KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Usein tiilikaton korjaus riittää, eikä remonttia tarvita – ole silti ajoissa liikenteessä!

Tiilikaton korjaus

Jos tiilikattosi on kärsinyt vaurioita, on tiilikaton korjaus pikaisesti tarpeen. Pienetkin vaivat äityvät äkkiä visaisiksi korjattaviksi, ja pahimmillaan ongelmat valuvat vesikaton alle asti – esimerkiksi vuotavat piipunjuuripellit saattavat kastella kaiken vesi- ja sisäkaton välissä. Varmuudella voitanee sanoa ainakin se, että itsekseen eivät tiilikaton vauriot parane!

Jos tiilikattosi kaipaa korjausta, älä silti panikoi. Apu on lähellä.

Katonkorjaus-palvelumme on nimittäin hälytysvalmiudessa ympäri vuoden koko Suomen alueella. Ja sellaista tiilikaton korjaustyötä ei ole olemassakaan, jota me Katonkorjauspalvelulla emme taitaisi!

Tiilikaton korjaushan voi tarkoittaa monia erilaisia asioita. Esimerkiksi murtuneiden kattotiilien vaihto, vuotavan tiilikaton korjaus ja irti revenneen rännin kiinnitys takaisin paikoilleen ovat tiimillemme arkipäivää. Meihin voit kuitenkin turvautua luottavaisin mielin myös harvinaisemmissa tiilikaton korjaustarpeissa, sillä tiilikate-eksperttimme ovat neuvokkaita ja asiansa todistettavasti osaavia.

Kokemusta meillä piisaa niin savi- kuin betonitiilikattojenkin korjaamisesta. Tiilikate-eksperteillemme myös kaikki kattomuodot harjasta pulpettiin ja aumaan ovat tuttu juttu – edes jyrkkä mansardi-tiilikatto ei saa meitä perääntymään toimeksiannosta!

Pidäthän silti mielessä, että säännöllinen huoltaminen on helppo ja edullinen keino ehkäistä tiilikaton korjaustarpeita. Puhdistaminen, lumenpudotukset, rännien sulatus, suoja-ainekäsittelyt, uudelleenpinnoitus ja sammaleentuhokäsittely ovat tiilikaton huolto-ohjelman kulmakiviä.

Erityisesti tiilikaton puolivuosittainen puhdistaminen ja lumenpudotukset ovat askareita, joita emme kyllästy alleviivaamaan. Sammal ja lumi ovat nimittäin tiilikattosi arkkivihollisia, jotka aiheuttavat suurimman osan tiilikaton korjaustarpeista.

Onneksi myös tiilikaton huoltohommat ovat meillä täällä Katonkorjauspalvelussa täydellisesti hallussa. Usein saammekin vanhan tiilikaton käyttöikää jatkettua mainiosti jo pelkästään huoltamalla.

Jos vahinko on kuitenkin jo sattunut ja tiilikatto kaipaa korjausta, ei korjaustöitä kannata jättää hautumaan. Mitä nopeammin ja ammattitaitoisemmin tiilikaton korjaustyöt hoidetaan pois päiväjärjestyksestä, sen vähemmän kustannuksia niistä loppupeleissä koituu.

Edes pankkitilin saldon ei kannata antaa olla jarruna tiilikaton korjaukselle. Tekemämme työ kelpaa nimittäin kotitalousvähennykseen, ja kauttamme on saatavilla myös osamaksun mahdollistavaa rahoitusta. Sitä paitsi kokeneet tiilikate-eksperttimme tekevät työnsä sekä laadukkaasti että kustannustehokkaasti, mikä pitää hintatasomme verrattain edullisena toimeksiannosta riippumatta.

Tiedämme kyllä, että haluaisit varmasti kuulla tiilikaton korjaushinnan jo nyt. Vaikka käytössämme on runsain mitoin osaavaa työvoimaa sekä ammattitason kalustoa, ennustajaa ja kristallipalloa meillä ei silti ole.

