KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Säännöllinen katon pesu ja puhdistus kuuluvat katon perushuoltotoimiin

Katon pesu ja puhdistus

Älä päästä kattoa huonoon kuntoon. Säännöllinen katon pesu ja puhdistus pitävät katon toimintakunnossa ja edustavan näköisenä.

Katon toiminnan kannalta tärkeimmät ylläpitävät huoltotoimenpiteet ovat pesu ja puhdistus. Nämä toimenpiteet myös tarvitsevat eniten säännöllisyyttä. Jos puiden lehdet tai muu biomassa jätetään katolle, se alkaa kerätä kosteutta ja estää veden virtaamisen pois katolta. Kaikki kattomateriaalit ovat herkkiä tällaiselle kosteudelle; peltikatto alkaa ruostua ja tiili- sekä huopakate alkavat saada sammalkasvustoa. Myös rännit menevät roskista tukkoon, jolloin ne on puhdistettava.

Katon peseminen tulee suorittaa oikeilla välineillä, laadukkailla pesuaineilla sekä katemateriaalin ominaisuuksiin mitoitetuilla tekniikoilla. Liian kova vedenpaine, vääränlainen harja tai huonolaatuiset pesuaineet saattavat aiheuttaa vesivahingon tai lyhentää katon käyttöikää rajusti.

Meidän katto-alan ammattilaisemme ovat laaja-alaisia osaajia, joilta onnistuvat katon pesut ja puhdistukset jokaiselle katolle. Teemme jokaisen pesun yksilöidysti katon tarpeiden mukaan. Ennen pesutoimenpiteiden aloittamista tarkistamme esimerkiksi saumaukset ja läpiviennit varmistaaksemme, että katto on valmis ottamaan toimenpiteet vastaan. Pesemisen jälkeen on helpompi nähdä, missä kunnossa katto noin muuten on.

Katolla liikkuminen voi olla riskialtista puuhaa, siksi kohdistamme erityistä huomiota työturvallisuuteen. Varsinkin peltikatto on kastuessaan todella liukas, joten varovaisuutta tarvitaan. Tämä onkin yksi lisäsyy sille, miksi emme suosittele pesemään kattoa itse; ammattilaiselta löytyy tarvittavat turvavälineet sekä vakaata kokemusta katolla työskentelystä.

Kun tilaat meidät suorittamaan katon pesun, saat laadukasta ja yksilöityä palvelua. Aina kun olemme katollasi, pistämme merkille kaikki sen tarpeet. Kokemuksen harjaannuttava silmä osaa tunnistaa mahdolliset riskitekijät ja puuttua niihin, ennen kuin ne ehtivät aiheuttaa isompaa haittaa. Emme kuitenkaan etsimällä etsi vikoja, vaan kerromme sinulle realistisen näkemyksen kattosi kunnosta.

Meillä on käytössämme kaikki oikeanlaiset pesuvälineet sekä laadukkaat pesuaineet, ja tiedämme, millaisen pesutekniikan kukin katto vaatii. Pesun jälkeen katto on kuin uusi; siisti, kaunis ja jälleen valmis ottamaan vastaan Suomen sääolosuhteiden mukanaan tuomat haasteet.

Pesemme tiilikattosi kattoystävällisesti vedellä ja harjaamalla

Tiilikatto on klassisen kaunis ja aikaa kestävä katemateriaali, joka oikeanlaisella hoidolla näyttää upealta vielä vuosienkin päästä. Huokoisen pintansa takia tiilikatto joutuu alttiiksi roskille (esimerkiksi syksyllä variseville puun lehdille), lialle, sammalkasvustolle ja jäkälälle. Jos kattoa ei puhdisteta säännöllisesti, katolla oleva massa kerää itseensä kosteutta ja ajan myötä alkaa rappeuttaa tiiltä. Tiilet alkavat halkeilla ja koko katosta tulee epäsiistin näköinen. Pahimmillaan kosteus saattaa päästä pidemmällekin aiheuttaen isompia vaurioita katteeseen ja koko rakennukseen. Puutteellinen kattohoito lyhentää huomattavasti katon käyttöikää.

