KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Kerava – Kattotarkastus taistelee katon vesivahinkoa vastaan

Kattohuollot vähentävät kattovuotojen todennäköisyyttä Keravalla, Vantaalla, Tuusulassa ja Sipoossa, mutta aina on olemassa pieni mahdollisuus sille, että omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa. Sen takia kaikki katot kannattaa tarkastaa joka kevät ja syksy, ja toisinaan on perusteltua toteuttaa myös ylimääräinen kattotarkastus Keravalla (esimerkiksi isomman myrskyn jälkeen). Kattotarkastus kertoo tarpeeksi ajoissa siitä, jos katto kaikesta huolimatta alkanut vuotaa, tai jos katolla on hetkenä minä hyvänsä vuotamaan alkavia kohtia. Mitä pikemmin katto saadaan paikattua, sitä varmemmin voidaan välttää katon vesivahinko – voidaan siis sanoa, että säännölliset kattotarkastukset ja pikaisesti aloitetut kattopaikkaukset taistelevat katon vesivahinkoa vastaan.

Katon vesivahinko tarkoittaa tiilikaton, peltikaton tai huopakaton alla olevien rakenteiden kastumista. Puurakenteet alkavat lahota pian kastuttuaan, ja yläpohjan eristeet voivat olla homeessa jo viikon jälkeen. Kosteusvauriot voivat jatkaa leviämistään, jos kattoa ei vieläkään korjata, ja aikoinaan aloitettava remontti voi olla tyyriinpuoleinen.

Ota yhteyttä, jos katto vuotaa piipun juuresta tai jos jiiri (eli katon sisätaite) vuotaa – me korjaamme katon nopeasti ja luotettavalla ammattitaidolla. Ota yhteyttä myös kattotarkastusten tiimoilta (tosin saat sellaisen ilmaiseksi kaikkien kattotöidemme yhteydessä), niin monet kattovuodot voidaan ehkäistä jo ennalta. Niin kattovuotojen korjaukset kuin niitä ehkäisevät kattohuollot ovat yksityisasiakkaille kotitalousvähennyskelpoisia kattotöitä, ja yhteistyökumppaniimme voi olla yhteydessä urakan rahoittamisen tiimoilta.

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto voi vuotaa Keravalla silkkaa vanhuuttaan

Kattovuoto voi alkaa esimerkiksi asennusvirheen, lumen tai kovan tuulen tekemien vahinkojen tai silkan ikääntymisen takia. Jotta uusi tiilikatto, peltikatto tai huopakatto ei vuotaisi Keravalla asennusvirheiden takia, kannattaa katon asennus jättää ammattilaistemme kontolle. Lumi voi saada aikaan vaikka kattovuodon läpiviennin kohdalta. Kattoikkuna voi vuotaa, jos lumi painaa sitä turhan voimakkaasti. Myös kattoluukku voi alkaa vuotaa tämän takia. Keväällä kaltevalta katolta putoavat lumet voivat saada katon vuotamaan antennin juuresta, mutta niinkin voi käydä, että katon viemärintuuletusputki vuotaa. Selitys löytyy siitä, että alas tippuva lumi voi repiä mukaansa kattotarvikkeita. Kattotarvikkeet voivat pudota katolta myös kovalla tuulella, ja silloin katto voi vuotaa vettä vaikka ilmanvaihtoputken kohdalta (tai tarkemmin ottaen siitä, missä IV-putki muinoin oli).

Koska omakotitalon tai vaikka kerrostalon katto voi vuotaa silkkaa vanhuuttaan, kannattaa katto uusia ennen kuin se ylittää teknisen käyttöikänsä. Tarvittaessa katto tulee uusia jo aiemmin. Säännölliset kattotarkastukset kertovat ajoissa katon korjaus- tai uusimistarpeista. Peltikatto on vanha 50-vuotiaana – tuolloin tunnollisimmatkaan peltikattohuollot eivät riitä torjumaan ruostevaurioita ja peltikattovuotoja. Huopakatto kestää aurinkoa ja sammaleita enintään 40 vuotta, sitten haurastunut ja vuotoaltis katto on pakko uusia. Aika koettelee tiilikattoa rikkomalla tiiliä ja kuluttamalla tiilikaton aluskatetta. 70 vuotta on maksimi-ikä betonitiilikatolle, mutta savitiilikatto (ja konesaumakatto) voivat kestää vuosisadan.

