KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Tiilikaton asennus tinkimättömällä ammattitaidolla – uudiskohteeseen tai vanhan tiilikaton tilalle

Tiilikaton asennus

Kiinnostaako tiilikaton asennus siksi, että kohteesi kaipaa lähiaikoina uutta tiilikattoa kruunukseen? Olet tullut aivan oikeaan paikkaan, sillä meiltä täältä Katonkorjauspalvelusta saat tiilikaton asennustaitoiset ammattilaiset käyttöösi osoitteeseen kuin osoitteeseen. Olemme luotettava, pitkän linjan urakoitsija!

Tiilikatto onkin monessa mielessä erinomainen valinta kateratkaisuksi. Niin savi- kuin betonitiilikatotkin ovat näyttäviä ja kestäviä – ja nauttivat siksi suurta arvostusta liki jokaisessa naapurustossa niin taajamassa kuin maaseudullakin. Tiili on myös hiljainen katemateriaali. Vaikka tiilikatolla on toki omat heikkoutensa, soveltuu se mainiosti esimerkiksi omakotitalon tai autotallin lakea suojaamaan.

Mitä tiilikaton asentaminen sitten maksaa ja miten urakka etenee? Näitä asioita kannattaa kysäistä suoraan katemestareiltamme.

Tiilikaton asennushinta ja projektiin liittyvät työvaiheet riippuvat nimittäin monista tekijöistä. Erityisesti sillä on merkitystä, onko kyseessä uudiskohde (tiilikaton ensiasennus) vai vanhempi kiinteistö (tiilikaton uusiminen). Jos kyseessä on vanhan tiilikaton uusiminen eli tiilikattoremontti, vaikuttaa myös urakan laajuus – ainahan täydelliselle kattoremontille ei ole tarvetta, vaan jo pelkkä kattotiilien vaihto riittää mainiosti.

Yhteydenottosi jälkeen pistäydymmekin paikan päällä tutustumassa kohteeseesi, jotta pääsemme perille kaikista tiilikaton asennukseen ja urakan kustannuksiin vaikuttavista seikoista. Halutessasi voimme käydä vilkaisemassa kohdettasi myös silloin, kun et ole itse paikalla.

Suunnittelukäyntiä seuraa aina kilpailukykyinen tarjous tiilikaton avaimet käteen-asennuspaketista. Sisällytämme siihen kaiken tarvittavan työn, materiaalit ja kaluston, joita uuden tiilikaton asennus kohteessasi edellyttää.

Tietysti huomioimme tarkoin myös omat toiveesi uuden katon suhteen. Tiilikaton muoto, väri, profiili ja varusteet sekä tiilten materiaali ovat kaikki asioita, joihin voit itse vaikuttaa. Kenties haluat modernit suoraprofiiliset tiilet perinteisten aaltoilevien sijaan? Ja ehkä katolle voisi asentaa samalla muutaman aurinkopaneelinkin? Asennuspuuhien ohella saat meiltä halutessasi apua uuden katon suunnitteluun, ja asiantuntijoidemme osaamista kannattaakin hyödyntää häikäilemättä jo varhain projektin suunnitteluvaiheessa.

Raha-asioihin liittyen on muuten hyvä pistää korvan taa vielä muutama pikku juttu. Ensinnäkin se, että olemme tunnettuja kohtuullisesta hintatasostamme ja erinomaisesta hinta-laatusuhteestamme. Toisekseen se, että tarjoamme käyttöösi myös osamaksun mahdollistavan rahoituksen. Ja kolmannekseen se, että tekemämme työ on kotitalousvähennyskelpoista kulua.

Olisiko siis jo aika tarttua härkää sarvista ja pyytää tarjous tiilikaton asennusrupeamasta? Pidetyt ja ammattitaitoiset katemestarimme ovat käytettävissäsi ympäri vuoden!

Psst! Tiesithän jo, että olemme täyden palvelun kattotalo? Kun olemme käyneet asentamassa kiinteistöllesi uuden, komean tiilikaton, saat meiltä siis jatkossa myös sen kaipaamat huollot! Tiilikaton korjauskin onnistuu meiltä muitta mutkitta, jos tarvetta korjaustöille jossain vaiheessa ilmenee. Tiilikatot tuntevat asiantuntijamme palvelevat kattoasi antaumuksella, olipa kyseessä sitten asennus, remontointi, huolto, korjaus tai vaikka vain tarkastaminen.

