KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Voiko uuden katon rakentaa vanhan katon päälle?

Uuden katon rakentaminen vanhan katon päälle

Monet yllättyvät kuullessaan, ettei vanhaa kattoa tarvitse aina purkaa uuden tieltä. Jos suunnittelet kattoremontin teettämistä, sinun kannattaa selvittää, onnistuisiko uuden katon rakentaminen vanhan päälle sinun rakennuksesi kohdalla.

Jos uusi katto rakennetaan vanhan katon päälle, tulee vanhasta katteesta uuden katon aluskate. Siksi vanhan katon ja sen alapuolisten rakenteiden tulee olla suhteellisen hyvässä kunnossa, jotta myöhemmin vältytään ongelmilta uuden katon alla. Ennen kuin voidaan päättää, kannattaako uusi katto rakentaa vanhan päälle, täytyy suorittaa huolellinen kattotarkastus.

Uuden katon rakentamisessa vanhan päälle on monia hyviä puolia, joista yksi on rahallinen säästö. Kun purkutöiltä ja aluskatteen rakentamisen materiaali- ja työvoimakuluilta vältytään, remontti tulee luonnollisesti edullisemmaksi. Joissain tapauksissa katosta puuttuu kokonaan aluskate, ja tällöin vanhan katteen käyttö aluskatteena on jopa järkevää.

Vanhan katon jättäminen tuo mukanaan myös haasteita. Kun kattoa ei pureta, katon alapuolisia rakenteita ei voida tarkastaa kunnolla. Jos katon kunto epäilyttää hiemankin, on turvallisempaa uusia koko katto. Jos jossain niin kattoasioissa kannattaa aina pelata varman päälle, sillä riskien ottaminen vaarantaa pahimmassa tapauksessa koko katon toimintakyvyn ja voi aiheuttaa kalliita vaurioita.

Jos kattosi on remontin tarpeessa, ota meihin yhteyttä! Tehdäänpä sitten uusi katto vanhan katon päälle tai puretaanpa vanha katto kokonaan pois, meiltä saat kattoremontin laadukkaana takuutyönä. Pitkä kokemuksemme kattoalalta takaa sen, että jokainen kattoremonttiin löytyy järkevin ja kustannustehokkain tekotapa. Haluamme, että katostasi tulee kaunis, toimiva ja sellainen, joka kestää käyttöä vuodesta toiseen.

Joskus tarve kattoremontille saattaa tulla taloudellisesti huonoon aikaan. Tiedostamme tämän, ja siksi tarjoamme mahdollisuutta joustavaan rahoitukseen, jota voit hakea kätevästi verkkosivustomme kautta. Ammattilaisella teettettyihin kattoremontteihin on myös mahdollisuus verohelpotukseen, jota kutsutaan kotitalousvähennykseksi.

Uuden huopakaton voi joissain tapauksissa rakentaa vanhan huopakaton päälle

Uusi katto rakennetaan vanhan päälle ehkä yleisimmin huopakattojen kohdalla. Vanhan katon täytyy kuitenkin olla tarpeeksi hyvässä kunnossa, jotta sitä voitaisiin käyttää aluskatteena. Jos katteessa on epätasaisuuksia tai ryppyjä, ne täytyy korjata leikkaamalla poimut auki ja naulaamalla kate uudelleen tukevasti kiinni. Näin voidaan varmistaa, että katto pysyy vesitiiviinä eikä aiheuta ongelmia tulevaisuudessa.

Huopakaton päälle on mahdollista rakentaa uusi katto, koska huopa ei ole liian painava materiaali, eivätkä katon rakenteet vaadi suuria muutoksia. Rakenteet on silti tärkeää tarkistaa huolellisesti mahdollisten ongelmien varalta, ja päätöksen siitä, kannattaako uusi katto rakentaa vanhan päälle, täytyy perustua varmaan faktatietoon.

Jos vanhaa kattoa voidaan hyödyttää, tuo se mukanaan mukavia rahallisia säästöjä. Huopakaton purkaminen on suhteellisen työlästä puuhaa, ja jos siltä päästään välttymään, remontista tulee nopeampi ja edullisempi. Vaikka säästäminen voi houkuttaa, ei päätöstä kannata tehdä pelkästään sitä silmällä pitäen; jos vanha katto on huonossa kunnossa, se voi ajan kanssa alkaa aiheuttaa ongelmia uudelle katolle, ja loppujen lopuksi korjaustyöt voivat tulla todella kalliiksi. Kokeneet kattotyöntekijät tietävät, milloin vanhaa kattoa voidaan hyödyntää turvallisesti.

Miksi valita kattomateriaaliksi huopa? Huopa sopii kaikenmuotoisille katoille sekä myös loiville ja tasakatoille. Huovan kuvio- ja värivalikoima on laaja, joten jokaiselle löytyy varmasti mieleinen. Huopa eristää erittäin hyvin ääntä, joten kaatosateet ja tuulet eivät pidä hereillä öisin.