Siksi onkin rohkaistava mielensä ja otettava meihin yhteyttä esimerkiksi sähköisen tarjouspyyntölomakkeemme kautta. Kun olemme tutustuneet käsillä olevaan urakkaan, saat meiltä kaiken siihen tarvittavan työn, materiaalit ja kaluston kattavan huipputarjouksen.

Ai niin. Vielä eräs asia unohtui mainita. Nimittäin se, että jokaiseen meiltä tilaamaasi tiilikattotyöhön saat kaupan päälle kattotarkastuksen. Kutsuitpa meidät sitten murtuneen kattotiilen vaihtoon, sammaleenpoistoon tai vuotavan tiilikaton korjaukseen, tarkastamme kattosi yleiskunnon ja teemme halutessasi hyvän tarjouksen kaikista muistakin sen kaipaamista toimenpiteistä. Meille kattosi kokonaisvaltainen hyvinvointi on ykkösasia!

Näillä tiilikaton korjaustöillä venytämme kattosi käyttöikää kuin kuminauhaa

Kuten sanottu, tiilikaton korjaus ei viittaa vain yhteen, tiettyyn toimenpiteeseen. Kyseessä on yläotsikko monille erilaisille operaatioille. Osa niistä on helppoja ja nopeita – toiset taas hankalampia ja vievät siksi enemmän aikaakin. Joukossa ei silti ole yhtään sellaista työtä, josta me Katonkorjauspalvelussa emme selviäisi korkein arvosanoin!

Tässä muutama esimerkki tiilikaton korjaustöistä, joita saamme usein tehtäväksemme:

 • murtuneiden tai rapautuneiden kattotiilien vaihtaminen
 • katon saumojen tai jiirien tiivistäminen
 • irti revenneiden tai repsottavien peltilistojen kiinnitys takaisin paikoilleen
 • seinällenostopellin tai päätypellin korjaus tai vaihto
 • lahojen tuuli- tai otsalautojen vaihto
 • puuttuvan harjatiivisteen asennus tai viallisen harjatiivisteen vaihto

Edellä mainitut koskevat kuitenkin vain vesikattoa ja räystästä. Myös yläpohjan ja kattotuotteiden korjaustyöt ovat joskus aiheellisia. Niitäkään emme vierasta!

Kattotuotteiden ja -läpivientien korjaus

Kattotuotteita ovat kaikki kattosi varusteet, kuten kattoturvatuotteet, pieneläinesteet, kattotarkastusluukku ja sadevesijärjestelmä. Myös kattoikkunat, valokuvut ja aurinkopaneelit ovat kattotuotteita – savupiippukin (hattuineen) voidaan lukea katon varusteeksi. Monien kattotuotteiden yhteydessä on läpivientejä ja pellityksiä, ja korjausta voivat vaatia niin läpiviennit, pellitykset kuin varsinaiset kattotuotteetkin.

Tässä joitakin esimerkkejä kattotuotteiden ja niiden yhteydessä olevien läpivientien ja pellitysten korjaustöistä, jotka ovat meille tuttua puuhaa jo vuosien takaa:

 • vuotavan kattoikkunan korjaus
 • vuotavan savupiipun korjaus
 • repsottavien piipunjuuri- ja pystypeltien korjaus tai savupiipun pellitys uudelleen
 • irti revenneen kattotuotteen kiinnitys takaisin paikoilleen
 • kaadon säätäminen
 • sadevesijärjestelmän ruostevaurioiden korjaus tai ruostuneiden sadevesijärjestelmän komponenttien vaihtaminen
 • piipunhatun asennus, uusiminen tai korjaus
 • haurastuneiden läpivientitiivisteiden uusiminen

Kattotuotteiden korjaus on yleensä siinä mielessä helppoa hommaa, että toimenpiteet ovat melko paikallisia. Jopa vuotavan savupiipun korjaus voi hyvinkin onnistua meiltä ilman mittavaa purkuoperaatiota!

