KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Huopakattoremontin toteutus on aina kokeneiden konkariemme käsialaa

Huopakattoremontti

Kattoremontit ovat työläitä prosesseja, jotka lukuisine yksityiskohtineen vaativat tekijältään tarkkuutta. Tämä pätee myös ja erityisesti huopakattoihin. Pienet, olemattomiltakin tuntuvat virheet saattavat kostautua myöhempinä vuosina, kun maailma koettelee uuden katon kestävyyttä. Jos huopakatto jää esimerkiksi jostain saumasta tiivistämättä, voi jonkun kesän rankkasateen jäljiltä käsillä olla pian suurempikin kosteusvaurio. Siksi näppäränkään nikkarin ei kannata lähteä toteuttamaan remonttia itse, vaikka Internetin ihmemaailman tee-se-itse -materiaali kuinka houkuttelisikin. Huopakaton remonttiin pitäisi aina palkata joku, joka tietää, miten homma etenee ja jolla pysyy vasara kädessä. Näin ollen me Katonkorjaus-palvelulla haluamme varmistua siitä, että kaikki toteuttamamme huopakattoremontit ovat aina kokeneiden konkariemme käsialaa. Oli kattosi tarkoitus rakentaa sitten bitumikermistä eli rullahuovasta tai vaihtoehtoisesti tyylikäs palahuopakatto saat sen meiltä – osaavilta kattoalan asiantuntijoilta.

Tarjoamme kattoalan palveluita laajalla skaalalla; uusimme nimittäin kaikki omakotitalojen, rivitalojen, kesämökkien, piharakennusten ja autotallien huopakatot varmoin ottein. Jokaisen näistä huopakattoremonteista suunnittelemme ja suoritamme aina rakennuskohtaisesti, kunkin yksilöllisen katon ominaisuuksia kunnioittaen. Huopakattoremontin suunnittelu alkaakin tästä syystä aina kattotarkastuskäynnillä, jossa havainnoimme itse kattoa ja kuuntelemme asiakkaan toiveita uuden katon suhteen. Kattoremontin yhteydessä voidaan nimittäin luoda katolle täysin uusi ilme sekä lisätä katon turvallisuutta ja käytännöllisyyttä. Voimme niin halutessasi asentaa uudelle katollesi vaikkapa lumiesteet, kattosillat, palotikkaat, pieneläinesteet, vesikourut, aurinkopaneelit sekä kattokuvut, -luukut ja -ikkunat. Pellitämme pyynnöstäsi myös piipun ja vähennämme energiahukkaa yläpohjan lisäeristyksillä. Mikäli vesi on päässyt tekemään tuhoja yläpohjaan, vaihdamme kastuneet eristevillat uusiin ja paikkaamme lahovaurioiset puuosat. Kun olet siis päättänyt, millaisia toiveita sinulla uuden kattosi suhteen on ja me olemme nähneet, missä kunnossa nykyinen on, voimme tehdä sinulle tarjouksen. Kun kattoremontti sitten alkaa, voit jättää avaimet meille, nostaa jalat pöydälle ja antaa meidän hikoilla puolestasi. Toteutamme nimittäin kaikki kattotyömme avaimet käteen palveluna alusta aina loppusiivoukseen saakka.

Meille Katonkorjaus-palvelulla on tärkeää, että jokainen saa kunnon katon päänsä päälle ja huollammekin jokaisen asiakkaan kattoa kuin omaamme – aina kokonaisvaltaisesti. Kokonaisvaltaisuudella tarkoitamme tietenkin sitä, ettemme katollasi käydessä tyydy vain kauniisiin yksityiskohtiin, vaan myös itse kokonaisuuden täytyy olla toimiva. Eli toisin sanoen, joka kerta kun katollesi kiipeämme – oli kyse sitten vaikka aivan pienestäkin huoltotoimenpiteestä – toteutamme samalla koko katon yleistarkastuksen. Ja täysin veloituksetta tietysti. Näin saamme käsityksen siitä, mikä on katon todellinen kunto ja mitä katolla todellisuudessa tapahtuu. Pystymme ennakoimaan esimerkiksi mahdollisia alkavia ongelmia jo ennen kuin ne ehtivät edetä katastrofeiksi, joiden korjaaminen olisi taas niin työläämpää kuin hintavampaakin.

