KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Tiilikattoremontti kahlitsee katosta koituvat kulut pitkäksi aikaa

Tiilikattoremontti

Onko vanha tiilikatto tullut tiensä päähän ja osoitteessasi kaivataan tiilikattoremonttia? Jos katto vaatii tämän tästä korjausta ja sen korjauslaskut vain paisuvat paisumistaan, on tiilikaton remontointi ehdottomasti hyvä ajatus. Tiilikattoremontti puhdistaa pöydän ja kahlitsee katosta koituvat kulut pitkäksi aikaa – sen jälkeen voimme taas pitäytyä tiilikaton perushuollossa ja kevyessä kunnostamisessa parhaimmillaan 70-100 vuotta.

Tiilikattoremontti kannattaa kuitenkin tilata nimenomaan meiltä täältä Katonkorjauspalvelusta. Siten tiedät saavasi mitä parhainta vastinetta rahoillesi.

Remontoimme sekä savi- että betonitiilikatot pitkällä kokemuksella. Katon muoto voi olla harjaa, aumaa tai mitä tahansa muuta. Remonttikohdekin voi olla yhtä hyvin niin asuintalo (omakotitalo, rivitalo, kerrostalo tai paritalo), piharakennus kuin ravintolakin. Takaamme, että meillä ei mene sormi suuhun!

Teemme tiilikattoremontit niin kutsutulla avaimet käteen-periaatteella. Tämä huoleton ja kätevä palvelukokonaisuus sisältää kaiken työn, jota tiilikaton remontoiminen kohteessasi edellyttää – siis esimerkiksi vanhan tiilikaton purkutyöt, yläpohjan korjaustyöt, vanhojen kattotuotteiden irrotuksen sekä tietenkin uusien kattotiilien, -tuotteiden ja -läpivientien asennustyöt.

Lisäksi tarjoukseemme sisältyy:

  • kattoremontin suunnittelu
  • materiaalit ja kalusto sekä niiden kuljetus
  • rakennus- ja purkujätteen poiskuljetus ja hävittäminen
  • loppusiivous
  • lopputarkastus
  • reilu takuu

Edellä kuvattuun tiilikaton remonttipakettiin ovat olleet tyytyväisiä niin yksityishenkilöt kuin taloyhtiötkin. Kättemme jälkeä ja hinta-laatusuhdettamme on kehuttu kautta maan.

Huomaa, että räätälöimme paketin sisällön kuitenkin aina kohdekohtaisesti. Aloitammekin tiilikattoremontin poikkeuksetta suunnittelukäynnillä, tutustuen tarkoin vanhan katon kuntoon ja kohteen muihin ominaisuuksiin sekä tietysti asiakkaan toiveisiin.

Sekin kannattaa pistää korvan taa, että kattoremontin yhteydessä on edullinen tilaisuus teettää katolle kaikenlaisia muutostöitä. Jos olet haaveillut esimerkiksi kattoikkunasta, valokuvusta tai aurinkopaneeleista, on nyt juuri oikea aika toteuttaa kyseiset kattohaaveet! Myös yläpohjan lisäeristys voi olla järkipäätös. Työmme on kotitalousvähennyskelpoista kulua, ja vähennystä voit saada sekä katon kunnostamisesta että perusparannustöistä.

Kaiken muun ohella olemme erinomainen urakoitsijavalinta tiilikaton remontoivaksi tahoksi siksi, että me myös huollamme kattosi remontin jälkeen. Tarvittaessa huolehdimme katon korjauksestakin, jos vielä nuori katto sattuu kärsimään vaikkapa myrskyvaurioita.

Näpäytä siis alla olevaa painiketta, ja pyydä meiltä tarjous tiilikattoremontista jo tänään! Halutessasi voit myös tutustua osamaksuoptioon ja kauttamme saatavilla olevaan rahoitukseen, vaikka hyvin todennäköisesti tarjouksemme loppusumma yllättääkin positiivisesti.

Uusi katto savi- vai betonitiilistä? Voit valita kummin vain!