Yläpohjan korjaus

Yläpohja viittaa vesikaton eli kattotiilien alapuolisiin rakenteisiin. Joskus yläpohjaa kuulee kutsuttavan myös välipohjaksi. Siellä ovat esimerkiksi katon eristeet, puiset tukirakenteet ja aluskate. Usein syy yläpohjan korjaustarpeille on kosteus (joko kondenssivesi tai vesikatolta peräisin oleva sade- tai sulamisvesi), mutta myös katon väliin päässeet pikku eläimet aiheuttavat sinne joskus korjattavaa.

Tyypillisiä yläpohjan korjaustöitä ovat:

 • aluskatteen korjaus (esim. aluskatteen vaihto kattotuoliväli kerrallaan)
 • pieneläinten tekemien eristevaurioiden korjaus
 • kastuneiden tai homeisten eristeiden vaihtaminen
 • homeisten tai lahojen puuosien uusiminen
 • notkahtaneiden kattorakenteiden oikaisu tai kiilaus

Huomaa, että toisinaan tiilikaton korjaustyöt koskettavat useampaa kuin yhtä katon kerroksista. Esimerkiksi myrsky- ja lumivaurioiden korjaus ja kattovuotojen korjaus vaativat monesti operointia sekä vesikaton tasalla että katon välissä.

Kun tilaat tiilikaton korjaustyöt meiltä täältä Katonkorjauspalvelusta, hoituu tiilikaton korjaus kuitenkin yleensä hyvin paikallisilla täsmäiskuilla pois päiväjärjestyksestä. Sitä paitsi teemme työmme aina rutiinin suomalla kustannustehokkaalla otteella, joten lasku pysyy maltillisena isommankin korjausrupeaman yhteydessä. Ota yhteyttä, niin tiilikate-eksperttimme tulevat arvioimaan kattosi kaipaamat toimenpiteet!

Yleensä joko sammal tai lumi on juurisyy tiilikaton korjaustarpeisiin

Kun katsot edellä olevaa listaa tiilikaton korjaustöistä, saatat huomata ison osan toimenpiteistä liittyvän joko sammaleen tai lumen tekosiin. Sammal ja lumikuorma ovatkin tiilikaton arkkivihollisia. Seuraavaksi kerromme, miten sammal ja lumi tarkalleen ottaen toimivat tiilikattoasi vastaan ja millaisilla iskuilla saamme laitettua vandaalikaksikolle luun kurkkuun.

Sammal tuhoaa tiilikattosi kuin huomaamatta

Sammaloituminen on tiilikatolle tyypillinen, mutta varsin kiusallinen riesa. Sammal nimittäin tuhoaa tiilikaton hitaasti, mutta varmasti.

Aluksi kattotiilien pinnalle kertyy hentoista sammalnukkaa, joka ei vielä ole järin vaarallista. Jos vihreä nöyhtä saa kuitenkin majailla katolla rauhassa, kasvaa se pian reheväksi mättääksi.

Kun sammalta kertyy tiilikatolle runsaammin, alkavat mättään juuret kovertaa kattotiilien huokosverkostoa laajemmaksi. Mättään seassa viipyilee myös kosteutta. Erityisesti pakkasella tämä yhdistelmä on tuhoisa, sillä se aiheuttaa niin sanottua tiilikaton pakkasrapautumista.

Rapautuessaan kattotiilet puolestaan murtuvat herkemmin. Murtuneet kattotiilet taas saattavat livauttaa vettä alleen. Kun rapautuminen etenee tarpeeksi pitkälle, voi kosteutta tihkua jopa näennäisesti ehjien tiilien läpi. Ellei vastassa ole täysin toimivaa aluskatetta, on tiilikaton kosteusvaurio saanut näin alkunsa.

