KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Piipun korjaus kattopinnan yläpuolelta

Savupiipun korjaus kattopinnan yläpuolelta

Suomen kylmä talvi iskee joka vuosi. Väistämätön tosiasia, joka tuskin ketään enää yllättää – moni tietää, kuinka varautua pakkasiin. Monien puuvajoissa kasvavat klapikokoelmat, sillä niinä talven koleimpina päivinä, on tuskin mitään mukavampaa, kuin rentoutua takkatulen lämmössä. Toisille takka on keskeisessä roolissa, kun taloa pitää lämmittää ja pitää lämpimänä, sillä muut lämmityskeinot ovat riittämättömiä. On siis oleellista, että takka toimii kokonaisuutena. Ei siis pelkkä tulipesä, vaan hormit, piiput ja muu osa tätä taloa lämmittävää kompleksia. Me Katonkorjaus-palveluilla olemme vuosien saatossa nähneet useat katot sekä niillä komeilevat piiput. Ja usein kattoremonttia, piipunpellitystä tai muita kattotöitä tehdessämme, tulemme huomanneiksi, talon yläpuolinen piipun osa on päässeet huonoon kuntoon. Asia tuskin sen enempää aiheuttaisi huolta, elleivät rapautuneet tiilet tai irronnut laasti olisi konkreettinen uhka itse talon kunnolle. Niiden kautta vesi sekä kosteus voivat nimittäin päästä hormiin ja siten rakenteisiin asti. Ja mikäli kosteudella ei ole pääsyä pois rakenteista, ongelmat alkavat kasaantua. Alkuun viattomalta tuntunut piipun vuoto voi edetä seinustan takana kyteväksi kosteuskatastrofiksi. Ja kukaan tuskin toivoo heräävänsä homekasvuston herttaiseen tuoksuun aamuvarhain, joten parempi tarttua toimeen ennakoivasti.

Jos piippu ja hormi ovat muutoin kunnossa, voidaan katon yläpuolinen osa laittaa kuntoon  savupiippu muuraustyöllä. Kun piipun näkyvä osa on uusittu, on se hyvä pellittää ja viimeistellä piipunhatulla. Jos sinä siis tunnistat kuuluvasi näihin, jotka kaipaavat katollesi osaavia käsiä vastaavien proseduurien suorittamiseen, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Me Katonkorjaus-palveluilla olemme vastaus monien katto-ongelmista kärsivien hätähuutoihin, sillä vankka, vuosien saatossa kertynyt osaamisemme on pelastanut monet katot horisontissa häämöttäviltä katastrofeilta. Meidän kokeneilla ammattilaisillamme pysyvät vasarat kädessä. Osaamista löytyy moniin temppuihin katolla ja jokaisen projektin päätteeksi asiakas saa nauttia laadukkaasta lopputuloksesta. Meidän osaamiseemme voit siis luottaa, oli kyseessä sitten pieni vuoto tai suurempi, koko katon mittainen projekti. Me hoidamme homman kotiin.

