KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Järkipäätös — Tasakatto harja- tai pulpettikatoksi

Tasakatto harjakatoksi tai pulpettikatoksi

Tasakattoisen talon muuttaminen harja- tai pulpettikattoiseksi taloksi on nykyään yleistä ja monesti katon muutostoiveet syntyvät, kun ensimmäiset ongelmat tasakatolla ilmenevät. 1970-luvulla suurimassa suosiossa olleet tasakatot luokitellaan nykyään riskirakenteeksi huonon tuulettuvuutensa, sekä vedenpoistumisongelmiensa vuoksi. Tasakaton kunto on myös äärimmäisen vaikea tarkistaa ilman, että katon rakenteita lähdetään avaamaan. Tasakaton vaihtamiselle kattokulmaltaan jyrkempään ratkaisuun on katolle ja kukkarolle monella tapaa järkevämpi ratkaisu. Sijaitsi tasakattoinen rakennuksesi sitten missä päin Suomea tahansa, saapuvat ammattitaitoiset kattospesialistimme pyydettäessä paikalle tarkastamaan kattosi kunnon ja tekemään sille tarvittavat korjaus- ja muutostyöt kuntoon, säällä kuin säällä ja vuoden jokaisena päivänä.

Meidän kauttamme saat katon muodon muutokset kokemuksella ja laatutyönä avaimet käteen -palvelukokonaisuutena. Tavallisessa muutostyössä tasakatosta tehdään harjakatto, mutta pulpettikatto on myös yleisesti käytössä oleva kattomalli. Teemme tasakattojen muutostöitä pulpetti- ja peltikatoksi, niin asuinrakennuksille kuin myös kesämökeille tai vaikkapa autokatoksille. Ammattitaitoiset tekijät ja työnjälki, sekä tyytyväiset asiakkaat ympäri Suomen puhuvat puolestamme – tilatessasi kattotyöt meiltä voit olla vakuuttunut, että kattosi on markkinoiden luottavimpien ja asiantuntevimpien tekijöiden hoidossa

Kaiken tekemisemme lähtökohtana ja edellytyksenä on asiakkaamme ovat tyytyväisiä lopputulokseen. Tyytyväisyyden varmistamiseksi tarkastamme kattosi yleisilmeen ja kunnon tarkastuksen aina jokaisen pienimmänkin tilatun työn yhteydessä. Jos katolla käydessä huomamme tarvittavia huoltotoimenpiteitä tai katon kuntoa kuormittavista tekijöitä, keskustellemme mahdollisista korjaustarpeista kanssasi ja teemme tarvittaessa korjausehdotuksista tarjouksen.

Monipuolisen palvelutarjontamme ansiosta pystymmekin takamaan asiakkaillemme aina jokaiselle katolle yksilöllisesti räätälöidyn palvelukokonaisuuden. Ammattitaitoinen katonkorjaustiimme koostuu kokeneista ammattilaisia, jonka ansiosta kaikenlaisille katoille löytyy kauttamme laadukas ja kustannustehokas toteutustapa.

Kattotöitä yksityishenkilönä teettäessä on hyvä muistaa kotitalousvähennyksen mahdollisuus. Kaikki kotona tai vapaa-ajan asunnolla tehdyt kattotyöt, sekä kunnossapito- ja perusparannustyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin, jotka voit huomioida omassa verotuksessasi. Kauttamme voit myös hakea kattotöille rahoitusmahdollisuutta. Tarvittaessa voit tutustua ja lukea aiheesta lisää verkkosivuiltamme.

Näyttääkö sinun vanha tasakattosi sille, että se olisi jo parhaat päivänsä nähnyt? Kärsitkö huonosta sisäilmasta tai oletko huomannut valumajälkiä sisäkatollasi? Kattotöiden asiantuntijat auttavat sinua arvioimaan kattosi kunnon ja sen vaihtotarpeen. Ole yhteydessä myyntiimme ja pyydä meidät paikalle, niin laitetaan kattosi kerralla kuntoon!