Sammal voi saatella vielä nuorenkin tiilikaton yllättävän lyhyessä ajassa purkukuntoon. Kun kutsut meidät ajoissa paikalle, riittänee tiilikaton puhdistaminen, sammaleentuho- ja suoja-ainekäsittely, uudelleenpinnoitus tai viimeistään kattotiilien vaihto kuitenkin mainiosti pelastamaan kattosi sammaleen kynsistä. Ole meihin yhteydessä vähintään puolivuosittain katon kausipuhdistuksen tiimoilta!

Lumi voi tehdä tiilikatolle sen minkä sammalkin, mutta nopeammin!

Lumella on hyvin saman tyyppisiä vaikutuksia kuin sammaleella, mutta sen tuhovoima on nopeavaikutteisempi. Siinä missä sammaleella vie vuosia rapauttaa kattotiilet niin heikkoon kuntoon, että ne lopulta murtuvat, voi jo yksi kunnon lumisaderintama saada kattotiilet raksahtelemaan rikki!

Lumi saattaa myös saada kattorakenteet notkahtamaan, vaikka kattotuolit olisivat vankat ja katolla majaileva kinos silmämääräisesti vielä pieni. Jo puolen metrin nietos vetistä nuoskalunta painaa yllättävän paljon.

Lumi aiheuttaa painetta myös katon saumakohtiin, jiireihin eli sisätaitteisiin ja läpivienteihin. Jos niissä on vähäisiäkään heikkouksia, voi lumikinos puskea allaan virtaavat sulamisvedet katon epäjatkuvuuskohdista tiilien alle ja näin saada aikaan tiilikaton kosteusvaurion.

Edellä mainituista syistä lumenpudotuksista ei kannatakaan tinkiä. Lumien tiputtaminen tiilikatolta on syytä tilata meiltä reilusti ennen kuin katon sietämä peruslumikuorma ylittyy.

Sitä ei kannata jäädä odottelemaan, että lumet tulisivat katolta alas itsekseen. Tiilikaton pinta on karhea ja katolla voi olla myös lumiesteitä, joten lunta kertyy sinne melkoinen lasti ennen kuin vyöry lähtee liikkeelle. Matkallaan alas se voi sitä paitsi repiä mukaansa koko joukon kattotuotteita, jotka puolestaan jättävät katolle mahdollisesti isojakin reikiä.

Jos lumenpudotukset ovat kuitenkin päässeet unohtumaan ja lumi rikkoi komean tiilikattosi, ei hätä ole tämän näköinen. Tiilikate-eksperttimme saavat katon kyllä varmasti kunnostettua siististi, kestävästi ja kustannustehokkaasti!

Tiilikaton huolto käsittää muutakin kuin sammaleenpoiston ja lumenpudotukset

Tiilikaton huoltaminen on kiistattoman hyödyllistä. Kuten edellä jo kävikin ilmi, on monilla huoltotöillä mahdollista ehkäistä esimerkiksi sammaleesta ja lumesta aiheutuvia vaurioita. Kun otat tiilikaton huolto-ohjelman haltuun kokonaisuudessaan, voit kuitenkin ennaltaehkäistä myös lukuisia muita katto-ongelmia. Näin ollen tiilikaton korjauksesta koituvat laskutkin pysyvät minimissään.

Tällaista huolto-ohjelmaa suosittelemme kaikille tiilikatoille osoitteesta riippumatta:

 • katon puhdistaminen puolen vuoden välein (syksyisin ja keväisin)
 • rännien puhdistaminen puolen vuoden välein
 • katon ja sadevesijärjestelmän tarkastaminen puhdistamisen yhteydessä
 • sammaleentuhokäsittely tarvittaessa, esim. 2-3 vuoden välein
 • suoja-ainekäsittely sammaleenpoiston jälkeen
 • uudelleenpinnoitus suoja-ainekäsittelyn asemasta noin kahdenkymmenen vuoden välein
 • lumenpudotukset talvittain ennen kuin katon sietämä peruslumikuorma ylittyy
 • rännien sulatus (höyrytys) viimeistään keväällä ennen kuin muu katto sulaa