Huopakaton ylläpito vaatii jonkin verran vaivannäköä. Roskat tarttuvat sen karheaan pintaan helposti, aiheuttaen kosteutta ja sammaleen kasvua. Sammal on ei-toivottu vieras katolla, sillä ajan kanssa se kuluttaa katon pinnoitetta ja voi johtaa pahimmillaan kosteusvaurioihin. Siksi huopakatto vaatiikin säännöllisiä puhdistuksia ja suojakäsittelyjä pysyäkseen toimivana. Huopakattoa täytyy käsitellä erittäin varovasti, ettei sen herkkä sirotepinta vaurioidu.

Myös peltikaton rakentaminen huopakaton päälle voi onnistua

Kattoremonttia harkitsessa mieleen saattaa nousta myös kattomateriaalin vaihto. Joissain tapauksissa näissäkin remonteissa voidaan käyttää hyödyksi vanhaa kattoa.

Esimerkiksi vanhan huopakaton päälle on mahdollista rakentaa peltikatto, jos vain huopakatto on tarpeeksi hyvässä kunnossa. On tietenkin tärkeää varmistua siitä, että katon alapuoliset rakenteet ovat hyvässä kunnossa ja että kahden katon välisen tuuletustilan saa toimivaksi.

Peltikatto sopii hyvin vanhan katon päälle rakennettavaksi, sillä se on kevytrakenteinen ja nopeasti asennettava. Keveydessä on se etu, etteivät rakenteet yleensä tarvitse lisävahvistuksia.

Peltikatto on hyvä valinta Suomen olosuhteisiin, sillä se on helppohoitoinen ja kestävä. Peltikaton pesu ja huolto kannattaa silti jättää ammattilaisen käsiin; joka kerta, kun kattotyöntekijämme liikkuu katollasi, hän pistää merkille sen yleisilmeen. Kokenut ammattilainen on harjaantunut näkemään katon riskialueet, ja tietää, milloin johonkin kannattaa puuttua, ennen kuin katolle aiheutuu vaurioita. Emme keksimällä keksi korjattavaa, vaan kerromme sinulle kattosi tilanteen rehellisesti.

Katolla liikkuminen on aina riskialtista, varsinkin liukkaalla ja loivalla peltikatolla. Meillä on käytössämme laadukkaat turvavälineet sekä päivitetty tietotaito turvallisesta katolla työskentelystä.

Pesemme peltikatot yleensä pehmytharjapesuna. Pesun yhteydessä katto puhdistetaan ilmapuhaltamalla ja rännit siistitään huolellisesti, ettei katolta valunut likavesi pääse tukkimaan niitä.

Jos haluat vaihtaa huopakaton peltikattoon, ota meihin yhteyttä! Raudanlujat ammattilaisemme ovat kaikenlaisten kattotöiden osaajia. Olipa materiaalina sitten pelti, huopa tai tiili ja kattomuotona mikä tahansa, suoritamme kaikki kattotyöt varmalla otteella. Teemme myös autotallien, aittojen, grillikatosten ja kaikenlaisten muiden ulkorakennusten kattoremontit.

Jos haluat vaihtaa vanhan huopakaton ryhdikkääseen peltikattoon, selvitämme tarkasti, voisiko vanhaa kattoa käyttää uuden katon aluskatteena. Jos tämä näyttää järkevältä ja toimivalta vaihtoehdolta, ryhdymme hommiin mielellämme. Toisaalta jos vanha katto on liian huonossa kunnossa, ei sen purkaminen ja kokonaan uuden katon rakentaminen ole minkäänlainen ongelma.

Miten onnistuu uuden peltikaton rakentaminen vanhan peltikaton päälle?

Vaikka peltikaton purkaminen on melko nopeaa hommaa, sitä ei ole aina pakko tehdä; joskus uuden peltikaton vai rakentaa vanhan päälle.

Vanhan peltikaton on oltava ehjä ja toiminnaltaan moitteeton, jotta sitä voi hyödyntää uuden katon rakentamisessa. Lisäksi katon alapuolisten rakenteiden on oltava hyvässä kunnossa. On myös varmistuttava siitä, että peltien välinen tuuletus toimii hyvin eikä kondenssivesi, eli kylmälle pinnalle tiivistyvä vesi, pääse aiheuttamaan ongelmia katolla.

Peltikatto sopii monenlaisille rakennuksille, sillä se on kevyt ja kestävä, eikä se kaipaa paljon puhdistustoimenpiteitä. Kalteva ja liukas katto pudottaa lehdet ja roskat yleensä itsestään. Toki jos rakennuksen lähellä on runsaasti roskaavia puita, kattoa joutuu luultavasti puhdistamaan enemmän. Peltikatto saattaa pitää kovaa meteliä sateella ja tuulella, joten jos olet herkkäuninen, äänieristyselementit kannataa ottaa harkintaan. Hyvin vesitiivis katto sopii Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin, ja hyvällä huolenpidolla se voi kestää jopa 70 vuotta, konesaumakatto jopa 100 vuotta.

