KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Tiilikaton pinnoitus tekee vanhallekin katolle ihmeitä!

Tiilikaton pinnoitusKun meiltä Katonkorjauspalvelusta tilataan tiilikaton pinnoitus, pääsemme tekemään pieniä ihmeitä. Pinnoitus on nimittäin hyvin kustannustehokas tapa venyttää tiilikaton käyttöikää, helpottaa katon huoltoa sekä raikastaa rähjäiseksi käynyt ilme. Aika monta hyötyä yhdestä toimenpiteestä!

Jos ihan tarkkoja ollaan, voi tiilikaton pinnoitus tosin tarkoittaa paria erilaista toimenpidettä:

tiilikaton maalauspinnoitus = käsittely maalin kaltaisella tuotteella, joka sekä suojaa tiiliä että palauttaa niiden alkuperäisen värin
tiilikaton suoja-ainekäsittely = kattotiilien käsittely värittömällä suoja-aineella

Jotta pinnoituksen vaikutus olisi mahdollisimman kestävä, kuuluu siihen meillä aina tiilikaton puhdistaminen. Puhdistaminen sisältää myös sammaleentuhokäsittelyn. Tällä taktiikalla palautamme kattosi vastustuskyvyn niin säärasitteita, likaa kuin sammaltakin vastaan erittäin tehokkaasti ja pitkäkestoisesti!

Kaikkiin tiilikattotöihin tulee meillä lisäksi kattotarkastus kaupan päälle. Mikäli havaitsemme vikoja tai puutteita vesikatolla, kattotuotteissa tai yläpohjassa, teemme mielellämme hyvän tarjouksen niiden korjaamisesta. Ennen pinnoitustahan katto on joka tapauksessa suotavaa kunnostaa, ja korjaustyöt hoituvat pinnoituksen yhteydessä pois päiväjärjestyksestä varsin joutuisasti ja edullisesti.

Kaiken tämän teemme rutinoitunein ottein kohteessa kuin kohteessa. Riveihimme on kertynyt suorastaan hävyttömän paljon kokemusta sekä savi- että betonitiilikatoista, jyrkistä ja loivista katoista ja kaikista kattomuodoista (esimerkiksi pulpettikatot, harjakatot, aumakatot ja mansardikatot). Emme pelkää tarttua tuumasta toimeen, oli kyse sitten omakotitalon, autotallin, rivitalon tai kerrostalon tiilikaton pinnoitusurakasta.

Vaikka osaammekin kertoa tiilikaton pinnoitukseen liittyvistä käytännön asioista paljon jo etukäteen, yhtä asiaa emme kuitenkaan pysty valottamaan kohdettasi tuntematta. Nimittäin sitä, paljonko tiilikaton pinnoitus tai käsittely suoja-aineella maksaa. Räätälöimme hintamme kohdekohtaisesti muun muassa katon koon ja kunnon perusteella, joten hintatietoja kannattaa kysäistä suoraan tiilikate-eksperteiltämme.

Huomaa! Työmme on täysin kotitalousvähennyskelpoista. Tiukkoja taloustilanteita varten kauttamme on saatavilla myös osamaksun mahdollistavaa rahoitusta.

Yhteydenottosi jälkeen tulemme kurkkaamaan kohdettasi ja suunnittelemaan urakkaa kanssasi. Olemme käytettävissäsi ympäri vuoden koko Suomen alueella, ja suunnittelukäynti voidaan sopia mainiosti myös ilta-aikaan tai viikonlopulle. Luvallasi käymme tosin katsastamassa kohteesi mielellämme poissa ollessasikin.

Olisiko siis jo korkea aika ottaa meihin yhteyttä tiilikaton pinnoituksen tiimoilta? Suoja-ainekäsittelylle voi olla tarvetta jopa muutaman vuoden välein, kun taas tiilikaton uudelleenpinnoitus tehdään noin parin-kolmen vuosikymmenen välein. Jos katto puskee sammalta kuin viimeistä päivää tai tiilien väri on päässyt kulahtamaan, älä enää epäröi jättää tarjouspyyntöä priimasta tiilikaton pinnoitustyöstä!

