KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Tasakaton remontit, huollot ja korjaukset kaikki meiltä

Tasakaton remontti, huolto ja korjaus

Tasakattoja on rakennettu paljon maamme historiassa. Ne kuuluivat tiettyyn tyyliin sekä aikakauteen jotakuinkin 60- ja 70-luvuilla. Tämä tyyli – kuten usein on tapana – on nyt nostanut päätään jälleen hieman modernimmissakin taloissa, lisäten tasakattojen kysyntää. Modernin tasakaton ilmaantumisen voi hyvinkin todeta monilla asuinalueilla liikkuessaan. Ei vain siksi, että ne sopivat niin modernimpiin kuin vähän iäkkäämpiinkin kohteisiin luoden tietynlaista tyyliä, vaan myös siksi, että oikein rakennettuna tasakatto voi hyvinkin olla toimiva ratkaisu. Sen huono maine perää ajoista, jolloin materiaalien valinta ei osunut aina ihan nappiin tai toteutus oli puutteellista esimerkiksi tuuletuksen osalta. Monesti seurauksena oli ikäviä kosteusvaurioita ja ei-toivottuja vuotoja. Nykyään ollaan viisastuttu menneiden päivien virheistä, eikä vastaavia ongelmia esiinny enää samalla laajuudella. On kuitenkin ikävä tosiasia, että oli katto sitten jyrkkä tai tasainen, voi vuotoja aina ilmetä – huolimatta siitä, kuinka tasokas toteutus on ollut. Kyse on usein huonon tuurin ja pitkäksi venähtäneen huoltovälin yhtälö. Ja tasakatto on ikävä kyllä riskiratkaisu Suomen sääolosuhteet huomioiden muun muassa huonon tuulettuvuutensa vuoksi. Me Katonkorjaus-palveluilla olemme kuitenkin valmiina ryntäämään apuun, mikäli äkillisiä ongelmia tasakaton kanssa ilmenee.

Me suoritamme kaikki tasakaton remontit, huollot ja korjaukset alusta loppuun kaiken kokoisiin rakennuksiin. Oli kyse sitten omakotitalosta, rivitalosta, vapaa-ajan asunnosta tai vaikka pikkuruisesta piharakennuksesta. Meiltä luonnistuvat monet temput ja huollamme, remontoimme sekä korjaamme jokaisen katon yksilönä, sen omat persoonalliset ominaisuudet huomioiden. Me tunnemme tasakatot sekä niiden tyyppiongelmat, joihin osaamme suhtautua niiden vaatimalla vakavuudella – pyrkien kuitenkin aina löytämään kaikille ongelmille ratkaisuja.

Meille Katonkorjaus-palveluiden ammattilaisille on nimenomaisen tärkeää, että jokainen katto nähdään paitsi ainutlaatuisena yksilönä, myös toimivana kokonaisuutena, jonka ominaisuuksien on tuettava toisiaan. Vaikka katto olisi muuten toimiva, mutta jokin tärkeä komponentti – kuten harjan tiiviste – pelittää puutteellisesti, voi silti syntyä koko rakennuksen kattavia ongelmia. Isotkin kosteusongelmat voivat alkaa pienestä, naulan pään kokoisesta vuotokohdasta, joten katolla ilmeneviä puutteita ei kannata vähätellä. Siksi, aina kun tiimimme käy katollasi, oli kyseessä mikä tahansa pienikin tilaustyö, katsastamme samalla koko katon yleiskunnon veloituksetta. Näihin tarkastustöihin voi kuulua mm. katon pinnan, läpivientien, rännien, pieneläinesteiden, kattotuotteiden sekä kattoturvatuotteiden tarkastus. Varmistamme, että pinnan kunto on riittävä, eikä painaumia ilmene. Katsastamme myös läpiviennit aina savupiipuista liesituulettimen putkiin ja huolehdimme siitä, että huopien saumat sekä muut katon toimivuuden kannalta tärkeät kohdat ovat kunnossa. Meiltä ei siis jää huomaamatta yhtäkään pinnan alla kytevää katastrofia. Ja mikäli korjattavaa ilmenee, teemme mielellämme tarjouksen ongelman korjaamiseksi samalla kerralla. Mikäli olet päätynyt mietteissäsi koko katon remonttiin, voimme suositella myös kattomuodon päivittämistä harjakattoon tai pulpettikattoon, jotka ovat usein hieman käytännöllisempiä vaihtoehtoja.

