KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Vesikourujen puhdistus Valkeakoski – puhdistamme kourut luontoystävällisesti käsityönä

Vesikourujen puhdistus voidaan tehdä monella tavalla. Valkeakoskelaisilla onkin vesikourujen eli räystäskourujen eli rännien puhdistukseen valtava määrä erilaisia menetelmiä ja työvälineitä – osa ammattimaisia ja toiset kotikutoisia.

Tämä ei ole missään nimessä väärin. Tärkeintä on, että kourut tulevat puhtaaksi, eikä sadevesijärjestelmää suojaava maalipinta kärsi.

Me olemme kuitenkin sitä mieltä, että Valkeakosken luontoakin on syytä ajatella rännien puhdistuksessa. Kyseessä on puolivuosittain suoritettava huoltotyö, joka tulisi tehdä kaikille sadevesijärjestelmille ikään, kokoon ja muotoon katsomatta. Pitkällä tähtäimellä vaikutukset saattaisivat olla ympäristölle hyvinkin tuhoisat, jos vesikourujen puhdistukseen käytettäisiin aina esimerkiksi voimakkaita pesuaineita.

Meillä vesikourujen puhdistustyöt tehdäänkin lähtökohtaisesti kemikaalivapaasti käsityönä. Loppuhuuhteluun käytämme raikasta vettä. Useimmiten tämä riittää takaamaan putipuhtaan lopputuloksen, eikä toimenpide kuormita Valkeakosken luotoa juuri lainkaan.

Lopuksi vilkaisemme sadevesijärjestelmää muidenkin huollon ja korjauksen tarpeiden varalta. Tarvittaessa voimme tehdä samalla tarjouksen suosittelemistamme jatkotoimenpiteistä. Kun esimerkiksi ruosteenpoistoon ryhdytään ajoissa, voidaan välttää monet muut, luontoa huomattavasti enemmän kuormittavat toimenpiteet.

Jos siis haluat tehdä hyvää sekä sadevesijärjestelmällesi että Valkeakosken luonnolle, tilaa vesikourujen puhdistus ensi kerralla meiltä! Ekoteko kelpaa vieläpä kotitalousvähennykseenkin.

Huomaa, että palveluverkostomme ulottuu myös Valkeakosken lähiseudulle Akaalta Hattulaan, Hämeenlinnasta Kangasalalle, Lempäälään ja Pälkäneelle.

Vesikourujen puhdistuksen lisäksi saat meiltä ripeät tekijät kattolumien poistoon ja muihin kattohuoltoihin. Kattoeksperttimme taitavat myös kattokorjaukset ja ovat erityisen ylpeitä huopakattojen sekä palahuopakattojen remontti ja korjaustaidoistaan. Meiltä onnistuu luonnonlahjakkaasti erilaisten kattotuotteiden, kuten kattoikkunoiden ja kattoluukkujen korjaus ja uusiminen. Korjaamme aluskatteet, paikkaamme kattovuodot ja tarvittaessa remontoimme koko katon avaimet käteen -palveluna.

Pyydä tarjous vesikourujen puhdistuksesta tai muusta kattotyöstä!

Puhdistamme vesikourut tehokkaasti ja turvallisesti. Meiltä löytyy osaaminen sekä välineet myös vaativien kohteiden huoltotöihin. Pyydä tarjous!

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Kun rännien puhdistus tehdään tarpeeksi usein, ei kemikaaleja todennäköisesti tarvita – Valkeakosken luonto kiittää!

Mitä useammin rännien puhdistus tehdään, sen helpommin toimenpide hoituu. Valkeakoskella rännien puhdistus on suositeltavaa suorittaa noin kahdesti joka vuosi, suunnilleen puolen vuoden välein.

Mitä helpompaa kourujen putsaus on, sen luontoystävällisemminkin se onnistuu. Normaalitilanteessa vesikourujen puhdistukseen ei tarvita kemikaaleja; riittää, kun koruihin kertyneet lehdet, risut ja muu irtoroska poimitaan pois ja huuhtaistaan kourut sen jälkeen puhtaalla vedellä.

Mikäli sadevesijärjestelmän annetaan virua pitkiä aikoja puhdistamattomana, voi tilanne olla toinen. Esimerkiksi kouruihin kasvanut levä ja sammal saattavat vaatia kasvuston poistoon tarkoitettua pesuainetta, jotta pinnat saadaan puhtaaksi.

Jos kouruissa on virunut runsaasti biomassaa ja vesi on päässyt lainehtimaan niin sanotusti yli äyräiden, on kourujen ulkopinnoillekin saattanut kertyä ikäviä likarantuja ja homenöyhtää. Myös kourujen ulkopintojen pesuun tarvitaan todennäköisesti pesuainetta, jotta kaikki lika ja pinttymät saadaan pois.

Tee siis palvelus sekä itsellesi että Valkeakosken kauniille ja vielä toistaiseksi hyvin monimuotoiselle luonnolle, ja tilaa rännien puhdistus kattopalvelustamme säntillisesti joka kevät ja syksy!

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus jäästä onnistuu luonnollisesti kuumalla vesihöyryllä

Kattopalvelustamme saat Valkeakoskella vesikourujen puhdistuksen ohella muutkin kattosi ja sadevesijärjestelmäsi kaipaamat huollot ja korjaukset. Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus on yksi palveluvalikoimaamme kuuluva toimenpide muiden muassa.

Myös tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus voidaan tehdä ilman minkäänlaisia kemikaaleja. Itse asiassa kemikaaleista olisi luultavasti vain haittaa, sillä voimakas tuote paitsi kuormittaisi tonttisi ekosysteemiä, myös vahingoittaisi sadevesijärjestelmääsi suojaavaa pinnoitetta.

Jopa jäätukokset pystymme avaamaan Valkeakosken luontoa juurikaan kuormittamatta. Jäätyneiden syöksyputkien avaukseen käytämme kuumaa vesihöyryä – eli pelkkää puhdasta vettä, joka on muutettu mekaanisesti höyryksi.

Jos sekä sadevesijärjestelmäsi hyvinvointi että vihreät arvot ovat sinulle tärkeitä, käännythän siis meidän puolemme kaikissa sadevesijärjestelmäsi kunnossapitoa koskevissa asioissa? Vältämme luonnon turhanpäivästä kuormittamista parhaamme mukaan!

Muista, että sadevesijärjestelmästä on tärkeää pitää hyvää huolta koko sen käyttöiän ajan. Erilaisin huolto- ja korjaustoimenpitein saamme sen elinkaarta venytettyä uskomattoman pitkään, ja hyvin toimiva sadevesijärjestelmä suojelee muitakin talosi rakenteita sade- ja sulamisvesien aiheuttamilta kosteusvaurioilta. Pitkässä juoksussa onkin huomattavasti ekologisempaa panostaa sadevesijärjestelmän kunnossapitoon kuin jättää se tylysti oman onnensa nojaan.