Meillä tiilikaton pinnoitushinta pysyy aisoissa laadusta tinkimättä

Kuten jo edellä ohimennen mainitsimmekin, on tiilikaton pinnoitushintaa mahdotonta arvioida etukäteen kohdetta ja projektia tuntematta. Kun teet aiheesta hintavertailua, tulisikin hälytyskellojen soida ja lujaa, jos urakoitsija antaa tarjouksen tutustumatta kohteeseesi ja toiveisiisi ensin huolella. Tällainen hinta-arvio ei voi mennä muuta kuin pieleen!

Pohjimmiltaan summa riippuu työn määrästä sekä työn tekemiseen tarvittavasta kalustosta, materiaaleista ja tuotteista. Nämä ovat kuitenkin kiinni täysin projektin yksilöllisistä piirteistä.

Esimerkiksi työn määrään vaikuttavat nämä asiat:

 • katon pinta-ala
 • katon muoto ja yksityiskohdat (esimerkiksi lappeiden määrä, taitteet, kattolyhdyt)
 • katon kunto – onko tarvetta korjaustöille?
 • kiinteistön korkeus
 • kiinteistön sijainti (vaikuttaa matka- ja kuljetuskustannuksiin)
 • urakan yhteydessä mahdollisesti tehtävät asennustyöt

Katon ominaisuudet vaikuttavat omalta osaltaan myös materiaalikuluihin. Esimerkiksi katon pinta-ala ja kunto määrittävät pinnoitukseen käytettävän tuotteen ja sen menekin.

Jos katolla on murtuneita tiiliä, on pinnoituksen yhteydessä investoitava uusiin tiiliinkin – ellei niitä sitten ole laitettu jemmaan katon asennuksen yhteydessä. Erityisesti isommat korjaustyöt, kuten kattovuotojen korjaus kohottavat sekä työstä että materiaaleista aiheutuvia kuluja. Mitä paremmassa kunnossa kattosi siis pinnoitushetkellä on, sen edullisemmaksi tiilikaton pinnoitus tulee.

Vinkki! Tiilikaton pinnoitus on edullinen sauma asennuttaa uusia kattotuotteita, kuten lumiesteitä, aurinkopaneeleja, piipunhattu tai pieneläinesteitä. Asennustyöt ja tuotteet itsessään tuovat oman lisänsä tiilikaton pinnoitushintaan, mutta poikivat tulevaisuudessa selvää säästöä. Meiltä saat myös tiilikaton kattotuotteet ammattitaitoisesti asennettuna!

Kun haluat tiilikaton pinnoituksesta tarkan ja realistisen hinta-arvon, kannattaa ottaa yhteyttä tiilikate-ekspertteihimme yhtään epäröimättä. Yhteydenottosi jälkeen tulemme suunnittelemaan urakkaa kanssasi ja kartoitamme tarkoin kaikki projektin hintaan vaikuttavat tekijät.

 • tarjouksemme sisältää kaiken työn, materiaalit ja kaluston, joita tiilikaton pinnoitus kohteessasi edellyttää
 • teemme työmme laadusta tinkimättä, mutta kustannustehokkaasti – hinta-laatusuhteemme onkin tunnetusti huippuluokkaa!
 • räätälöity hintalappu tarkoittaa, että et maksa turhasta
 • pelkkä tarjouspyyntö ei vielä sido tilaamaan urakkaa juuri meiltä, mutta harva kääntyy muiden firmojen puoleen tiilikate-ekspertteihimme tutustuttuaan

Muista, että tiilikaton pinnoitus on joka tapauksessa sijoitus katon pitkään käyttöikään. Jos kattotiilien pinta on kulunut, ei kannata kitsastella ja antaa tiilien olla sään armoilla vailla kunnollista suojakerrointa. Pitkällä tähtäimellä tiilikaton ammattimainen pinnoitus maksaa itsensä takuulla takaisin!

