KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Peltikattoremontilla pitkäikäinen, helppohoitoinen ja edullinen katto

Peltikattoremontti

Peltikatto on pitkäikäinen, edullinen ja helppohoitoinen kattovaihtoehto, ja se onkin todella suosittu materiaali Suomessa. Monipuolisuutensa ansiosta peltikaton voi asentaa monenlaisille katoille tarjoamaan varmatoimista suojaa sekä näyttävää ulkonäköä.

Meillä on pitkä kokemus peltikattoremonteista. Olipa kyseessä profiilipeltikatto, konesaumakatto tai lukkosaumakatto, teemme laadukkaan kattoremontin raudanlujalla ammattitaidolla. Teemme kattoremontit omakotitalojen lisäksi myös rivitaloille, kerrostaloille, kesämökeille, autotalleille sekä erilaisille piharakennuksille, katon koosta, muodosta ja lähtökunnosta riippumatta.

Kattoremontin yhteydessä on kätevää uusia erilaisia kattotuotteita, esimerkiksi kattoluukut, tikkaat, lumiesteet tai aurinkopaneelit. Ja jos vesi on päässyt tekemään tuhojaan katon yläpohjaan, vaihdamme villat ja uusimme lahonneet puuosat.

Jos siis toiveenasi on peltikattoremontti, ota meihin yhteyttä! Teemme jokaisen kattoremontin avaimet käteen -palveluna, joten sinun osasi on helppo; sinun ei tarvitse tehdä muuta, kuin kertoa toiveesi kattoremontin suhteen, ja me teemme kaiken muun. Tuomme kaiken tarvittavan tullessamme, tilaamme materiaalit ja toimitamme ne paikalle, teemme kattoremontin kaikki vaiheet ja lopuksi siivoamme huolellisesti jälkemme. Toimitamme myös rakennusjätteet pois tontiltasi, eivätkä ne jää sinun vaivaksesi.

Jokainen kattoremontti on erilainen, ja mitoitamme aina työn kohteen mukaan. Emme tee turhia töitä emmekä korjaa ehjää, vaan pyrimme aina mahdollisimman kustannustehokkaaseen ja järkevään toimintatapaan. Remonttisuunnitelma sekä tarjous tehdään katon lähtökunnon sekä sinun toiveidesi perusteella. Tarjous sisältää kaikki kattoremontissa tarvittavat materiaalit ja työt.

Panostamme laadukkaaseen, asiakaslähtöiseen palveluun. Haluamme, että kattoremontti on sinulle mahdollisimman helppo ja mukava kokemus. Pidämme tavarat etukäteen sovituilla paikoilla ja pyrimme välttämään turhaa metelöintiä. Ennen kuin huomaatkaan, sinulla on uusi, upea katto, joka kiinnittää varmasti positiivista huomiota ohikulkijoissa!

Tarjoamme mahdollisuutta joustavaan rahoitukseen, jota voit hakea verkkosivustomme kautta. Muistathan myös, että ammattilaisella teetetyt kattotyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia kuluja.

Peltikaton eri profiileissa on valinnanvaraa jokaiselle

Peltikatto saattaa tuntua ajatuksena perinteiseltä ja hieman tylsältä kattovaihtoehdolta, mutta nykyään markkinoilla on toinen toistaan hienompia ja näyttävämpiä peltivaihtoehtoja.

Peltikattoprofiileja löytyy jokaiseen makuun. Niitä ovat tiilikuvioinen, pystysauma, suoraurainen, poimulevy sekä perinteinen aaltopelti. Laaja valikoima takaa sen, että jokainen löytää varmasti mieleisensä.

