KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Vesikatteen uusiminen nostaa talosi arvoa

Vesikatteen uusiminen

Olisiko nyt aika uusia vesikatto? Vesikatteen uusimisesta on hyötyä nyt sekä pitkälle tulevaisuuteen. Uusi vesikate nostaa heti talosi arvoa, kohentaa sen julkisivua ja tuo turvaa asukkaille. Jos katollasi on takanaan jo useita käyttövuosia tai se ei enää palvele parhaalla mahdollisella tavalla, vesikatteen uusiminen on todennäköisesti hyvä ratkaisu. Huonokuntoinen kate saa koko julkisivun näyttämään nuhjuiselta, ja rikkinäinen tai vähänkin vuotava katto aiheuttaa vakavan kosteusvaurion riskin.

Jos tarpeenasi on vesikatteen uusiminen, ota meihin yhteyttä. Me teemme kaikki vesikattoremontit materiaalista ja kattomuodosta- tai jyrkkyydestä riippumatta. Olipa sinulla sitten tiili-, pelti- tai huopakatto ja kattomuotonasi satula-, pulpetti- tai tasakatto, me suoritamme laadukkaan vesikatteen vaihdon kokonaisvaltaisena avaimet käteen -palveluna. Sinä et joudu kantamaan huolta mistään, vaan me teemme aivan kaiken suunnittelusta loppusiivoukseen saakka. Vuosien kokemus on antanut meille vahvan asiantuntemuksen kaikkien eri kattomateriaalien ominaisuuksista, ja osaamme kertoa, mitkä materiaalit ja työtavat sopisivat parhaiten juuri sinun katollesi. Meidän kauttamme saat käyttöösi aina markkinoiden hinta-laatusuhteeltaan parhaat katemateriaalit.

Meidät tunnetaan asiakaslähtöisestä palvelustamme. Mitoitamme jokaisen projektin kohteen mukaan ja pyrimme aina kaikista kustannustehokkaimpaan ratkaisuun. Emme korjaa mitään, mikä ei tarvitse korjausta, emmekä tee koskaan turhia töitä.

Kun lähetät meille tarjouspyynnön, tulemme luoksesi tarkistamaan kohteen lähtötilanteen ja keskustelemaan kanssasi vesikatteen vaihtoon liittyvistä toiveistasi. Kattotarkastuksen ja keskustelun perusteella teemme sinulle tarjouksen, johon sisältyvät kaikki materiaalit ja työt. Tarjouksessa otetaan huomioon kaikki yksityiskohdat, esimerkiksi kohteen sijainti ja se, tarvitaanko rakennustelineitä tai henkilönostimia.

Aina kun liikumme katollasi, pyrimme havaitsemaan kaikki sen tarpeet. Kun mahdolliset ongelmakohdat havaitaan ajoissa, voidaan välttyä paljon rahaa ja aikaa vieviltä vaurioilta.

Vesikatteen uusimisen taloudellisessa puolessa auttaa mahdollisuus kotitalousvähennykseen sekä verkkosivustomme kautta haettavissa oleva rahoitus.

Laadukkaat kattotuotteet pidentävät katon käyttöikää

Vesikatteen uusimisen yhteydessä on järkevää päivittää tarvittavat kattotuotteet. Koska katon toimivuus on koko rakennuksen turvallisuuden kannalta olennaista, kannattaa varmistaa, että sen jokainen osa on varmasti laadukas ja nykyaikainen.

Optimaalisesti toimivat kattotuotteet pidentävät vesikaton käyttöikää ja auttavat huomattavasti vesivahinkojen ehkäisemisessä. Esimerkiksi ehjä ja laadukas sadevesijärjestelmä ohjaa sade- ja sulamisvedet tarpeeksi kauas talon rakenteista. Rikkinäiset, ruosteiset tai tukkiutuneet rännit estävät veden valumisen pois katolta, jolloin paikoilleen jäänyt vesi pääsee yllättävän lyhyessäkin ajassa tekemään laajoja tuhoja katolle.

Kattotikkaiden ja kattosiltojen toimivuus turvaa katolla liikkuvien työntekijöiden, esimerkiksi nuohoojien tai kattohuoltajien, työskentelyä. Lumiesteet puolestaan estävät lumikinosten tipahtamisen rakennuksen lähellä liikkuvien ihmisten niskaan runsaslumisina talvina.

Kattoluukun asentaminen mahdollistaa kulkemisen välikatolle ja voi olla myös apuna tulipalon sattuessa. Kattovalokuvut puolestaan tuovat luonnonvaloa sellaisiin rakennuksiin, joihin ei tule tarpeeksi valoa seinäikkunoiden kautta.