Tietoa tiilikaton plussista, miinuksista ja vaatimuksista

Katemateriaalivalintaa ei kannata missään nimessä tehdä mutu-tuntumalta. Tiilikatto on monessa mielessä loistava vaihtoehto, mutta silti on hyvä tutustua sen ominaisuuksiin – plussiin, miinuksiin ja vaatimuksiin – huolellisesti jo etukäteen. Alle asiantuntijamme kokosivat tiilikaton erityispiirteisiin liittyen ytimekkäitä tietoiskuja, jotka lukaisemalla olet asioista pääpiirteittäin perillä jo ennen kuin otat meihin yhteyttä uuden katon tilataksesi.

Käyttöikä – miten pitkään tiilikatto kestää?

Tiilikatto on kestävä katto. Tänä päivänä käytämme tiilikaton asennukseen yleisimmin betonitiiliä, joiden voit odottaa kestävän noin seitsemänkymmentä vuotta. Halutessasi voimme latoa katollesi myös perinteisempiä savitiiliä, joille edes sadan vuoden käyttöikä ei ole mahdottomuus.

Pelkästä kattotiilien materiaalista ei tiilikaton käyttöikä kuitenkaan ole kiinni. Myös asennuksen laadulla on siinä näppinsä pelissä. Jotta uusi tiilikatto saisi mahdollisimman hyvät lähtökohdat pitkälle ja vaivattomalle elämälle, kannattaakin tiilikaton asennus luottaa vain kaltaisemme kattoalan konkarin käsiin.

Huomaa, että tiilikaton käyttöikä on pitkälti kiinni myös sille tehdyistä huolloista. Mitä tunnollisemmin tiilikattoa huoltaa, sen pidempään se kestää. Onneksi me Katonkorjauspalvelussa olemme apunasi myös tiilikaton huollossa, ja siihen liittyviin asioihin paneudummekin tarkemmin hieman edempänä.

Tiilikaton muoto

Tiilikaton muoto ei ole rajoitettu vain yhteen malliin. Tiilikatto voi olla esimerkiksi harjakatto tai vaikka nelilappeinen aumakatto. Voimme rakentaa tiilikatolle myös katseenvangitsevia yksityiskohtia, kuten kattolyhtyjä.

Tiilikatto vaatii kuitenkin alleen aina melko jyrkän kattoristikon. Tiilikaton minimijyrkkyys on 1:4 eli sen on noustava harjaansa kohden metri viimeistään neljän metrin matkalla. Mikäli haluat loivemman katon, löydät asiantuntijoidemme avulla varmasti sopivan pelti- tai huopakaton kohdettasi kruunaamaan.

Tiilikaton kattotuotteet

Tiilikatolle voidaan asentaa monenlaisia kattotuotteita. Osa niistä on pakollisia ja osa taas lähinnä lisävarusteita.

Pakollisia tiilikaton kattotuotteita ovat esimerkiksi monet kattoturvatuotteet, kuten lumiesteet. Usein laki vaatii tiilikatolle asennettavaksi myös erilaisista kattoturvatuotteista koostuvia kattokulkuteitä, jotka helpottavat katon, kattoläpivientien ja katon varusteiden huoltoa. Asennamme luotettavalla ammattitaidolla niin lumiesteet, katto ja lapetikkaat kuin kattosillat ja -pollaritkin.

Myös kattotarkastusluukku ja sadevesijärjestelmä ovat liki välttämättömiä varusteita niin tiili- kuin pelti- ja huopakatoillakin. Sadevesijärjestelmän tehtävä on ohjata sade-, sulamis- ja pesuvedet katolta alas fiksuja reittejä pitkin, ja tarkastusluukku puolestaan mahdollistaa yläpohjan säännöllisen tarkastamisen ilman katon purkamista. Vaikka lakisääteisiä velvoitteita tarkastusluukun ja sadevesijärjestelmän asentamiselle ei ole, olisi suoraan sanottuna hölmöä jättää tiilikatto ilman kunnollista vedenohjaussysteemiä tai tarkastusluukkua joko katolla tai päätykolmiossa.

