KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Tiilikaton uusiminen – milloin, miksi ja mistä?

Tiilikaton uusiminen

Olisikohan se jo korkea aika ottaa tiilikaton uusiminen agendalle? Edellä esitetty kysymys askarruttaa varmasti monia suomalaisia tälläkin hetkellä, sillä maamme tiilikattokannasta iso osa on jo reilusti keski-iän yli.

Asiaan liittyy oikeastaan kolme pääperiaatetta:

 • jokainen tiilikatto tulee ennen pitkää tiensä päähän, betonitiilikatot viimeistään 70-vuotiaina ja savitiilikatot 100-vuotiaina
 • joskus tiilikaton uusiminen voi olla tarpeen jo ennen kuin katon odotettu käyttöikä on tapissaan – katon kunto on ikää parempi mittari uusimisen tarpeelle
 • tiilikaton uusiminen kannattaa teettää mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, jotta isommalle kattoremontille ei olisi tarvetta

Muistathan kuitenkin, että tiilikaton uusiminen tai kattotiilien vaihto on paitsi katon kunnostava toimenpide, myös oiva keino päivittää sen ilmettä. Esimerkiksi kattotiilien värin vaihtaminen onnistuu kattotiilet vaihtamalla helposti ja kestävästi.

Kun tiilikaton uusiminen on syystä tai toisesta ajankohtaista, ota yhteyttä! Me Katonkorjauspalvelussa uusimme tiilikatot vankalla kokemuksella. Kun otat meihin yhteyttä ja kerrot tiilikattosi kaipaavan kunnostusta, lähetämmekin kokeneet tiilikate-eksperttimme katsastamaan kohteesi ja utelemaan omat toiveesi katon suhteen kiireen vilkkaa.

Suunnittelukäynnin perusteella annamme pitkään kokemukseemme nojaavat toimenpidesuosituksemme kattosi (ja pankkitilisi) kannalta viisaimmista ratkaisuista. Joskus tiilikaton uusiminen joko kokonaan tai osittain on erinomainen ratkaisu, kun taas joskus kokonaisvaltaisempi kattoremontti voi olla paikallaan. Usein tosin jo pelkkä huoltaminen tai korjauskin tepsivät vanhan tiilikaton vaivoihin.

Huomaa! Suunnittelukäynti on mahdollista sopia myös ilta-aikaan tai viikonlopulle, ja luvallasi voimme käydä tutustumassa kohteeseesi myös poissa ollessasi.

Päädyittepä asiantuntijoidemme kanssa sitten tiilikaton uusimiseen, täydelliseen tiilikattoremonttiin tai huolto- ja korjaustoimenpiteisiin, saat meiltä rupeamasta kilpailukykyisen tarjouksen. Se sisältää niin operaatioon vaadittavan osaavan työvoiman, laadukkaat materiaalit kuin luotettavan kalustonkin.

Vinkki! Tiilikaton uusiminen on erinomaisen edullinen sauma teettää katolle pieniä tai isompia muutostöitä. Se voi tarkoittaa esimerkiksi kattoikkunan tai aurinkopaneelien asennusta tai yläpohjan lisäeristystä. Meillä on rahkeet toteuttaa jopa tiilikaton muodonmuutos!

Voit kääntyä näissä asioissa puoleemme huolettomin mielin osoitteessa kuin osoitteessa. Palvelemme ympäri vuoden koko Suomen alueella, ja meillä on runsain mitoin kokemusta kaikenlaisista savi- ja betonitiilikatoista. Uusimme tiilikattosi kokenein käsin, oli se sitten omakotitalon, rivitalon, autotallin tai vaikka kerrostalon kruununa!

Tarjouksen pyydät meiltä kätevästi esimerkiksi alla olevan painikkeen kautta. Sen takaa löydät myös tietoa kauttamme saatavilla olevasta rahoituksesta, jos urakan maksaminen osissa kiinnostaa. Todennäköisesti tarjouksemme vetää kuitenkin suupielet ylöspäin, ja kaiken kukkuraksi tekemämme työ kelpaa vielä kotitalousvähennykseenkin!