Huomaa: jos samassa yhteydessä pinnoitetaan sekä asuin- että piharakennusten katot, voit säästää suuriakin summia! Kertamaksuna lasku on isompi, mutta kokonaiskustannukset jäävät alhaisemmaksi kuin pinnoitettaessa pihapiirin jokainen katto erikseen.

Onnistunut tiilikaton pinnoitus alkaa perusteellisella pohjatyöskentelyllä

Oikeaoppisesti tehtynä tiilikaton pinnoituksesta on paljon etua. Tiilikaton pinnoitus on kuitenkin huoltotoimenpiteeksi varsin monimutkainen. Siihen sisältyy monia erilaisia töitä ja työvaiheita, joista kukin vaatii tekijältään asiantuntemusta ja säntillisyyttä.

Onneksi tiilikate-eksperteillemme on siunaantunut vuosien varrella rutkasti kokemusperäistä tietotaitoa tiilikaton pinnoituksesta monien muiden kattotöiden ohella. Jokainen meistä Katonkorjauspalvelun työntekijöistä on varustettu myös tunnollisella asenteella.

Tällä taktiikalla olemme pinnoittaneet tiilikattoja ensiluokkaisen onnistuneesti jo lukuisissa kohteissa kautta maan:

 1. suunnittelukäynti eli kohteeseen ja asiakkaan toiveisiin tutustuminen
 2. urakkaa valmistelevat toimenpiteet (esimerkiksi telineiden pystytys ja ympäristön suojaustyöt)
 3. katon tarkastaminen (vesikatto, kattotuotteet ja yläpohja mahdollisuuksien mukaan)
 4. katon huolellinen puhdistaminen
 5. korjaustyöt tarvittaessa
 6. sammaleentuhokäsittely
 7. tiilien käsittely suoja-aineella tai pinnoiteaineella
 8. loppusiivous

Vaiheet 1-6 ovat niin kutsuttuja pohjatöitä. Jotta rupeaman loppuhuipennus eli kattotiilien käsittely suoja-aineella tai pinnoitteella onnistuisi parhaalla mahdollisella tavalla, on pinnoituksen pohjatyöt tehtävä tinkimättömän tarkasti.

Esimerkiksi suunnittelukäynnillä ilmenneiden asioiden perusteella tiedämme, miten urakassa kannattaa edetä (riittääkö suoja-ainekäsittely vai onko tiilikaton uudelleenpinnoitus parempi ajatus). Samalla hahmotamme, millaisia työvälineitä ja kalustoa tarvitsemme voidaksemme toimia katolla sekä turvallisesti että ripeästi.

Katon puhdistaminen puolestaan on tärkeää, jotta sammaleentuhoaine pääsisi kunnolla vaikuttamaan. Sammaleenpoisto taas on eduksi, sillä se pidentää tiilikaton pinnoituksesta olevien hyötyjen kestoa huomattavasti.

Katon korjauksella on niin ikään oma tärkeä paikkansa tiilikaton pinnoitusprosessin pohjatöissä. Esimerkiksi vuotavan tiilikaton pinnoittaminen olisi hukkaan heitettyä aikaa ja rahaa, sillä pienikin vuoto tai vuotoriski (kuten murtuneet kattotiilet tai haurastunut läpivientitiiviste) saattaisi äityä pian kokonaiseksi kosteusvaurioksi. Jotta kastunut yläpohja saataisiin kuivaksi, olisi vastikään pinnoitetut kattotiilet purettava pois.

Valitettavan harva amatööri ja kattoalan kokemattomampi urakoitsija suhtautuu pohjatöihin niiden ansaitsemalla vakavuudella. Näin ollen tiilikaton pinnoitustyö tulee tehdyksi epäkustannustehokkaasti, eivätkä sen vaikutukset ole välttämättä läheskään niin ilahduttavat kuin meidän kokeneiden tiilikate-eksperttiemme jäljiltä.

