KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Tiilikaton korjaus ja huolto

Tiilikaton huolto ja korjaus jatkavat pitkäikäisen ja kestävän tiilikatteen käyttöikää vielä vuosilla. Rikkinäisten tiilien vaihto ja katon tiivistys riittävät monesti, eikä koko kattoa tarvitse vaihtaa. Kun suoritetaan vielä tiilikaton pinnoitus / maalaus, saavat tiilet entistä kestävämmän pinnan. Suoritamme tiilikaton huolto- ja korjaustöitä ammattitaidolla ja kokemuksella.

Kun pyydät tarjouksen tiilikaton korjauksesta voidaan samaan sopimukseen liittää tiilikaton pesu, sammaleenpoisto ja poistokäsittely. Sammaleen poisto tiilikatolta harjaamalla ja pesemällä onnistuu yleensä hyvin, mutta ajoittain on hyvä tehdä tiilikattoon sammaleentuhokäsittely.

Mahdollinen kattovuodon paikkaus voidaan hoitaa samalla kertaa, kun suoritetaan tiilikaton kevät- ja syyshuolto. Meiltä saat koko paketista hyvän, kilpailukykyisen tarjouksen. Teemme tiilikaton korjaukset aina avaimet käteen palvelulla, eikä sinun tarvitse murehtia mistään kattoosi liittyvästä.

Aluksi meiltä tulee asiantuntija kartoittamaan tilanteen katollasi, jonka perusteella teemme tarjouksen. Jokainen tarjous tehdään kirjallisena ja kiinteähintaisena sekä sovitaan siinä kaikki työvaiheet. Katolla käydessämme huomioimme onko muita puutteita tai korjattavaa, kerromme havainnoistamme ja teemme tarjouksen näistäkin töistä.

Kaikki kattokorjaukseen ja katon huoltoon saat meiltä. Pyydä tarjous ja laitetaan tiilikattosi uuteen uskoon!

Tiilikaton korjaus ja huolto

Tiilikaton korjaushinta – mitä tiilikaton korjaus maksaa?

Tiilikaton korjaushinta – mitä tiilikaton korjaus maksaa?  Tiilikaton korjauskustannukset määräytyvät tietenkin sen mukaan, mitä kaikkea katolle on tehtävä. Vaihdetaanko tiiliä ja kuinka paljon. Onko alusrakenteille tehtävä huolto- tai korjaustöitä. Pinnoitetaanko kattoa ja niin edelleen. On myös aiheellista miettiä, että mikäli korjattavaa on kovin paljon, niin kuinka pitkäaikainen apu se on katolle. Kuinka paljon saadaan lisää käyttövuosia vai olisiko jo aiheellista uusia koko katto. Voimme antaa tarjouksen ja arvion sekä korjauksesta että koko vesikatteen vaihdosta, näin voimme yhdessä pohtia ja vertailla kumpi vaihtoehto on tässä tilanteessa kannattavampi. Kun huollettavaa on vähän tai kohtuullisesti, on tiilikaton korjaus hyvä keino lisätä käyttövuosia ja saattaa katto ajantasalle niin varusteiltaan kuin ulkonäöllisestikin.

Tiilikaton korjaushinta tietenkin kiinnostaa asiakasta ja vaikuttaa ratkaisuihin ja päätöksiin. Aina ei voi rahan takia tehdä juuri niitä valintoja kuin haluaisi, mutta me ymmärrämme tämän ja tarjoamme erilaisia ratkaisuja ja vaihtoehtoja, jotka tulisivat kysymykseen juuri kyseisessä kohteessa. Asiantuntijamme tutkivat katon aina ennen tarjouksen tekemistä ja näin meillä on hyvä käsitys siitä minkälaisilla toimilla katto saadaan kuntoon ja mitä kannattaa missäkin vaiheessa tehdä. Aina ei tarvita suuria remontteja vaan voidaan selvitä pienillä korjauksilla ja huolloilla.

Tiilikaton korjaushintatarjoukseen voidaan sisällyttää kaikki muutkin kattotyöt ja -varusteet, jos niille on tarvetta. Samalla on helppo uusia tai huoltaa tikkaita, lumiesteitä ja sadevesikouruja sekä rännejä. Toteutamme kaikenlaiset kattotyöt niin omakotitaloissa, kerrostaloissa, rivitaloissa kuin kesämökeilläkin. Jos jotain muutoksia tai muuta yllättävää ilmenee töiden edetessä, otamme heti yhteyttä ja sovimme asiakkaan kanssa kuinka ongelmat tai muutokset selvitetään. Tavoitteemme on, että yhteydenpito meidän ja asiakkaan välillä on sujuvaa ja välitöntä. Näin ollen voit luottaa siihen, että pidämme sinut ajantasalla kattoremontissasi.