Tasakaton vaihtaminen harja- tai pulpetti katoksi helpottaa kaikkia katon korjaus –ja huoltotöitä

Harja- ja pulpettikattoihin verrattuna tasakaton huoltaminen on vaativaa ja vaivalloista puuhaa, joka vaatii tekijältä erityistä huolellisuuttaa ja hyviä hermoja. Tasakatto luokitellaan nykyaikaisten rakennusmääräysten ja –ohjeiden perusteella riskirakenteeksi, jonka vuoksi sen käytöstä uudisrakennuskohteissa on luovuttu kokonaan. Riskirakenteella tarkoitetaan rakennetyyppiä, jonka rakennusalan ammattilaiset ovat todenneet käytännössä ja tarkastuksia tehdessään vaurioherkäksi rakenteeksi. Tasakatolle muodostuu jyrkempiä kattoja herkemmin ongelmia. Vaurioiden syynä ovat tavallisesti kosteuden pääseminen rakenteeseen, joko sisäilmasta vesihöyryn muodossa tai ulkoilmasta.

Haasteita huoltotöissä aiheuttavat talvisin katolle jämähtänyt lumi, joka ei pääse valumaan katolta itsekseen pois, vaan se täytyy tarkasti kolata pois – runsas lumisina talvina töitä katolla voi joutua käymään useamman kerran viikossa. Tavallisesti jyrkemmille kattomalleille riittää puolivuosittain tehtävät puhdistus- ja huoltoväli, kun taas tasakattoisten kattojen kohdalla tulisi huoltoja tehdä huomattavasti useammin, etteivät kattokaivot pääse tukkiutumaan, jolloin vesi jää katolle seisomaan. Tasakaton pinnalle syntyy myös herkästi painaumia, jolloin vesi pääsee kerääntymään katolla tiettyihin kohtiin syömään katteen pintaa. Kosteuden päästessä kertymään katteen alle on sitä vaikea tarkastaa ja havaita – yksi selkeä varoitusmerkki on kuitenkin esimerkiksi sisäkaton valumajäljet. Tällöin kuitenkin vauriot voivat olla jo huomattavat.

Myös sekä harja- ja pulpettikatto vaativat samoja huoltoja kuin tasakattokin, mutta ne ovat kuitenkin kokonaisuudessaan muuten varmatoimisempia, sekä antavat anteeksi katolla ilmenevät pienet ongelmat, myös niiden korjaaminen ja havaitseminen on helpompaa ja vaivattomampaa.

Ota meihin yhteyttä, ja suunnitellaan sinullekin varmasti toimiva ja kosteusvapaa kattokokonaisuus!

Kuinka paljon kattomallin muodonmuutos maksaa?

Tasakaton muuttaminen toiseen kattomuotoon on aina monivaiheinen ja isotöinen projekti. Ensin joudutaan purkamaan vanha katto, jonka jälkeen vuorossa on kattotuolien asennus ja yläpohjan kunnon tarkastaminen, tuuletus ja eristäminen, sekä lopuksi uuden katteen asentaminen kattotuotteineen. Pidemmällä aikavälillä tarkasteltuna kuitenkin uusi jyrkempi katto maksaa itsensä takaisin huoltovapaampana ratkaisuna, sekä lisäksi saat turvallisen kodin, jonka kanssa ei tarvitse jatkuvasti olla jännittämässä katon kosteusvaurioita. Kyse on kuitenkin suuresta hankkeesta, joten oikean ammattilaisen valinta on projektin totutuksen kannalta ensiarvoisen tärkeää.

Ammattilaisillamme on käytössä modernit työvälineet ja sekä alansa viimeisin osaaminen, jonka ansioista tasakaton purkaminen käy meiltä nopeasti ja vaivatta. Lopullisen urakkahinnan määräytymiseen vaikuttavat useat katon ominaispiirteet, joita ovat esimerkiksi: katonmuoto, rakennuksen korkeus, katemateriaali, katon koko, sekä tarvittavat kattotuotteet. Jokainen katon saneeraustyö on kuitenkin oma projektinsa, jonka vuoksi täysin tarkan ja kiinteä hintaisen tarjouksen kattoremontin kustannuksista saat ainoastaan tilaamalla kattospesialistimme paikalle.