Muista, että edellä mainitut huoltotyöt on paras tilata poikkeuksetta meiltä täältä Katonkorjauspalvelusta. Esimerkiksi katon ja sadevesijärjestelmän puolivuosittaisen puhdistamisen ja tarkastamisen voit tilata meiltä kätevänä kausihuolto-palvelukokonaisuutena. Itse ei katolle kannata kavuta, sillä tiilikate-eksperttimme tekevät huollot puolestasi osaavasti, turvallisesti, ripeästi ja kotitalousvähennyskelpoisesti!

Tiilikaton huoltaminen voi myös paljastaa katoltasi tukun korjaustarpeita

Sen lisäksi, että tiilikaton huoltaminen ennaltaehkäisee katon korjaustarpeita, voi se myös paljastaa niitä. Äläkä nyt kavahda – korjaustarpeiden paljastuminen on hyvä asia! Mitä aiemmin ruvet ja rispaantumat käyvät ilmi, sen helpommin ja edullisemmin saamme ne korjattua.

Kun tilaat tiilikattosi huollot meiltä täältä Katonkorjauspalvelusta, teemmekin katollesi niiden yhteydessä aina kattavan kattotarkastuksen. Siitä emme veloita erikseen.

Tarkastuksen merkeissä silmäilemme vesikaton esimerkiksi murtuneiden kattotiilien sekä vuotavien saumojen ja jiirien varalta. Havainnoimme kuitenkin paljon myös sellaisia epäkohtia, jotka eivät kenties vielä ole välitön riski kattosi terveyden kannalta, mutta joista saattaisi jossain vaiheessa poikia mahdollisesti visaistakin korjattavaa. Esimerkiksi haurastuneet läpivientitiivisteet, asennusvirheet ja pinnoitevauriot pistävät silmiimme.

Katolla käydessämme katsastamme lisäksi kattotuotteet. Kattotuotteiden osalta varmistamme niiden olevan ehjiä ja kaikin puolin toimintakuntoisia sekä jämäkästi kiinni.

Jos pääsemme puikahtamaan yläpohjan puolelle esimerkiksi tarkastusluukun kautta, käymme kurkkaamassa jopa aluskatteen, katon eristyksen, tuuletuksen ja puurakenteiden olevan täydessä terässään. Pidämme silmämme auki niin aluskatteen reikien ja repeämien, homeisten tai muuten vaurioituneiden eristeiden, heikon tuuletuksen, eristeiden liian vähäisen määrän, lahojen kattorakenteiden kuin valumajälkienkin varalta.

Jos katoltasi syystä tai toisesta löytyy moitteen sijaa, teemme mielellämme tarjouksen tilanteen korjaamiseksi vaadittavista toimenpiteistä. Kun tartut tarjoukseemme yksin tein, ei tiilikaton korjaus voisi enää juuri helpommin ja edullisemmin hoitua!

Näistä merkeistä tiedät, että tiilikattoremontti voi olla fiksumpi ajatus kuin katon korjaus

Usein olemme saaneet varttuneenkin tiilikaton kunnostettua tai sen kuntoa ylläpidettyä mainiosti jo pelkästään huoltamalla ja korjaamalla. Jos katto pääsee kuitenkin lipsahtamaan huollosta ja korjaustöistä olevan avun ulottumattomiin, on agendalle otettava tiilikaton remontointi. Mutta ei hätää, meiltä jopa tiilikattoremontti onnistuu kokenein käsin!

Tiilikattoremontti on oikeastaan ainoa keino kunnostaa katto, jos se on jo läpimätä ja haisee homeelta naapuriin asti. Esimerkiksi pelkkä haurastuneen läpivientitiivisteen vaihtaminen tai vuotavan savupiipun tiivistäminen ei vielä riitä tervehdyttämään kattoasi, mikäli vaurioiden kautta vuotanut vesi on jo ehtinyt homehduttaa katon eristeet ja lahottaa puurakenteet.