Kun tiilikatto pestään ja puhdistetaan säännöllisesti, näitä huolia ei ole. Meillä on käytössämme laadukkaat pesu- ja käsittelyaineet sekä tiedossamme oikeanlaiset pesutekniikat, jotka eivät vaurioita kattoa.

Tiilikaton pesu voidaan suorittaa vesiletkulla tai painepesurilla. Tässä täytyy olla varovainen, sillä liian kova vedenpaine saattaa vaurioittaa tiilen suojapinnoitetta tai jopa rikkoa tiiliä. Mekaaninen puhdistus eli harjaus poistaa pienet sammalkasvustot. Jos kasvustot ovat päässeet villiintymään katolla, täytyy lisäksi tehdä sammaleentuhokäsittely. Tämä käsittely tehdään levitettävällä tai ruiskutettavalla sammaleentuhoaineella, joka on biohajoavaa eikä aiheuta ihmisille tai eläimille vaaraa. Sammaleentuhokäsittely on tehokas, sillä se ei poista ainoastaan kasvimassan näkyvää osaa, vaan tuhoaa sammaleen juurineen.

Kun pyydät meidät pesemään tiilikattosi, saat katollesi parhaat pesuaineet, jotka ovat myös ihmisille ja ympäristölle turvallisia. Katto pestään varovasti mutta tehokkaasti. Kun lika ja sammal on saatu pois katolta, voidaan tarkastella sitä, missä kunnossa tiilikatto on. Miltä katon yleisilme näyttää, onko katolla irronneita tai haljenneita tiiliä ja toimiiko katto kaikin puolin niin kuin pitäisi. Jos katolta löytyy puutteita tai korjausta vaativia kohteita, saat meiltä edullisen tarjouksen kattohuoltoon.

Jos katto näyttää siistiltä ja on kaikin puolin kunnossa, jätämme sinut nauttimaan puhtaasta ja kauniista tiilikatostasi!

Peltikatto puhdistetaan harjaamalla ja matalapainehuuhtelulla

Peltikatto on Suomen käytetyin katemateriaali. Peltikatto on kevyt, kestävä ja helppohoitoinen sekä siistin ja ryhdikkään näköinen. Peltikatolle ei kerry sammalta yhtä helposti kuin esimerkiksi tiilikatolle, mutta jos rakennuksen lähellä on suuria, roskaavia puita, todennäköisyys kasvustoille on suurempi. Maatunut bioroska kerää itseensä kosteutta ja ajan myötä aiheuttaa peltikatolle ikävää ruostumista.

Peltikatoille saattaa kertyä vihertävää likaa esimerkiksi lumiesteiden kohdalle. Peltikaton pesu suoritetaan käsityönä, pehmytharjapesuna. Tarvittaessa voidaan käyttää myös matalapainehuuhtelua. Kun peltikattoa pestään vedenpaineella, on todella tärkeää valita oikeanlainen paine ja olla erityisen varovainen läpivientien ja saumojen kohdalla.

Peltikaton pesussa voidaan myös tarvittaessa käyttää huoltopesuainetta, joka poistaa katossa olevan lian ja sammaleen. Jos katto on ollut pitkään ilman huoltoa ja lika on päässyt pinttymään pahasti, ennen varsinaista pesutyötä tehdään esipesuhuuhtelu matalapainehuuhteluna.

Neulasten ja lehtien säännöllinen poistaminen katolta pidentää katteen käyttöikää sekä pitää talon julkisivun siistinä. Kun peltikatto pestään säännöllisesti oikeilla välineillä, laadukkailla aineilla sekä tarkoin valituilla menetelmillä, peltikatto pysyy vuodesta toiseen siistinä, kauniina ja turvallisena.