Suomessa suosituin peltikattoprofiili on tiilikuvioitu kattopelti. Tiilikuvioitu kattopelti tehdään teräspellistä. Peltiä on taivutettu poikittaissuunnassa pieniltä laineilta näyttäviksi kuvioiksi, ja vaakasuunnassa se leikkautuu kapeiksi siivuiksi. Laineen kaltainen, pystysuunnassa säännöllisesti toistuva loiva kohouma sivuuttaa profiilipeltikaton pystysuunnassa, kun taas vaakatasoon leikkautuva pelti sivuuttaa profiilipeltikaton vaakasuunnassa. Tästä syntyy tiiltä muistuttava kuviointi. Tiilikuvioitu kattopelti on komean näköinen ja se sopii monenlaisille katoille.

Toinen suosittu materiaali on aaltopelti. Sitä käytetään yleisesti omakotitaloissa, ulkorakennuksissa, kesämökeissä ja rantasaunoissa. Aaltopellin perinteinen ja kodikas ulkomuoto miellyttää monia. Aaltopeltikatossa laineita muistuttava kuvio toistuu säännöllisesti saaden kattoprofiilin näyttämään haitarimaiselta. Aaltopeltikattojen aallonharjan terävyydessä on eroja. Toisissa kuvio toistuu lempeänä ja pyöreänä, kun taas toisissa kuvio on teräväharhaisempaa.

Poimulevypelti näyttää päällepäin aaltopelliltä, mutta tosiasiassa aallot muodostuvat neliönmuotoisista kuvioista. Laadukkaat ja pitkäikäiset poimulevypellit tuovat katolle ryhdikkään ja ilmeikkään ulkonäön.

Minkä peltikattoprofiilin valitsetkin, voit olla varma, että tulet olemaan tyytyväinen lopputulokseen. Asennamme kauniit ja kestävät profiilipeltikatot, jotka kestävät aikaa ja katseita. Meillä on käytössämme markkinoiden hinta-laatusuhteeltaan parhaat materiaalit. Autamme sinua mielellämme päättämään, millainen peltikatto sopii sinun tarpeisiisi parhaiten. Koska valinnanvaraa on runsaasti, jaamme miellämme tietämystämme eri peltityyppien ominaisuuksista.

Katon ja koko rakennuksen ulkonäköön on helppo vaikuttaa pellin muodon ja värin valinnalla. Lisäksi kattotuotteiden valinnalla voi vaikuttaa rakennuksen julkisivuun. Voit esimerkiksi valita sellaiset vesikourut, jotka sulautuvat muun rakennuksen ulkomuotoon, tai sitten voit tuoda rakennuksen ulkonäköön hauskaa kontrastia valitsemalla muusta värimaailmasta poikkeavat rännit.

Mitä peltikaton asentaminen maksaa?

Peltikaton ja peltikattoremontin hinta on kokonaisuuden summa. Perinteisen peltikaton asentaminen on melko nopeaa, sillä se on kevyt ja helposti käsiteltävä materiaali. Konesaumakaton asennukseen tarvitaan erikoistyökaluja ja kädentaitoista asentajaa, siksi asennus kestää kauemmin ja on myös astetta hintavampi. Toisaalta saumakatot ovat myös pitkäikäisempiä, sillä peltiin ei asennettaessa tehdä reikiä. Jos hinnan jakaa katon edessä oleville käyttövuosille, se on yllättävänkin edullinen.

Peltikaton hintaa ei voida ilmoittaa suoralta kädeltä, sillä jokainen katto on yksilöllinen. Peltikaton hintaan vaikuttavat muunmuassa katon koko ja muoto, rakennuksen korkeus sekä kattotuotteiden ja läpivientien määrä. Myös katon alapuolisten rakenteiden kunto vaikuttaa hintaan. Mitä suurempi katto, sitä enemmän materiaalia ja työtunteja tarvitaan, ja näin hintakin luonnollisesti on suurempi. Rakennuksen korkeus puolestaan vaikuttaa siihen, tarvitaanko katon asentamiseen henkilönostimia tai rakennustelineitä.