Joustava avaimet käteen-tiilikattopakettimme on helppo tapa uusia vanha tiilikatto osoitteessa kuin osoitteessa

Me Katonkorjauspalvelussa uusimme tiilikatot niin sanottuun avaimet käteen-tyyliin. Tiilikattopakettimme on kätevä ja kilpailukykyisesti hinnoiteltu palvelukokonaisuus, johon ovat olleet tyytyväisiä niin yksittäiset kotitaloudet kuin taloyhtiötkin. Räätälöimme sen sisällön aina kohdekohtaisesti, mutta käytännössä et joudu tekemään uuden tiilikaton eteen itse mitään muuta kuin ottamaan meihin yhteyttä urakan tiimoilta. Kutsu asiantuntijamme käymään kohteessasi, niin lähdetään suunnittelemaan uutta kattoasi pikapuoliin!

Teemme puolestasi kaiken tiilikaton uusimiseen vaadittavan työn

Avaimet käteen-tiilikattopakettimme on kaikenkattava palvelukokonaisuus. Se sisältää niin helpot kuin haastavatkin työt, joita tiilikaton uusiminen kohteessasi edellyttää. Meillä ei ole tapana jättää hommia puolitiehen!

Suunnittelukäynnin perusteella paketin sisältö voi muodostua esimerkiksi tällaiseksi:

 • vanhan katon purkaminen tarvittavilta osin
 • yläpohjan vaatimat kunnostustyöt (esimerkiksi aluskatteen korjaus/vaihto, eristeiden vaihto, huonokuntoisten puurakenteiden korjaus/uusiminen)
 • uusien kattotiilien asennus
 • kattoläpivientien ja kattotuotteiden asennus
 • katon, kattotuotteiden ja -läpivientien pellitys
 • loppusiivous
 • lopputarkastus

Pidä mielessä, että aina vanhaa tiilikattoa ei ole pakko laittaa uusiksi koko katon alalta. Tiilikaton uusiminen osittain on toisinaan täysin riittävä ja erittäin kustannustehokas tapa kunnostaa vanha tiilikatto.

Urakan laajuudesta riippumatta kaikkia tekemiämme asennustöitä koskee reilu takuu. Tarjoamme käyttöösi asiansa osaavat tiilikate-ekspertit, kattotuoteasiantuntijat sekä puu- ja peltisepät, ja tiimimme tekee takuuvarmaa laatutyötä kohteessa kuin kohteessa!

Huolehdimme materiaaleista ja kalustostakin puolestasi

Tiilikaton uusimisen yhteydessä huolehdimme yleensä sekä työnteosta että materiaalihankinnoista asiakkaidemme puolesta. Ellet siis välttämättä halua hankkia esimerkiksi uusia kattotiiliä tai -tuotteita itse, teemme sen mielellämme puolestasi. Meiltä voit kysyä rohkeasti vinkkejä tiilien ja kattotuotteiden valintaankin – meille on kunnia-asia, että olet uuteen kattoosi kaikin puolin tyytyväinen!

Osaavan työvoiman ja materiaalien ohella tuomme mukanamme myös tiilikaton uusimista varten tarvittavan kaluston. Urakan päätteeksi viemme rakennustelineet, henkilönostimet ja jätelavat toki poiskin mennessämme ja hoidamme samalla purku- ja rakennusjätteen asianmukaiseen loppusijoituskohteeseen.

Mitä jos päivitettäisiin vanha tiilikatto samalla tälle vuosikymmenelle?

Meidän puolestamme tiilikaton uusiminen voi sisältää mainiosti myös muutostöitä. Vaikka siis pyytäisit tarjouksen vain vanhan tiilikaton uusimisesta, emme sano ei urakan yhteydessä tehtäville parannuksille!

Voimme mainiosti vaihtaa esimerkiksi vanhat savitiilet betonitiiliin tai toisin päin. Tiilikaton väri ja profiilikin on mahdollista muuttaa uusien kattotiilien myötä. Tiilikaton uusiminen onkin edullinen tilaisuus raikastaa vanhan katon ilme, jos se syystä tai toisesta tympii.

Myös aluskateratkaisua voidaan vaihtaa, yläpohjan tuuletusta tehostaa ja katon eristystä lisätä tiilikattoa uusittaessa. Samalla katon välissä kulkevat ilmanvaihtoputketkin voidaan eristää, ellei niin ole vielä tehty. Erityisesti näitä toimenpiteitä suosittelemme lämpimästi, sillä optimaalisesti toimiva yläpohja takaa uudelle katolle pitkän ja terveen elämän – ja poikii usein myös säästöjä kiinteistön lämmityskuluissa.