Kattavaan yleistarkastukseemme kuuluu erilaisia toimenpiteitä koko katteen pinnan tarkistuksesta ruostumisen, erilaisten lommojen, repeämien, reikien, kulumien tai vaikkapa irronneiden tiilien varalta aina mahdollinen maalipinta suojaavuuden varmistamiseen. Meitä kiinnostaa myös harjatiivisteen tiiveys sekä se, ettei mikään sauma tai reuna ole päässyt ajan kuluessa repsottamaan ikävästi. Katsastamme lisäksi katon eri läpivientien kuten ilmanvaihtoputkien, kattoluukkujen ja liesituulettimien tiiveyden, jottei kate niiden ympärillä pääse vuotamaan – läpiviennit kun ovat usein niitä katon vuotoalttiimpia kohtia. Emme tokikaan unohda katto- ja kattoturvatuotteiden, kuten lumiesteiden ja kattosiltojen kunnosta sekä kiinnityksestä huolehtimista. Rännienkin kiinnitykset ja kaadot haluamme vilkaista, sillä tukkeutunut ränni on varsin ikävä yllätys esimerkiksi silloin kun aurinko yltää viimein sulattamaan lumet kevään tullen katolta. Ja mikäli yläpohjaan vain on mahdollista löytää jonkinmoinen reitti, tarkistamme vielä villat sekä rakenteen mahdollisten valumajälkien sekä puutteellisten tai kastuneiden eristeiden varalta. Näin ollen, jos katon kunnossa jotain puutteita tarkastuksemme yhteydessä ilmenisi, voisimme ottaa asian kanssasi puheeksi hetimiten ja siinä samalla kattoremonttimme yhteydessä hoitaa nekin kuntoon.

Kattoremontit harvoin kategorisoidaan kuitenkaan niihin kodin edullisimpiin muutostöihin, vaikka huopa ei materiaalina kovin kalliskaan ole. Moni ehkä epäröikin oman säästötilinsä riittävyyttä ja pelkää joutuvansa syöttämään perheelleen pelkkää kaurapuuroa vuodenpäivät voidakseen mahdollistaa moisen luksuksen. Oma taloudellinen tilanne ei kuitenkaan saisi olla kynnyskysymys, jos uudelle katolle on kova tarve. Siksi me Katonkorjaus-palvelulla olemmekin pyrkineet löytämään tapoja, joilla parantaa asiakkaidemme maksukykyä ja helpottaa rahahuolia remontin koittaessa. Nyt voit esimerkiksi hakea rahoitusta kaikille toteuttamillemme kattotöille suoraan ja helposti nettisivujemme kautta, vaikka omalta kotisohvaltasi käsin. Siis ihan niin pienille kuin kokonaisvaltaisemmillekin kattotöille. Rahoitus tarjoaa sitä paljon kaivattua joustoa maksamiseen. Eikä yksityistalouksien kohdalla kannata unohtaa kotitalousvähennyksenkään hakemista, jos pyrkimys on säästää kaikkialta sieltä, mistä vain mahdollista. Älä siis epäröi tarttua tilaisuuteen pistää kattosi uusiksi vain siksi, että raha-asiat huolettavat – niillä on kuitenkin tapana järjestyä.

Meillä huopakaton hintaan kuuluu poikkeuksetta kokonaisvaltainen palvelu

Me Katonkorjaus-palvelulla sisällytämme huopakaton hintaan koko remonttiprosessin aina katon purkamisesta piipunhattuun saakka, avaimet käteen -palveluna. Et siis joudu jongleeraamaan erilaisia laskuja, joita sataa sisään postiluukusta niin, että pää menee jo numeroista pyörälle, vaan meiltä saat yhden hinnan projektille, johon on sisällytetty kaikki tarvittava. Meillä ei ole ennalta sovittuja pakettihintoja, joista puolet on pelkkää ilmaa taikka kiinteää hintaa per neliö, jota voisimme väläyttää tutkimatta kattoasi ja keskustelematta toiveistasi. Me nimittäin kustomoimme jokaiselle remontille hinnan kunkin katon ominaisuudet sekä talonomistajan toiveet huomioon ottaen. Tämä on paras tapa varmistaa, että asiakas saa sen, mistä maksaakin eikä joudu maksamaan mistään, mitä ei saa.