Tänä päivänä asennamme tiilikatoille paljon kattoikkunoita ja kattovalokupujakin. Myös aurinkopaneelien asennus onnistuu meiltä mainiosti, ja aurinkopaneelien asennus tiilikatolle onkin erittäin taloudellinen ja trendikäs ekoteko!

Tiilikatto vaatii alleen jykevän kattoristikon

Tiilikatto on painava katto. Tiili on selvästi raskaampaa kuin huopa tai pelti. Tästä syystä tiilikatto vaatii alleen aina erittäin vankan kattoristikon.

Onneksi meiltä täältä Katonkorjauspalvelusta saat apua myös sopivan ja laadukkaan kattoristikon valintaan niin halutessasi. Kun valinta on tehty, huolehdimme tietysti ristikon hankinnasta ja asennuksesta puolestasi. Jos kyseessä on vanhempi kohde, onnistuu meiltä tarvittaessa vanhojen kattorakenteiden vahvistaminen tai vaihtokin.

Toimiva aluskate on tiilikaton ehdoton kumppani

Vesitiiviydestä tiilikatto saa pienen miinuksen. Tiilikaton vesitiiviys ei ole siitä parhaasta päästä, sillä esimerkiksi navakka tuuli saattaa hyvinkin puskea vettä kattotiilien lomasta niiden alle. Toimivalla ja oikeaoppisesti asennetulla aluskateratkaisulla me Katonkorjauspalvelulla pidämme kuitenkin huolen, että yläpohja eristeineen pysyy kaikesta huolimatta kuivana säällä kuin säällä.

Tiilikaton äänimaailma on hipi-hiljainen

Jos peltikattoihin vertaa, tiilikatto on luonnostaan hyvin hiljainen kateratkaisu. Se ei tarvitse alleen erillisiä ääneneristäviä elementtejä, sillä tiilikaton äänimaailma on lähes yhtä vaitonainen kuin hiljaisuudestaan kuulun huopakaton. Tämä rauhallinen kateratkaisu pysyy vaiti jopa kaikkein kovimmilla rankkasateilla!

Tiilikaton hinta voi olla vuosisadan sijoitus

Edellä jo käsiteltyjen aiheiden ohella tiilikaton hinta on yksi niistä asioista, joista moni haluaa tietää ennen kuin lyö katemateriaalivalintaa lukkoon. “Mitä tiilikaton asennus tai remontointi maksaa” on kuitenkin hyvin monipiippuinen kysymys. Siihen on vaikeaa antaa suoraa vastausta kohdetta ja projektia tuntematta.

Sen voimme kuitenkin varmuudella sanoa, mitkä asiat tiilikaton asennushintaan vaikuttavat. Esimerkiksi näillä tekijöillä on laskukaavassa oma painoarvonsa:

 • katon pinta-ala
 • käytetäänkö savi- vai betonitiiliä
 • katon muoto
 • kattotuotteet ja -läpiviennit
 • mahdollisen vanhan katon kunto ja tyyppi
 • kattorakenteisiin tehtävät muutostyöt
 • kiinteistön korkeus ja sijainti

Vanhemmassa kohteessa erityisesti yläpohjan vaatimilla kunnostustöillä on iso vaikutus uuden katon asennushintaan. Helpoimmassa (ja edullisimmassa) tapauksessa päästään pelkällä vanhan katon purkamisella ja uuden asentamisella, mutta toisinaan myös lahovaurioiden korjaus, vettyneiden ja homeisten eristeiden vaihtaminen tai katon lisälämmöneristys voi olla tarpeen.

Edellä mainituista syistä me Katonkorjauspalvelulla laskemmekin tiilikaton asennushinnan aina kohdekohtaisesti. Olemme saaneet paljon kiitosta kilpailukykyisestä hintatasostamme ja tasaisen hyvästä hinta-laatusuhteestamme, joten kysäise rohkeasti tarjousta! Erityisesti hiljaiseen talviaikaan tapaamme tehdä hätkähdyttävän hyviä diilejä.