Saat meiltä hyvän ja kilpailukykyisen tarjouksen tiilikaton korjaushinnasta. Meiltä saat kaiken tiilikaton korjaukseen ja huoltoon, niin ammattitaitoiset työmiehet kuin tarvikkeet ja välineetkin. Teemme työt avaimet käteen periaatteella.

Tiilikaton korjaukseen voit saada meiltä rahoitusta. Myös kotitalousvähennys helpottaa yksityishenkilön kattoremonttikustannuksissa.

Tiilikaton kevät- ja syyshuolto

Tiilikaton kevät- ja syyshuolto eivät ole suinkaan turhaa vaivannäköä. Pitämällä tiilikatosta hyvää huolta ja tekemällä tarvittavat korjaukset ja huollot ajallaan, saadaan katon käyttöikää kasvatettua monilla vuosilla. Ei ole siis yhdentekevää miten kattoansa kohtelee. Tiilikatto on pitkäikäinen ja sen kanssa selviää suhteellisen pienillä huoltotoimilla. Jokunen kattotiili on aina helppo vaihtaa, katon pesu vuosittain ja käsittely katon suoja-aineella 5 – 10 vuoden välein auttaa pitämään kasvustot kurissa. Kun vielä uusit katon pinnoituksen muutaman kymmenen vuoden ikäiselle katolle, voit tyytyväisenä todeta, että olet hoitanut kattoasi aivan oikein.

Tiilikaton keväthuolto suoritetaan lumien sulettua katolta. Tarkastamme katon kunnon kokonaisuudessaan. Selvitämme onko lumi tai jää tehnyt talven aikana vahinkoa kattomateriaaleille, lapetikkaille, lumiesteille tai räystäille. Läpivientien ja pellitysten kunto tarkastetaan ja roskat sekä liat harjataan katolta. Tarvittaessa katto pestään tai käsitellään sille sopivalla suoja-aineella. Tiilien kuntoon kiinnitetään erityisesti huomiota ja harjatiilten kiinnitys varmistetaan. Keväällä kannattaa hiukan silmäillä sisäkattoa ja läpivientien ympäryksiä sisäpuoleltakin kosteusvaurioiden varalta. Lumien sulaessa, kun vettä katolla riittää, paljastuvat monesti myös katon vuotokohdat.

Tiilikaton syyshuolto tehdään ennen lumentuloa. Syyshuollon yhteydessä kannattaa puhdistaa vesikourut lehdistä ja roskista ja tarkistaa rännien puhtaus. Koko katto harjataan puhtaaksi ja pestään tarvittaessa. Myös syksyisin kannattaa silmäillä kattotiilet läpi, ettei aurinko tai tuulet ja sateet ole haurastuttaneet tai halkaisseet tiiliä. Muitakin tarvittavia kattotöitä voidaan tehdä samalla kertaa.

Jos teet tarkastuksia tai vuosittaisia kevät- ja syyshuoltoja ja puhdistuksia itse katolla, niin muista oikeat turvavarusteet. Märkä tai roskainen katto on liukas ja olosuhteet ovat vaativat. Myös harjat ja pesu- sekä puhdistusaineet löytyvät meiltä ja neuvomme mielellämme niiden oikeaoppisessa käytössä. Kuitenkin jos olet epävarma tai korkealla kiipeily ja työskentely ei kiinnosta ota yhteyttä ja pyydä meidät hätiin. Teemme tiilikaton kevät- ja syyshuollot ammattimaisesti laadukkaana takuutyönä ja käytämme kokemukseemme perustuen parhaita aineita ja välineitä. Työ sujuu ripeästi reippaalta työporukaltamme ja kattosi on huollettu ja puhdistettu alta aikayksikön.

Tiilikaton kevät- ja syyshuollon saat kätevästi ja turvallisesti meiltä. Asiantuntijamme tekee tarkastuksen katollasi ja kartoitamme näin mitä olisi aiheellista tehdä. Laadimme kirjallisen,  kiinteähintaisen tarjouksen suoritettavista töistä sekä selonteon työvaiheista ja työtavoista. Käymme asiakkaan kanssa sopimuksen läpi ja teemme työt täysin sen mukaisesti.

Rännien ja vesikourujen puhdistus, huolto ja korjaus

Rännien ja vesikourujen puhdistus, huolto ja korjaus on aiheellista tehdä talven jälkeen, jolloin voidaan samalla varmistaa, ettei lumi ja jää ole rikkoneet tai päässeet vääntämään kouruja niin, etteivät ne toimi enää parhaalla mahdollisella tavalla. Myös kourujen ja rännien kiinnitykset on aiheellista tarkastaa. Syksyisin, ennen lumien tuloa voi lehdet ja muut roskat puhdistaa kouruista ja ränneistä, niin keväällä lumien sulamisvesi pääsee esteettä virtaamaan pois katolta. Näin toimien saavutetaan paras mahdollinen rännien ja vesikourujen toimivuus. Jos olet innokas puutarhuri, kannattaa hyödyntää sadevedet kasvimaan tai kukkien kasteluun ja asentaa syöksytorven alle suuri sadevesitynnyri.