No, mistä asioista sitten koostuukaan huopakaton hinta ja miksi katto pitäisi nähdä ennen sen määrittelemistä? On ehkä sanomattakin selvää, että suuren katon remontoiminen on pientä hintavampaa – emme tokikaan halua veloittaa piharakennuksen huopakatosta suuren omakotitalon huopakaton hintaa. Mutta myös katon kaltevuudella, vaikeakulkuisuudella, rakennuksen korkeudella sekä kattotuotteiden ja läpivientien määrällä on merkitystä. Mitä pidempään kattoa joudumme työstämään, sitä enemmän työtunneistakin joutuu maksamaan. Joskus joudumme ottamaan käyttöön erilaisia henkilönostimia tai rakennustelineitä, jotka kyllä tuomme mukanamme, mutta joiden käyttö ei sekään valitettavasti ole ilmaista. Katon ja rakennuksen nykyisen kunnon merkitys nostaa päätään useinkin siinä vaiheessa, kun katon kantavia rakenteita joudutaan uusimaan ennen uuden katteen asennusta, jos ne ovat esimerkiksi päässeet homehtumaan. Joskus voidaan samalla, vaikka lisäeristää yläpohja. Tai toisinaan, jos remontin yhteydessä päädytään vaihtamaan esimerkiksi katemateriaalia, saatetaan aluskatekin joutua uusimaan remontin yhteydessä.

Me emme siis laskuta jokaisesta naulasta erikseen, vaan hintamme sisältää laadukkaan palvelumme kokonaisuudessaan. Me tuomme paikalle aina parhaan ammattitaitomme lisäksi kaikki tarvittavat välineet, työkalut ja koneet. Meiltä saat tarvittaessa myös peltisepän työt. Me myös suojaamme katon ja ympäristön projektin ajaksi. Hoidamme toki vielä purku- ja rakennusjätteen poiskuljetukset sekä loppusiivoukset laskuttamatta niistä ylimääräistä. Eli meiltä saat kaikki nämä palvelut samaan hintaan – hintaan, joka kustomoidaan juuri sinun ja kattosi parasta ajatellen.

Huopakatto kestää hyvin huollettuna useamman vuosikymmenen

Huopakatto on kovinkin kiitollinen kateratkaisu. Hyvin huollettuna se nauttii säännöllisesti toteutetuista huoltotöistä ja vastineeksi tarjoaa suojaa katollesi aina 20 vuodesta jopa 40 vuoteen asti. Säännöllisillä huolloilla voidaan ehkäistä ongelmien syntyä ja kehittymistä karvaammiksi katastrofeiksi, joiden korjaaminen puolestaan saattaisi käydä kalliiksikin. Näin ollen tietyt huollot on hyvä toteuttaa esimerkiksi puolivuosittain, kun toisten kohdalla harvempikin riittää katon hyvän kunnon ylläpitämiseksi. Esimerkiksi huopakatteen puhdistus kuuluu niihin toimenpiteisiin, jotka kannattaa toteuttaa aina syksyllä ennen ensilumia ja keväällä ruohon jo pilkottaessa valkean peitteen alta. Lika sekä roskat voivat nimittäin kerätä kosteutta katolle ja mahdollistaa monenmoiselle kasvustolle ihanteelliset olosuhteet. Puhdistuksen suhteen kannattaa kuitenkin olla tarkka, eikä sitä kannata ihan millä tahansa lattialuudalla tehdä. Huopakaton puhdistus on nimittäin tärkeä toteuttaa sirotepintaa irrottamatta tai rikkomatta itse katetta. Parhaiten se onnistuukin yleensä ilmapuhaltamalla tai tarpeen tullen todella pehmeällä harjalla. Katolla voidaan myös toteuttaa sammaleenpoistokäsittely sekä sen uudelleen pinnoitus, mikäli sammaleesta koituu jatkuvasti haittaa katolla. Ne eivät kuulu puolivuotisiin huoltoihin, mutta toimeen on tärkeä ryhtyä heti katon pinnan ilmoittaessa tarpeestaan asian suhteen.