Vinkki: jos kohteesi on vanhempi ja haluat pitää uuden tiilikaton asennuskustannukset minimissään, ole ajoissa liikenteessä! Uuden tiilikaton asennus on sitä edullisempaa, mitä paremmassa kunnossa vanha katto on.

Mitä tarjouksemme sisältää?

Me Katonkorjauspalvelulla asennamme tiilikatot kaikenkattavana avaimet käteen-palveluna. Tarjoukseemme sisältyy kaikki työ, materiaalit ja kalusto, joita tiilikaton ja kattotuotteiden asennus kohteessasi edellyttää.

Mitä työhön tulee, teemme puolestasi jokaisen askareen suunnittelusta loppusiivoukseen. Jopa jätelavat tuomme ja viemme mukanamme, ja halutessasi voit delegoida meille myös materiaali- ja kattotuotehankinnat.

Asennuspakettimme sisältö on kuitenkin joustava, ja meillä maksatkin vain tarkoituksenmukaisesta ja sopimuksen mukaisesta laatutyöstä. Turhasta et joudu pulittamaan, ja lupaamme rahoillesi erinomaista vastinetta!

Muista: katon asennushinta ei ole kaikki kaikessa!

Kannattaa pitää mielessä, että pelkkää tiilikaton asennushintaa ei ole hedelmällistä tuijottaa katosta koituvia kustannuksia aprikoidessa. Hankintakustannuksiltaan tiilikatto ei kenties ole kaikkein edullisin kateratkaisu, mutta voi hyvinkin osoittautua pitkän käyttöiän odotteensa ansiosta paremmaksi sijoitukseksi kuin moni asennushinnaltaan huokeampi vaihtoehto.

Myös tiilikaton ominaisuuksien, kuten varusteiden suhteen kannattaa yrittää katsella hieman pelkkää asennushintaa edemmäs. Ellei uusi katto ole mieleinen, on se takuulla hukkaan heitettyä valuuttaa.

Viime kädessä onkin hyvin pitkälti kiinni kohteesi tarpeista ja omista mieltymyksistäsi, millainen katto on se kaikkein kannattavin sijoitus. Ota yhteyttä ja pyydä asiantuntijamme avuksesi suunnittelemaan katto, joka maksaa itsensä parhaiten takaisin juuri omassa kohteessasi!

Teemme sekä täydelliset että osittaiset tiilikattoremontit pitkällä kokemuksella

Tarvitaanko osoitteessasi uusi tiilikatto vanhan tilalle eli edessä on tiilikaton uusiminen? Siinä tapauksessa käsillä oleva urakka voi edetä karkeasti kahdella tavalla; vaihtoehtona on joko täydellinen tiilikattoremontti tai tiilikaton remontointi osittain.

Täydellinen tiilikattoremontti: uusimme koko katon aluskatetta ja eristeitä myöten.

Osittainen tiilikattoremontti: uusimme vain vesikatteen eli kattotiilet (tarvittavilta osin).

Tiilikaton remontointi osittain on oiva vaihtoehto silloin, kun vain vesikatto eli kattotiilet ovat huonossa kunnossa. Toisinaan esimerkiksi runsas sammalpeite saattelee kattotiilet eläkekuntoon ennen muuta kattoa. Tällöin voimme uusia kattotiilet koko katon alalta tai vain niiltä osin kuin ne ovat päätyneet kehnoon jamaan – molemmissa tapauksissa kyse on osittaisesta kattoremontista. Osittainen kattoremontti on erittäin kustannustehokas tapa uusia tiilikatto, ja joskus kattotiilien uusiminen tulee jopa edullisemmaksi kuin sammaleentuhokäsittely ja uudelleenpinnoitus.

Osittainen tiilikattoremontti edellyttää kuitenkin sitä, että kaikki vesikaton alla on vielä iskussaan. Esimerkiksi vettyneitä eristeitä ja lahoja puurakenteita ei kannata missään nimessä kätkeä uusien kattotiilien alle!