Tiilikattoja on karkeasti kahdenlaisia. On savitiilikattoja ja betonitiilikattoja. Remontin yhteydessä voimme asentaa katollesi kumpia vain, riippumatta siitä, onko vanha katto savi- vai betonitiiltä. Asiaa kannattaa hieman pohtia, sillä näillä kahdella tiilityypillä on selkeitä eroja sekä omat heikkoutensa ja vahvuutensa. Lukaise alta asiantuntijoidemme ytimekäs kooste savi- ja betonitiilien ominaisuuksista!

Betonitiilet

Tänä päivänä tiilikatto on useimmiten juuri betonitiilikatto. Betonitiilten raaka-aineina ovat hiekka, sementti ja vesi.

Betonitiilien ainekset ovat edullisia ja tiilten valmistaminen helppoa. Siksi betonitiilet ovatkin verrattain huokeita.

Karkaisemalla betonitiilille saadaan kuitenkin yllättävän hyvä kestävyys. Noin 50-60 asteen karkaisu suo betonitiilille parhaimmillaan seitsemänkymmenen vuoden käyttöiän – olettaen, että kattoa huolletaan tunnollisesti.

Usein betonitiilien valmistusmassaan lisätään myös väripigmenttiä. Näin saadaan aikaiseksi läpivärjättyjä tiiliä. Lopuksi tiilet vielä maalataan, mikä syventää niiden väriä. Betonitiiliä onkin monen värisiä. Betonitiilien väri myös kestää hienosti ajan hammasta, vaikka uudelleenpinnoitus tuleekin tarpeeseen aina aika ajoin.

Jos mietit, kannattaako katolle asentaa savi- vai betonitiilet, ovat betonitiilet vähintäänkin varteenotettava vaihtoehto. Tiilityypin suosituimmuus kertoo, että moni suomalainen on betonitiilikattoonsa erittäin tyytyväinen.

Savitiilet

Savitiilet ovat betonitiiliä perinteisempi tiililaatu. Tänä päivänä savitiilikatot ovat melko harvassa. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettetkö voisi aivan hyvin valita katollesi savitiiliä betonitiilien sijaan.

Savitiilien raaka-aineena on tiilityypin nimen mukaisesti savi. Savitiili valmistetaan puristamalla tiili muotoonsa ja polttamalla se sitten yli tuhannessa asteessa. Näin saadaan aikaan erittäin kestäviä tiiliä. Savitiilikatto voikin saavuttaa parhaimmillaan kunniakkaan sadan vuoden iän!

Luontaisesti savitiilet ovat punertavia – tiilenpunaisia. Sävyjä ja tummuusasteita on erilaisia. Koska väri on materiaalissa itsessään, pitää savitiilikatto ilmeensä hienosti ilman maalausta tai uudelleenpinnoitusta.

Toisinaan savesta valmistetut kattotiilet kuitenkin myös pintakäsitellään. Prosessissa savitiilien pinnalle sulatetaan kvartsia, ja pintakäsittelyn myötä savitiilet saavat ylleen eriasteista kiiltoa ja väriä. Pinnoitettuja savitiiliä kuuleekin toisinaan kutsuttavan lasitetuiksi tiiliksi niiden lasimaisen pinnan vuoksi.

Savitiilien miinuspuolena on niiden arvokas hankintahinta. Kun asiaa ajattelee tiilityypin kestävyyden kannalta, ei savitiiliä silti voi pitää varsinaisesti kalliina.

Savitiilien valmistusprosessi on myös hitaahko, ja savitiilien toimitusajat voivat olla pitkiäkin. Savitiilikattoa himoitsevan onkin hyvä pitää mielessä vanha sanonta ”hyvää kannattaa odottaa”.

Kun kutsut asiantuntijamme suunnittelukäynnille kohteeseesi, voimme kuitenkin puida mainiosti vielä lisää aiheesta ”savi- vai betonitiilet”. Meillä täällä Katonkorjauspalvelussa on runsain mitoin kokemusta molemmista, joten löydämme takuulla parhaan vaihtoehdon juuri omaa kiinteistöäsi ajatellen!