Katon kuin katon kohdalla kaikista kattotöistä puhuttaessa ensimmäisenä mieleen nousee ensimmäisenä mielikuva siitä, miten setelit palavat roviolla. Kattotyöt ovat nimittäin niitä kodin tyyriimmän puoleisia kunnostustöitä. Mutta laadukkaasti toteutettu remontti, pienten ongelmien varhainen korjaus ja katon säännöllinen huolto voivat säästää suuriakin summia. Kaukaa viisas ymmärtää ennakoinnin merkityksen kattotöiden kohdalla. Talo on aina investointi ja katto tärkeä osa tätä investointia. Sen ei siis kannata antaa rapistua siihen kuntoon, että koko pytinki pitää repiä maan tasalle, vaan ryhtyä toimeen, ennen kuin pienistä ongelmista kasvaa suuria. Ja pyrkiä jatkossa huolehtimaan siitä, ettei pieniäkään ongelmia pääse syntymään, kun ammattilainen katsastaa katon läpi riittävän säännöllisesti. Ja vaikka puhutaankin ammattilaisen toteuttamista kattotöistä, ei se tarkoita, että taskut pitää kääntää nurinpäin ja kaivaa nukatkin niiden pohjalta. Me Katonkorjaus-palveluilla ymmärrämme, että taloudelliset tilanteet ovat erilaisia, eivätkä kaikkien lompakot pursua tuohta. Me olemme kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että jokaisella on yhtäläinen oikeus kunnolliseen kattoon päänsä päällä ilman, että joutuu syömään vuoden verran puuroa voidakseen mahdollistaa siitä koituvien kulujen kustannuksen. Siksi olemmekin pyrkineet löytämään ratkaisuja, joiden avulla voidaan säästää säästöpossu jos toinenkin. Esimerkiksi meidän nettisivujemme kautta voit hakea joustavaa rahoitusta kaikille toteuttamillemme kattotöille. Ja tiesithän, että pitkän pennin voit säästää myös hakemalla samaisista töistä kotitalousvähennystä.

Veden seisomisen tasakatolla voi estää kattokalvoilla sekä katon puhdistamalla

Tasakaton omistaja joutuu välillä toden teolla miettimään, miten tietyt tasakaton tyyppiongelmat ratkaistaan. Painovoimasta ei nimittäin välttämättä ole suurta apua, kun ajatellaan sadevesien tai lumen alas valumista. Kun verrataan esimerkiksi jyrkkäprofiiliseen harjakattoon tai pulpettikattoon, voi valumissuunnitelmia sekä rakennusmateriaaleja joutua pohtimaan tovin pidempään. Vedellä on nimittäin ikävä tapa seisahtua paikalleen, jos sille ei ole järjestetty valumisreittiä alas. Tällöin seurauksena voi olla ei-toivottu kattouima-allas, jonka paino saattaa jopa murtaa katon allaan. Ja sitten onkin sokka irti, kun olohuoneessa tulvii. Hyvin suunnitelluilla kattokaivoilla, voidaan kuitenkin ohjata vesi onnistuneesti alas katolta ja välttyä vastaavien kauhukuvien toteutumiselta. Jotta kaivo toimii kuitenkin tarkoituksenmukaisesti päästäen veden alas katolta, pitää veden valumisreitin kaivolle olla esteetön. Tämä siis tarkoittaa sitä, ettei katto saa olla kovin roskainen. Roskat saattavat nimittäin patoutua kasoiksi, tukkien valumisreitit kaivolle ja näin alkaa vesi hitaasti kerääntyä lammikoksi suoraan pääsi yläpuolella, eikä sinulla ole siitä välttämättä aavistustakaan. Katon kaivojen tukkeutuminen kokonaan on melko katastrofaalinen katon ja koko talon hyvinvoinnin kannalta. Vettä lainehtivasta katosta kehkeytyy näin tikittävä aikapommi.