On myös suotavaa, että esimerkiksi aluskatteella on vielä reilusti käyttöikää jäljellä. Näin ollen uusia kattotiiliä ei tarvitse heti purkaa pois aluskatteen vaihtamisen tähden. Tiilikaton aluskate kestää suunnilleen saman aikaa kuin kattotiiletkin, ja normaalisti aluskate ja kattotiilet uusitaankin aina samassa yhteydessä.

Vanhoja kattotuotteitakaan ei välttämättä ole viisasta uusiokäyttää, elleivät ne ole edelleen kuin uusia. Kattotuotteiden päivittäminen onnistuu meiltä näppärästi kattoremontin laajuudesta riippumatta, eikä tuo kuin murto-osan lisän uuden tiilikaton asennuskustannuksiin.

Vanhemmassa kohteessa myös yläpohjaa on usein aiheellista kunnostaa kattoremontin yhteydessä. Jos esimerkiksi lahojen puuosien uusiminen, notkahtaneen katon oikaisu, vettyneiden tai homeisten eristeiden vaihtaminen tai pieneläinten tekemien eristevaurioiden korjaus on tarpeen, aletaan jo puhua täydellisestä kattoremontista.

Täydellinen kattoremontti on aina varmin ja pitkäikäisin tapa uusia katto kuin katto. On kuitenkin paljon kohteita, joissa täydellinen kattoremontti olisi yliampuva toimenpide. Tilaa uusi tiilikattosi meiltä täältä Katonkorjauspalvelusta, niin kartoitamme katon kunnon tarkoin ja löydämme takuulla järkiratkaisun sen uusimiseksi!

Tiilikattoremontti on kätevä sauma teettää muutostöitä

Muista, että tiilikaton remontointi on aina mitä kätevin ja taloudellisin sauma parannella kattoa. Vaikka osittainen kattoremontti olisi periaatteessa mahdollinen, voi siis olla hyvä ulottaa remontti hieman kattotiiliä edemmäs, jos katto ei nykyisellään täysin miellytä.

Tänä päivänä on yleistä, että tavallinen tiilikattoremontti laajennetaan esimerkiksi energiaremontiksi. Tiilikaton energiaremontti tarkoittaa käytännössä samaa kuin yläpohjan lisäeristys, jolla voi olla hyvinkin merkittäviä vaikutuksia koko talon energiatehokkuuteen – aidosti energiapihissä talossa eristys on kunnossa kattoa myöten!

Muutosta ei tarvitse pelätä, sillä tiimillemme kaikenlaiset muutostyöt niin vesikatolla kuin yläpohjassakin ovat arkipäivää. Kerro siis meille ujostelematta, millaisia tiilikattohaaveita mielessäsi liitelee!

Ota haltuun myös tiilikaton huolto-ohjelma!

Uuden tiilikaton asennusta suunnitellessa on hyvä tutustua myös tiilikaton huoltoon. Vaikka tiilikaton huolto-ohjelma olisi periaatteessa jo tuttua asiaa, ei kertauskaan välttämättä ole pahitteeksi. Tiilikaton huolto vaikuttaa nimittäin paljon katon käyttöikään, ja oikeanlainen huoltaminen on avainasemassa tiilikaton pitkän käyttöiän odotteen kannalta.

Tiilikaton perushuoltoon kuuluu:

 • kausihuolto (katon ja sadevesijärjestelmän puhdistaminen) keväisin ja syksyisin
 • lumenpudotukset talvittain tarpeen mukaan
 • jäiden sulatus sadevesijärjestelmästä viimeistään kevättalvella ennen kuin muu katto sulaa – myös katto jäiden sulattaminen on toisinaan aiheellista
 • sammaleenpoisto ja suoja-ainekäsittely tarpeen mukaan, voi olla hyvä tehdä jopa parin-kolmen vuoden välein
 • uudelleenpinnoitus muutaman vuosikymmenen välein, kun katon edellinen pinnoite kulahtaa

Jokaisella edellä mainituista kattohuolloista on oma tärkeä tehtävänsä. Erityisesti kausittaiseen puhdistamiseen kannattaa panostaa, sillä se on helpoin ja edullisin tapa välttää esimerkiksi kattotiilien sammaloituminen ja siitä aiheutuva rapautuminen.