Käymme läpi kaikki katollesi tehtävät työvaiheet katon purkamisesta aina uuden katon asennukseen, sekä kattotuotteiden kiinnitykseen. Työt toteutetaan aina asiakaan toiveiden, sekä ammattilaisemme tekemän arvioin, sekä lain edellyttävien määräysten mukaisesti.

Osaava henkilökuntamme on tarvittaessa apuasi myös uuden katemateriaalin valinnassa, jotta uusi katto olisi sopiva juuri sinun kattosi rakenteisiin ja tarpeisiin. Meiltä löytyy tietotaitoa niin pelti- tiili-, kuin huopakattojen asennustöistä kaikenlaisille kattomalleille ja -tyyleille.  Katon vaihdon yhteydessä asennamme uudelle katollesi myös kaikki uudet lainmukaiset kattoturvatuotteet. Toiveidesi mukaisesti asentajamme laittavat paikalleen myös muut tarvitsemasi kattotuotteet, kuten esimerkiksi aurinkopaneelit tai pieneläinesteet.

Kattavan palvelukokonaisuutemme ansioista toteutamme kaikki työsuoritteet alusta loppuun takuutyönä ja avaimet käteen -periaatteella.  Tilatessasi meidät paikalle sinun ei tarvitse kuin keskittyä nauttimaan lopputuloksesta ja uudesta katostasi!

Kaipaako sinun vanha tasakattosi jo päivitystä uuteen? Mietitkö kuinka paljon juuri sinun kattosi vaihtotyö tulisi maksamaan? Ole yhteydessä myyntimme ja selvitetään yhdessä juuri sinun katollesi paras ja toimivin ratkaisu!

Onko mahdollista rakentaa uusi katto tasakaton päälle

Uuden katon rakentaminen tasakaton päälle on periaatteessa mahdollista, mutta käytännössä emme pysty tätä suosittelemaan. Monesti silmämääräisesti katon kunto voi näyttää päällisin puolin moitteettomalta, vaikka katon alapuoliset rakenteet olisivat huonossa kunnossa. Koska tasakaton kunnon tarkistus vaatii katon purkua, on luonnollisempaa purkaa aina vanha katto uuden tieltä. Pistokoemaisesti tehdyillä kuntotarkastuksilla ei ole mahdollista tutkia eikä nähdä rakennetta kokonaisuudessaan, jonka vuoksi kattosaneerauksen tullessa ajankohtaiseksi olisi katolle erityisen tärkeää tehdä kattavampi kuntotarkastus, jotta voidaan täysin varmistua koko katon kunnosta. Kostuneet aluskattorakenteet voivat aiheuttaa sisäilmaongelmia ja lahovaurioiden jatkuvaa leviämistä. Laajemman kuntotarkastuksen yhteydessä joudutaan kattoa purkamaan, jotta varsinaisesta kunnosta päästään selville, jolloin samalla vaivalla poistetaan koko katto. Uusi katto ei poista piilon jätetyn vanhan tasakaton vaurioita ja ongelmia, mikäli niitä siellä entuudestaan on. Ohjesääntönä voisikin pitää, että jos vanhan katon kunnosta ei voida täysin varmoja, ensisijainen suosituksemme on vanhan katon purkaminen uuden tilalle kattosaneerauksen yhteydessä.

Kattotöiden ammattilaisemme saapuvat pyydettäessä avuksesi kaikkina vuodenaikoina, koko Suomen alueella. Sijaitsi talosi sitten missä päin Suomea tahansa, ammattitaitoinen henkilökuntamme saapuu pyydettäessä paikalle juuri sinne missä kattotöiden tekijöitä tarvitaan.

Ota siis meihin yhteyttä ja varmistu kattosi kunnosta!