Meille Katonkorjaus-palveluilla on tärkeää, että kattoa huolletaan aika kokonaisuutena, sillä yksi, tarkoin suunniteltu kokonaisuus se onkin – jos jokin rakenne ei toimi toivottavalla tavalla, kärsivät muutkin sen osat ja alkaa koko dominorivi lopulta sortua. Siksi aina katollesi kiivetessämme, oli kyseessä kuinka mitättömän pieni huoltotoimi tahansa, me tarkastamme samalla koko katon yleisilmeen veloituksetta. Tähän tarkastukseen voi kuulu kaikkea aina katon pinnan ja yläpohjaan kunnon tarkastuksesta läpivientien, kattotuotteiden sekä kattoturvatuotteiden toimivuuden varmistamiseen. Me katsastamme, että kattopellit ovat ehjät, maalipinta hyvä, kiinnityskohdat kunnossa, huopakatolta ei löydy sammalta, saumat eivät pääse rakoilemaan, eikä mikään materiaali repeile, pullistele tai pääse ruostumaan. Meistä on tärkeää myös varmistaa, etteivät savupiiput, liesituulettimien tai ilmanvaihdon putket vuoda ja kattoikkunat sekä -luukut tiputtele vettä sisään saumoistaan. Me tarkastamme, että rännit eivät ole tukossa ja vesi pääsee liikkumaan niissä oikeaan suuntaan. Tai etteivät ne yhtäkkiä vain putoa niskaan puutteellisten kiinnitysten vuoksi. Kaiken katolle asennetun – kuten tikkaiden sekä pieneläin- ja lumiesteiden – tulisi muutoinkin olla kunnolla kiinni palvellakseen tarkoituksenmukaisesti. Katto ei saisi myöskään vuotaa vaikka harjatiivisteistä. Myös yläpohjan valumajälkiin, aluskatteen puutteelliseen kuntoon sekä liian vähäisiin tai märkiin eristevilloihin tulisi puuttua ajoissa. Siksipä tarkastuksemme tarkoitus on tuoda asiakkaamme tietoon kaikki huomiomme katon kunnosta. Näin voimme tehdä tarjouksen niihinkin ongelmiin puuttumisesta, joiden olemassaolosta ei vielä ennen tarkastusta edes tiedetty.

Raha on tietysti aina iso asia ja kysymys, kun puhutaan kattotöistä. Mutta kynnyskysymys se ei saisi olla kellekään, vaikka tietysti taloudelliset tilanteet ovat vaihtelevia. Me Katonkorjaus-palveluilla olemme vahvasti sitä mieltä, että jokaisella pitäisi olla oikeus laadukkaaseen kattoon päänsä päällä eikä kenenkään tarvitsisi tinkiä asumismukavuudestaan vain kahisevan puutteen vuoksi. Siksi haluammekin tarjota asiakkaillemme mahdollisuutta saada lisää joustoa kattotöiden budjetointiin rahoituksella, jota voi hakea helposti nettisivujemme kautta, vaikka hikiverkkareissa kotisohvalla istuen. Ja mitä kattotöihin tulee, kaikista yksityistalouksiin tehdyistä töistä voi hakea myös kotitalousvähennystä.

Piipun päällisen betonikauluksen korjaus ja uusiminen käden käänteessä

Kattoa koettelevat eri vuodenajat sekä sääolosuhteet, jotka voivat tehdä paljonkin tuhoa katon eri osiin. Vaihteleva ilmastomme osoittaa, ettei mikään ole ikuista, ei edes vahvin teräs tai kovinkaan kivi, jotka nekin kuluvat väistämättä tuulen tuivertaessa, sateen piiskatessa tai lumen kasaantuessa kinoksiksi. Toisinaan myös laadukkaimmankin piipun betoninen kaulus kaipaa uusimista ja korjausta, kun vierivät vuodet ovat päässeet puuttumaan peliin. Eikä näiden hommien suhteen kannata jäädä vartomaan liian pitkään. Vanha sanontakin sen jo tiesi; minkä taakseen jättää, sen edestään löytää. Ja kattovuodot kuuluvat yhtenä tähän kastiin.