Tiilikaton uusimiskustannukset  jyvitettynä – mitä tiilikaton remontointi maksaa ja mistä hinta koostuu?

Kun tiilikaton remontointi alkaa olla ajankohtaista, voi urakan hinta saada raapimaan päätä. Tavan tallaajalla ei ole välttämättä harmainta haisuakaan, mitä tiilikaton remontointi maksaa – tai missä hintaluokassa tiilikattoremontit edes pyörivät.

Näin kattoalan ammattilaisen näkökulmasta on heti alkuunsa todettava, että usein tiilikaton remontointi tulee edullisemmaksi kuin remontoimatta jättäminen. Vanhan katon jokavuotisesta korjaamisesta kertyy nimittäin laskuja vinhaa vauhtia. Toisinaan kattotiilien vaihto (ns. osittainen tiilikattoremontti) on jopa taloudellisempaa kuin sammaleenpoisto ja uudelleenpinnoitus!

Ihan pelkällä uusien kattotiilien hinnalla ei urakasta kuitenkaan valitettavasti selvitä kaikkein nuukimmallakaan taktiikalla. Tiilikaton remontin hinta koostuu monista eri asioista.

Kattotiilien lisäksi esimerkiksi aluskate, puurakenteet, eristevillat ja kattotuotteet tuovat yleensä oman lisänsä tiilikattoremontin hintaan. Edellä mainittujen tarve riippuu pitkälti vanhan katon kunnosta, mutta useimmiten ainakin aluskate uusitaan samassa yhteydessä kattotiilien kanssa.

Materiaalikustannukset ylipäätään ovat vain osa kokonaisuutta. Rakennusmateriaalien lisäksi tiilikaton remontoimiseen tarvitaan usein kalustoa, kuten telineitä, henkilönostimia ja jätelavoja. Rakennus- ja purkujätteen hävittäminen sekä ympäristön ja työmaan suojaamiseen tarvittavat tykötarpeet ovat myös pieniä menoeriä tiilikattoremontin kokonaiskustannuksissa.

Edellä mainittujen ohella tiilikattoremontin hintaan vaikuttaa oleellisesti työn määrä. Vähimmillään työ tarkoittaa vanhan katon ja kattotuotteiden purkamista sekä uuden katon ja kattotuotteiden asennusta ja pellitystä. Voi kuitenkin olla, että myös vettyneiden ja homeisten eristeiden vaihto, lahonneiden puuosien uusiminen, aluskatteen vaihtaminen (joko kokonaan tai osittain), pieneläinten tekemien eristevaurioiden korjaus ja/tai yläpohjan lisäeristys on aiheellista.

Työn hintaan vaikuttaa paljon se, remontoidaanko tiilikatto talkooporukalla vai ammattilaisten toimesta. Kun tilaat uuden tiilikattosi meiltä täältä Katonkorjauspalvelusta, tiedät jokaisen työvaiheen tulevan tehdyksi pilkulleen oikeaoppisesti, jolloin työ maksaa itsensä erinomaisesti takaisin. Mikäli työt tehtäisiin toistaitoisella tiimillä, ei uusi katto todennäköisesti olisi niin pitkäikäinen ja pahimmassa tapauksessa kattoa jouduttaisiin pian korjailemaan isolla kädellä – koska takuita ei olisi, saattaisi tällainen murhenäytelmä tulla loppu peleissä hyvinkin kalliiksi.

Lisäksi saat tekemästämme työstä kotitalousvähennystä. Sitä ei talkooporukalle myönnetä Euron vertaa!

Tiilikaton remonttikustannukset koostuvat siis loppujen lopuksi kolmesta eri tekijästä: materiaalit, kalusto ja työ. Kaikkiin niihin vaikuttaa muun muassa katon pinta-ala ja muoto, kiinteistön korkeus ja sijainti sekä katon varusteet ja läpiviennit. Vain ottamalla huomioon kaikki edellä mainitut asiat, saadaan tiilikaton remontin hinta laskettua luotettavasti.