Kattokaivojen virheetön toimivuus sekä katon puhtaus ovat tasakaton tärkeimpiä ominaisuuksia tervettä kattoa ajatellen. Katot keräävät ajan mittaan väistämättäkin erilaista roskaa risuista lehtiin ja vaikka karkkipapereihin. Tasakatto ei kuitenkaan pääse itse eroon roskistaan, joten ne on aina sieltä ihmisvoimin poistettava. Mikäli näin ei tosiaan käy, voi roskien peittämä katto estää sadeveden valumisen alas, jolloin katto on jatkuvasti märkä, sekä joutuu kantamaan ylimääräistä painoa. Paino on aina rasite rakenteille. Tasakatot on lisäksi usein rakennettu huovasta, joka on materiaalina erityisen herkkä kasvattamaan sammalta. Maatunut bioaines sekä katolle jämähtänyt kosteus vieläpä luovat sille ideaalit olosuhteet kukoistaa. Sammal on ikävä kuokkavieras, joka saattaa juurakollaan pilata koko kalliin katteen. Juurikin tästä syystä, tulisi kattokaivojen ja katon puhdistus toteuttaa ainakin kahdesti vuodessa. Ja mikäli ei itse välitä toteuttaa sammaleen tuhokäsittelyä, voi vielä helpommalla päästä nakittamalla homman ammattilaiselle. Me Katonkorjaus-palveluilla olemme tottuneet hoitamaan tasakattojen ongelmia sammaleista lammikoihin ja meiltä saatkin myös kaikki tasakaton puhdistukset priimatyönä. Varmistamme lisäksi aina puhdistuksen yhteydessä, että katto toimii kokonaisuutena, eikä altaita ala yllättäen muodostua muista syistä. Näin saatat säästyä yllättäviltä päänvaivoilta tulevaisuudessakin.

Tasakatolta on luotava lumet mahdollisimman säännöllisesti

On hanget korkeat nietokset. Vaan toivottavasti eivät katolla. Ovathan runsaslumiset talvet ihania ja niin perisuomalaisia, mutta saattavat aiheuttaa myös hieman monenmoista murhetta tasakaton omistajalle. Sillä, jo pienelläkin hangella on tapana kerätä painoa katolle. Etenkin alku- ja lopputalvesta, kun lumi pakkautuu kerroksittain sulaessaan ja uudelleen jäätyessään. Kukin meistä on myös varmasti pyöritellyt suojasäällä lumipalloja ja tietää, kuinka raskaita ne ovat puuterilumeen verraten. Ja kun vielä kuvittelee vaikkapa metrin kinoksen päänsä päälle tätä raskasta suojalunta koko talonsa pinta-alalta, alkaa varmasti hitaasti ymmärtää, millaista painolastia kattoparrut voivat joutua pahimmassa tapauksessa kannattelemaan läpi koko talven, jollei lumien pudotuksista huolehdita riittävän usein. Kyse saattaa olla jopa usean tonnin painolastista. Voidaan siis hieman verrata jopa tilanteeseen, jossa katolle parkkeerattaisiin isompi rekka. Tai muutama elefantti. Ja kukaan tuskin haluaisi kuunnella, kuinka tukipuut natisevat yllään, tietäen, mitä saattaisi tipahtaa niskaan, mikäli ne jonain kauniina talviaamuna pettäisivätkin kaiken alla. Siinä rytäkässä voisi käydä kalpaten niin hyvälle katolle, kuin myös kaikille rakenteille ja huonekaluille sen alla. Eikä niissä kaikkein ikävimmissä kauhuskenaarioissa vältytä välttämättä edes henkilövahingoilta. Tästä syystä talvella on äärimmäisen tärkeää seurata katon lumikuormaa. Oikeastaan niin tärkeää, ettei sen tärkeyttä voi edes kyllin korostaa.