Läpivientivuodon tai vaikka jiirivuodon korjaustapa Keravalla

Vuotipa katto jiiristä, antennin juuresta tai vaikka jiiristä, selvitämme parhaan korjaustavan Keravalla. Kattoremonttia tarjoamme, jos katon osittainen korjaus ja mahdollisen vesivahingon kunnostus eivät katon yleiskunnon takia ole kannattavia vaihtoehtoja. Jossain vaiheessa katto pitää vaihtaa, ja paha haurastuneisuus aikaistaa tuota hetkeä. Myös silloin, jos vuotava katto on mineriittikatto, teemme tarjouksemme nimenomaan kattoremontista. Tähän meitä ohjaa jo laki, sillä asbestirakenteiden korjaaminen on nykyisin kielletty. Mineriitti- eli varttikaton tilalle voimme asentaa vaikka betonitiilikaton tai tiilikuvioisen peltikaton, joista on tullut varsin suosittuja kattoja Suomessa.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa.

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Peltikattojen vuoto voi johtua reiästä tai saumojen epätiiveydestä

Miltä peltikattosi Keravalla näyttää? Onko katolle kertynyt epämääräistä likaa, vuotavatko saumat tai onko kate alkanut pullistumaan? Tartu luuriin, niin kattoammattilaisemme tulevat katsastamaan kattosi. Huonokuntoinen katto ei toimi kunnolla ja voi aiheuttaa yllättäviä korjauksia sekä kustannuksia, jos esimerkiksi vesi pääsee katon alapuolisiin tiloihin. Katon kannalta on erityisen tärkeää tilata säännöllisin väliajoin ammattilainen katsastamaan kattosi kunto. Pienet, mutta merkitykselliset viat eivät aina ole selkeästi nähtävissä, mutta kokenut ammattilainen huomaa myös nämä piilevät ongelmat. Meillä on huippuosaajat, jotka korjaavat sekä huoltavat kattosi priimakuntoon. Voit unohtaa ainakin katosta murehtimisen ja keskittyä elämiseen.

Mikä on tiilikattosi kunto? Parhaat miehemme valmiina Keravalle

Tiilikatto on toimiva kattomateriaali, mutta sen kunnosta on pidettävä hyvää huolta. Kattotiili voi irrota tai rappautua jolloin vesi voi päästä kattorakenteisiin. Varsinkin talvella lumikuorma ja lumen tippuminen voi rasittaa tiiliä. Kesällä kovat tuulet ja sateet ovat omiaan aiheuttamaan eroosiota tiilikatolla. Kun tarvitset ammattilaista tiilikatollesi, olemme valmiina auttamaan. Saat meiltä kaikki katon huolto-, korjaus- ja remonttipalvelut. Mikään työ ei ole liian pieni tai suuri meille. Teemme kaiken tiilenvaihdosta, katonpesuun ja täydelliseen kattoremonttiin.

Pullisteleeko tai repeileekö huopakattosi?

Onko huopakatossasi pullistumia tai repeämiä? Onko katto alkanut rehevöitymään tai onko se suojakäsittelyä vailla? Hyvin hoidettu huopakatto on pitkäikäinen ja edullinen suoja kodillesi. Tärkeää on kutsua ammattilainen heti paikalle jos epäilee katolla olevan ongelmia. Varminta ja suositeltavaa olisi antaa kattoalan ammattilaisen tarkistaa kattosi 1-2 kertaa vuodessa, keväällä rankan talven jälkeen ja taas syksyllä ennen ensimmäisten lumien tuloa. Teemme korjaukset, huollot ja remontit huopakatolle aina täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kun lähdemme pihaltasi, tiedämme että jätämme jälkeemme ensiluokkaisen työn jäljen ja täysin tyytyväisen asiakkaan.

Olemme kattoalan ammattilainen palveluksessasi!