Pohjatöiden ohella on toki tärkeää, että itse pinnoitusvaihekin tulee tehdyksi asianmukaisesti. Kymmenen pisteen suoritukseen tarvitaan esimerkiksi tehokas maaliruisku ja määrätietoinen etenemistapa. Meidän suorituksemme ei jää vajaaksi näiltäkään osin.

Edellä mainituista syistä juuri me Katonkorjauspalvelussa olemmekin erinomainen valinta, kun etsit osaavia käsiä tiilikaton pinnoitukseen. Taktiikkamme on osoittautunut pistämättömän hyväksi katon kunnosta, koosta ja muodosta riippumatta, joten takaamme ensiluokkaisen lopputuloksen tiilikaton pinnoitustyölle myös Sinun kohteessasi!

Tiilikaton pinnoitus on sateenvarjotermi monille erilaisille toimenpiteille

Tiilikaton pinnoitukseen on markkinoilla tukkutolkulla erilaisia tuotteita eri valmistajilta ja eri hintaluokissa. Tuotteet eroavat toisistaan niin ainesosiensa, kestävyytensä kuin käsittelyllä saavutettavien hyötyjenkin suhteen. Karkealla tasolla tiilikatto voidaan käsitellä joko suoja-aineella tai tiilikattomaalilla. Kun tilaat tiilikaton pinnoitustyöt meiltä Katonkorjauspalvelusta, autamme valitsemaan fiksusti!

Tiilikaton maalauspinnoitus kyllästää tiilet suoja-aineilla ja väripigmenteillä

Moni yhdistää termin “tiilikaton pinnoitus” nimenomaan tiilikaton maalauspinnoitukseen. Tämä toimenpide tehdään maalinkaltaisella aineella, jota myydäänkin usein nimellä tiilikattomaali.

Tiilikattomaalit ovat erityisesti mineraalipinnoille suunniteltuja tuotteita, jotka suojaavat betonitiiliä erinomaisesti monilta ympäristön rasitteilta. Sellaisia ovat esimerkiksi UV-säteily, ilmansaasteet, kasvusto ja kosteus.

Tiesitkö? Kattotiiliin imeytyvä vesi aiheuttaa niin sanottua pakkasrapautumista eli kosteuden ja lämpötilamuutosten vauhdittamaa kiviaineksen haurastumista. Ilmiö johtuu siitä, että tiilien huokosverkostoon varastoitunut vesi tiivistyy kylmällä jääksi ja laajenee vedeksi lämpötilan taas kohotessa – tämä kovertaa tiiliä kuin merivesi rantakallioita! Pakkasrapautuminen on kiihkeimmillään kevättalvella eron päivä- ja yölämpötilojen välillä ollessa suurimmillaan, mutta myös sammal jouduttaa tiilien haurastumista omalta osaltaan.

Tiilikattomaali suojaa tiiliä myös mekaaniselta rasitukselta. Sitä aiheuttaa esimerkiksi katolta alas liukuva lumi ja jää, katon puhdistaminen ja tuulen mukana kulkeutuvat hiovat hiukkaset.

Vesiliukoisina tiilikattomaalit eivät kuitenkaan estä tiiliä hengittämästä niille luonnolliseen tapaan. Tiilikaton maalaus ei-hengittävällä tuotteella voisi olla katolle tuhoisaa.

Suoja-aineiden ohella tiilikattomaaleissa on myös väripigmenttejä, ja tiilikaton maalauspinnoitus palauttaakin vanhan katon värin upeasti. Autamme valitsemaan sävyn, joka vastaa mahdollisimman paljon kattotiilien alkuperäistä sävyä – tiilikattomaaleja on saatavilla kaikissa kattotiilien perusväreissä.

Huomaa, että tiilikaton värin vaihtamista maalaamalla emme suosittele. Toimenpiteen vaikutukset jäisivät todennäköisesti erittäin lyhytkestoisiksi. Mikäli tiilikaton värin muuttaminen kiinnostaa, on kattotiilien vaihtaminen oikea ratkaisu. Meiltä saat siitäkin hyvän tarjouksen niin halutessasi!