Kaltevilta katoilta – etenkin jyrkiltä sellaisilta – hoitaa painovoima usein kertyneet kinokset alas. Mutta tasakatot eivät kykenekään vastaavanlaiseen temppuun eikä lumi pääse tasakatolta poistumaan lainkaan itse. Tämä tietysti aiheuttaa hieman ylimääräistä päänvaivaa tasakaton omistajalle. Ja mikäli ei ole itse kovin kokenut lumenpudottaja, voi vain toivoa, etteivät säätiedotteet lupaa sankkalumisia talvia. Tai tietysti kutsua paikalle osapuolen, jolle lumien pudotus tasakatolta on tuttua. Me Katonkorjaus-palveluilla olemme ammattilaisia siinäkin touhussa ja voimme hoitaa homman puolestasi. Ammattilaisemme tietävät ja taitavat lumenpudotuksen tehokkaasti ja turvallisesti – kattoa tai katon rakenteita vaurioittamatta. Meidän puuhastellessamme ei alle jää yksikään naapurintäti tai kissa eikä kattoon tule sulamisveden myötä vuotovaurioita aiheuttavia repeämiä. Mikäli sinua siis huolestuttaa katollesi kertynyt lumimassa, pyydä meidät paikalle, niin me käärimme hihat ja kumoamme kinokset alas puolestasi alta aikayksikön. Tarkastamme myös samalla aina katon kunnon, jotta voimme olla varmoja siitä, ettei lumi ole ehtinyt jo aiheuttaa tuhoja.

Läpivientien ja saumojen tiiveyden tarkastus on tärkeää puuhaa

Läpiviennit ovat ikävä kyllä usein katon kuin katon Akilleen kantapää. Ne ovat nimittäin usein niitä katon vuotoalttiimpia kohtia, joista saattavat olla lähtöisin ne tuhoisammatkin kattovuodot. Erityisesti vuotoriskiä nostaa se, etteivät ne tai katon monet saumat ole riittävän tiiviitä. Tiivis katto on usein edellytys sille, ettei vesi pääse tekemään tuhojaan rakenteissa. Ja jotta katto pysyisi kyllin tiiviinä suojatakseen asumusta allaan, olisi äärimmäisen tärkeää ihan muutamankin kerran vuodessa tarkistaa katon läpiviennit, huopien saumat sekä jiirit. Niiden tiiveydessä ei aina hyvällä säällä huomaa puutoksia, mikäli sisäkattoon ei ilmesty kuplaa pään päälle, mutta se ei tarkoita, etteikö vuotoalttiutta olisi. Kesällä katto saattaa hyvinkin vaikuttaa varsin hyväkuntoiselta, eikä se välttämättä vuodakaan, mutta talvella voi tilanne olla aivan toinen. Katolle kertynyt lumi voi nimittäin esimerkiksi työntää alleen kertyneen veden sisään pienimmästäkin reiästä, jolloin nekin kolot, joita ei muutoin edes silmällä erota, voivat aiheuttaa varsin huomattavia ongelmia. Siksi läpivientien ja saumojen tiiviyden ongelmia – kuten muitakin katon ongelmia – kannattaa pyrkiä aina ennakoimaan. Vahingonkorjaus käy aina kalliimmaksi.