Jos tiilikatto kuitenkin sammaloituu, on sammaleenpoisto ja suoja-ainekäsittely hyvä ajatus. Tämä toimenpidekombo tulee huomattavan paljon huokeammaksi kuin tiilikaton uusiminen – se olisi pian välttämätöntä, ellei sammaleen valloitusyritykselle tehtäisi stoppia. Toisinaan värittömän suoja-ainekäsittelyn asemasta voidaan tehdä uudelleenpinnoitus, joka suojaamisen ohella palauttaa kattotiilien värin.

Myös tiilikaton talvikunnossapidosta on oleellista etua. Koska tiilikatto on jo itsessään erittäin painava, saa lumen ja jään aiheuttama ekstrakuorma kattotiilet helposti murtumaan ja kattorakenteet notkahtamaan. Jäätulppien tukkimat rännit eivät nekään ole hyvä asia, sillä jäätulpat ajavat katolta virtaavat sade- ja sulamisvedet alas epätarkoituksenmukaisia reittejä pitkin. Seurauksena voi olla esimerkiksi lahoja räystäslautoja tai kivisen julkisivun rapautuminen.

Edellä mainituista syistä peräänkuulutammekin tiilikaton huoltoa erittäin kovaäänisesti. Olisi sulaa hulluutta asennuttaa uusi tiilikatto ja jättää se sitten oman onnensa nojaan!

Tiilikatto on tarkastettavakin aika ajoin – tarkastuksen perusteella tiilikaton korjaus tarpeen mukaan

Säännöllisen huoltamisen lisäksi on hedelmällistä tarkastaa tiilikatto aika ajoin. Kattotarkastus on suotavaa tehdä kerran puoleen vuoteen kevät- ja syyshuoltojen yhteydessä. Kattotarkastuksen yhteydessä niin vesikatto, kattotuotteet kuin yläpohjakin on hyvä käydä läpi. Vesikatolla huomiota ansaitsevat niin kattotiilet (pinnoitteineen) kuin katon läpiviennit, saumat ja jiiritkin.

Jos tarkastuksen perusteella löytyy mitä tahansa korjattavaa, on epäkohdat paras hoitaa viipymättä pois päiväjärjestyksestä. Säännöllinen tarkastus ja ripeä reagointi katon korjaustarpeisiin on säntillisen huoltamisen ohella erittäin kustannustehokas toimintamalli, joka voi venyttää tiilikaton käyttöikää jopa vuosikymmenillä.

Meiltä tiilikaton asennus, huolto- ja korjaustyöt sekä kattotarkastukset saman katon alta

Huomaa, että tiilikaton huoltoon, tarkastamiseen tai korjaukseen ei yleensä kannata ryhtyä omin päin. Katolla liikkuminen on vaarallista ilman kokemusta ja asianmukaisia varusteita, eikä tiilikatto usein saa amatöörin käsissä ihan sellaista huomiota kuin se ansaitsisi.

Onneksi Katonkorjauspalvelu on kuitenkin täyden palvelun kattotalo, ja voit mainiosti turvautua apuumme myös tiilikaton kunnossapito- ja kunnostustöissä. Teemme kaikki tiilikaton huolto- ja korjaustyöt ammattitaitoisesti pitkällä kokemuksella. Esimerkiksi rännien sulatukseen meillä on käytössämme hellävarainen höyrytyslaitteisto, ja sammaleenpoistoon käytämme sekä katolle että ympäristölle lempeitä tuotteita.

Tiesitkö? Itse tekemästäsi työstä et saa kotitalousvähennystä, mutta meidän tekemämme työ sen sijaan on kotitalousvähennyskelpoista kulua. Kun keskität kaikki tiilikaton huolto- ja korjaustyöt meille, saat vuosittain myönnettävästä verovähennyksestä kaiken ilon irti. Myös puolisosi on oikeutettu kotitalousvähennykseen!

Otathan siis yhteyttä, kun tiilikaton asennus tai remontointi on kohteessasi ajankohtaista? On järkivalinta turvautua urakassa juuri meidän puoleemme, sillä meiltä täältä Katonkorjauspalvelusta saat asiansa osaavat ja kohtuuhintaiset ammattilaiset käyttöösi uuden tiilikaton jokaiseen elämänvaiheeseen!