Ränneihin ja vesikouruihin kertyy kesän ja syksyn aikana paljon lehtiä ja roskia, jotka veden kanssa pakkautuvat kourujen pohjalle ja ränneihin. Tämä märkä moska ei pääse helposti kuivumaan ja voikin ajan kanssa haurastuttaa tai jopa ruostuttaa vanhoja kouruja. Mikäli kourut ovat vielä hyvässä kunnossa ne kannattaa puhdistaa hyvin ja pestä oikeanlaisilla aineilla. Kouruja ja rännejä voi maalata ja huoltaa, niin ne ulkonäöllisestikin ovat taas siistit. Jos rännien ja vesikourujen puhdistus, huolto ja korjaus eivät enää auta, kannattaa pyytää tarjous vesijärjestelmän uusimisesta.

Suoritamme rännien ja vesikourujen puhdistus, huolto ja korjaustöitä, joten ei ole itse välttämätöntä lähteä katolle keikkumaan. Meiltä työ sujuu turvallisuusvaatimuksia noudattaen, ammattitaitoisesti ja joutuisasti. Samalla, kun katolla toimimme, suoritamme myös yleisilmeen tarkastuksen ja kerromme jos katolla vaikuttaa olevan jokin paikka korjausta tai huoltoa vailla ja teemme asiakkaan näin halutessa tarjouksen korjaus- tai huoltotöistä.

Tiilikaton pesu, sammaleenpoisto ja suojakäsittely

Tiilikaton pesu, sammaleenpoisto ja suojakäsittely auttavat, kun kattotiiliin on päässyt kasvamaan sammalta. Varsinkin vanhemmalla tiilikatoilla näkee usein sammal- ja jäkäläkasvustoa. Katolle putoavat neulaset, lehdet, noki ja muu lika antavat hyvän kasvupohjan sammaleelle. Kun tiilen pinta on jo iän myötä huokoisempi, saa sammal hyvän kasvualustan. Sammal kerää vettä, haurastuttaa tiiltä entisestään ja huonontaa tiilen kestävyyttä, joten katto on syytä puhdistaa ja pestä säännöllisesti. Tiilikaton suojakäsittely ehkäisee uuden sammaleen kasvua, tekee katon pinnasta likaa ja vettä paremmin hylkivän ja helpottaa näin tiilien puhtaanapitoa. Kun pesun ja sammaleenpoiston suorittaa riittävän usein ei sammal ehdi tarttua liian tiukasti kiinni. Kevät- ja syyshuollon yhteydessä on hyvä katon pinta myös puhdistaa ainakin pääpiirteittäin, näin ollen selvitään varsinaisista pesuista paljon helpommalla. Suojakäsittelyn voi tiilikatolle tehdä 5-10 vuoden välein, jolloin se antaa hyvän suojan vettä, likaa ja kasvustoja vastaan. Tiilikatto on pitkäikäinen, mutta jos halutaan päästä maksimaaliseen käyttöikään on pesut ja muut huollot suoritettava säännöllisesti. Lisäksi, kun puhdistutat kattosi kevät- ja syyshuollon yhteydessä ja käsittelet sammalta ja muita kasvustoja vastaan sopivin väliajoin, ei muuta tarvita. Katto pysyy puhtaana ja vuosittainen puhdistus on kevyttä, kun kasvustot eivät ole liian tiukassa ja lika pinttynyt tiilen pintaan.

Kovin lähellä kattoa levittäytyvät puiden latvustot lisäävät sammaleen ja jäkälien kasvamista. Katolle putoavan roskan määrä on suurempi ja lisäksi puut varjostavat kattoa, jolloin kasvustot nauttivat varjoisasta ja kosteana kestävästä ympäristöstä. Auringon puolella sijaitseva paahteinen katto ei kerää kasvustoja ollenkaan niin paljon. Lisäksi sadevesijärjestelmiinkin lehti- ja neulasroskaa kertyy puiden alla todella paljon ja niiden puhdistaminen on suoritettava paljon useammin kuin muussa tapauksessa. Näihin asioihin voit itse vaikuttaa rajoittamalla puiden määrää aivan talon kupeessa.

Tiilikaton pesun, sammaleenpoiston ja suojakäsittelyn voit pyytää meiltä. Tarkastamme katon kunnon ja käytämme juuri katollesi sopivia aineita, menetelmiä ja välineitä. Meillä on pitkä kokemus tiilikattojen huolloista ja kattosi on loistokunnossa meidän jäljiltämme. Voimme myös antaa vinkkejä katon jatkohuoltoon.