Jos kaipaat katollesi ammattilaisen vuotokohtien etsimiseen tottuneita silmiä, voimme me tarjota omiamme Katonkorjaus-palveluilla. Meidän erityisosaamiseemme kuuluu juuri myös näiden katon vuotoalttiimpien rakenteiden tiiviyden tarkastus sekä mahdollisten puutteiden etsiminen. Mutta meidän osaamisemme ei lopu vielä siihenkään, että etsimme ongelmakohdat ja tikittävät aikapommit, vaan voimme myös puuttua katon kohtaloon, muuttaen sen suuntaa. Toisin sanoen, kun me katoltasi jonkin ongelman löydämme – oli se sitten läpivienneissä tai jossain katteen saumoissa – voimme myös tehdä tarjouksen sen korjaamisesta. Meiltä onnistuu nimittäin erilaisten vuotavien saumojen tai läpivientien tiivistys helposti ja nopeasti. Näin katon tiiviys saadaan varmistettua parhaalla mahdollisella tavalla, eikä sinun tarvitse odottaa enää sydän syrjälläsi sitä, että vesi alkaa valua tapeteilla ja home haista olohuoneessa. Kun siis pyydät meidän ammattimaisen tiimimme paikalle tarkistamaan kattosi tiiveyden, voit hyvällä omallatunnolla luottaa siihen, että se todella on valmis tulevaa vuodenaikaa varten.

Sammaleen vallankumous ei tee hyvää tasakatolle

Sammal on kauniin vihreää ja ihanan pehmeää. Tuoksuu jopa mukavan kostealta ja raikkaalta. Kasvaessaan metsässä. Katolleen sitä ei kuitenkaan kukaan toivo. Sammal on nimittäin omiaan aiheuttamaan tuhoja sekä kulumaa katoilla, vaikka se alkuun harmittomalta tuntuisikin. Se voi juurakkoineen kerätä kosteutta katolle, vaikeuttamalla tai hidastamalla esimerkiksi veden tai lumen poistumista katolta. Ja kosteudenhan on jo moneen kertaan todettu olevan haitallista niin katolle kuin muullekin asuintilalle muhiessaan pidempään tasakatolla. Kosteuden lisäksi kattoon alkaa helposti kerääntyä myös yhä enemmän roskaa, kun sammal antaa sille tarttumapintaa. Tästä syystä sammaleen poisto katolta on katteen hyvinvoinnin kannalta hyvin olennaista.

Vihervaltauksen aikakausi alkaa usein siitä, että lumen, jään ja veden rapauttama alusta alkaa muhia, kerätä biomateriaalia itseensä ja luoda näin otolliset olosuhteet kosteissa oloissa viihtyvälle sammaleelle. Ja kun yhtälöön lisätään vielä huopakate, joka muutoin on varsin toimiva katemateriaali, mutta, johon sammaleen juuret tarttuvat vielä monia muita katteita helpommin, ovat katastrofisopan kaikki ainekset valmiina. Tästä syystä juuri huovasta rakennettu tasakatto – etenkin ajan kulutuksen ja ikääntymisen myötä – on ehkä kaikkein alttein sammaleelle. Mutta tämä ei toki tarkoita, etteikö vanhempaakin huopapintaista tasakattoa voisi pitää puhtaana sammaleesta. Kyllin säännöllisesti toteutetuilla puhdistuksilla kaiken maailman kasvustot voidaan nimittäin saada karkotettua katolta jo ennen kuin suurempaa tuhoa syntyy.

Mutta mitä enemmän jalansija sammal on saanut katolla, sitä hankalampaa sitä on siltä irrottaakin. Kun sammaleen juuret ovat ehtineet jo tovin tunkeutua syvällekin huopaan, jää katolle aina jotain kasvuston jämiä, vaikka tiukassa istuneet viherlautat olisikin onnistunut itse harjaamaan alas. Tällöin voisi kyseeseen tulla ammattilaisen toteuttama sammaleentuhokäsittely, jolla ongelmasta päästään eroon kerralla ja kokonaan. Juuria myöten. Sammaleentuhokäsittely, vaikka se kovin radikaalilta kuulostaakin, on varsin turvallinen toteuttaa katolle kuin katolle, eikä aiheuta haittaa esimerkiksi muulle kasvustolle talon ympärillä. Sen tarkoitus on lähinnä varmistaa, että vastedes sammal kasvaa jossain muualla kuin katolla ja katto pysyy näin puhtaana sekä kuivana.