Milloin tiilikaton maalauspinnoitus sitten on aiheellista? Uusilla (betoni)kattotiilillä on yllään niin sanottu tehdaspinnoite, joka kestää tavallisesti useita vuosikymmeniä. Selkeä merkki uudelleenpinnoituksen tarpeesta on kattotiilien värin haalistuminen. Yleensä betonitiilikaton uudelleenpinnoitus on tarpeen noin kolmenkymmenen vuoden välein – savitiilikatto ei maalia kaipaa.

Monissa kohteissa katon etelänpuoleinen lape saa kuitenkin osakseen muuta kattoa enemmän UV-säteilyä, ja kattotiilien pinnoite kuluu etelään päin katsovan lappeen osalta nopeammin. Ellei koko katto vielä kaipaa uudelleenpinnoitusta, voimme mainiosti käsitellä tiilet vain tarvittavilta osin!

Kattotiilien käsittely suoja-aineella antaa suojaa, muttei vaikuta katon väriin

Tänä päivänä markkinoilla on myös perinteisiä tiilikattomaaleja kevyempiä tiilikaton suoja-aineita. Suoja-aineet ovat värittömiä, mutta niillä on runsaasti kattotiiliä suojaavia ominaisuuksia.

Samaan tapaan kuin tiilikattomaalitkin, myös suoja-aineet varjelevat kattoa niin säärasitteiden aiheuttamalta rapautumiselta kuin mekaaniselta kulumiseltakin. UV-säteilyn, kosteuden, kasvuston, ilmansaasteiden sekä puhdistamisen, lumen, jään ja tuulen mukana kulkeutuvien pienhiukkasten haittavaikutukset kohdistuvat ensisijaisesti tiilien suojakertoimeen, eivätkä kattotiiliin itsessään.

Tiilikaton käsittely suoja-aineella helpottaa myös katon huoltoa. Tuote tiivistää kattotiilien pinnan samaan tapaan kuin tiilikattomaali, ja sileäpintaisena tiilikatto on helpompi pitää vapaana niin roskista, kasvustosta kuin lumestakin.

Tiilikaton suoja-ainekäsittely ei kuitenkaan ole niin pitkävaikutteinen kuin tiilikaton uudelleenpinnoitus. Monessa kohteessa kattotiilien käsittelyä suoja-aineella voi suositella jopa 2-3 vuoden välein. Jos katon väri on edelleen kirkas, mutta katto likaantuu ja sammaloituu turhan äkäiseen tahtiin, on tiilien suoja-ainekäsittely hyvä ottaa agendalle.

Toisaalta kyse on myös huomattavasti edullisemmasta toimenpiteestä kuin tiilikaton uudelleenpinnoitus. Suoja-ainekäsittelyllä saammekin kattotiilien vastustuskyvyn palautettua erittäin ripeästi ja kustannustehokkaasti!

Pinnoitus ei tee tiilikatosta voittamatonta – perushuolto edelleen tarpeen!

Pinnoittamalla teemme tiilikatostasi kirkasilmeisen ja vastustuskykyisen pitkäksi aikaa. Pinnoittaminen ja sen yhteydessä tehtävä sammaleentuhokäsittely myös helpottavat tiilikaton huoltoa, mutta eivät poista tarvetta huollolle kokonaan. Huoltaminen pinnoituksen jälkeen tukee ja venyttää maalauspinnoituksen tai suoja-ainekäsittelyn vaikutuksia ja auttaa kattoa pysymään muutenkin kunnossa.

Muistin virkistykseksi pinnoitustöiden yhteydessä kannattaakin kerrata tiilikaton huolto-ohjelma. Siihen kuuluvat muun muassa kausihuollot, lumenpudotukset ja rännien sulatus.

