KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen asennus, korjaus ja uusiminen Keski-Pohjanmaa

Omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon, paritalon taikka kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön aluskate näyttelee suurta roolia katon alla olevien rakenteiden suojaamisessa kosteudelta. Sillä on siis suuri merkitys, kuka aluskatteen asentaa, tai kuka uusii vanhan aluskatteen. Aluskatteen korjaus tai paikkaus tai aluskatteen osittainen uusiminen eivät ole kovin yleisiä toimenpiteitä, mutta peltikaton ja tiilikaton aluskatteet kannattaa kuntotarkastaa usein siltä varalta, että aluskate kaikesta huolimatta tarvitsisi jotain toimenpidettä Keski-Pohjanmaalla.

Jos tarvitset uutta aluskatetta tai aluskatteen korjaamista esimerkiksi jiirin (eli sisätaitteen) kohdalta, ota yhteyttä tähän kattourakoitsijaan. Me pidämme huolen siitä, että peltikattojen, tiilikattojen ja huopakattojen aluskatteet ovat priimakunnossa kaikkialla Keski-Pohjanmaalla, eli sekä Halsualla, Kannuksessa, Kaustisella, Kokkolassa, Lestijärvellä, Perhossa, Toholammilla että Vetelissä. Samalla kun tulemme tiivistämään aluskatteen, voimme tehdä kaikki muutkin kattokokonaisuuden tarvitsemat huolto- ja korjaustyöt, kuten esimerkiksi läpivientien ja saumausten tiivistyksen. Kaikki kattourakat voi maksaa luotonantajana jo pitkään toimineen yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella, ja omakotitalon sekä mökin kattotöistä kannattaa ehdottomasti hakea kotitalousvähennystä.

Kosteus yksi syy aluskatteen asennukselle, uusimiselle tai korjaamiselle Keski-Pohjanmaalla

Kosteus on yksi syy sille, että aluskatetta pitää uusia osittain Keski-Pohjanmaalla. Aluskate kestää kyllä kosteutta, mutta seisova vesi on toinen juttu. Jatkuva kosteusrasitus saa monet muutkin rakenteet haurastumaan. Jotta aluskate altistuisi kosteudelle mahdollisimman vähän, kannattaa kerrostalon, omakotitalon ja esimerkiksi luhtitalon katto tarkastaa usein läpivientivuotojen ja muiden kattovuotojen varalta. Mitä nopeammin katto saadaan korjattua, sitä parempi aluskatteen kannalta. Sekin kannattaa tarkastaa, ettei aluskatteella ole roskia, sillä roskat sitovat aluskatteelle kosteutta – roskat tulisikin pian poistaa, minkä lisäksi harjan tuuletusaukot voitaisiin tiivistää niin, että roskat pysyisivät jatkossa poissa aluskatteelta. Yksi mahdollinen syy sille, että aluskate kerää kosteutta, on aluskatteen asentaminen liian löysälle. Tuolloin aluskate muodostaa pussin, eikä ohjaa vesiä valumaan kohti räystäitä. (Toisaalta, aluskatetta ei myöskään saa pingottaa liian piukalle, jotta se ei repiä – kannattaakin olla yhteydessä ammattilaisiin aluskatteen asentamisen tiimoilta).

Aluskatteen korjaus Keski-Pohjanmaalla voi johtua myös siitä, että linnut ovat käyneet nokkimassa aluskatetta – tämän estämiseksi suosittelemme räystäiden tuuletusaukkoihin asennettavia lintuverkkoja. Yksi mahdollisuus aluskatteen korjaustarpeiden aiheuttajaksi on aluskatteen asentaminen väärin läpivientien kohdalta. Ota tuolloin yhteyttä ja tilaa aluskatteen korjaus läpiviennin – eli savupiipun tai vaikka kattoluukun – kohdalta, niin aluskate pystyy suojaamaan kattorakenteita entistä paremmin.

Peltikaton, huopakaton tai tiilikaton aluskate kattorakenteiden paras kaveri Keski-Pohjanmaalla

Aluskate on tärkeä osa omakotitalon, mökin ja esimerkiksi rivitalon kattoa, mutta miksi? Miksi voidaan sanoa, että se on peltikaton, tiilikaton tai huopakaton rakenteiden paras kaveri? Vastaus piilee siinä, että aluskate pystyy estämään kattorakenteiden kastumisen, vaikka katto vuotaisi. Kattovuodoissa ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, sillä joka ikinen katto voi vuotaa jossain vaiheessa. Kattovuoto voi johtua rakenteiden kulumisesta tai esimerkiksi kattoa riepotelleesta myrskytuulesta. Puolivuosittaisten kattotarkastusten ansiosta kattovuoto huomataan pian, ja katto saadaan paikattua. Katon paikkaus on yksinkertaista, jos aluskate on ollut paikoillaan, ja jos aluskate on ollut ehjä. Tuolloin riittää se, että vesikate tiivistetään – lahovaurioiden tai homevaurioiden korjaamiselle ei siis ole tarvetta.

Aluskate on kattorakenteiden suojelija myös silloin, jos asunnon sisäosista kohoaa lämmintä ja kosteaa ilmaa välikatolle. Jotta lämpö ja kosteus eivät jäisi muhimaan katon alle, tulee välikaton olla hyvin tuulettuva Keski-Pohjanmaalla – ja lämmön karkaamistahan hillitään riittävällä määrällä eristeitä. Ota yhteyttä paitsi aluskatteeseen liittyvien töiden, myös katon IV-töiden ja katon lisälämmöneristyksen tiimoilta.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.