Uusien kattotuotteiden ja kattoläpivientien asennus on niin ikään täysin mahdollista, kun vanha tiilikattosi on muutenkin kattotohtoreidemme käsittelyssä. Olisiko viimein aika asentaa esimerkiksi pari uutta lumiestettä kattoikkunaa, kattolyhtyä, valokatosta tai räystään liki kasvavia istutuksia varjelemaan? Tai ehkä katollasi ei vielä nykyisellään ole kattolyhtyä tai -ikkunaa, mutta sisätiloihin kyllä kaivattaisiin enemmän luonnonvaloa?

Jopa tiilikaton muodon muuttaminen onnistuu, kun tilaat uuden tiilikattosi meiltä täältä Katonkorjauspalvelusta. Esimerkiksi tiilikaton jyrkentäminen tai harjakaton vaihtaminen aumakatoksi voi tuoda paljon iloa, jos joku nykyisessä kattomuodossa mättää.

Nyt kannattaa kuitenkin jo tarttua tuumasta toimeen ja ottaa meihin yhteyttä, niin urakan suunnittelu saadaan startattua. Mitä pikemmin pyydät tarjouksen, sen nopeammin pääset nauttimaan upo-uudesta tiilikatostasi kaikkine herkkuineen!

Uuden tiilikaton hinta on projektikohtainen – suunnittelukäynnin perusteella sekin selviää tarkalleen!

Meiltä tilattu tiilikattopaketti on tarkoin räätälöity kokonaisuus sekä sisältönsä että hintansa puolesta. Tiilikaton uusimista edeltävällä suunnittelukäynnillä onkin lopulta kaksi tärkeää tarkoitusta: selvittää käsillä olevaan urakkaan liittyvät työt ja kustannukset. Uuden tiilikaton hinta vaihtelee kohteesta toiseen siinä missä urakan sisältökin.

Tarjoukseemme sisältyy joka tapauksessa kaikki se työ, josta suunnittelukäynnillä asiantuntijoidemme kanssa sovitte. Pyrimme kartoittamaan vanhan katon kunnon ja omat toiveesi niin hyvin jo etukäteen, ettei yllätyskuluja tule enää myöhemmin projektin aikana.

 • Työn hintaan vaikuttaa paljon vanhan katon kunto; mitä paremmassa kunnossa vanha katto on, sen vähemmän työtunteja sen uusimiseen uppoaa.
 • Mitä isompi katto, sen enemmän sen uusiminen vaatii työtä – kuitenkin myös katon yksityiskohdat, kuten saumat, jiirit, kattotuotteet ja läpiviennit vaikuttavat työn määrään ja hintaan.
 • Jyrkkä tiilikatto on aina haastavampi uusia kuin loiva.

Luonnollisesti laskemme materiaalikustannuksetkin mukaan tarjoukseemme, ellet sitten halua hankkia kattotiiliä tai kattotuotteita itse. Valikoimme aina käyttöömme hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia materiaaleja ja tuotteita, mutta kunnioitamme myös omia toiveitasi hankintoja tehdessämme.

 • Betonitiilet ovat savitiiliä edullisempia, mutta savitiilillä on pidempi käyttöiän odote.
 • Jos vanhoja kattotuotteita on mahdollista uusiokäyttää, ei uusiin ole pakko sijoittaa.
 • Pari uutta lumiestettä tai pieneläinestettä tuo projektille hieman lisähintaa, mutta investointi voi poikia myöhemmin säästöä katon korjauskuluissa.
 • Aurinkopaneelien asennus tiilikatolle maksaa itsensä takaisin sähkölaskuissa.
 • Sekä kattotiilissä että -tuotteissa on paljon valmistajakohtaisia hinta- ja laatueroja.

Tiilikaton uusimiskustannuksiin vaikuttavat osaltaan myös kalustosta koituvat kulut. Mitä isompi ja korkeampi kohde, sen enemmän rakennustelineitä, henkilönostimia ja jätelavoja tarvitsemme.

Huomaa, että laskemme tarjoukseemme mukaan myös materiaalien ja kaluston kuljetuskustannukset sekä työntekijöidemme matkakulut. Taajamakohteeseen on helpompi ja nopeampi kuljettaa sekä tavaraa että työvoimaa kuin töyssyisen hiekkatien päähän. Noin yleisesti ottaen logistiset kulut eivät kuitenkaan muodosta kuin murto-osan tiilikaton uusimiseen liittyvistä kokonaiskustannuksista.