Jos tiilikaton korjaustöitä on kertynyt jo vino pino, voi tiilikaton remontointi tulla jopa edullisemmaksi kuin katon korjaaminen. Vanha tiilikatto rapistuu usein vähän joka nurkasta, joten loppulasku saattaa olla huokeampi, jos katto puretaan ja uusitaan kerralla kuin korjaillaan sieltä täältä joka vuosi.

Tilanteen katon korjauksen ja remontoinnin välillä ollessa kiikun-kaakun, kannattaa miettiä realistisesti katon jäljellä olevaa käyttöikää. Betonitiilikaton maksimi-ikä on noin seitsemänkymmentä vuotta ja savitiilikaton sata vuotta. Myös mielessä pyörivät kattomuutokset on hyvä ottaa lukuun. Mikäli oireileva tiilikattosi on jo reilusti yli keski-ikäinen ja olet pitkään haaveillut vaikkapa katon lisäeristyksestä tai ilmeen päivittämisestä, kallistuu vaakakuppi kattoremontin puoleen.

Vaikka kattoa ei kannatakaan remontoida syyttä suotta, ei vanhassa siis ole aina vara parempi. Älä takerru vanhaan tiilikattoon, jos sen korjaus olisi kuin rahan heittämistä suihkulähteeseen!

Osittainen tiilikattoremontti on hyvä kompromissi korjauksen ja remontin välillä

Tiesitkö, että aina tiilikattoa ei tarvitse remontoida kokonaan? Myös osittainen tiilikattoremontti on usein täysin mahdollinen ja hyvä vaihtoehto.

Osittainen tiilikattoremontti on ikään kuin remontin ja korjauksen välimuoto. Sen yhteydessä uusimme katon vain niiltä osin kuin se on huonossa kunnossa.

Toisinaan esimerkiksi pelkkä kattotiilien ja aluskatteen vaihtaminen riittää erinomaisesti palauttamaan vanhan tiilikaton taistelutahdon vuosikymmeniksi eteenpäin. Tiilikatto voidaan remontoida jopa niinkin pienesti kuin yhden ruodevälin alalta!

Koska osittainen kattoremontti on huomattavasti täydellistä kattoremonttia suppeampi, on se myös edullisempi ja nopeampi operaatio. Jos korjaus ei enää riitä kattosi kunnostamiseksi, mutta kokonaisvaltainen remontointi olisi yliampuvaa, voimmekin suositella osittaista tiilikattoremonttia lämpimin mielin!

Tilaa katollesi kuntokartoitus, niin selvitämme sen tarpeet!

Tiilikattoremontti on monessa mielessä paras toimenpide vanhan tiilikaton kunnostamiseksi. Kyseessä on kuitenkin iso rupeama, joten turhaan ei remontoimaan kannata ryhtyä. Kutsu meidät tekemään katollesi kuntokartoitus, niin selvitämme kattosi tarpeet tuota pikaa!

Kohteeseesi tutustuttuamme ja omat toiveesi kuunneltuamme saat meiltä kilpailukykyisen ja kaikenkattavan tarjouksen joko tiilikaton huolto- tai korjaustöistä tai remontista. Kaikki tekemämme tarjoukset sisältävät laadukkaat materiaalit, luotettavan kaluston ja osaavan työvoiman kattosi kaipaamia toimenpiteitä varten. Työtämme koskee aina myös reilunmittainen asennustakuu.

Ota siis yhteyttä katonkorjauspalveluumme, vaikket tietäisi mitä kattosi tarkalleen ottaen tarvitsee! Tiilikate-eksperttimme arvioivat kattosi kunnon joka tapauksessa vielä omin silmin, joten meiltä ­se saa takuulla ansaitsemaansa ammattimaista käsittelyä – oli edessä sitten tiilikaton huoltoa, korjausta tai remontointia.