremontin alusta loppuun ja lopuksi kuljetamme kaikki purku- ja rakennusjätteet pois tontiltasi asianmukaisesti hävitettäviksi.

Meidän kauttamme saat katollesi hinta-laatusuhteeltaan parhaat materiaalit, jotka on käytössä koettu kestäviksi. Taitavat kattoasentajamme tekevät työnsä tehokkaasti mutta laadusta tinkimättä.

Uusi katto tarvitsee jatkossa säännöllistä huoltoa, jotta sen käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä. Meiltä saat tilattua kaikki suuret ja pienet katon korjaus- ja huoltotyöt.

Kattohuolto kannattaa tehdä ainakin keväisin ja syksyisin. Kattohuollossa varmistetaan, että katon kaikki osat ovat ehjiä ja toimivat hyvin. Myös kaikkien kattotuotteiden kunto tarkistetaan. Esimerkiksi sadevesijärjestelmän moitteeton toimivuus on elintärkeää rakennuksen toimivuuden ja turvallisuuden kannalta. Laadukas ja oikein asennettu sadevesijärjestelmä ohjaa sade- ja sulamisvedet kauas talon rakenteista, jolloin vedet eivät jää katolle aiheuttamaan haittoja.

Koska katolla työskentely on aina riskialtista, se kannattaa jättää kokeneiden ammattilaisten huoleksi. Meillä on kaikki tarvittavat turvavälineet sekä vankka kokemus katolla liikkumisesta. Panostamme työturvallisuuteen ja haluamme suorittaa jokaisen kattotyön ilman onnettomuuksia.

Teemme jokaisen kattotyön asiakaslähtöisesti ja positiivisella meiningillä. Haluamme, että kaikki saavat asua kauniin ja turvallisen katon alla.

Olipa siis tarpeenasi koko katon uusiminen tai vaikkapa lumien tiputtaminen katolta, ota meihin yhteyttä!