Tiilikaton maalaus eli pinnoitus

Tiilikaton maalaus eli pinnoitus antaa katolle uuden ilmeen ja lisää sen kestävyyttä ja käyttövuosia. Pinnoittamalla vanhasta katosta, joka on kunnoltaan vielä toimiva saadaan myös ulkonäöllisesti kuin uusi. Pinnoitus poistaa tiileen syntyneen huokoisuuden ja ehkäisee veden imeytymistä tiileen. Näin ollen sammal ja muut kasvustot eivät nekään viihdy katolla enää yhtä hyvin ja katon puhdistus helpottuu. Tiilen alkuperäiset hyvät ominaisuudet saadaan taas esille. Pinnoituksen yhteydessä kannattaa vahingoittuneet tiilet vaihtaa uusiin ja tarkastaa muutenkin katon ja pohjarakenteiden kunto, ettei pinnoitus mene aivan hukkaan. Pinnoitus kannattaa tiilikatolle tehdä ainakin kerran katon käyttöiän aikana, arviolta 30 vuoden ikäiselle katolle. Ennen maalausta eli pinnoitusta on katto hyvä pestä, jotta siinä ei ole sammalta eikä muuta likaa, joka huonontaa maalauksen lopputulosta. Myöskään pinnoite ei tartu likaiseen tiileen yhtä hyvin kuin puhtaan tiilen pintaan. Kun tiilikatto on puhdistettu ja käsitelty oikeilla suoja-aineilla ennen pinnoitusta saadaan hyvä, siisti ja kestävä pinnoite katolle.

Toteutamme katollasi kuntotarkastuksen, jonka perusteella voidaan tehdä päätös siitä onko pinnoittaminen oikea vaihtoehto ja saadaanko sillä riittävästi lisävuosia katolle. Voimme antaa tarjouksen ja arviot sekä pinnoituksesta että uuden vesikatteen vaihtamisesta, jolloin päätöksen voi tehdä asiakas meidän asiantuntijoidemme avustuksella. Jokainen tiilikatto tutkitaan ja käsitellään tapauskohtaisesti sopimuksen mukaan.

Lumenpudotus ja lumiesteiden asennus tiilikatolle

Lumenpudotus ja lumiesteiden asennus tiilikatolle lisäävät turvallisuutta sekä tiilikaton kestävyyttä. Painava lumi painaa kattoa ja sulaessaan vesi tunkeutuu halkeamiin ja koloihin. Lisäksi kevätaurinko saa lumet liikkeelle katoilta ja suuret ja painavat lumimassat aiheuttavat vaaratilanteita pudotessaan pahimmassa tapauksessa ihmisten tai autojen päälle. Katolle asennettavat lumiesteet ehkäisevät lumien putoamista. Jos lunta on kertynyt paljon, on monesti aiheellista käydä lumia pudottamassa alas. Matalissa taloissa tämä voi onnistua asukkailta itseltäänkin, kunhan muistetaan turvallisuus ja oikeat varusteet. Suoritamme kuitenkin lumenpudotukset pikaisesti ja turvallisesti  tiilikatolta niin omakotitaloissa, rivitaloissa kuin kerrostaloissakin.

Lumiesteiden asennus tiilikatolle kannattaa antaa ammattilaisen tehtäväksi, joko omana hommanaan tai muun tiilikattoremontin yhteydessä. Tällöin voidaan tarvittaessa uusia muitakin kattoturvatuotteita, kuten tikkaita. Meillä lumiesteet asennetaan kokemuksella ja ammattitaidolla. Tarkastamme katon kunnon silmämääräisesti samalla muutenkin ja katsomme oikeat paikat lumiesteille.

Lumenpudotus ja jäänpoisto tiilikatolta suojaavat niin asukkaita kuin itse kattoakin. Turhaa työtä se ei siis suinkaan ole vaikka luontokin asian hoitaa toki tavallaan. Kun katon alla ei liikuta eikä säilytetä mitään, eikä lumen paino haittaa kattoa, ei lumenpoistoa ole tietenkään välttämätöntä tehdä. Kyllähän lumi keväällä auringon lämmittäessä sulaa ja putoaa alas. Kun katto on taas lumeton, onkin aika tarkastaa sen kunto ja tehdä tarvittavat korjaukset ja huollot.

Meiltä saat kaikki kattopalvelut mitä katollasi tarvitset

Tiilikaton huollot, pinnoitukset ja lumiesteiden sekä muiden varusteiden asennukset saat meiltä! Laadukasta työtä ammattitaitoiselta ja palvelualttiilta henkilöstöltämme, unohtamatta mahtavia kilpailukykyisiä hintojamme!