Nämä betonikauluksen korjauksethan tehdään mittatilaustyönä, joten asialle kannattaa täten laittaa asian osaava ammattilainen parhaan mahdollisen lopputuloksen varmistamiseksi. Laadusta ei tulisi tinkiä, kun kyse on omasta kodista sekä kaikista sen alla tulevaisuudessa vietetyistä vuosista. Me Katonkorjaus-palveluilla olemmekin käsistämme varsin käteviä, mitä tulee mittatilauksina tehtyihin kauluksiin, joten jos kaipaat hommaan tosiosaajaa, olet oikeassa paikassa. Meidän tiimimme tulee paikan päälle ottamaan tarkat mitat savupiipusta. Näiden mittojen virheetön ottaminen on äärimmäisen tärkeää, jota kaikki hormien aukoista itse kaulukseen saadaan hiottua juuri oikean kokoisiksi. Osaava tekijä tietääkin, ettei näillä mitta-asteikoilla kannata lipsua. Saaduista mitoista tehdäänkin sitten niiden mukainen muotti kauluksesta, jonka avulla raudoitetaan ja valetaan lopullinen kaulus piipulle. Tärkeä osa tätä prosessi on myös integroida kaulukseen piipunhatun kiinnityskohdat, jotta asennuksen koittaessa, se saadaan myös todella kiinni itse kattoon eikä tuuli vie luomusta mennessään. Kauluksen asianmukainen kiinnitys onkin olennainen osa ja sekin kannattaa jättää kattoalan ammattilaisen huoleksi. Sillä ikävä kyllä, pienetkin kiinnityskohdat voivat aiheuttaa suurempaa vuototuhoa. Vaikka halpa ja nopea tee-se-itse -metodi voisi tuntua tässä hetkessä hyvältä ajatukselta, ei se sitä välttämättä ole enää syksyn sateiden saapuessa.

Piipun pellitys ja piipunhattu ovat omiaan kruunaamaan katon kuin katon

Ei mikään – siis mikään – komista kattorakennelmaa niin kokonaisvaltaisesti, kuin hyvin huollettu sekä varusteltu piippu. Uusi, peltisepäntyönä toteutettu piipun pellitys ja piipunhattu kruunaavat nimittäin koko talon, muuttamalla sen yleisilmettä viimeistellymmäksi. Mutta kyse ei tokikaan ole vain ulkonäöllisistä seikoista, vaan toimiva, oikein asennettu ja asianmukaisesti toteutettu piipun pellitys myös suojaa jatkossa koko rakennusta tehokkaasti sään rasitukselta. Piipunjuuripellitys puolestaan estää veden pääsyn kattorakenteisiin, sillä se tiivistää piipun läpiviennin, joka on talon yksi vuotoherkimmistä paikoista. Tiivistyksen myötä kosteus kuitenkin pysyy ulkona, eikä pääse vaivaamaan sille herkkiä rakenteita. Näin ollen voidaankin todeta, että tämän kohtuullisen pienellä vaivalla toteutetun homman hyödyt ovat suuret, sillä katon alempien rakenteiden suojaaminen kosteudelta on paras tapa huolehtia siitä, että katto kestää vielä tulevatkin vuodet.

Mikäli itselläsi on hakusessa katollesi joku, jolla on hallussa piipunpellit, -hatut sekä muu piippuasioihin liittyvä, kannattaa kääntyä pitkän kokemuksen omaavan kattopeltisepän puoleen. Tai jonkun yrittäjän puoleen, jolla on riveissään sellainen. Ja me voimmekin iloksemme ilmoittaa, että Katonkorjaus-palveluilta peltiosaamista kyllä löytyy. Meiltä saat katollesi piipunpellitykset taitavien ja kokeneiden kattopeltiseppien toteuttamana. Meidän rautaisilla ammattilaisillamme on siis piippuhommat hallussa. Me asennamme valmiit piipunhatut paikoilleen tai tarvittaessa räätälöimme juuri sinun piipullesi sopivan mallin. On nimittäin tilanteita, joissa täytyy turvautua kustomointiin liukuhihnatuotantona tehtyjen tuotteiden jäädessä riittämättömiksi. Piiputkin ovat yksilöitä. Kaikki hatut eivät vain sovi kaikkiin piippuihin ja osa taasen ei yksinkertaisesti miellytä silmää. Ja katon ollessa suhteellisen suuri sekä olennainen osa taloa kokonaisuutena, ei sen kanssa kannata päätyä tekemään turhia kompromisseja, joita katuu jälkikäteen. Katolleen kannattaa pyytää, toivoa ja vaatia vain parasta sekä sopivinta. Ja jos vain paras kiinnostaa, on syytä olla pika pikaa yhteydessä meille Katonkorjaus palveluille, sillä meillä tyydytään vain loistaviin loppuratkaisuihin, joihin voi olla tyytyväinen niin asiakas kuin asentajakin.