Peltikaton asentamisen tarkan hinnan saat lähettämällä meille tarjouspyynnön. Katon lähtökunto sekä asiakkaan toiveet muodostavat rungon sille, millainen kattoremontti toteutetaan. Teemme tarkan remonttisuunnitelman sekä tarjouksen, johon sisältyvät kaikki peltikaton asentamisessa tarvittavat materiaalit ja työtunnit.

Meiltä saat katollesi markkinoiden hinta-laatusuhteeltaan parhaat materiaalit, jotka on vuosien aikana todettu Suomen sääolosuhteisiin sopiviksi ja kestäviksi materiaaleiksi. Peltikaton asennuksen yhteydessä on järkevää myöskin hankkia/uusia erilaisia kattotuotteita, esimerkiksi katetikkaat, kulkusillat, lumiesteet, pieneläinesteet, piipunpellityksen, piippuhatun ja niin edelleen. Lisäksi uusi, laadukas sadevesijärjestelmä on omiaan suojelemaan kattoa vesivahingoilta ja pidentämään sen käyttöikää.

Kun valitset meidät suorittamaan peltikaton asennuksen, saat varmasti vastinetta rahoillesi. Teemme remontin kokonaisvaltaisena avaimet käteen -palveluna. Tuomme kaiken tarvittavan mukanamme ja siivoamme paikat ennen lähtöämme. Kokeneet ja ammattitaitoiset kattoasentajamme tekevät laadukasta ja huolellista työtä, ottaen huomioon koko kattokokonaisuuden pienine yksityiskohtineen.

Kuten jo aiemmin mainittiin, peltikaton asennuksen hintaa miettiessä kannattaa pitää mielessä mahdollisuus kotitalousvähennykseen. Voit myös hakea rahoitusta verkkosivustomme kautta.

Peltikattoremontilla uutta kattoa 50-100 vuotta

Peltikatto on erittäin suosittu kattomateriaali myös pitkäikäisyytensä vuoksi. Peltikatto on melko helppohoitoinen katto, mutta silti se tarvitsee säännöllistä huolenpitoa jaksaakseen palvella vuodesta toiseen. Jos peltikatto on jatkuvasti roskien peittämä tai esimerkiksi jokin läpivienti pääsee vuotamaan, katto ei luonnollisestikaan kestä kovin pitkään. Siksi säännöllisiin huoltoihin ja korjauksiin on hyvä satsata; ennaltaehkäiseminen tulee aina halvemmaksi kuin laajalle levinneet vauriot. Kun katon kuntoa seurataan säännöllisesti, vältytään ikäviltä ja usein kalliiksi tulevilta yllätyksiltä.

Peltikatto on loiva ja liukas, joten lehdet ja roskat eivät takerru sinne yhtä helposti kuin muihin kattomateriaaleihin. Tosin jos rakennuksen läheisyydessä on runsaasti roskaavia puita, tilanne saattaa olla toinen. Tarvittaessa peltikatolle voidaan suorittaa perusteellinen pesu ja puhdistus, joka tapahtuu ilmapuhaltamalla sekä pehmytharjapesuna tai painepesurilla.

Myös lumet putoavat peltikatolta helposti, mutta tässä piilee myös vaara; kun painava lumimassa tipahtaa katolta, talon lähellä kulkeville ihmisille muodostuu uhkaava tilanne. Siksi kulkuväylien kohdille on hyvä asentaa lumiesteet.

Kaikkien kattotuotteiden kunto on hyvä varmistaa säännöllisesti, mutta varsinkin sadevesijärjestelmästä tulee pitää hyvää huolta. Rikkinäiset tai tukkeutuneet rännit estävät sade- ja sulamisvesien virtaamisen tarpeeksi kauas talon rakenteista, ja vesivahingon riski on huomattava. Laadukkaat, puhtaat ja ehjät rännit suojelevat kattoa ja koko rakennusta tehokkaasti.