Ennen kuin sammal voidaan poistaa ja sammaleentuhokäsittely toteuttaa, on katto kuitenkin puhdistettava. Sammaleenpoistoaine levitetään puhdistetulle katolle, missä sen annetaan vaikuttaa niin kauan, että syvällekin uponneet juuret ja itiöt saadaan hävitettyä kerralla. Koko prosessi kannattaa jättää sen vaativuuden vuoksi ammattilaiselle, joka on tehnyt vastaavaa tuhokäsittelyä aiemminkin ja tietää, miten ainetta tulee käyttää. Ja näin ei itse tarvitse myöskään hikoilla luudanvarressa. Yksin isomman katon harjaaminen on nimittäin suhteellisen raskasta hommaa ja saattaa viedä tovin jos toisenkin. Näin ollen helpoimmalla pääsee, kun luottaa kattonsa ammattilaisen käsiin ja nauttii sammaleettomasta lopputuloksesta. Kattokin kiittää.

Tasakaton huovasta voi huolehtia uudelleenpinnoituksella

Tasakaton huopakate saattaa aika ajoin kaivat sään ja vuosien kulutuksen myötä uudelleenpinnoituksen. Toimenpide voi olla hyvä tapa huolehtia katon kunnosta vielä tulevinakin vuosina ja säästää pitkä penni jatkuvista huoltokuluista, jotka muuten tulevat vastaan pinnan pettäessä. Katto kärsii väistämättäkin niin veden, jään, lumen kuin auringonkin vaikutuksista. Eikä sammalkasvustokaan hyvää katteelle tee. Huopakatossa ne kuluttavat erityisesti sen sirotepintaa ja hitaasti myös sen alla suojaa nauttiva bitumi paljastuu. Mikäli kuluttavat tekijät pääsevätkin sitten nakertamaan bitumia, syntyy katteeseen ajan myötä reikä. Tämä reikä onkin sitten suora reitti vedelle umpilaudoituksiin ja sieltä taas yläpohjaan. Mikäli vastaavaa tilannetta päätyykin sitten katsomaan pitkään sormiensa lävitse, voi vastassa olla pian suuri ja kallis kattoremontti. Tällöin pelkkä pinnoitteen uusiminenkaan ei aina riitä, vaan voidaan joutua vaihtamaan kaikki kostuneista eristevilloista aina lahovaurioisiin puuosiin saakka. Hyvin toteutetulla pinnoituksella ja suojauksella voidaan kuitenkin huovan sääsuoja saada palautettua lähes entiseen loistoonsa kohtuullisen helposti ilman, että koko kattoa tarvitsee laittaa uusiksi sekä ehkäistä vastaavien vuotoreittien synty. Ja koko katon sekä sen alusrakenteiden uusimiseen nähden, on pinnoittaminen pieni vaiva.

Toisinaan pinnoituksen sijaan voi kuitenkin olla järkevämpää uusia koko kattohuopa. Aikansa elänyt huopa on monesti menettänyt kaiken pinnoitteensa ja on siinä kunnossa, että sen pelastusyritys uudelleenpinnoittamisella voi olla silkka epätoivoista tekohengitystä. Parempiin tuloksiin päästää usein vain laittamalla koko huopa vaihtoon. Tällöin tuloksetkin ovat usein pelkkää pinnoitetta paljon toimivammat ja kauaskantoisemmat. Arvio siitä, mikä olisi juuri sinun kattosi kohdalla paras ratkaisu, kannattaa kuitenkin jättää ammattilaiselle, joka osaa arvioida huovan kuntoa, suhteuttaen sen tulevaisuuteen sekä Suomen vaihtelevien sääolosuhteiden luomiin vaatimuksiin. Kun pyydä tarjouksen Katonkorjaus-palveluilta, tulemme katsastamaan katteesi ja pohtimaan vaihtoehtoja yhdessä kanssasi. Päädyt sitten pinnoitukseen ja suojaukseen tai koko katteen uusimiseen, meiltä löytyvät huippuosaajat avuksesi. Meiltä saat siis niin kaikki tarvitsemasi palvelut kuin tuotteetkin huopakattosi suojan palauttamiseen. Ja lopputuloksena on kate, jonka suojaavuuden ansiosta talosi pysyy kunnossa vielä jatkossakin.