Jos vanha peltikatto on ruostunut tai muuten hieman huonossa kunnossa, on järkevintä purkaa se pois ja rakentaa kokonaan uusi katto. Peltikaton purkaminen on suhteellisen helppoa ja nopeaa, joten kustannuksetkaan eivät kasva mahdottomasti.

Jotta uusi katto osoittautuisi mahdollisimman kestäväksi ja pitkäikäiseksi, vaatii se säännöllistä huoltoa. Kattoammattilaisen suorittamat kattohuollot pidentävät katon käyttöikää, sillä kun ongelmat havaitaan ajoissa, ne eivät ehdi aiheuttaa vaurioita. Tämä säästää myös pidemmän päälle kustannuksia.

Kattohuolto suoritetaan kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Syksyllä katto ja rännit puhdistetaan varisseista lehdistä ja valmistellaan talven tuloon. Keväällä tarkistetaan, miten katto kesti lumen ja jään aiheuttamat haasteet.

Kattohuollossa käydään läpi katon pinnoite, saumaukset, jiirit ja niin edelleen. Jos huopakaton huopa irvistää, se saumataan uudelleen. Jos tiilikatolta on halkeillut tiiliä, ne vaihdetaan uusiin. Jos peltikatto kaipaa uusia ruuveja, ne vaihdetaan.

Myös kaikki kattotuotteet käydään läpi. Kattohuoltaja varmistaa, että kattotikkaat, kattosillat, lumiesteet, pieneläinesteet, kattoluukut, piipunpellitys, piippuhattu ja muut kattotuotteet toimivat optimaalisesti. Erityisesti sadevesijärjestelmän kunto on tärkeää pitää hyvänä, sillä rikkinäiset tai tukkeutuneet rännit eivät ohjaa sade- ja sulamisvesiä tarpeeksi kauas talon rakenteista, ja vesivahingon uhka on todellinen.

Kun jätät kattohuollon kokeneen ammattilaisen käsiin, voit olla varma, että kattosi on aina parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Tiilikattoa ei yleensä kannata jättää uuden katon alle, eikä myöskään rakentaa vanhan päälle

Toisin kuin pelti ja huopa, tiili on todella painava materiaali. Muunmuassa tästä syystä tiilikatto jätetään harvoin uuden katon alle, eikä sitä myöskään rakenneta vanhan päälle. Jos tiilikatto rakennettaisiin vanhan huopa- ja peltikaton päälle, rakenteita pitäisi muokata ja vahvistaa, mikä ei onnistu ilman vanhan katon purkamista. Siksi vanha katto kannattaa purkaa samalla vaivalla kokonaan.

Jos valitset kattomateriaaliksesi tiilen, vanha katto kannattaa siis purkaa suosiolla pois alta. Tiilikatossa on kuitenkin monia hyviä puolia; se on klassisen kaunis, tyylikäs, kestävä, melko hiljainen ja todella pitkäikäinen.

Tiilikatto vaatii säännöllistä ja huolellista huolenpitoa kestääkseen vuodesta toiseen. Kuten huopakatoilla, myös tiilikatoilla havaitaan usein sammalkasvustosta aiheutuvia ongelmia. Säännöllinen puhdistus, pesu ja sammaleentuhokäsittely ovat pitkäikäisen tiilikaton perusta.

Olipa kattosi tarpeena jokin pienempi korjaustyö tai kokonainen kattoremontti, ota meihin yhteyttä! Meidän kokeneet kattoammattilaisemme tekevät jokaisen kattotyön tehokkaasti, laadukkaasti ja fiksusti. Panostamme asiakaslähtöiseen palveluun ja pyrimme tekemään kattotöistä aina sinulle mahdollisimman helpon kokemuksen. Toimimme avaimet käteen -periaatteella, joten sinun ei tarvitse huolehtia mistään, vaan ihan kaikki tulee meiltä. Kaikki  materiaalit sekä tarvittaessa käytettävät rakennustelineet ja henkilönostimet toimitetaan tontillesi, ja ennen lähtöämme suoritamme huolellisen loppusiivouksen.

Meidän kanssamme ei raha-asioista tarvitse vääntää. Kun olemme keskustelleet kanssasi kattotyöhön liittyvistä toiveistasi, teemme keskustelumme sekä katon lähtötilanteen pohjalta suunnitelman sekä tarjouksen. Tarjoukseemme kuuluu kaikki materiaalit ja työt, ja ne on eritelty laskuun selkeästi. Kannattaa myös pitää mielessä jo aiemmin mainittu mahdollisuus rahoituksen hakemiseen sekä kotitalousvähennys.

Ota meihin yhteyttä, niin tehdään sinulle sellainen katto, josta olet aina unelmoinut!