Kun me Katonkorjaus-palvelun rautaiset ammattilaiset kiipeämme katollesi näihin säännöllisiin huoltotöihin, puhdistamme samalla sadevesijärjestelmän kourut sekä tarkastamme kaikkien kattovarusteiden kunnon aina piipuista tikkaisiin ja kulkusilloista kattoluukkuihin. Tarvittaessa tarkastamme myös katon alapuoliset rakenteet kaikkien poikkeamien, kuten vaikkapa vuotojälkien tai märkien eristeiden, varalta. Mikäli niinkin ikävä tilanne kuin kattovuoto tämän tarkistuksen yhteydessä havaittaisiin, voisimme korjata sen pikimmiten tilanteen edellyttämällä tavalla ja vaihtaa samalla yläpohjan kostuneet eristeet. Ja mikäli tällaisiin huoltoihin pyritään juurikin puolivuosittain, ei yksikään vuoto ole ehtinyt useinkaan edetä kovin pitkälle ennen kuin se huomataan ja siihen voidaan puuttua ajoissa. Säännöllisten kevät- ja syyshuoltojen toinen hyvä puoli piilee siinä, että kattoa voidaan valmistella tulevan vuodenajan rasituksiin sekä välttää näin mahdollisten tulevien vuotojen tai muiden ongelmakohtien synty.

Katon huollon oikeaoppinen toteutus on yhtä tärkeää kuin katon remontinkin oikeaoppinen toteutus – tuskin palkkaisit ketä tahansa rakentamaan pääsi päälle uutta katetta, niin miksi sitten valita kokematon huoltomies sitä huoltamaankaan. On nimittäin olemassa riski, että kokematon huoltotyöntekijä tuottaa katolle enemmän hallaa kuin hyötyä. Katolla voi nimittäin saada väärin ottein ja työkaluin paljonkin vahinkoa aikaiseksi. Herkän sirotepinnan lisäksi myös kesähelteiden lämmittäessä katto saattaa alkaa joustamaan ja siihen astuminen voi aiheuttaa huovan venymistä. Vaikkei virhe tapahtumahetkellä osoittautuisikaan kohtalokkaaksi, voi se aiheuttaa vaurioita viiveelläkin. Siksi on tärkeää, että jokainen joka katolle kiipeää tietää, millä tavoin siellä tulisi liikkua ja työskennellä. Tästä me pidämme huolen Katonkorjaus-palvelulla. Meidän ammattilaistiimimme tuntee jokaisen katemateriaalin metkut sekä ominaisuudet ja omaa vankan kokemuksen niiden huoltotoimista. Jos siis kaipaat katollesi laadukasta huoltoa, jolla pidentää sen elinkaarta, olet tullut oikeaan paikkaan.

Valitako kätevä rullahuopa vai näyttävä palahuopa?

Uutta kattoa suunnitellessa pitää tehdä paljon merkittäviä päätöksiä. Osa hieman vaikeitakin, kun yksiselitteisesti oikeat vastaukset usein puuttuvat. Monesti kyse on ennemmin mieltymyksistä kuin vaatimuksista. Yksi tällainen vaikea valinta on usein huopakaton kohdalla valinta kätevän rullahuovan, näyttävän palahuovan ja perinteisemmän kolmiorimakatteen välillä. Jokaisella kun on omat hyvät ominaisuutensakin. Rullahuopa eli bitumikermi on palahuopaa nopeampi asentaa, palahuopa tosiaan hieman työläämpi, mutta hyvin näyttävä ja kolmiorimakate taas kauniin klassinen vaihtoehto. Jos kaipaa jotain ympäristöönsä helposti sointuvaa, voi pelkistetty rullahuopa miellyttää silmää hyvinkin. Palahuopakattoa taas on saatavilla monissa eri muodoissa ja väreissä – perinteisten mustan, ruskean ja harmaan sävyjen lisäksi löytyy muun muassa punaista, vihreää sekä sinistä. Muotoja on saatavilla aina suorakulmaisista kuusikulmaiseen ja XL-kokoiseen vaihtoehtoon. Valinnanvapautta siis riittää jo yhden materiaalinkin sisältä.

Tokikaan ei voi sanoa, etteikö rakennus asettaisi omia vaatimuksiaan. Yksi avaintekijä oikean katteen löytämisessä on katon jyrkkyyden huomioon ottaminen. Hitsattava bitumikermi voidaan asentaa jopa tasakatoille, kun taas palahuopa ja kolmiorima vaativat jo enemmän kaltevuutta. Vääränlaisen katteen valinta voi altistaa jopa koko rakennuksen vesivahingoille, joten siksi valintaan kannattaa panostaa ja omien mieltymysten lisäksi on hyvä kuulla kattoalan asiantuntijaa. Me Katonkorjaus-palvelulla tarjoamme osaamistamme sekä ammattilaisen neuvojamme valintaprosessisi tueksi. Meille erilaiset materiaalit ovat tuttuja ja tunnemme myös erilaisten kattojen asettamat rajoitukset. Ja tokikin olemme hyvin perehtyneitä myös rakennussäännöksiin, jotka saattavat vaikuttaa siihen, millaisia kattoja tietyille alueille saa pystyttää. Valinta ei siis ole helppo, mutta me voimme pohtia kanssasi vaihtoehtoja ja auttaa sinua sen tekemisessä. Voit olla varma, että avullamme katostasi saadaan niin kaunis kuin toimivakin. Sekä kaikkien vaatimusten mukainen.