Tasakaton korjaukseen kannattaa varata aina ammattilainen

Kuten jo todettu, on tasakaton ylläpito usein muita kattotyylejä haasteellisempaa sen poikkeuksellisen profiilin tähden. Tasakatot ovat monesti hieman alttiimpia mm. kosteuden, roskan, erilaisten kasvustojen sekä lumen vaikutuksille ja niiden tuleekin toimia varsin moitteettomasti, jotteivat ongelmat ala kasaantua. Pienikin virhearvio voi käydä äkkiä kalliiksi, kun lumipalloefekti käynnistyy. Kyse ei ole välttämättä edes isosta, graavimmasta virheestä. Hyväntahtoisimmaltakin harrastenikkaroijalta tai tee-se-itse -tyypiltä voi käsi päästä lipsumaan ja niin katot kuin niiden ongelmatkin ovat erilaisia. Tästä syystä tasakaton korjaukset kannattaa jättää poikkeuksetta aina asiansa osaavalle ammattilaiselle, joka varmasti tietää, mitä tehdä. Tekemiseen tottuneelta tyypiltä homma sujuu myös nopeammin.

Mutta useinkaan pelkät taidot ja tarkkuus eivät ratkaise, vaan kattotöissä voidaan hyötyä myös asiantuntijan tietotasosta. On hyvä osata ennustaa sekä ennakoida tilanteita ja myös arvioida tiettyjen valintojen kannattavuutta. Joku, joka on käynyt lukuisilla eri katoilla ja nähnyt monet katonkorjaukset alusta loppuun, tietää jo eri materiaaleista, kattotyypeistä, niiden tyypillisimmistä ongelmista sekä toisaalta hyödyistäkin. Katolla tehtävät valinnat ovat usein suuria, pitkäaikaisia ja kalliitakin, joten parempi, kun ei joudu jättämään arvailuille varaa tai pettymään jälkikäteen. Tästä syystä niitä suurempia valintoja tehdessä voi olla kannattavaa pyytää ammattilaisen arviota. Jos esimerkiksi tasakaton huopakatteesta paljastuu painaumia, reikiä, repeämiä tai kupruilua, tarvitsee huopakatto korjausta. Myös aukeilleet tai halkeilleet saumat ovat selvä merkki välittömästä paikkaustarpeesta. Joka kerta on kuitenkin tapauskohtaisesti ratkaistava, riittääkö pelkkä paikkaus vai onko järkevämpää päällystää koko katto uusiksi. Joko tai tilanteissa on hyvä harkita niin kulupuolta, katon kestävyyttä sekä toimivuutta jatkossa. Toisinaan voidaan pohtia myös esimerkiksi kattoprofiilin muutoksia sekä erilaisten kattotuotteiden asentamista. Konkreettisimmat arviot erilaisten vaihtoehtojen lopputuloksista sekä realiteeteista saa usein taholta, jolle tällaiset ongelmat ovat arkipäivää.

Mikäli et arjessasi siis ole joutunut pohtimaan kovinkaan usein tasakaton korjausta, on itse korjauksen tai paikkauksen toteutus epäilemättä vähintäänkin yhtä vieras konsepti. Ja mikäli ei ole tottunut tekemään vastaavia kattoprojekteja, ei voikaan olettaa, että ne sujuisivat tuosta vain. Huopakaton korjaus on haastavaa, etenkin silloin, mikäli on tarve liimata paikkapaloja tai aukileikata huopaa esimerkiksi katteen pullistumien takia. Vain asiantuntija pystyy todella takaamaan katteelle teknisen toimivuuden korjauksen jälkeen – muissa tapauksissa vesivahinko voi päästä yllättämään. Tästä syystä huopakatteen korjaus paikkaamalla kannattaa aina jättää ammattilaiselle. Me Katonkorjaus-palveluilla olemme näitä kattoalan ammattilaisia, joille huopakaton monet korjaustyöt ovat nimenomaisen tuttuja. Olemme pitkän kokemuksemme ansiosta myös oppineet ymmärtämään huopakatteen elämänkulkua ja sielunelämää. Meille erilaisten tilanteiden arvio on tuttua ja osaamme ennakoida erilaisten toimenpiteiden tarvetta. Tottakai meiltä sujuu myös tällaisten lukuisten toimenpiteiden toteutuskin – ei tässä vain lämpimikseen puhuta. Me voimme tarvittaessa esimerkiksi asentaa uuden pintahuovan vanhan päälle. Teemme vanhalle katteelle myös purku- ja tasoitustyöt, mikäli päädytään pintaremonttia kattavampiin korjauksiin. Emme myöskään jätä sinua taivasalle, vaan meiltä saat myös uuden katteen puretun tilalle. Ja pian vanhat vaivat ovat pelkkä muisto vain.