 • tiilikaton kausihuolto = keväisin ja syksyisin tehtävä katon ja sadevesijärjestelmän puhdistaminen ja tarkastaminen
 • lumenpudotukset tarpeen talvittain – älä anna katolla olevan lumimassan painon ylittää kattosi sietämää peruslumikuormaa missään vaiheessa!
 • rännien sulatus avaa tien katolta virtaaville sulamisvesille ja tulisi tehdä viimeistään kevättalvella

Kuitenkin myös kattotuotteiden kiinnikkeiden kiristäminen, murtuneiden kattotiilien vaihto, kaadon säätäminen ja haurastuneiden läpivientitiivisteiden vaihto voi olla aiheellista. Tarve näille huolloille on täysin kattokohtaista, mutta liki jokainen tiilikatto vaatii niitä jossain vaiheessa elinkaartaan.

Pelkkä pinnoittaminen ei vielä riitä pitämään yllä tiilikaton peruskuntoa, sillä kattohan on aina kokonaisuus. Vaikka katon pinnoite olisi kunnossa, johtaisi esimerkiksi lumenpudotusten laiminlyönti herkästi kattotiilien murtumiseen, läpivientitiivisteiden pettämiseen, kattotuotteiden irtoamiseen tai kattorakenteiden notkahtamiseen. Pahimmillaan lumenpudotukset laiminlyömällä tulee kylväneeksi siemenen yläpohjan kosteusvauriolle.

Kattotiilien vahva pinnoite ei auta myöskään siinä tapauksessa, että jäätulpat vesikouruissa saavat keväiset sulamisvedet tyrskyämään katolta alas miten sattuu. Ellei jäitä sulateta ränneistä ajoissa ja sulamisvedet virtaavat katolta esimerkiksi räystäslautojen ja talon seinustan kautta maahan, altistuvat räystään ja julkisivun laudoitukset home- ja lahovaurioille ja kivirakenteet puolestaan rapautumiselle. Sadevesijärjestelmän toimintaa heikentää edelleen se, että jäällä on myös taipumus väännellä ja ruostuttaa vesikouruja ja kallistaa kaato väärään kulmaan.

Puhtaanakaan tiilikatto ei valitettavasti pysy ihan itsekseen, vaikka olisikin vastikään pinnoitettu. Pinnoite auttaa kattoa hylkimään likaa ja kasvustoa, mutta yhä edelleen katto on altis likaantumiselle ja sammaloitumiselle, ellei sitä puhdisteta säännöllisesti.

Ethän siis jätä kattoasi oman onnensa nojaan pinnoituksen jälkeenkään? Katonkorjauspalvelumme kautta kaikki tiilikaton huoltotyöt hoituvat ammattitaitoisesti, reippaasti ja kilpailukykyiseen hintaan pois päiväjärjestyksestäsi!

Muista, että kaikkiin tiilikattotöihin kuuluu meillä myös veloitukseton kattotarkastus. Se ei siis ole osa vain kausihuoltoja ja pinnoitustöitä, vaan silmäilemme vesikaton ja kattotuotteet mahdollisten vikojen ja puutteiden varalta aina katollesi kavutessamme. Jopa yläpohjassa käymme vilkaisemassa, jos pääsy katon väliin järjestyy helposti esimerkiksi tarkastusluukun kautta.

 • vesikatolla varmistamme katon saumojen, jiirien ja läpivientien olevan tiiviitä, kattotiilien ehjiä ja niiden pinnoitteen yhä vahva
 • kattotuotteiden suhteen pidämme silmällä erityisesti niiden kiinnityksiä, joita lämpöeläminen tuppaa ajan kanssa löystyttämään
 • yläpohjasta bongaamme kosteudesta kieliviä merkkejä (esimerkiksi home, lahovauriot ja valumajäljet), mutta silmiimme pistävät myös pieneläinten tekemät eristevauriot, aluskatteen reiät ja repeämät, puutteellinen tuuletus ja painuneet eristevillat

Meiltä Katonkorjauspalvelusta kattosi saakin kokonaisvaltaisen ammattitaitoista palvelua elinkaarensa kaikissa vaiheissa. Ota yhteyttä ja kutsu meidät käymään kohteessasi joko tiilikaton pinnoitustöiden tai muun kunnossapidon tiimoilta!