Kiinnostaako tiilikattoremontin tarkka hinta? Kysy sitä suoraan katemestareiltamme!

Haluatko tietää, mitä tiilikaton remontointi kohteessasi tarkalleen ottaen maksaa? Helpoin keino selvittää tiilikattoremontin hinta Eurolleen on ottaa suoraan yhteyttä katemestareihimme. Meiltä saat realistisen arvion kattosi kunnosta ja sen kaipaamista toimenpiteistä sekä tietenkin hyvän tarjouksen käsillä olevasta urakasta.

Me Katonkorjauspalvelussa laskemme hintamme aina kohdekohtaisesti, ja sisällytämme tarjoukseemme kaikki katon remontoimiseksi tarvittavat materiaalit ja kaluston sekä työn suunnittelusta loppusiivoukseen ja -tarkastukseen. Luonnollisesti hintamme sisältää myös reilun takuun.

Tiilikaton remonttipakettimme on avaimet käteen-tyylinen palvelukokonaisuus, jonka hintalappu on suoraan verrannollinen urakan kokonaiskustannuksiin – ei piilokuluja tai yllätyksellisiä lisämenoja!

Kun asiantuntijamme tulevat suunnittelemaan kattoremonttia kanssasi, muistathan kertoa meille kursailematta myös omat toiveesi tulevan urakan suhteen? Meille on tärkeää, että katto on remontin jälkeen sekä terve että mieluisa. Lisäämme tarjoukseemme mielellämme niin kattomuodon muuttamiseksi tarvittavat toimenpiteet kuin uusien kattoläpivientien ja kattotuotteiden asennustyötkin.

Ota siis yhteyttä – saat pian tietää, millaiseksi tiilikaton remonttikustannukset kohteessasi muodostuvat. Erityisesti talviaikaan tapaamme tehdä loistodiilejä, mutta edes kiihkeimpiin sesonkiaikoihin eivät tarjouksemme jää muiden jalkoihin!

Tiilikaton huoltaminen remontin jälkeen – nuorikin katto kaipaa säännöllistä huoltoa!

Muistathan, että remontin jälkeen uusi tiilikatto kaipaa huoltoa? Nuoresta iästään huolimatta tiilikatto voi ajautua nopeasti purkukuntoon, ellei sitä huolleta oikeaoppisesti ja säännöllisesti. Onneksi tiilikaton huoltaminen ei ole rakettitiedettä – ja sitä paitsi me teemme senkin puolestasi!

Tiilikaton huoltoon riittää jo melkeinpä se, että otat meihin yhteyttä joka kevät ja syksy kausihuoltojen tiimoilta. Kausihuollon yhteydessä puhdistamme katon ja sadevesijärjestelmän. Säännöllinen puhdistamisen ehkäisee tiilikaton sammaloitumista, joka aiheuttaa kattotiilien rapautumista ja on siten omiaan typistämään tiilikaton käyttöikää harmittavan tehokkaasti.

Kausihuoltojen yhteydessä me myös toteutamme katolle yleiskatsauksen. Vesikatolla pidämme silmällä kattotiilien ja niiden pinnoitteen kuntoa sekä katon saumoja, sisätaitteita ja läpivientejä. Jos yläpohjaan on esteetön pääsy, silmäilemme, että sekä aluskate, katon eristeet että puuosat ovat pysyneet iskussaan. Kattotuotteetkin saavat osansa kokeneen tarkastajamme huomiosta.

Kausittaisen tarkastuksen perusteella selviävät muut huollot, joita kattosi kenties kaipaa. Se voi paljastaa myös korjaustarpeet, jos sellaisia esimerkiksi myrskyjen myötä on sattunut ilmaantumaan.

Ihan heti ei mitään isompia toimenpiteitä ole odotettavissa, mutta ennen pitkää useimmat tiilikatot kaipaavat esimerkiksi sammaleenpoistoa ja suoja-ainekäsittelyä sekä uudelleenpinnoitusta. Myös kaadon säätäminen, murtuneiden kattotiilien vaihto ja läpivientitiivisteiden uusiminen voi olla jossain vaiheessa aiheellista.