Pesun yhteydessä nähdään, missä kunnossa peltikatto on. Ovatko saumat ja läpiviennit tiiviit, löytyykö katolta ruostetta, missä kunnossa katteen pinta on, ja niin edelleen. Tarvittaessa voit pyytää meitä tekemään perusteellisen kattohuollon.

Peltikaton huoltotarve saattaa helposti unohtua, sillä liukkaan pintansa ansiosta suurin osa roskista ja lehdistä tippuu pois katolta. Kun kattoa tarkastelee maasta käsin, mahdollisesti piileviä ongelmia ei välttämättä näy. Säännölliset kattotarkastukset, -huollot ja -pesut kuitenkin ehkäisevät ongelmia tehokkaasti, joten niistä kannattaa pitää kiinni. Hyvällä huolenpidolla peltikatto kestää jopa puoli vuosisataa. Hyötyihinsä ja katon käyttövuosiin nähden katon säännöllinen peseminen on todella järkevä sijoitus. Puhdas katto on kaunis katsella ja tuo koko rakennukseen siistin vaikutelman.

Huopakaton puhdistuksessa on varottava herkkää sirotepintaa

Huopakatto on hyvin vesitiivis ja mukavasti ääntä eristävä katto, joka sopii hyvin myös monimuotoisille katoille. Jotta huopakaton saisi kestämään pitkään, täytyy sitä pestä ja huoltaa säännöllisesti ja huolellisin menetelmin.

Huopakatossa on herkkä sirotepinta, jonka kuluttamista täytyy varoa. Huopakaton puhdistukseksi suosittelemme hellävaraista ilmapuhallusta. Huopakattoa ei kannata varsinaisesti pestä, ellei samalla ole tarkoitus tehdä katteen suojakäsittely, eli pinnoitus. Huopakaton pinnoitus on suuri ja melko kallis operaatio, joten jos katteen pinta on huonossa kunnossa, voi olla järkevämpää vaihtaa se suosiolla uuteen. Tämä voi olla myös edullisempi vaihtoehto, jos otetaan huomioon katon käyttöikä. Ota kattoammattilaisiimme yhteyttä ja pyydä tarkistamaan, mikä on kattosi kannalta järkevin ja kustannustehokkain vaihtoehto.

Huopakatolla ei kannata liikkua helteisenä kesäpäivänä, sillä kuumuus saa katon pehmenemään, ja tuolloin katolla asteleminen saattaa jättää jälkeensä painaumia. Muutenkin huopakaton pesu- ja huoltotyöt ovat varovaisuutta ja taitoa vaativia puuhia, jotka kannattaa hyvillä mielin jättää ammattilaisen vastuulle.

Meiltä saat kaikenlaiset kattotyöt takuutyönä ja avaimet käteen -periaatteella. Tulemmepa sitten suorittamaan katon pesun, tiputtamaan lumet katolta tai tekemään kokonaisvaltaisen kattoremontin, sinun ei tarvitse huolehtia mistään, vaan kaikki tulee meidän kauttamme. Meiltä saat katollesi hinta-laatusuhteeltaan parhaat materiaalit ja tiedossamme on aina parhaat ja kullekin katemateriaalille sopivat tekniikat.

Mitoitamme jokaisen työn kohteen mukaan. Emme tee turhaa työtä, emme keksimällä keksi korjattavaa, vaan teemme juuri sen, mitä kattosi vaatii pysyäkseen toimivana. Työmme ja palvelumme on aina asiakaslähtöistä, ja vastaamme mielellämme kaikkiin mieleesi tuleviin kysymyksiin.

Kaikkiin kattotöihin on saatavissa verohelpotus, jota kutsutaan kotitalousvähennykseksi. Tilanteesi mukaan voit myös hakea rahoitusta verkkosivustomme kautta.

Olipa sinulla sitten tiili-, pelti- tai huopakatto, me pistämme sen kuntoon! Hyvin hoidettu katto kestää katseita vielä vuosienkin päästä ja tuo turvaa koko rakennukselle ja sen asukkaille.