Kun katon asennuksesta on kulunut tietty aika tai kun peltikaton maalipinta alkaa olla parhaat päivänsä nähnyt, suoritetaan peltikaton kestävyyttä edistävä ja ulkonäköä kohentava huoltomaalaus. Huoltomaalauksen jälkeen peltikatto on jälleen kestävämpi sekä uuden ja siistin näköinen.

Profiilipeltikattojen, kuten aaltokuviopeltikaton sekä lukkosaumakaton käyttöiäksi voidaan odottaa noin 50 vuotta, jos säännöllisistä huolloista pidetään kiinni. Laadukkaasti tehty ja hyvin huollettu konesaumakatto voi puolestaan kestää jopa 100 vuotta. Pitkä käyttöikä maksaa taatusti takaisin konesaumakaton asentamisen tyyriimmän hinnan.

Peltikaton huolto ja korjaus ammattitaidolla

Kattojen asentamisen lisäksi saat meiltä aivan kaikki suuret ja pienet kattotyöt. Suoritamme korjaukset, huollot, lumenpudotuksen, huoltomaalaukset ja kaikki muut kattotyöt ammattitaitoisesti ja laadukkaasti. Tunnemme suomalaisten kattojen kaikki ominaisuudet ja tiedämme, miten ne saadaan kestämään vaihtelevat sääolosuhteemme.

Yleisimmät katon huoltotyöt ovat katon ja rännien puhdistaminen, sadevesijärjestelmän kunnon tarkistaminen sekä läpivientien, saumausten ja jiirien tarkistaminen ja tarvittaessa tiivistäminen. Talvisin suoritamme turvalliset lumenpudotukset ja jäänsulatukset asianmukaisilla työtavoilla ja -välineillä.

Teemme myös peltikatoille ominaisia huoltotöitä; tarkistamme katon pinnan, poistamme ruosteet ja tarvittaessa teemme huoltomaalauksen. Tarkistamme peltien kiinnitykset, vaihdamme tarvittaessa naulat kateruuveihin tai uusimme vanhat kateruuvit. Teemme myös tarvittaessa lisäkiinnityksiä.

Suoritamme myös peltikatolle tyypillisiä korjaustöitä. Näitä voivat olla esimerkiksi erilaiset vuotopaikkaukset, myrskyvaurioiden korjaaminen, lumivaurioiden korjaaminen tai lahonneiden puuosien vaihtaminen.

Kun valitset meidät peltikattosi asentajiksi, jatkamme mielellämme kanssasi yhteistyötä, jotta uusi katto saa käyttöön kaiken potentiaalinsa ja siitä voisi tulla mahdollisimman pitkäikäinen. Kun panostat peltikaton säännöllisiin huoltoihin, vältyt ikäviltä yllätyksiltä tulevaisuudessa, ja sinulla on aina ajantasainen tieto kattosi tilanteesta. Kun katto tarkistetaan ammattilaisen silmin kaksi kertaa vuodessa, kaikki piilevätkin ongelmat voidaan löytää ennen kuin ne ehtivät edetä kalliita korjauksia vaativiksi vaurioiksi. Syksyisin katto valmistellaan talven tuloon ja keväällä tarkastetaan, miten katto kesti lumen ja jään aiheuttamat haasteet.

Mitä tahansa siis kattosi tarvitsee, ota meihin yhteyttä! Viihdyt varmasti kanssamme, sillä panostamme asiakaslähtöiseen palveluun ja meille on tärkeintä, että sinä olet tyytyväinen ja että kattosi on mahdollisimman toimiva ja turvallinen, kaunista ulkomuotoa unohtamatta. Jaamme mielellämme kattotietämystämme ja vastaamme kaikkiin mieleesi nouseviin kysymyksiin. Emme etsimällä etsi vikoja katostasi emmekä tuhlaa aikaa korjaamalla ehjää, vaan kerromme sinulle aina kattosi tilanteesta rehellisesti ja realistisesti. Pidetään yhdessä kattosi loistokunnossa!