Piipunpellitys pidentää savupiipun käyttöikää ja suojelee sitä rapautumiselta, ja piipunhattu estää sadeveden pääsyn hormeihin. Pieneläinesteillä estetään jyrsijöiden pääseminen katon uumeniin pesäntekopuuhiin.

Myös aurinkopaneelit kasvattavat koko ajan suosiotaan. Ne jalostavat aurinkoenergian sähkö- ja lämpöenergiaksi, jolloin sähkölasku pienenee ja luonto kuormittuu vähemmän.

Nämä sekä muut kattotuotteet on hyvä asentaa vesikaton uusimisen yhteydessä, sillä kaikkien tarvittavien töiden tekeminen yhdellä kertaa osoittautuu useimmiten taloudellisimmaksi vaihtoehdoksi.

Modernit kattotuotteet eivät kiinnitä ikävällä tavalla huomiota katolla, vaan ne sulautuvat tyylikkäästi osaksi kattokokonaisuutta. Julkisivuun voi toki tuoda ryhdikkyyttä sekä hauskaa kontrastia valitsemalla esimerkiksi talon väristä erottuvat rännit.

Mikäli haluat katollesi hinta-laatusuhteeltaan parhaat kattotuotteet laadukkaasti asennettuina, valitse meidät suorittamaan vesikatteesi uusiminen! Harkitusti valitut kattotuotteet pidentävät huomattavasti kattosi käyttöikää ja auttavat kattoa palvelemaan heti täydellä potentiaalillaan. Pitkän kokemuksemme koulimina osaamme valita parhaat kattotuotteet juuri sinun rakennuksellesi.

Milloin vesikate kannattaisi uusia?

Onko mieleesi hiipinyt ajatus vesikatteen uusimisesta, mutta et ole täysin varma, kannattaisiko se tehdä nyt vai vasta joskus myöhemmin? Mistä tietää, milloin kate olisi hyvä uusia? Katon todellinen kunto ei välttämättä aina näy päälle päin, mutta joitain tiettyjä seikkoja on hyvä pistää merkille.

Muodostuuko katon reunaan talvisin helposti jääpuikkoja? Onko rakennus vetoisa tai tunkkaisen hajuinen? Jos kattosi on huopakatto, näkyykö siinä repeämiä, painaumia tai kupruja? Jos kyseessä on tiilikatto, ovatko monet tiileistä halkeilleet tai onko sammalkasvusto päässyt villiintymään katolla? Tai onko peltikatollasi ruostetta tai hilseileekö sen pinnoite?

Jäävätkö sade- ja sulamisvedet katolle lillumaan tai vuotamaan katon rakenteisiin tai jopa sisälle taloon? Ovatko läpiviennit tiiviit, entä missä kunnossa ovat saumat, kiinnikkeet ja kattoturvatuotteet?

Miltä vesikaton alapuoliset rakenteet näyttävät? Esimerkiksi onko aluskate rikkinäinen tai irtoillut, ovatko villat kastuneet, näkyykö vuotojälkiä tai ovatko puuosat lahonneet?

Jos katolla näkyy jotakin tavallisuudesta poikkeavaa, kannattaa asiasta pyytää asiantuntijan arvio mahdollisimman pian. Kun kutsut meidät tekemään katollesi kuntotarkastuksen, saat kattosi tilanteesta selkeän kokonaiskuvan. Vain kokenut ammattilainen pystyy kartoittamaan katon kunnon pintaa syvemmältä. Meiltä saat aina rehellisen arvion katostasi ja realistisen näkemyksen siitä, mitä sille olisi järkevintä tehdä.

Kaikkiin katon pieniinkin ongelmiin kannattaa puuttua mahdollisimman ajoissa. Kun viat korjataan niin pian kuin mahdollista, vältytään suuremmilta vaurioilta, jotka vievät paljon aikaa ja rahaa ja voivat pahimmillaan jopa uhata rakennuksessa asuvien ihmisten terveyttä.

Olipa kattosi tarve suuri tai pieni, ota meihin yhteyttä! Meiltä saat kokonaisvaltaisten kattoremonttien lisäksi kaikki katon huoltoon ja ylläpitoon liittyvät työt, voit pyytää meitä vaikkapa pudottamaan lumet turvallisesti katoltasi.

Kohtaamme jokaisen asiakkaan ja jokaisen katon yksilönä. Haluamme, että jokainen asiakkaamme saa elää kauniin ja turvallisen katon alla.