Kuten huomaat, on uuden tiilikaton hintaan vaikuttavia asioita valtava määrä. Osaa niistä voit (ja kannattakin) valottaa meille jo tarjousta pyytäessäsi. Varmaa ja täsmällistä kustannusarviota varten meidän on kuitenkin tultava tutustumaan kohteeseesi omin silmin. Näin saamme ilmat pihalle hintalapusta, joka saattaisi muuten olla pullea kuin pullataikina!

Tiilikaton hinnasta yleisesti

Noin yleisesti ottaen tiilikaton uusimisesta koituvat kulut ja lopullinen hinta ovat kaksi täysin eri asiaa. Parhaimmillaan tiilikatto voi suojata kiinteistöäsi jopa sata vuotta, joten pelkkien uusimiskustannusten tuijottaminen olisi suoraan sanottuna hölmöläisen hommaa. Ethän varmasti ruokakaupassakaan katso pelkkää tuotteen myyntihintaa, joten miksi tekisit niin tässäkään tapauksessa?

Tiilikaton hintaan liittyen kannattaakin laittaa korvan taa nämä asiat:

 • asennushinnaltaan halpa tiilikatto harvemmin on pitkällä tähtäimellä edullinen ostos – luotettavasta laatutyöstä joutuu maksamaan hieman enemmän, mutta pitkässä juoksussa asetelma kääntyy päin vastoin
 • mitä pidempi uuden tiilikaton elinkaari on, sen paremmin hankinta maksaa itsensä takaisin
 • moni katolle tehtävä muutostyö voi aiheuttaa tiilikaton uusimiskustannuksiin kirpaisevan lisän, mutta esimerkiksi aurinkopaneelien asennusta tai yläpohjan lisäeristystä kukkarosi varmasti kiittelee myöhemmin
 • asennuskustannusten lisäksi tiilikaton huolto ja korjaus aiheuttavat menoeriä pitkin katon elinkaarta – huoltaminen ja korjaus venyttävät kuitenkin katon käyttöikää parhaimmillaan vuosikymmenillä
 • kun tilaat uuden tiilikattosi meiltä täältä Katonkorjauspalvelusta, voi kotitalousvähennys poikia uusimishintaan varsin merkittävän huojennuksen verovähennysten muodossa

Jos suppea budjetti painostaa tekemään lyhytnäköisiä ratkaisuja tiilikaton uusimisvaiheessa, suosittelemme tutustumaan kauttamme saatavilla olevaan rahoitukseen. Sen avulla voit teettää huoletta vähän ekstraa, eikä nuukailu ala harmittaa myöhemmin katon elinkaaren aikana!

Uuden tiilikaton omistaja: ota haltuun tiilikaton huolto-ohjelma!

Uuden tiilikaton omistajana haluat ottaa haltuun tiilikaton huolto-ohjelman – ja noudattaa sitä tunnollisesti heti katon asennuksesta alkaen. Näin varmistat, että upo-uudella katollasi on erinomaiset eväät pitkälle elinkaarelle!

Tiilikaton perushuolto lähtee liikkeelle puolivuosittaisesta puhdistamisesta. Tiilikaton puhdistaminen keväällä ja syksyllä ehkäisee katon sammaloitumista erittäin tehokkaasti. Kattotiilien rapautumista aiheuttava sammal on tiilikaton arkkivihollinen, joka on syytä pitää uusista kattotiilistä visusti loitolla.

Samalla myös sadevesijärjestelmä on suotavaa putsata. Rännien puhdistaminen varmistaa, että niin sade- kuin sulamisvedetkin juoksevat katoltasi tehokkaasti ja ennalta määrättyjä reittejä pitkin alas, jolloin esimerkiksi räystäslaudat eivät lahoa niin herkästi. Kun ränneissä ei muhi kosteita lehtituppoja, eivät ne myöskään ruostu ja jäädy niin tehokkaasti.

Sadevesijärjestelmän kunnossapitoon liittyy kuitenkin osaltaan myös rännien sulatus. Se tehdään syys- ja keväthuollon välissä, jos sadevesijärjestelmään puhdistamisesta huolimatta jäätä tuppaa kertymään.