Kattoa kannattaa kuitenkin pitää silmällä myös syys- ja keväthuollon välissä ja olla meihin yhteydessä aina katon kaivatessa huomiota. Todennäköisesti ainakin lumenpudotukset ja rännien sulatus ovat tarpeen talvittain – lumenpudotukset luultavasti useammankin kerran talvessa.

Tiilikaton talvikunnossapidostakaan ei kannata tinkiä, sillä sekä lumenpudotukset että rännien sulatus palvelevat vastaavaa tarkoitusta kuin muukin tiilikaton huolto. Siis sitä, että katto pysyisi kunnossa mahdollisimman pitkään.

Tiilikatto on luonnostaan hyvin raskasrakenteinen, joten esimerkiksi lumen myötä tuleva ekstrakuorma laittaa vankatkin kattotuolit koville. Ellei tiilikaton lumitilannetta pidetä hallinnassa, on seurauksena todennäköisesti kattorakenteiden notkahtaminen. Lumi voi myös murtaa kattotiiliä, ja iso kinos repii herkästi kattotuotteita mukaansa katolta alas vyöryessään.

Rännien jäätilannetta puolestaan on hyvä pitää silmällä siksi, että jäätulppien tukkima sadevesijärjestelmä ei usein pysty suoriutumaan tehtävästään edes auttavalla tasolla. Viimeistään kevään tullen sadevesijärjestelmän toimintakyvyttömyydestä muodostuu ongelma, kun katolta lähtöisin olevat sulamisvedet alkavat etsiä tietään kohti maata.

Nyt ehkä mietit, eikö tiilikattoa voisi huoltaa, tarkastaa ja korjata itse – tilaisi vain remontin ammattilaiselta ja hoitaisi muut askareet omatoimisesti sen jälkeen. Eikö tämä olisi hyvä kompromissi?

Karu totuus on, että kaikki tiilikattotyöt on paras jättää meille kattoalan ammattilaisille. Amatöörin toimesta tiilikaton huolto- ja korjaustyöt (tai edes tarkastaminen) eivät useinkaan tule tehdyksi kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Pahimmillaan tiilikatto kärsii osaamattomissa käsissä vaurioita, mikä olisi harmittavaa erityisesti tiilikaton ollessa vastikään remontoitu.

Me Katonkorjauspalvelussa sen sijaan teemme kaikki tiilikaton huolto- ja korjaustyöt sekä tarkastukset samalla varmalla ammattitaidolla kuin kattoremontitkin. Esimerkiksi katon pesuun käytämme tehokkaita, mutta helliä tuotteita, tekniikoita ja työvälineitä. Sammaleenpoistossa toimimme samalla taktiikalla, ja sammaleentuhokäsittelyn jälkeiseen suoja-ainekäsittelyyn tai uudelleenpinnoitukseen käytössämme on näppärä ja kustannustehokas korkeapaineruisku.

Rännien sulatuksessa puolestaan käytämme apunamme kuumaa vesihöyryä, joka poistaa tiukimmatkin jäätuplat tehokkaasti rännejä ja kouruja vahingoittamatta. Lumenpudotusten yhteydessä pidämme sekä katon ja kattotuotteet että talon läheisyydessä liikkuvat ihmiset ja eläimet turvassa.

Jopa niinkin vähäpätöisiltä tuntuvat tiilikattotyöt kuin katon tarkastaminen, murtuneiden kattotiilien vaihto tai irti revenneen rännin kiinnitys takaisin paikoilleen kannattaa jättää suosiolla meidän huoleksemme. Katolle kapuaminen on amatöörille vaarallista puuhaa, vaikka siellä viipyisi vain viisi minuuttia!

Älä siis epäröi ottaa meihin yhteyttä, olipa kyseessä sitten tiilikaton remontointi tai katon huoltaminen, korjaus tai tarkastaminen remontin jälkeen. Me Katonkorjauspalvelussa olemme auliisti ja asiantuntevasti apunasi kaikissa tiilikattotöissä!