Remontoimme tasakaton ja toiveestasi loihdimme siitä vaikka harja- tai pulpettikaton

Muotivillitykset vaihtelevat jopa asuntomaailmassa. Ja vaikkei tasakatto ole enää viimeisintä huutoa, löytyy niitä yhä koristamasta niin vanhempia kuin modernimpiakin asumuksia. Ja koska tasakatto ei ole myöskään katoista kestävin, löytyy yleensä jostain aina tasakatto vailla ammattilaisen korjausta. Näin ollen meilläkin Katonkorjaus-palveluilla on pitkän linjan kokemus erilaisista ja eri ikäisistä tasakatoista. Sekä tietysti jokaisesta tasakaton elämänvaiheesta aina toteutuksesta korjaukseen ja huollosta purkuun. Tasakattojen heikot puolet ovat siis tulleet myös väistämättä tutuksi pitkän linjan kattoalan asiantuntijoillemme. Siksipä me osaammekin ottaa tarvittaessa kantaa erilaisiin ongelmatilanteisiin ja tehdä toimintaehdotuksia.

Joskus yksi näistä toimintaehdotuksista voi olla tasakaton vaihtaminen kattokulmaltaan järkevämpään sekä käytännöllisempään ratkaisuun. Syitä sille, miksi sellaisen ehdotuksen saattaisimme tehdä, on monia, joita jo useampi on aiemmissa kappaleissa listattu. Mikäli edessäsi on joka tapauksessa katon remontti, voi kannattaa antaa tilaa ajatukselle tulevaisuudesta jonkin toisen kattomallin kanssa. Vaikka kattomuodon vaihto voi hetkellisesti kirpaista, vaikuttaa se usein asumismukavuuteen, katon toimivuuteen, sen kaipaaman huollon ja korjauksen määrään sekä täten myös usein kulukustannuksiin. Joten pitkällä tähtäimellä saattaa ratkaisu olla jo ihan taloudellisestikin kannattava. Monilla eri vaihtoehtoja pohdittaessa rahan säästyminen painaakin suhteellisen paljon vaakakupissa.

Tyypillisesti tasakatosta loihditaan usein harja- tai pulpettikatto, jotka ovat profiililtaan jyrkempiä sekä näin myös helpompia ylläpitää. Meille Katonkorjaus-palveluilla kattotyypin radikaalimmatkin vaihdot ovat tuttuja ja meiltä saatkin varmasti laadukkaan katon, riippumatta siitä, mihin malliin päädyt. Me panostamme uudessa katossa sen tuulettuvuuteen, kestävyyteen ja toimivuuteen. Meille on tärkeää, että kokonaisvaltaisen remontin myötä uuden katon hyödyt saadaan esiin niin, että kaipuu vanhaa kohtaan katoaa. Ja mikäli päätökset sekä muutokset tuntuvat isoilta ja riskialttiilta huolimatta siitä, on hyvä pitää mielessä sekin, että toteutamme kattojen muutosprojektit aina takuutyönä. Näin voit todella varmistua siitä, että lopputulos on juuri sitä mitä lupaammekin – uusi, kokonaisvaltaisesti paremmin voiva katto.