Huopakaton paikkaus ja korjaus meidän vahvalla osaamisellamme

Siinä missä huopakatto voi olla pitkäikäinen ja hyvinvoiva, saattaa se myös alkaa ilmoitella iästään tai huonosta kunnostaan erilaisin merkein. Siksi olisi äärimmäisen tärkeää huolehtia siitä, ettei sen ylläpidosta joustettaisi liikaa. Mutta joskus käy niinkin, että katto saattaa jäädä vähemmälle huomiolle tahattomastikin tai ikä vain yksinkertaisesti alkaa painaa, vaikkei huoltoja oltaisikaan unohdettu. Hitaat muutokset eivät välttämättä tule selvästi esiin eikä kaikkia vikoja osaa aina edes etsiä. Osa voi olla hyvin arvaamattomiakin. Huopa voi esimerkiksi menettää joustavuutensa ja alkaa halkeilemaan. Toisinaan huopakattoon voi alkaa syntyä höyrypusseja tai ryppyjä. Nämä ovat juurikin huopakatolle ominaisia piirteitä, joita ei esiinny esimerkiksi pelti- tai tiilikatoilla. Kun ne tuntee, osaa niitä ehkä pitää silmälläkin paremmin. Kaikkea ei kuitenkaan näe alhaalta käsin ja siksi katon säännöllinen tarkastaminen esimerkiksi huoltojen yhteydessä on äärimmäisen tärkeää. Esimerkiksi halkeillut katto voi alkaa vuotamaan ja mikäli vuoto jää pitkäksikin aikaa oman onnensa nojaan, saattaa sen kauheimmissa skenaarioissa huomata jo asuintilojenkin kosteusmuutoksina. Peliä ei ole kuitenkaan vielä menetetty, vaikka rakenteet olisivat kärsineet kosteudesta kattovuotojen seurauksena.

Me Katonkorjaus-palvelulla tiedämme kuinka toimia, kun katto alkaa oireilla. Meiltä saat katon huoltojen ja remonttien lisäksi nimittäin myös kaikki huopakaton paikkaukset sekä korjaukset. Meille huovan käyttäytyminen on tuttua ja tiedämme, miten toimia kussakin tilanteessa. Kokemus on näyttänyt ja opettanut paljon monenlaisista tilanteista, joten meitä ei hevillä saa säikäytettyäkään. Me näemme paljon vaivaa tilanteen selvittelyssä – ensin jäljitämme ongelman ytimen, paikkaamme isommankin vuodon, suoristamme painuneen katon, vaihdamme kuluneen huovan ja korjaamme vaikkapa ikävät höyrypussit. Meiltä löytyvät ratkaisut myös syvemmälle rakenteisiin ehtineen kosteusongelman hoitamiseen. Me korvaamme lahonneet puuosat uusilla ja vaihdamme ne kastuneet eristevillat, joista ei enää ole eristeiksi. Kattoalan ammattilaisina voimme myös ennaltaehkäistä erilaisia ikäviä yllätyksiä esimerkiksi varmistamalla erilaisten saumojen tiiveyden lisätiivistyksin tai tarkastamalla, että kattotuotteet pysyvät katolla eivätkä esimerkiksi repäise siihen reikiä irrotessaan. Ja tokikin, jos ne eivät ole riittävän hyvin kiinni, mehän kiinnitämme ne paremmin. Myös sammal voi olla kiusallinen ongelma katteeseen porautuvine juurineen, mutta siihenkin löytyy helppo ratkaisu – sammaleentuhokäsittely, joka kuuluu sekin palveluihimme. Älä siis ujostele kattosi ongelmia tai epäröi pyytää niihin apua. Me tiedämme kuinka paljon harmia ja huolta toimimaton katto voi aiheuttaa, mutta useimmiten ratkaisut katon ongelmiin eivät ole lainkaan niin työläitä, kuin ehkä olettaisi. Ota siis yhteys meihin Katonkorjaus-palvelulla, niin saat avun jos jonkinmoiseen katon vaivaan.