Jäätynyt sadevesijärjestelmä patoaa sulamisvesiä räystäälle ja voi saada ne lirisemään sieltä alas räystästä ja julkisivua lahottavina ja rapauttavina vesiputouksina. Lisäksi jäällä on paha tapa väännellä vesikourut kokonaan uuteen uskoon. Vaikka rännien sulatuksen laiminlyönnistä ei pysyvää vahinkoa vielä yhden talven aikana syntyisikään, olisi vähintään kaadon säätäminen todennäköisesti aiheellista kevään tullen.

Vinkki: jos haluat helpottaa tiilikaton talvikunnossapitoa, mitä jos asentaisimme tiilikaton uusimisen yhteydessä sadevesijärjestelmään sulanapitokaapelit? Sulanapitokaapeleita suosittelemme erityisesti monikerroksisiin kohteisiin, joissa räystäs on hankalasti tavoitettavissa.

Talvella tiilikatto kaipaa tosin muutakin huomiota kuin rännien sulatusta. Nimittäin lumenpudotuksia.

Lumenpudotukset ovat kriittinen osa tiilikaton huolto-ohjelmaa. Tiilikaton karhea pinta ja mahdolliset lumiesteet keräävät katolle lunta pitkin talvea, ja ilman lumenpudotuksia lumikuorman paino saattaisi ylittää kattosi sietämän peruslumikuorman hyvinkin nopeasti. Lumiesteiden tehtävä on mahdollistaa hallittu lumenpudotus – ei poistaa tarvetta lumien tiputtamiselle!

Lumenpudotusten laiminlyönnistä voi seurata esimerkiksi:

 • murtuneita kattotiiliä
 • kattorakenteiden notkahtaminen
 • irti revenneitä tai vääntyneitä lumiesteitä tai muita kattotuotteita
 • sulamisvesien aiheuttama kosteusvaurio

Edellä mainittujen ohella on olemassa koko joukko säännöllisen epäsäännöllisiä huoltotoimia, joita tiilikattosi tulee kaipaamaan jossain vaiheessa elinkaartaan. Sellaisia ovat esimerkiksi sammaleentuhokäsittely, suoja-ainekäsittely, uudelleenpinnoitus ja kattotuotteiden kiinnikkeiden kiristäminen.

Sammaleentuho- ja suoja-ainekäsittelylle voi olla tarvetta jopa parin-kolmen vuoden välein. Tiilikaton uudelleenpinnoitus sen sijaan on aiheellista todennäköisesti vain pariin otteeseen koko katon elinkaaren aikana – savitiilikattoa ei välttämättä tarvitse uudelleenpinnoittaa lainkaan. Kattotuotteiden kiinnikkeiden löystyminen ja tarve niiden kiristämiselle puolestaan on täysin kattokohtaista, eikä siihen liittyen ole oikeastaan järkevää antaa edes viitteellistä aika-arviota.

Jotta kaikki tiilikaton huoltotyöt tulisi kuitenkin tehtyä ajallaan, kannattaa päästää tiilikate-eksperttimme vilkaisemaan kattoa aina aika ajoin esimerkiksi kausihuoltojen merkeissä. Kaikkien meiltä tilaamiesi tiilikattotöiden yhteydessä toteutamme katollesi yleiskatsauksen, jolloin sen tarpeet muillekin huolloille tai korjauksille tulevat ilmi.

 • tarkastuskierroksemme kattaa sekä vesikaton, kattotuotteet että yläpohjan, jos pääsy sinne järjestyy esteittä
 • pidämme tarkastuksen yhteydessä silmällä sekä huollon että korjauksen tarvetta
 • jos havaitsemme katollasi mitä tahansa huolen aihetta, teemme tarkastuksen päätteeksi mielellämme tarjouksen tarvittavista toimenpiteistä katon peruskunnon ylläpitämiseksi tai palauttamiseksi
 • yleiskatsauksesta emme veloita erikseen!

Muista, että tiilikaton uusimisen tavoin sekä huolto- että korjaustyöt on paras jättää kokeneiden tiilikate-eksperttiemme tehtäväksi. Pitkän kokemuksemme ansiosta suoritamme niin kausihuollot, sammaleenpoistot kuin lumenpudotuksetkin kiistattoman ammattitaitoisesti ja turvallisesti puolestasi, minkä lisäksi myös huoltojen ja korjausten yhteydessä tekemämme työ kelpaa kotitalousvähennykseen. Meiltä täältä Katonkorjauspalvelusta tiilikattosi saa kuninkaallista kohtelua koko elinkaarensa ajan!